Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi într-o emisiune TV, că nu ar refuza ideea propunerii unui pact pe justiţie, semnat de toate partidele din România, dacă şeful statului Klaus Iohannis i-ar propune acest lucru, miercuri, la Cotroceni, însă “depinde ce punem în el”.

“Da (merg la Cotroceni – n.r.). Nu ştiu să vă spun exact aşteptările. Mereu am aşteptări. Mi-aş dor ca preşedintele să ne spună ce punct de vedere are şi am lucrat cu colegii mei azi să ne conturăm un punct de vedere pe care să îl transmitem”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, marţi seară la Digi 24.

Întrebat ce va face dacă şeful statului va propune un pact în legătura cu justiţia in romania, unul încheiat cu toate partidele, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: “Nu aş refuza de plan o astfel de idee, dar depinde ce punem în el, pentru că trebuie să punem în el şi carne şi legume şi sare. Adică nu poate un pact să vizeze o bucăţică. Ştiu bine ce vreau să îi spun mâine preşedintelui, însă nu pot să vă spun acum. Nu ştiu dacă această idee aparţine preşedintelui, dacă va solicita aşa ceva, dar punctul nostru de vedere e ca statul de drept înseamnă a avea respectare sdrepturilor cetăţenilor. Dacă statul de drept înseamnă procuri, judecători, protocoale, atunci poziţiile noastre nu au cum să coincidă. Sau depinde preşedintele poate nu vreau să ne spună nimic să aşteaptă să vadă ce îi spune noi lui”, scrie Mediafax.

 

4 COMMENTS

 1. Dreptul cetatenilor intr-o tara saraca e si acela de a nu li se mai fura banii platiti Statului prin taxe si impozite. M-am saturat sa fiu considerat cetatean doar atunci cand trebuie sa stau alaturi de corupti, infractori de toate felurile carora nu li se respecta “drepturile”. Eu cred ca li se respecta mai mult decat trebuie, ideea e ca politicienii vor sa se substituie Justitiei, a facut-o Basescu, automat vrea si Dragnea. Pentru asta trebuie slabite toate institutiile din interiorul sistemului altfel cum ar mai putea fi controlate din afara. Au gasit bresa, Ministerul Justitiei prin ministrul numit politic, acum au alte si alte brese de creeat ca doar n-or sa stea doar intr-o persoana. Va fi un rai al hotilor, pardon, al cetatenilor cu drepturi.

 2. Pact?! Ce puneti in el?
  Puneti: coalitia si scaunarul sa fie ocoliti de pedeapsa, anularea dosarului fiecaruia din infractorii in functie, pric gen sa ramana in functie,sa nu se mai agate nimeni de kovesi ..plus destule!
  Luati ca baza de la baselu, din perioada pactului cu de toate! Si pana la urma, baselu a stuchit peste toti cu protocolul lor incat a facut exact ce a vrut muschii lui! La fel va face si biciclisrul nr.1 al tarii, ratacitul relaxat pe bani grei in scaunul principal al tarii!
  Nu credeti?
  O sa va convingeti!

 3. Presedintele Republicii a iesit cu o declaratie, inainte de intalnirea cu psd-istii, cel putin ciudata care arata ca se vor desfasura consultari in vederea “Ori sa se revizuiasca, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se revizuiasca, primesc! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele… esentiale”, ceva de genul acesta. Nene Iancule cat de actual ai ramas.

 4. Asta a se grabeste sau e sigur ca nu va mai fi votat, de pupa tot ce iese in cale?!?
  Din liderul puternic care vorbea deschis despre procurori, judecatori si drepturile omului, a ajuns milogul scaunarului principal al tarii!
  Brava johanis, i-ai ingenuncheat cu o capcana care va deveni prosteasca!

Leave a Reply