Turcia, care mediază negocierile în legătură cu ostaticii aflaţi în mâinile Hamas, a primit “cereri din partea mai multor ţări” pentru a obţine eliberarea lor, a declarat marţi ministrul de externe turc, Hakan Fidan, la Beirut, potrivit AFP.

“Până acum am primit solicitări de la mai multe ţări pentru eliberarea cetăţenilor lor. Drept urmare, am început să discutăm, în special cu aripa politică a Hamas“, a declarat Fidan la o conferinţă de presă cu omologul său libanez, Abdallah Bouhabib.

“Eforturile noastre continuă, în special pentru eliberarea străinilor, civililor şi copiilor”, a spus el.

Preşedinţia turcă a anunţat săptămâna trecută lansarea negocierilor cu Hamas în vederea eliberării ostaticilor răpiţi de gruparea islamistă.

Sute de civili israelieni şi străini sunt ţinuţi ostatici de luptătorii Hamas în Fâşia Gaza după ofensiva mortală a mişcării islamiste palestiniene de la 7 octombrie.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a oferit să medieze şi are tot mai multe contacte cu liderii arabi şi occidentali, la fel ca şi ministrul său de externe.

Fidan a anunţat marţi că va participa la o reuniune a miniştrilor de externe ai Organizaţiei de Cooperare Islamică (OCI), despre care a spus că este programată miercuri la Jeddah, în Arabia Saudită, scrie Agerpres.

Leave a Reply