Atentatele soldate cu cel puțin 128 de morți și 300 de răniți au lovit din plin în inima Parisului, capitala Franței care se numără printre cele mai vizitate destinații turistice din lume, chiar într-o perioadă în care autoritățile franceze își fixau un obiectiv ambițios: atragerea a peste 100 de milioane de turiști străini la orizontul anului 2020.

Sâmbătă, principalele muzee, printre care Versailles și Luvru, mai multe locuri în care se desfășoară spectacole, precum Opéra din Paris, dar și parcul de distracții Eurodisney au rămas închise. Turnul Eiffel, monumentul emblematic al Parisului și întregii Franțe va rămâne de asemenea închis pe o perioadă încă nedeterminată.

Galeriile Lafayette au anunțat printr-un comunicat că sunt nevoite să-și închidă porțile pentru că “există dificultăți în asigurarea serviciilor optime”.

În fața vitrinelor deja pregătite pentru Crăciun nu s-a mai oprit niciun curios. Disneyland Paris, aflat la marginea de est a metropolei, a anunțat că nu va deschide sâmbătă “din cauza recentelor evenimente tragice din Franța și în semn de susținere pentru comunitatea pariziană și de respect pentru victimele acestor hidoase atacuri. Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către toți cei afectați de aceste evenimente îngrozitoare”.

Opera din Paris și-a anulat toate concertele de sâmbătă, iar orchestra filarmonică pariziană a anunțat că sediul operei va rămâne închis la sfârșitul acestei săptămâni, potrivit Agerpres.

11 COMMENTS

 1. Pai era normal sa se inchida toate aceste obiective, ca doar nu era sa se tina concerte de opera acum sau sa se duca oamenii la muzeu! Si-asa, a aratat Mircea Badea colegul dvs. o poza de la muzeul Louvre cu niste adolescent care stateau langa o pictura celebra si toti butonau pe spartfeon, deci va dati seama cam cata apreciere au in creierele lor fata de arta clasica tinerii feisbucisti contemporani tastatori pe un gadget (tambalagii la cutiile cu multi-functii). De-astia cu idei politice de nou govern, patent, inalt calificati, va dati seama. Capsa

 2. WAW! Aici şi acum se dau cărţile pe faţă! Asta am aşteptat şi m-am aşteptat să se spună-să se recunoască adevărul pur: http://www.stiripesurse.ro/fran-a-se-scindeaza-suntem-alia-i-cu-cei-care-sponsorizeaza-de-30-de-ani-jihadismul_973285.html
  Ceea ce văd la momentul de faţă nici celui mai mare duşman nu i-aş dori. O să vedem cu toţii în următoarea perioadă scurtă dar nu prea tîrziu.
  Vă rog pe toţi cei care citiţi comentariile mele, nu intraţi în panică, sînt comentarii reale şi de care ar trebui să ţină cont cine trebuie şi care sînt plătiţi pentru a apăra o naţiune şi o ţară care nu a intrat încă în jocurile(lupte şi atacuru) altora pentru a controla, a ucide, a distruge ori a se îmbogăţi pe seama altor naţiuni! Şi încă un sfat: nu vă temeţi de vecinii ruşi încă, ei se ocupă cu aletele.

  • Tii legatura constant cu rusii, ti-au spus ei tie sau de unde stii cu ce se ocupa rusii? Comentariile tale, pe langa ca sunt excesive (se pare ca te plictisesti in exces sau nu ai cu cine sa iti dezbati teoriile), contin si multe greseli gramaticale. Asa incat, eu personal nu citesc ce scrii. Sper sa ma intelegi! Pa pa

   • @niki, de unde ai tras concluzia ca forumistul respectiv tine legatura cu rusii??? Ai ghicit in cafea sau ti s-a dat in bobi???

  • @părere…, la asa servicii secrete foarte slabe care au tocat si toaca o gramada de banet pe de pomana Franta are ceece merita. Mentinerea unui serviciu secret prost si neprofesionist atrage dupa sine moartea cetatenilor platitori de taxe care cad victime teroristilor ce isi fac pur si simplu de cap.

 3. Prin paralizarea Orasului Luminii a fost paralizatata lumea civilizata.
  Am mai amintit nici nazismul n-a ucis Orasul Luminii si simbolurile ei, in schimb barbaria fundamentalismului musulman (alimentat de unii) poate ucide tot, la un moment dat chiar si pe mentori.

 4. Abia revenit din Paris si dupa ce am vizitat Turnul Eiffel, o parte din Luvru si am avut o plimbare nocturna magica cu vaporul pe Sena , sa aflu despre acest masacru este un soc puternic , dar si o palma primita pe obraz ca s-a putut permite o asa grozavie.
  Mai ales ca in jurul acestor obiective turistice paza militara este prezenta .Cel putin , Turnul prezenta siguranta prin patrulele tinerilor militari omniprezente , dar si controlul rucsacurilor si a posetelor doamnelor.
  Sper ca astfel de tragedii sa nu se mai repete si cei vinovati sa plateasca . Lupta comuna sincera impotriva terorismului trebuie sa fie nemiloasa indiferent ca se numeste Stat Islamic , Jihad, Nusra , Al Qaeda ori armate ale autorilor de lovituri de stat si toate teritoriile unde isi fac de cap acesti asasini sa fie asanate cu trupe la sol , nu doar cu lovituri aeriene .

  • Am inteles. Permiteti sa trecem la executare? Despre istorie stii bre ceva, sau esti din serie cu aia care considera ca istoria a inceput odata cu aparitia ta pe aceasta lume, ale creierului spume?

   P.S. Siria – De la aproximativ 10.000 î.Hr., Siria a fost centrul culturii neolitice, unde a apărut agricultura și creșterea vitelor pentru prima dată în lume.

   Egipt – Primul regat unit a fost fondat de regele Menes, pe la 3200 î.Hr., fiind stăpânit de numeroase dinastii aproape trei milenii. Sub conducerile faraonilor Tutmes și Ramses, prin cucerirea Africii și Asiei, Egiptul devine un imperiu.

   Europa – făcea referire la zona central-nordică a Greciei, iar din jurul anului 500 î.Hr. termenul a fost extins pentru a face referire și la teritoriile din nord.

   Mai bine du-te si pune-ti pozele cu tine sub turnul Eiffel pe facebook, cum fac toti inteligentii si culca-te dupa aia, poate te odihnesti … Eu inteleg ca tu acum vrei curatenie si sa-i omori pe toti, dar ia-o mai usor, nu mai fi asa de extremist totusi. Esti prea sangeros de fel.

   • Observ ca te pricepi a tine lectii de istorie antica ca un veritabil stalp de carciuma aflata’ n drum .De unde ai scos ca as avea ceva impotriva sirienilor ori a statului Siria?
    Terorismul nu provine din aceasta tara ci a fost finantat de SUA si Arabia Saudita pentru a distruge statul de drept sirian .
    Cu toata modestia , cunosc bine istoria popoarelor arabe si indeosebi a Siriei .Unul din prietenii mei sirieni fiind profesor de istorie .
    Tu , ai o mare problema de percepere . A fi extremist nu inseamna a dori lichidarea terorismului si a teroristilor pana la ultimul.

Leave a Reply