Hai sa vedem si minunea asta. Ca multe companii multinationale cu cifre de afaceri frumoase in Romania isi externalizeaza profiturile prin facturi imense cu justificarea “consultant”, “taxa management” si multe alte formulari necesare pentru a scoase cea mai mare parte a banilor afara. Sub privirea foarte ingaduitoare a celor de la ANAF…

==========

Multinaționalele trebuie să plătească taxe acolo unde obțin profiturile și trebuie să stopeze schemele agresive de optimizare a impozitelor, a afirmat luni comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, transmite Reuters preluata de Agerpres.

UE trebuie să oprească fenomenul companiilor care plătesc prea puține taxe sau deloc în statele în care operează, prin utilizarea subsidiarelor din alte țări, înființate anume pentru plata taxelor, a explicat Pierre Moscovici, într-un interviu acordat postului francez de radio RTL.

“Este vital ca multinaționalele să-și plătească taxele acolo unde își generează profiturile”, a afirmat comisarul european pentru afaceri economice.

 Comisia Europeană ar urma să prezinte în aprilie propuneri pentru a asigura punerea la dispoziția publicului a datelor fiscale ale companiilor multinaționale în fiecare stat membru al Uniunii Europene, în cadrul acțiunilor de combatere a evaziunii fiscale.

Cu ocazia prezentării planului său contra optimizării fiscale a companiilor multinaționale, pe 27 ianuarie, Pierre Moscovici estimase amploarea evaziunii fiscale în UE la 50 — 70 miliarde euro pe an.

 

7 COMMENTS

  • Daca “cinstitii” din UE n-or sa reuseasca sa stopeze evaziunea asta de cat zice Moscovici…50-70 MILIARDE pe an atunci or sa mai impuna ceva in …colonia Romania.
   Cu cat sunt ei mai corupti cu atat mai mare gura impotriva Romaniei adica un fel de tupeu basist international caci oamenii sunt aceiasi ca apucaturi.
   Desigur numai noi suntem corupti ei noooooooo….

 1. Sa ne mai aducem aminte de un mare poet, Adrian Paunescu.

  În loc să fim o ţară numai fraţi,
  Simţim, în noua epocă barbară,
  C-am fost, în viaţa noastră, blestemaţi
  S-ajungem chiriaşi la noi în ţară.
  Din tot ce facem, nu avem nimic,
  Ne macină străine interese,
  Făina noastră n-are spor nici pic,
  Nici pâinea în cuptor nu ne mai iese.
  Trăim acelaşi tragic simţământ,
  Sub politicieni şi sub contabili,
  Că noi, ca neam, avem destinul frânt
  Şi suntem de prisos şi nerentabili.
  Umili, ne cerem scuze de la toţi,
  Că nu ne-au chinuit destul în viaţă,
  Şi ne conduc nişte fanarioţi,
  Ce pe cei mici trădarea îi învaţă.
  Poet nebun, ce vorbe mai îndrugi,
  De zici că eşti din neam ce nu se lasă,
  Când am ajuns în ţara noastră slugi
  Şi suntem cerşetori la noi acasă?
  Şi vii, şi morţi, amestecaţi, acum,
  Dispuşi să emigreze se arată,
  Mormintele se pregătesc de drum,
  În România deromânizată.
  Sus-puşii nu mai au nimica sfânt,
  Ca pe cravate, jurământu-şi schimbă,
  Nu mai avem nici fabrici, nici pământ,
  Vorbim şi limba noastră-n altă limbă.
  Şi-acum se-aude clopotul fatal,
  Vin vremuri de urgie şi de grindeni
  Şi este seara ultimului bal,
  Din zori, vom fi români de pretutindeni.
  Probabil, mâine-aici va fi pustiu
  Şi toţi în pribegie vom porni-o,
  Drum bun, popor pierdut la un pariu,
  Adio, mamă patrie, adio!

 2. Hai să fim serioşi! Politicienii din ce surse îşi mai trag dreptul de a-şi umple buzunarele?

 3. nu ii prevad un viitor prea roz domnului moscovici.el saracu traieste cu ideea eronata ca este pus acolo ca sa ne asigure noua bunastarea.sa il aduca cineva cu picioarele pe pamant:menirea lui si a tuturor politicienilor este sa asigure bunastarea unui numar mic,mic,mic de oameni care detin finantele planetei.

 4. spectacolul comunismului redivivus e total:
  “…fenomenul companiilor care plătesc prea puține taxe sau deloc în statele în care opereaza…”
  Nu zice ca e ilegal, pentru ca nu e (ca e poate imoral e alta treaba, dar e si alta discutie) zica ca platesc prea putin. Prea putin fata de ce? Fata de au EI nevoie…

  Baiatul asta (cu nume predestinat ruso-francez si cu rezonante everiesti) nu-si pune o secunda intrebarea de ce fac “multinationalele” asta. Nu-si pune intrebarea daca nu cumva puzderia de taxe si impozite e prea mare, ci intotdeauna banditul platitor e vinovat ca nu plateste destul – cit au EI nevoie, Statul, Guvernul…
  Poporul exulta, uite ai dracu, astia sunt aia raii, sa le luam mai mult, tot, ca d-aia n-avem noi! Poporul naiv crede ca daca multinationalele vor plati, cumva, mai mult, el va avea vreun cistig. Nu, nu vor avea, ei sunt urmatorii pe lista. Dupa ce a trumfat comunismul in unele tari a fost poporului mai bine, mult mai bine? Totdeauna e vorba de un grupuscul care vor sa-si asigure lor puterea si bunastarea.
  Visul comunist era sa dispara banii, sa fim toti egali si statul sa decida tot in privinta vietii fiecaruia. “De la fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi” a postulat Lenin.
  E, bucurati-va, UE e aproape de implinirea visului marxist

Leave a Reply