Frans Timmermans, candidatul socialiştilor europeni la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, ameninţă Partidul Social Democrat (PSD) din România cu repercusiuni, subliniind că ‘un partid care nu respectă statul de drept şi drepturile fundamentale’ nu poate aparţine acestei familii politice europene, transmite agenţia austriacă APA, căreia prim-vicepreşedintele Comisiei Europene i-a acordat un interviu înaintea sosirii sale, vineri, la Viena.

În interviul menţionat, Timmermans a insistat că fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a fost pusă sub control judiciar de autorităţile române, va fi susţinută de o majoritate a Parlamentului European pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, şi a calificat evenimentele din România ca îngrijorătoare.

‘Noi am discutat deja personal la Madrid cu (liderul PSD Liviu) Dragnea, (şeful PSE Serghei) Stanişev, (liderul grupului din PE, Udo ) Bullmann şi cu mine, şi i-am spus în mod explicit. Eu l-am întrebat: Vrei să mai fii membru al acestui partid? Atunci trebuie să respecţi regulile jocului. Pentru noi există limite. Un partid care nu respectă statul de drept şi drepturile fundamentale nu aparţine acestei familii’, a afirmat Timmermans.

‘Obiectivul meu este să devin preşedinte al Comisiei Europene’, a mai spus el, explicând că ‘pentru aceasta am nevoie de o majoritate în Parlamentul European. Aceasta încerc să o realizez cu partide progresiste şi cu un program pozitiv’.

Candidatul socialiştilor nu crede că o alianţă a partidelor de dreapta ar putea să-i trimită pe social-democraţi pe locul al treilea în alegerile europene. ‘Ştiu: mulţi alegători şi alegătoare sunt dezamăgiţi şi atunci caută o alternativă. Naţionaliştii sunt foarte buni în a demola, în a ataca, în a găsi ţapi ispăşitori, aceasta o pot face excelent. Însă pot ei să şi construiască ceva? Aceasta este marea întrebare’, a mai arătat Timmermans.

În acelaşi interviu, el a afirmat că îşi propune să întărească şi mai mult Uniunea Europeană, prin ‘mai multă justiţie socială, mai multă taxare corectă, mai multă cooperare internaţională, mai multă sustenabilitate’.

Legat de faptul că el, personal, a devenit o ţintă a premierului ungar Viktor Orban, Timmermans a subliniat că acest lucru nu îi răpeşte somnul. ‘În Comisie răspund de statul de drept. Sunt, din punct de vedere politic, cu adevărat neutru când este vorba despre aceste responsabilităţi. Că aceasta nu le place lui Kaczynski şi lui Orban şi lui Dragnea, o ştiu deja. Că aceştia, pe baza filosofiei lor politice, vin mereu cu atacuri la persoană, şi asta o înţeleg, aşa procedează politicienii’, a mai spus Timmermans.

Interviul a fost acordat înaintea sosirii sale la Viena pentru pregătirea alegerilor europarlamentare împreună cu Partidul Social-Democrat austriac (SPOe, de opoziţie), scrie Agerpres.


Ar fi bine ca domnul Timmermans să se ocupe de cota partidului pe care îl reprezintă în Olanda. Ar fi mai interesant. Așa se poartă un coleg? Calcă în picioare orice pentru campanie? E mai important să vorbim de agricultură decât de unii care se cred șefii Europei“, a replicat presedintele PSD Liviu Dragnea.

11 COMMENTS

 1. Probabil, Timmermans urmează scenariul PPE-FIDESZ si, ca sa nu se lase mai prejos fata de rivalul Weber, amenință PSD-ul cu o excludere pe care, evident, nu o poate materializa având in vedere mărimea și importanta grupului Socialiștilor romani și a voturilor acestora cu efect de bumerang asupra propriei candidaturi la șefia Comisiei. Chiar și nerealizabilă, fanfaronada asta începe deja sa-l coste ca reprezentant al “familiei socialiste” deoarece stânga europeană —cel puțin cele franceza și italiana printre care se numără mulți dintre intelectualii pe care ii cunosc—se zbate, in prezent, sa se coaguleze pentru a putea rezista presiunii partidelor Neo-marxiste și nu înțelege sa participe la dezbateri obscure care pot dezbina electoratul tradițional. Din perspectiva propagandei interne, calată prostește pe dărâmarea PSD ca partid “al lui Dragnea”, răcnetele de polițai olandez (apoplectic) ale vicepreședintelui Comisiei Europene suna a toaca de primejdie dar din afara, vorba lui Tariceanu, “caraghiosii” de tipul lui Timmermans nu reprezintă altceva decât asta: niște caraghioși care fac gălăgie pentru a fi luați in serios. Și ca este un caraghios Timmermans a demonstrat-o din plin cu susținerea, brutala și obsesivă, acordată candidatei sale “preferate” la șefia EPPO, madam LCK—mai-mai sa crezi ca-l lovește apoplexia când vorbește de muierea-procuror cu care a “lucrat”atât de intens atâția ani! Începi sa te intrebi dacă n-or fi lucrat și la altceva mai intim decât la programul anti-corupție, așa de tare î se umfla sângele in vine și i se aprinde chelia când cineva se ia de “podoaba” lui de procuror—in fine, fiecare cu gusturile lui, dar tot a clovnerie arată ce face și spune ilustrul vicepreședinte când vine vorba de o muiere a carei singura calitate e “ambitia”. As zice, deci, sa nu ne facem iluzii (ma rog, cei care și le fac pe baza rachetelor caraghiosului) excluderea unui partid cu mare putere de vot dintr-o alianta politica e mai degrabă sinucidere decât dovada de buna practica electorală.

 2. ceasul birocratilor globalisti ticaie. Stirea zilei (culmea, pe hotnews):
  “Guvernul populist italian a restabilit în această săptămână termenii “mamă” și “tată” în formularele pentru cărțile de identitate, provocând critici puternice din partea asociațiilor gay, scrie AFP.
  “Regăsim un pic bunul simț”, a salutat decizia Matteo Salvini, vicepremier și șef al Ligii (extrema dreapta), care a criticat în mod regulat termenii “părinte 1” și “părinte 2″ introduși în 2015 de guvernul condus de Matteo Renzi (centru stânga).”

  Aha, deci extrema dreapta, populistii (aia raii, clar) sustin ca exista mama si tata, nu parinte 1 si parinte 2. Tocmai mi-am dat seama cit de extremist si de populist sunt…. ok, prefer pe linga un Coposu decit pe linga niste Ciolhannis (astia-s aia bunii, progresistii europeni).

  Ce frumoasa e poezia PARINTE 1, de George Cosbuc, corectata dupa mintea alora “buni”:

  În vaduri ape repezi curg
  Şi vuiet dau în cale,
  Iar plopi în umedul amurg
  Doinesc eterna jale.
  Pe malul apei se-mpletesc
  Cărări ce duc la moară –
  Acolo, PARINTE 1, te zăresc
  Pe tine-ntr-o căscioară.

  Tu torci. Pe vatra veche ard,
  Pocnind din vreme-n vreme,
  Trei vreascuri rupte dintr-un gard.
  Iar flacăra lor geme:
  Clipeşte-abia din când în când
  Cu stingerea-n bătaie,
  Lumini cu umbre-amestecând
  Prin colţuri de odaie.

  Cu tine două PERSOANE stau
  Şi torc în rând cu tine;
  Sunt încă mici şi PARINTE 2 n-au
  Şi George nu mai vine.
  Un basm cu pajuri şi cu zmei
  Începe-acum o PERSOANA,
  Tu taci ş-asculţi povestea PERSOANEI
  Şi stai îngândurată.

  Şi firul tău se rupe des,
  Căci gânduri te frământă.
  Spui şoapte fără de-nţeles,
  Şi ochii tăi stau ţântă.
  Scapi fusul jos; nimic nu zici
  Când fusul se desfiră…
  Te uiţi la el şi nu-l ridici,
  Şi PERSOANELE se miră.

  …O, nu! Nu-i drept să te-ndoieşti!
  La geam tu sari deodată,
  Prin noapte-afară lung priveşti –
  – “Ce vezi?î întreab-o PERSOANA.
  – “Nimic… Mi s-a părut aşa!
  Şi jalea te răpune,
  Şi fiecare vorbă-a ta
  E plâns de-ngropăciune.

  Într-un târziu, neridicând
  De jos a ta privire:
  – “Eu simt că voi muri-n curând,
  Că nu-mi mai sunt în fire…
  Mai ştiu şi eu la ce gândeam?
  Aveţi şi voi un PERSOANA…
  Mi s-a părut c-aud la geam
  Cu degetul cum bate.

  Dar n-a fost el!… Să-l văd venind,
  Aş mai trăi o viaţă.
  E dus, şi voi muri dorind
  Să-l văd o dată-n faţă.
  Aşa vrea poate Dumnezeu,
  Aşa mi-e datul sorţii,
  Să n-am eu pe PERSOANA meu
  La cap, în ceasul morţii!

  Afară-i vânt şi e-nnorat,
  Şi noaptea e târzie;
  PERSOANELE ţi s-au culcat –
  Tu, inimă pustie,
  Stai tot la vatră-ncet plângând:
  E dus şi nu mai vine!
  Ş-adormi târziu cu mine-n gând
  Ca să visezi de mine!

 3. Chiar nu ma intereseaza ce spune”flatulentul”asta rejectat de proprii conationali!Ridicol si penibil,ultima zvcnire a unei functii pe care n-a facut-o cu onoare!

 4. PSD si ALDE trebuie sa fie pregatiti sa-i paraseasca pe cei care sunt noii subordonati ai lui Soros. Salvini, care urmareste aducerea Normalitatii in Europa, care incearca sa aduca Europa de Est si Sud la Conducerea UE, asteapta noi colaboratori si asociati. Adevaratii extremisti se dovedesc a fi, dupa rezultate, actuala Conducere UE. Cu ceva timp in urma, Propaganda de tip stalinist, lansa tot felul de actiuni pentru a pacali populatia ca drumul pe care suntem, cel al Globalizarii, este cel corect. Pe zi ce trece, minciunile si manipularile ordinare nu mai fac fata. Lumea vede Adevarul si va sti ce sa voteze la Europarlamentare. Va exista un Nucleu Nationalist (ce sprijina valorile nationale ale statelor si statele). Minciuna ordinara, ca numai cedand Suveranitatea se poate face ceva in UE, nu mai functioneaza. La formarea UE, natiunile prezentau baza uniunii, iar artificii si Falsuri care duc Resursele in mainile unui grup restrans nu ne mai pacalesc).

 5. Primul care nu respecta statul de drept este “dreptul” Timmermans si poate ne spune care au fost ratiunile ascunse ale sprijinului neconditionat pentru un procuror obscur pentru inalta functie de procuror european.

 6. Cu ce drept aplica dubla masura si cu ce drept politicul prin diferite persoane T. W. ETC. au dreptul sa intervina si sa puna pistolul la tampla cui doresc ei. Cu alte cuvinte sa calcam si peste cadavre doar ca eu T sa fiu iar presedinte. Eu zic sa le spunem si noi ca decat in europa cu 100 de mii de viteze si care sa ne puna pumnul in gura mai bine sa facem si noi ROEXIT SAU un UE DE EST ADICA UEE SAU SEEE. GATAA MA T SI ALTII AJUNGE! Suficient sa fim bataia de joc a unor jocuri poitice si economice. Sa ramanem doar menbri ai SEE ca si elvetia si altii sau sau va dam noi afara din Romania cu #ROMANIA EXIT UE? HAI M**E domnul T si altora ca tie. IA O si de nevasta pe doamna LKC. LEAVE EUROPE. #ROEXIT!

 7. dupa alegerile din mai dolofanul asta o sa alerge cu limba scoasa dupa cele 15-16 voturi ale psd in PE.sper ca dragnea sa ii dea multa UE.

Leave a Reply