Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri presei că şi-a dat oficial acordul pentru intrarea Poloniei în Programul Visa Waiver al SUA, relatează Reuters citata de Agerpres.

Luna trecută, Trump a anunţat că va acorda Poloniei acces la Programul Visa Waiver al Departamentului de Stat, care le permite cetăţenilor din ţările participante să călătorească în SUA în scopuri turistice sau de afaceri până la 90 de zile fără viză.

Polonia încearcă de mult timp să intre în Programul Visa Waiver.

Trump a promis de asemenea că va transfera 1.000 de militari americani în Polonia, iar guvernul polonez ar urma să asigure finanţarea pentru construirea facilităţilor pentru ei.

Circa 10 milioane de polonezi trăiesc în SUA, reprezentând una dintre cele mai importante minorităţi etnice din această ţară, notează Reuters.

7 COMMENTS

 1. Pai nu tot erai tu toata ziua in gura cu partenerii nostrii cu vai Romania ce importante e pt Americani Cat de mult ne lauda ….Iata ce patesc slugiile lingai tariile fara demnitate si onoare..Cateii nu mananca cu stapanii la masa dar nici slugiile si sclavii.

 2. nu-i de mirare, dupa fapte si rasplata: au dat un enorm si repetat flit UE si baga minim 2 miliarde de dolari in noua baza americana botezata de ei “Fort Trump”.
  Pina in 2026 isi planifica sa aloce armatei minim 2,5% din PIB, adica minim 47 de miliarde de dolarii, au solicitat achizitia a 32 de F35, etc.
  Sunt de departe cea mai puternica (economic si militar) tara europeana de la est de Germania si Italia si una din foarte foarte putinele tari suverane si independente din UE. Si se comporta ca atare, dimensiunea crestina a atitudinii lor fiind esentiala.
  Cel mai probabil, Polonia va lua locul Turciei in schemele geopolitice, va fi noua “Germanie” a anilor ’70 pentru o generatie de acum incolo.

 3. Alo, Iohannis, dormeai pe peluza Casei Albe cand ati fost intrebati daca si Romania o sa intre?
  De fapt pe tine te doare la basca, ca oricum doamna Carmen poa’ sa sa duca sa joace tenis inFlorida cu antrenorul ala prieten de familie, cica:)
  Creca de la tenis e si reminiscenta cu fustele scurte.

  • Cu infractorii la putere si cu toata administratia infestata cu ciuma rosie nici macar in Schengen nu intram. Nu mai vota ciuma rosie si va fi Romania unde ii este locul!

Leave a Reply