Un număr de 36 de echipe din Satu Mare, dar și din Ungaria s-au întrecut sâmbătă în cadrul celei de-a șasea ediții a concursului de tăiat porci, organizat de filiala județeană a UDMR.
“Nu este un concurs în sensul clasic al cuvântului, este practic prezentarea obiceiurilor tradiționale legate de pomana porcului și e un team building autentic, deschis pentru toată lumea”, a spus președintele UDMR Satu Mare, senatorul Pataki Csaba.
În total, 36 de porci au fost sacrificați, încă de dimineața, la concursul organizat în comuna Lazuri, de echipe atât din județul Satu Mare, cât și de lângă Gyor, din Ungaria.
Competiția a început chiar de la tranșat, după pălinca servită în cinstea porcului. Cel mai rapid măcelar, din comuna Tiream, a reușit să finalizeze operațiunea în doar șapte minute. Pe urmă, fiecare echipă a început prepararea, după metode specifice localităților de origine. Unii porci au fost tranșați în bucăți, iar alții au ajuns aproape întregi la rotisor. Lumea s-a axat în general pe sângerete, gulyas-uri, babgulyas-uri, cârnați, caltaboși și grătare.