Președinte SUA, Donald Trump, ar putea vizita  România peste câteva săptămâni. Vizita ar putea fi una foarte scurtă, între cinci și opt ore.

 “Se lucrează la organizarea unei vizite a președintelui american Donald Trump, la sfârșitul lunii mai”, au afirmat, pentru DCNews, surse de la Washington, care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Președintele SUA ar putea veni în România, după reuniunea NATO din Europa, care se va desfășura la sfârșitul lunii mai. Președintele Trump ar urma să stea în țara noastră până la 24 de ore, timp în care ar putea să rostească un discurs în fața Camerelor reunite ale Parlamentului și să participe la un miting similar cu cel din 2002, când președintele George W. Bush a vizitat Bucureștiul înaintea invitării României în NATO.

Bush a amintit întotdeauna după aceea curcubeul apărut în Piața Palatului, în timpul discursului său. Acum s-ar putea ca președintele Trump să se adreseze românilor în Piața Constituției.

Vizita lui Trump ar sublinia interesul strategic deosebit pe care America înțelege să-l acorde României. În organizarea vizitei, un rol important îl vor avea Guvernul, dar și președintele Camerei Deputaților


PS : Donald Trump se afla in miezul unui scandal urias de cateva saptamani in SUA. Cercul sau de apropiati este acuzat ca a intretinut contacte netransparente cu Rusia in timpul campaniei prezidentiale. Seful FBI a anuntat declansarea unei anchete ample privind relatiile oamenilor lui Trump cu cercuri de la Moscova. Au iesit la iveala si plati nedeclarate din partea unor entitati rusesti. 
Trump este primul presedinte din istoria SUA acuzat de relatii cu marele adversar, Rusia. Acest lucru s-a manifestat si prin declaratii si atitudini ciudate fata de NATO si unii aliati europeni.

 

13 COMMENTS

 1. da cine decide care e “marele adversar” al SUA? noi, ca ne enerveaza ca iar suntem de partea gresita, sau ei cand au votat pe Trump care spunea ca e bine sa se apropie de Rusia?
  adica ma intereseaza cine considera in SUA ca Rusia e de “partea gresita”: FBI, RT sau poporul elector?

   • pai ia citeste tu in istorie, ca pana dupa WWII erau prieteni cu rusii, stimabile. Sa-ti aduc aminte ca dupa invazia Germaniei in Rusia Sovietica, ajuttorul american prin VLadivostock in Jeep-uri si transportoare catre Stalin a fost imens?
    habar n-ai istorie, canti ce-ti soptesc aia care-ti baga fise-n cap 🙂

   • istoric vorbind sua si rusia nu au fost in razboi vreodata.in cele doua mari conflagratii mondiale au fost chiar aliati.acum 150 de ani sua cumpara alaska de la rusi pe 7 milioane $.iar bancul cu razboiul rece a fost un minunat pretext ptr. cheltuieli imense in favoarea MICC(complexul militar industrial) american.o nimica toata de 28500 miliarde$ in ultimii 70 ani(1946-1970).

     • Legat de complexul militaro-industrial,si isenhower a avertizat in privința puterii absolut uriase pe care au si a influenței uriase in piltica/sărat..asa e..
      In alata ordine de idei ale nu au fost direct in razboi dar au mai avut pe aici pe colo care un proxy war..ma gândesc la razboiul de yom kippur ,in care egiptul si siria au beneficiat de sprijin masiv din partea urss..la razboiul de 6 zile ,vietnam..razboiul din coreea dar da asa este,ele direct nu s-au confruntat

 2. deci stire: “Hans Klemm a confirmat că autorităţile române au lansat o invitaţie oficială către Donald Trump, însă decizia finală aparţine şefului de la Casa Albă. ”
  asa ca daca ala refuza, o sa fim cam de porc 🙂 ca tocmai ne daduram in stamba ca e oficial

Leave a Reply