Intentia de vot masurata prin cercetare sociologica.

Ora 13,00 : Diferenta consistenta in favoarea lui Ponta.

Ora 16.00 : Cresterea lui Iohannis, mai consistenta decat cea a lui Ponta. Se comprima diferenta dintre ei.

Ponta ramane favorit. Inca…

 

12 COMMENTS

 1. da hai sa “ne si ridem” o sa iasa primul ministru al lui geoana si prim vicele lui ponta. Ce ti-e si cu viata asta politica. mai curva de atit se poate????

  trist. o sa avem un mut incet la minte presedinte dupa un slobod la gura. au lucrat ca la carte basistii, ce sa-i faci, romanul e invatat cu bataia, cit le-au tras-o boc/bas au stat cu capu la cutie, cind le-a dat ponta (chiar si pomana) au zis ca nu e bine, era mai bine cu biciul si painea cu apa a lui bas. m-am impacat cu gindul. ceilalti sint mai multi. asta e democratia. acceptam.

 2. Pușchea pe limbă! Dacă iese Iohannis, emigrez! Oricum văd că numai diaspora contează zilele astea!

 3. Ca totdeauna pentru noi totul e prea tarziu. Basescu a inceput de mult lupta de azi sau mai bine zis nu a incetat-o niciodata. Este un servant fidel al stapanilor sai care au stabilit de mult soarta noastra : SLUGI. Sa nu se simta nimeni ofensat, sufar si eu tot atat de mult dar varsta imi permite sa fiu resemnat in fata adevarului : Dementul national a cedat suveranitatea tarii mele.
  <<>> Asa va va spune etilicul care nici pe nume nu se straduie sa va spuna.
  Ne trezim tarziu cu turta luata din straita, jinduim la vecini, dar iata ce pateste Orban care a indraznit sa ceara procent de la banci pentru tara lui fata de un Basescu care se imprumuta in contul nostru si da banii la bancile ce exporta valuta ( cf Isarescu ). Unul o incaseaza iar altul primeste imunitate pentru el si MAFIA PORTOCALIE. Ce bubuiala a incasat ungurul pentru taxa de doi euro la internet, eu platesc dois’pe! Sa mai vezi si Islanda care a lasat bancile straine ce au dat bani pe credite neperformante si este in crestere economica semnificativa. Si nu mai vrea sa ceara intrare in UE ! La noi se imprumuta x cu zeci de milioane, cere insolventa si plateste ” roman’lu ” cu credit FMI garantat Basescu. Ce comunist era Ponta ce vroia sa modifice aceasta lege a furtului , nu-i asa basisti ?
  Sa fiti sanatosi si sa votati !

 4. Am facut niste simulari si urmand un trend exclusiv liniar (the worst case) daca trendul ramane acelasi ca si pana acum (adica diferenta Ponta-Iohanis se apropie usor spre zero) undeva la ora 9 seara va exista o diferenta de 3% intre ei (calcul facut exclusiv pe baza datelor de exit poll).
  Utilizand un trend polinomial (o curba care se apropie cel mai mult ca trend de datele exit-poll-urilor) aceasta diferenta ar trebui sa fie aproape (daca nu chiar zero) la exit-poll-urile de la ora 18 (daca o exista asa ceva).
  Strict matematic trendul polinomial e mai apropiat de datele de pana acum (ceea ce ar inseamna un dezastru pt Ponta). Daca mergem pe trendul liniar (ca si poza arata mai logic) care nu e neaparat cel mai bine aproximat dpdv matematic atunci Ponta va ramane cu un mic avantaj care ar putea sa fie la baraj daca punem si voturile din diaspora (mergand pe ideea ca aceste cozi ii fac pe toti romanii din diaspora sa voteze 100% Iohanis).

  In fine, abordarea mea e una grosiera caci aici trebuie utilizate modele de statistica mult mai complexe. Doar ca idee…

 5. PS: greseala fatala pe care staff-ul Ponta n-a luat-o in considerare e mediul virtual. Mult mai conectati la ce se intampla sunt tinerii pana in 35 ani (mediul virtual) decat cei dupa 35 ani care au tot felul de probleme si eventual seara mai casca 2 minute gura la teve pana cand le pica ochii-n gura si-i ia somnul. Mediul virtual are o puternica influenta si asupra mediului familial (verisori, nepoti, unchi, frati, parinti, etc). Nesocotind mediul virtual nesocotesti niste procente bune (5-10%) care pot face diferenta. Uneori “joci” doar la o diferenta de 70000 voturi.

 6. Rog pe oricine care castiga “Seffia” Romaniei (Seffu’ Statului, astea…), il rog pe oricare dintre candidati ca dupa ce castiga si iese Mare Sef peste toata Romania si Sef peste populatia Romaniei mai ales, sa sisteze orice imprumut cu FMI-ul si sa se ocupe de relansarea economiei si a industriei scumpei noastre patrii, bineinteles cu competenta profsionala si organizatorica ce ii caracterizeaza pe ambii candidati intrati in turul II electoral final. Astfel, poate vom ajunge si noi sa mancam din ceea ce producem, din productie proprie, si nu vom mai manca si consuma doar marfa si harneala de import pe bani si lefuri de bambilicareala romaneasca si poate vom ajunge sa dam si la export etc. etc. Povesti… Votati pe cine vreti, atata timp cat traim din credite cu dobanda luate de la camatarii planetari numiti si FMI, soarta noastra si a copiilor, copiilor nostri e pecetluita. Vai mama, sanatatea si sorgintea lor, ce-i asteapta! Ne vor injura progeniturile progeniturilor noastre si peste generatii, la cat am fost de leper, de putori si mai ales de idioti! ‘Traiti!

 7. Sper ca Liviu Dragnea sa demonstreze capacitatea de a gestiona un scrutin electoral atat de important pentru intreaga natiune. PSD nu are voie sa nu-si adjudece victoria!

Leave a Reply