Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a lansat luni seara o scrisoare deschisă în care cere „punerea în funcţiune a mecanismelor statuare pentru conducerea colectivă a partidului”, aducând şi o critică asupra preşedintelui Liviu Dragnea.
Mai exact, Bădălău le cere membrilor PSD să restabilească democrația în partid și vorbește despre o serie de decizii controversate luate de PSD în ultimul an. Totodată, președintele executiv al PSD susține că trebuie reactivat BPN-ul PSD, un for pe care Liviu Dragnea îl convoacă foarte, foarte rar.
În acest contact, contactat marți dimineață de redacția de știri PSNEWS.RO, premierul Mihai Tudose a declarat că ”este de acord” cu cele scrise de președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău.
”Este o scrisoare foarte bună, e un mesaj foarte bun. Sunt de acord cu ce a spus Niculae Bădălău”, a declarat premierul Mihai Tudose, în exclucsivitate pentru PSNEWS.RO
Mai mult, chestionat în legătură cu tot mai vehiculatele tensiuni dintre acesta și liderul PSD, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose a adăugat că ”fiecare poate să suțină ce dorește”.
”Poate să susțină fiecare ce dorește. Este treba lor”, ne-a declarat premierul.
In scrisoarea lui Badalau sunt lansate atacuri dure la adresa lui Liviu Dragnea si a modului in care a fost condus PSD in 2017 :
Pas cu pas, partidul nostru a acceptat suspendarea democratiei interne, iar acest lucru a fost o eroare pe care trebuie sa ne-o asumam:
– PSD si-a demis propriul guvern prin motiune de cenzura
– decizii economice majore, precum impozitul pe gospodarie, au fost anuntate si apoi abandonate
– fluiditatea schimbarii in in functiile ministeriale este prea mare pentru ca un guvern sa poata cu adevarat performa
– nu toti cei care au devenit ministri erau cunoscuti in partid sau recunoscuti profesional in domeniile respective pentru a merita un loc in guvern, s.a.
Toate aceste erori slabesc increderea cetatenilor in partidul nostru, iar cauza principala este tocmai subrezirea democratiei interne. Credibilitatea si eficienta guvernarii le putem castiga doar prin renasterea democratiei interne, prin dialog onest, transparenta si responsabilitate.
Primul pas este sa consideram legitime si opiniile cu care nu suntem de acord, sa abandonam iluzia falselor unanimitati.
Pasul al doilea este punerea in functiune a mecanismelor statutare pentru conducerea colectiva a partidului.