Home Articole “Trupe rusesti sunt prezente ilegal in Republica Moldova” – premierul Streleţ

“Trupe rusesti sunt prezente ilegal in Republica Moldova” – premierul Streleţ

1819
3

Premierul moldovean, Valeriu Streleţ, a cerut miercuri, în discursul susţinut în cadrul Adunării Generale a ONU, retragerea trupelor ruse din Transnistria, a anunţat Guvernul de la Chişinău, citat de Moldpres în pagina online.

Prim-ministrul Valeriu Streleţ s-a referit, în mod special, la deteriorarea sistemului de securitate şi cooperare în Europa, odată cu anexarea Crimeei de către Federaţia Rusă, şi izbucnirea conflictului armat în estul Ucrainei. “Republica Moldova susţine soluţionarea paşnică a conflictului în Donbas, în conformitate cu acordul încheiat la Minsk, respectând suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Suntem solidari cu poporul ucrainean în aceste momente dificile”, a declarat acesta.

Referindu-se la procesul de reglementare a conflictului transnistrean, prim-ministrul a pledat pentru soluţionarea acestuia prin identificarea unui statut special, cu respectarea integrităţii şi suveranităţii Republicii Moldova. De asemenea, şeful Guvernului de la Chişinău a reiterat poziţia privind necesitatea retragerii forţelor militare şi a muniţiilor ruseşti de pe teritoriul Moldovei, în conformitate cu angajamentele internaţionale şi prevederile constituţionale.

3 COMMENTS

  1. Domnu’ Tudor, eu cred că ar fi mai benefic să adăugaţi/scrieţi că ruşii erau obligaţi încă din 1999-2002 să-şi retraga trupele de acolo. Vă scriu asta în cazul în care vreun rusofil, sau mai mulţi, încep să-i apere pe brutele ălea genocidale.

    Cu stimă.

  2. Off topic, ca de obicei!

    http://sonsoflibertymedia.com/2015/09/russian-and-chinese-marines-advancing-in-syria-sounding-alarm-bells-of-armageddon/

    Ochii mari! E belea! E terminată treaba! Când a mai intervenit China în Orientul Mijlociu? D-aia nu au intervenit cei din NATO, americanii în special! Poziționarea Chinei de partea Rusiei schimbă balanța puterilor militare! China nu devine astfel (în curând!) doar prima economie a lumii, dar alături de Rusia devine prima putere militară a lumii! O să fie interesantă evoluția NATO de acum încolo…

Leave a Reply