Tupeul politicianului-matrioska Donald Trump depaseste orice limite. In plin scandal urias la Washington privind jocurile pe care le face in favoarea Rusiei, Trump anunta ca-l va invita pe Putin la Washigton. Acest personaj pune in pericol orice demers coerent al lumii occidentale de sanctionare a Rusiei in urma agresiunilor militare, ciberentice si hibride asupra unor tari independente. SUA si Europa au facut obiectul acestor atacuri, iar Trump, in loc sa aplice sanctiunile in vigoare, il frecventeaza, lauda si favorizeaza pe fostul sef KGB Vladimir Putin. Dramatice momente pentru lumea civilizata, al carui lider al fost intotdeauna un presedinte american responsabil si angajat deplin in solidaritatea cu aliatii din NATO (in special) si nu omul adversarilor !

Preşedintele american Donald Trump a afirmat joi că ar vrea o nouă întâlnire cu omologul său rus Vladimir Putin, insistând că prima – adică summitul de luni de la Helsinki – a fost un succes, în pofida corului de critici din SUA şi din exterior, relatează Reuters.

“Summitul cu Rusia a fost un mare succes, mai puţin pentru adevăratul duşman al poporului, Media de Fake News. Aştept cu nerăbdare cea de-a doua noastră întâlnire pentru a putea începe să punem în aplicare o parte din numeroasele lucruri pe care le-am discutat, între care oprirea terorismului, securitate pentru Israel, proliferarea nucleară, atacurile informatice, comerţul, Ucraina, pacea din Orientul Mijlociu, Coreea de Nord şi altele”, a transmis pe Twitter liderul de la Casa Albă.

Donald Trump s-a confruntat cu un val de critici când s-a întors acasă de la întâlnirea cu Vladimir Putin, inclusiv din partea parlamentarilor republicani. În special conferinţa de presă comună de la finalul întâlnirii de luni a provocat furie în Congres, Trump fiind criticat că a subminat concluziile agenţiilor de informaţii americane dând de înţeles că “ambele ţări” sunt de vină pentru relaţiile proaste dintre Washington şi Moscova. Mai mult, Trump nu l-a contrazis pe Putin după ce acesta a negat public amestecul rus în alegerile prezidenţiale din 2016.

Reactia sefului Comunitatii de Informatii a SUA (DNI), Dan Coats :

Kirstjen Nielsen, secretarul american pentru Securitate Internă, a declarat că autorităţile SUA ar trebui să fi pregătite pentru noi încercări ale Moscovei de a interveni în alegerile din Statele Unite, site-ul cotidianului The Hill.

“Nu cred că există vreo urmă de îndoială în comunitatea de informaţii sau la DHS (Departamentul pentru Securitate Internă – n. red.) că ruşii au încercat să se infiltreze şi să interfereze cu sistemul nostru electoral”, a declarat Nielsen la Forumul de Securitate de la Aspen, Colorado.

“Nu cred că există vreo îndoială că au făcut-o şi cred că ar trebui să fim cu toţii pregătiţi – dată fiind această capacitate şi voinţă – că o vor face din nou“, a completat şefa Departamentului pentru Securitate Internă.

Întrebată dacă este de acord cu evaluarea serviciile secrete americane că Moscova ar fi încercat să influenţeze rezultatul scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump, Nielsen a răspuns iniţial că nu văzut dovezi care să indice că ruşii ar fi încercat să “favorizeze în mod particular un partid politic”.

Ulterior, oficialul american a precizat că în cadrul campaniei Rusiei de influenţare a scrutinului prezidenţial din 2016 a existat “un efort de ataca anumite partide politice (…) mai mult decât altele”.

“Scopul general este de a semăna vrajbă”, a adăugat Nielsen

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane.

La summitul de luni de la Helsinki, Vladimir Putin a confirmat că a dorit ca Trump să câştige alegerile din SUA, însă a negat din nou că Rusia ar fi intervenit în procesul electoral.

Donald Trump şi-a atras critici dure pentru că a sugerat că are încredere mai mare în preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, decât în evaluările serviciilor secrete americane privind ingerinţele electorale ruse. “Eu am încredere în oamenii mei din serviciile de informaţii, dar vă pot spune că preşedintele Putin a fost extrem de puternic în negarea acuzaţiilor”, a afirmat Donald Trump după întâlnirea de la Helsinki cu liderul de la Kremlin.

Pe fondul criticilor, Donald Trump a subliniat că îşi menţine “încrederea în oamenii” lui “din serviciile de informaţii” şi a admis că a făcut o eroare în exprimare în cursul conferinţei de presă organizate alături de Vladimir Putin, scrie Mediafax.

 

4 COMMENTS

  1. Nu e diversiune comentariul!
    Si pe israelianul Soros, cand il invita? Cand ii da acceptul sa isi indeplineasca unica dorinta pentru viitorul intro functie inalta(premier sau presedinte) in ungaria?!
    Azi a dat pe aljazera planul deja acceptat de israel pentru tara lor:
    – Israelul e doar tara israelienilor,restul nu au ce cauta in tara!
    – Ii ataca pe cei din palestina si gaza cu lampioane (foc real cazut din cer)de care sunt agatate cate o cutie cu vata imbibata cu gaz in flacari!
    – Limba araba e secundara,ei acceptand doar limba lor veche! Cibe nu vorbeste limba lor veche,e alungat din tara!
    Sunt enorm de multe avizate zilele astea in tara care s-a stabilit pe un teritoriu care nu i-a apartinut niciodata,doar occidentul i-a plasat si sustinut(‘..)!

    • Sa inteleg ca daca vine un presedinte gen Trump care se imprieteneste cu rusul nu mai putem conta pe NATO ?

      Deci speranta noastra ca suntem aparati e doar o iluzie…

      —————

      Pentru cei naivi: Politicienii straini urmaresc doar interesele tarilor lor si arunca imediat pe geam orice alte principii. Daca interesul lui Trump e sa fie acum prieten cu Putin atunci hai pa, dormiti linistiti ca va apara mutu…

  2. Apropo,stiti unde sunt antrenati sustinatorii sponso rizati de soros?! Pare ca in serbia,a cumparat sau inchiriat o locatie de la statul sarb sa poata desfasura antrenamentele privind destabilizarea tarilor unde are interese! Nu imi amintesc zona dar e aceeasi de peste 15-20 ani,a fost descoperita zona de aljazera si egipteni in perioada caderii presedintelui egiptean,primavara araba!

  3. In iunie 2016 Trump e in plina campanie electorala.
    In Boeing 757 care il duce din Nevada, unde a pierdut, discuta cu unul dintre jurnalisti “embedded” si marturiseste o admiratie de nedescris fata de Putin ba mai mult roseste de placere cind acelasi jurnalist ii aminteste de elogiul lui Putin la adresa lui Trump in timpul uneii conferinte de presa de la S.Petersburg.
    Foarte complacut aspirantul Presedinte Trump marturiseste ca ar vrea sa il invite pe Putin la Casa Alba unde ei doi cu forte unite vor putea infringe ISIS si pe toti cei rai, oriunde s-ar ascunde ei.
    Am parafrazat. Idea este ca exista deja un feeling, probabil reciproc .

    In iulie 2016 la Conventia Nat. Republicana de la Cleveland Ohio (care a fost decisiv in victoria lui Trump) David Gergen , fost consilier la Casa Alba cu Nixon, Ford, Reagan si Clinton, vorbea exact despre riscurile posibile cu un Presedinte Trump, spunind ca “Presedintele are puteri informale ce nu se regasesc in Constitutie cu precadere in Politica externa asadar un Trump ce se comporta ca “iesit din minti” ar putea fi o mare problema”.
    Cred ca Presedintele nu reflecta cu seriozitate, nu se calmeaza, nu controleaza impulsivitatea, are un caracter irascibil si mai ales nu reuseste sa controleze propriul narcisism! Spunea Gergen
    Ei bine s-ar putea intimpla lucruri periculoase”.

    Gergen spera ca Gen. James Mattis (Mad Dog) si Tillerson, la momentul respectiv, il vor putea tine in friu cumva.
    In Senat fusese deja o tentativa de a trece o lege care sa il impiedice pe Trump sa lanseze un atac nuclear fara o declaratie preventiva in Congres.
    Trebuie controlate, se spunea, momentele de frenezie , impulsivitate si instabilitate ale Presedintelui. Si azi iulie 2018 dupa Bruxelles-NATO si Helsinki, multi mai spera ca acelasi Mattis (adultul responsabil) si Pompeo il pot controla pe Trump. Plus niste veto-uri legislative, cred ca il pot tempera, problema este insa ca nimeni nu are niciun control pe account-ul lui Trump pe Twitter.

    Si pentru a incheia: Amendamentul 25 din Constitutia americana graieste asa: “Doar atunci cind Vicepresedintele (Mike Pence) impreuna cu majoritatea executivului trimite o Declaratie scrisa si aprobata de Senat si Camera, in care se afirma ca Pres. nu e in masura sa exercite puterile si atributiile conferite de rolul sau doar atunci vice Presedintele ar putea prelua functia de Presedinte”
    Ar fi un impeachement. Mike Pence, se zice, e insa leal si supus lui Trump.
    In culise se vorbeste de ceva timp de munca depusa de catre Republicani de virf si mari finantiatori pentrui a pune capat mandatului lui tycoon Trump.
    Cartela medicala a Presedintelui a fost ridicata de catre Avv. M. Cohen si un bodyguard din cabinetul medicului personal timp de 35 ani, totul fara preavis si fara explicatii. (Era in Aprilie 2018)
    Aici sintem!

Leave a Reply