Ciocnirea dintre Trump si Biden are o puternica incarcatura electorala. Iar referirile la Romania sunt mai degraba din spatiul privat. Acolo unde interesele unor miliardari se imbina cu sprijinul si consultanta unor nume grele din politica.

De aici si pana la vreo ilegalitate, e drum lung.

Ciudat e ca echipa lui Trump opereaza deja cu expresii de prezumtie a vinovatiei adversarilor politici. Exact cum a facut timp de 10 ani Traian Basescu in odiosul sau regim.

In acei ani, se presupune ca Popoviciu ar fi avut legaturi cu fiul lui Biden. Ulterior, acelasi Popoviciu, refugiat la Londra, a apelat la Giuliani si fostul sef FBI Louis Freeh.

Asadar, ambele tabere s-ar fi bucurat de gratiile financiare ale lui Popoviciu, care, din dorinta de a scapa de necazul din Romania, i-a “atins” si pe unii si pe altii. Pe cei din tabara democrata cand era pe cai mari in Romania lui Basescu, pe cei din tabara republicana acum cand e la ananghie.

Sa privind cu precautie si circumspectie o confruntare electorala din SUA in care numele Romaniei e mentionat pentru chestiuni private, nu in dimensiunea statala sau institutionala.

Ca niste smecheri au speculat in interes privat prin relatii personale efectele unui parteneriat strategic esential pentru apararea si securitatea nationala a Romaniei, asta nu poate fi exclus. In cei 10 ani de trista amintire, privatizarea interesului national a fost o mizerabila bisnita politica practicata pe scara larga.

Image result for basescu biden

————————

Iata ce scriu cei de la news.ro : avocatul lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a acuzat presa că nu investigat acuzaţiile de corupţie împotriva fostului vicepreşedinte Joe Biden şi a familiei acestuia. Giuliani susţine că presa de la Washington nu a scos la iveală afacerile familiei Biden în Ucraina, China sau România. New York Times anunţa în mai că fiul lui Biden i-a acordat consultanţă lui Gabriel Popoviciu, iar în august 2018 Giuliani admitea că a fost plătit de firma de consultanţă a fostului director FBI Louis Freeh, avocatul lui Popoviciu, pentru a transmite autorităţilor de la Bucureşti o scrisoare pe tema protocoalelor încheiate de instituţii din sistemul judiciar cu SRI.

“Trusturile de presă din Washington au muşamalizat totul în ultimii trei ani. Încerc să investighez un scandal masiv de corupţie în administraţia Obama”, a declarat Giuliani la Fox News.

Giuliani, care îl numeşte pe Biden “băiatul de aur” al presei, a apărut la emisiunea “Media Buzz” şi l-a acuzat pe Hunter Biden de activitate nepotrivită legată de afacerile cu compania Burisma Holdings, subliniind că vicepreşedintele Joe Biden s-a folosit de funcţia sa pentru a pune presiuni asupra Guvernului ucrainean în vederea concedierii procurorului Viktor Şokin, care investiga Burisma.

După ce a spus despre Ucraina şi China, Giuliani l-a acuzat pe moderatorul emisiunii că nu îl lasă se continue discuţia: “Nu am vorbit despre România…Aşteptaţi să ajungem la România”, a afirmat el arătând o tabletă şi precizând ”Am tot aici”

Biden a recunoscut că a exercitat presiuni pentru demiterea lui Şokin, dar a negat că ar fi în legătură cu afacerile fiului său. El a mai spus că a acţionat deoarece mai multe Guverne din Occident au considerat că Şorkin era un procuror slab şi poate chiar corupt.

New York Times anunţa în mai că fiul lui Biden i-a acordat consultanţă omului de afaceri Gabriel Popoviciu şi că tânărul Biden şi-a intensificat activităţile de afaceri la nivel internaţional în timpul celui de al doilea mandat de vicepreşedinte al tatălui său şi a început să se asocieze cu persoane în legătură cu care Statele Unite sau aliaţii lor aveau suspiciuni 

În august 2018, Giuliani a admis că a fost plătit de o firmă de consultanţă în momentul în care a trimis preşedintelui României o scrisoare contrară poziţiei oficiale a Guvernului SUA, referitoare la protocoalele dintre SRI şi instituţii din sistemul judiciar românesc. Firma aparţine fostului director FBI Louis Freeh, care era avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu. 

Giuliani a declarat atunci pentru Politico că scrisoarea sa se baza pe un raport care i-a fost prezentat de fostul director al FBI Louis Freeh, care conduce o firmă de consultanţă globală, Freeh Group International Solutions.

“Ei îmi plătesc onorariul”, a spus Giuliani, referindu-se la Freeh Group.

Aceasta în condiţiile în care Louis Freeh era avocatul omului de afaceri Puiu Popoviciu.

Avocatul preşedintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, a adresat autorităţilor române o scrisoare pe tema protocoalelor încheiate de instituţii din sistemul judiciar cu SRI, scrisoare de care Ambasada SUA la Bucureşti s-a disociat, transmiţând, prin purtătorul de cuvânt, că Guvernul SUA nu comentează acţiunile persoanelor fizice.

În septembrie 2018 şapte senatori democraţi cereau Departamentului de Justiţie să verifice dacă Rudolf Giuliani, avocatul preşedintelui Donald Trump, a respectat regulile Foreign Agents Registration Act (FARA), în urma relatărilor recente din presă care sugerau că a “desfăşurat o serie de activităţi politice şi de relaţii publice în numele unor entităţi străine”. Cei şapte senatori americani făceau referire şi la scrisoarea transmisă de către Giuliani autorităţilor române, în care critica anchetele anticorupţie din ţara noastră, având o opinie care contravine celei a Departamentului de Stat al SUA.

Democraţii americani au lansat în urmă cu opt zile o anchetă în vederea destiturii celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite. Ei îl acuză că i-a cerut omologului său ucrainean, într-o convorbire la telefon, la 25 iulie, să ancheteze cu privire la fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden, bine plasat să-l înfrunte în alegerile prezidenţiale din 2020.

Zilele trecute, liderii democraţi care se ocupă de ancheta Congresului american în cadrul procedurii de destituire a lui Donald Trump au transmis un ordin oficial prin care somează Casa Albă să le trimită, până în 18 octombrie, o serie de documente legate de convorbirea cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. Democraţii i-au cerut şi vcepreşedintelui Mike Pence documente care să-i ajute să înţeleagă mai bine condiţiile în care Trump a încercat să facă presiuni asupra omologului său ucrainean pentru a deschide o anchetă împotriva lui Joe Biden şi a fiului acestuia, Hunter, scrie news.ro.

https://www.antena3.ro/externe/romania-implicata-in-scandalul-acuzatiilor-de-coruptie-din-sua-540467.html

https://www.antena3.ro/externe/avocatul-lui-donald-trump-rudy-giuliani-arunca-bomba-pe-tema-afacerilor-familiei-lui-joe-biden-540446.html

https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/anchete/terenurile-luate-de-la-usamv-pregatite-pentru-confiscare-este-vizat-si-pamantul-pe-care-se-afla-sediul-ambasadei-sua-822127.html?utm_source=antena3.ro&utm_medium=referral&utm_campaign=Antena%203

#Biden, #Giuliani, #Trump, #Romania

3 COMMENTS

Leave a Reply