Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a afirmat la sfârșitul săptămânii trecute că Donald Trump “vorbește în nume personal” atunci când discută despre violențele cu caracter rasial, într-o posibilă critică a declarațiilor președintelui în legătură cu mitingul naționaliștilor albi din Virginia, scrie AFP.

Afirmațiile lui Donald Trump condamnând manifestația “teribilă de ură, intoleranță și de violență, din mai multe părți”, la Charlottesville, a suscitat critici potrivit cărora el i-a pus pe același plan de neonaziști și pe contramanifestanți.

În cadrul emisiunii “Fox News Sunday”, Rex Tillerson a declarat că hotărârea țării de a lupta împotriva nedreptăților cu caracter rasial nu poate fi pusă sub semnul întrebării.

“La Departamentul de Stat, noi exprimăm valorile Statelor Unite. Noi reprezentăm populația americană, noi reprezentăm valorile americane, angajamentul nostru față de libertate, angajamentul față de un tratament corect pentru toți, iar acest mesaj nu s-a schimbat niciodată”, a afirmat el.

Atunci când a fost întrebat despre valorile lui Donald Trump, Rex Tillerson a spus că președintele “vorbește în nume personal”.

Șeful diplomației este al doilea responsabil de la Casa Albă care în ultimele zile l-a criticat mai explicit pe Donald Trump.

În urmă cu două săptămâni, înaltul consilier economic al lui Trump, Gary Cohn, a denunțat ferm răspunsul președintelui la evenimentele din Virginia, afirmând pentru Financial Times că a redactat o scrisoare de demisie pe care nu a predat-o. Alți responsabili de la Casa Albă, printre care secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, l-au apărat însă pe Donald Trump, scrie Agerpres.

 

Leave a Reply