În contextul dezvoltării capacităților operaționale și de gestionare a situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2 și ca urmare a atingerii capacității maxime de internare pe secțiile de terapie intensivă a pacienților în stare gravă infectați cu noul Coronavirus în cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în data de 9 iulie 2020, prima unitate de terapie intensivă mobilă, ajunsă de curând în dotarea IGSU, a fost operaționalizată în curtea spitalului anterior menționat.
Această unitate de terapie intensivă mobilă, achiziționată de Fundatia pentru S.M.U.R.D. cu sprijinul Lidl Romania, este prima din cele 4 astfel de unități care au intrat în cursul lunii trecute în dotarea strategică de protecție civilă a IGSU, prin eforturile conjugate ale societății civile, mediului privat și ale guvernului.
În acest moment, 13 iulie 2020, pe secția de ATI din cadrul unității de terapie intensivă mobilă sunt internați 5 pacienți, 4 dintre aceștia fiind intubați. Pe parcusul celor doar câteva zile de la intrarea în funcțiune, numărul pacienților cărora li s-au acordat îngrijiri a variat, funcție de necesități, fiind chiar de 11 la momentul amplasării și implicit punerii în funcțiune, când capacitatea maximă de internare pe secția de terapie intensivă a spitalului a pacienților în stare gravă atinsese pragul critic.
La acest moment, personalul medical este format din 4 cadre de specialitate ATI, 3 rezidenți cu specialitatea ATI și 1 specialist ATI detașați din Timișoara și Sibiu, spitalul din Ploiești neavând personalul necesar pentru a asigura funcționarea adecvată a unității mobile.
“se trimit tirurile! spitalele sunt pe muchie!”
Noroc ca ne lamureste textul: e vorba de un singur tir trimis (logic) la un singur spital…
Maladia asta se cheama “brechiniusita”, e putin contagioasa (se transmite indeosebi prin microfoane, lavaliere) afectind – adesea iremediabil – mai ales aparatul audiovizual. In popor era descrisa prin sintagma “sa faci din tintar armasar”
daca nu stiti, nu vorbiti. Sunt 3 tiruri de terapie intensiva trimise in 3 orase. Dar pentru voi viata nu conteaza
Buna seara,
Din curiozitate, ce s-a întâmplat cu respectivele spitale improvizate din perioada stării de urgență, la care au facut mare publicitate si s-au cheltuit o mulțime de bani?
Din ce cauza tin blocate spitalele pentru pacienții non-covid si spitalele improvizate sunt goale, sau nu mai există? Vad ca nimeni nu mai discuta despre ele, nici o televiziune.
Va multumesc.
Ele sunt rezerva strategica obligatorie pt orice pandemie. Daca spitalele clasice sunt depasite, ele intra in functiune