Moartea Regelui Mihai reprezinta un examen urias pentru Romania.
Intr-un moment in care marlania, ura, atacul la persoana, lipsa marilor proiecte de tara si gustul amar fata de politica domina societatea noastra, solemnitatea ne cuprinde cu garda jos.
Pentru ca n-am stiut timp de 27 de ani sa-l reprimim in bratele noastre pe cel care a fost Suveranul Romaniei, acum dam ultimul examen in fata Majestatii Sale.
Sunt curios cata prestanta, cat respect fata de un protocol special, cata decenta si cat caracter european va avea inmormantarea Regelui Mihai.
Dumnezeul sa-l ierte si sa-l odihneasca alaturi de cei drepti care au condus acest neam.
Eiiii,si tu ceri prea mult de la scaunarii plangaciosi care imprastie ura,scandal si violenta verbala! O sa ii vezi pe toti in negru(negru e culoarea celor mai mari escrocherii si escroci+a avocatilor plus a judecatorilor),si nici nu-l acopera cu pamant,ca deja incepe circul! Sa vezi ce clampaneala o sa fie! Fiecare va ar u nca cu dejectii,deh,sunt platiti din bugetul statului pentru munca si ei inteleg sa munceasca prin a se injura,a se certa,a arunca cu dejectii in jur,a se plange de nimicuri,si destule!
Acum voi retrai inmormantarea veteranului tata,parca imi amintesc ce jale a fost pe militarii care duceau pe umar cosciugul,tunul mergea din urma,garda militara,la fel din urma si cateva masini grele ale armatei tot din urma dar pline cu coroane. Da,chiar in 1970. Si imi amintesc ce ne povestea in legatura cu regele,multe am scris aici.
Sa ii tina Dumnezeu tarana usoara!
Disparitia Regelui Mihai este un moment dureros pentru Romania, pentru orice cetatean indiferent de optiune. Pleaca dintre noi o personalitate uriasa, demna, ultimul conducator de stat care a marcat sfarsitul celei de-a doua conflagratii mondiale, ultimul Rege al Romaniei.
Dumnezeul sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace.
Moartea regelui va declanșa un tsunami de ipocrizie din partea impostorilor care ne conduc, Basescu a dat deja semnalul, vine timpul plansorilor cu lacrimi de crocodil. După asta, se va trece la aprigele lupte pro și contra declarării casei regale ca instituție de “utilitate publica” sau ce Dumnezeu mai vor sa-i dea ca statut pentru a-i asigura supraviețuirea materială. Examenul l-am dat deja și l-am picat, in consecință. Între timp, sa ne rugam pentru sufletul ultimului suveran al României suverane.
Ai dreptate…chiar și Iliescu și ciuma rosie care l-au umilit imediat după revoluție cu o ipocrizie nemărginită mai casca gura … Ba ironia istoriei este ca tot comuniștii aflați acum la putere il si îngroapă! Păcat ca Regele a avut soarta asta!
Carmen din SUA e ca carmen din Romania (cacofonie intaritoare, sa n-avem critici !) : vede umbre, aude voci…O fi dedublare de personalitate !? Ca, cam pare…
Unde dracu’ mai vede asta comunisti, doar ea intelege…
Uita, sigur “neintentionat”, ca bassescu l-a facut pe MS Mihai tradator. Ala, bassescu, nefiind, desigur, comunist (s-a vazut, “de dreapta”).
Pacat ca, aparent, d’alde d-astia par cu respect fata de ceva; doar par !
Daniele, nu-mi place despre tine! Noi pe carmen o iubim / Ca ca carmen nu gasim/ Nici daca cautam cu luminarea.. Nici ca carmen din usa, nici ca carmen din Romania si nici ca carmen din URSS. Asta-i unicat, frate, ar trebui s-o punem la uscat intr-o carte de telefoane si-apoi, la insectar, ca carabusul! Scuze pentru inevitabilele cacafonii, comise fara intentie voita 🙂 🙂 🙂
Voi sunteti securistilor ipocriți dar “regalisti” ?
Eu cred ca e aceeasi caca.
Iohannis a fost destul de solemn cerand un moment de reculegere la intalnirea cu ambasadorii UE cand a aflat vestea, apoi a transmis condoleante refuzand sa raspunda la intrebari legate de PSD/Coalitie.
PDSR-ul “nu l-am primit”. A fost nevoie de Constantinescu/Conventie pt a fi primit. Si cica PSD-ul actual renunta la proteste pentru ca a murit regele. Le-a venit la fix.
#Rezist la fel, deci au liniste sa-si treaca bugetul … daca nu il amana si se duc toti la inmormantare.
Ar trebui insa sa se termine cu prostia asta cu “casa regala”. Mihai a fost si sef de stat dar mostenitorii lui n-au nici un drept, asa din nascare ! S-a terminat cu “unsii lui Dumnezeu pe pamant” in Romania, nu mai suntem monarhie. Daca vrea Tariceanu sa le dea 20 de milioane de euro sa ii dea din banii lui, as-l puna pe Duda in locul lui Melescanu daca vrea reprezentare externa si sa convinga PSD sa schimbe Constitutia daca vrea “casa regala” !
Tocmai ma pregateam sa remarc ca o cohorta intreaga de “factori de influenta” au declansat actiunea “Opriti mitingurile PSD!”. Chiar eram siderat de ineptia unei “jurnaliste” de la A3 care intreba, patetica si stupid indignata: “dar nu va ginditi ca s-ar putea ca si ceilalti sa decida sa faca miting, la aceeasi ora si in acelasi loc? Unde o sa ajungem?”
Dovada ca statul paralel chiar se teme de “poporul pesedist” mai mult decit de PSD-ul insusi.
Acum veniti si dvs cu aceasta dramatizare fortata a momentului: Romania in fata unui mare examen”. Care examen? Cine o sa puna note? Si de unde pina unde examen? Cu ce ocazie? Si in ce consta examenul, sa nu mai faca PSD-ul miting?
A murit un om, nu un sfint. Un om care, e adevarat, face parte indisolubila din istoria noastra. Cu luminile si umbrele lui, ca si monarhia al carei ultim reprezentant era. Monarhie care in ultima vreme (DAR NU NUMAI) ne-a aratat mai mult umbre decit lumini. Si inca n-am aflat totul!!!
Sigur, despre morti numai de bine. Dar de ce trebuie sa hiperbolizam totul pina la stridenta? Cui foloseste?
Vom marca momentul, cu sobrietatea si respectul cuvenite! De aici pina la “Examenul national” e insa cale lunga. Nu ne-ar strica un pic de echilibru in toate!
Asta daca nu incercam sa confiscam momentul in favoarea unor linii directoare trasate de niciunde catre nicaieri!
Ce cred comuniștii și socialiștii despre monarhie contează prea puțin. Groapa de gunoi a Istoriei e deja plină cu ei și cu utopia absolut repugnantă și criminală pe care o prezintă ca fiind ,,lumină”. Regele a murit, trăiască Regele!
Regele traieste, stai linistit. Doar ca acum il cheama Duda :):)
Daca ai pune mina sa citesti putina istorie, sa vezi ce orori, dpdv al democratiei, a facut Carol al 2-lea, te-ar lua pe sira. Noroc ca asta mic n-a avut timp sa faca prea multe, nici bune, nici rele. Dar sa nu faci prostia sa citesti, ca musca! Si ai putea afla lucruri. E mai bine asa, ca ce nu stii, nu te doare!
Citește dumneata cvrpapierul istoricilor de stânga, incluzându-l pe Dogaru , io am cu totul alte gusturi. Adevăratele orori ale democrației le contemplăm azi, cu acești ciumeți roșii și complicii lor, electoratul oligofren.
Eu nu vorbesc aici de aprecierile, inevitabil subiective, ale unor istorici de stinga, de dreapta, de sus sau de jos, ci de niste documente olografe care se gasesc in arhivele Nationale, date de maiestria sa Carol second (hand), cu semnaturi, stampile si sigilii regale, care atesta, imposibil de negat, ororile despre care vorbesc.
De-aia zic, daca vrei sa stii adevarul, ia si citeste. Daca vrei s-o tii langa cu idei preconcepute, poti sa-mi spui ca si in monitorul oficial (exista si in vremea aia, te asigur) au scris minciuni tot comunistii, care la vremea aia nici nu visau ca vor ajunge la putere!
Si ce vrei sa spui ? Ca statul paralel l-a omorat pe rege ca sa nu mai protesteze PSD ?
Tu n-ai vazut ca doar 10 filiale din 41 au fost deacord cu mitingurile ? ALDE la fel a spus pas.
Doar “cartelul Dragnea” vroia miting.
Poate n-ai inteles, sau poate doar faci pe prostul, pentru mine nu conteaza prea mult. Nu, nu l-a omorit statul paralel, doar incearca sa confiste in scop propriu acest moment. Ca si multe alte momente de impact emotional, a caror confiscare s-a incercat de catre aceiasi
Regele a murit! Traiasca Regele!
Traiesc cu speranta ca Romania va reveni intr-o zi la traditia ei istorica, monarhica, chiar si numai pentru simplul motiv de a uita ca timp de un deceniu a fost condusa de un jeg securist, pe numele sau de mafiot basescu traian, mult indragit de floarea intelighentiei romanesti contemporane, paratii plesu, liiceanu, patapievici, cartarescu.
Apropo, daca liiceanu tot vrea sa faca puscarie, sa-i adune la el in celula si pe paratii mentionati anterior, constituind astfel o celula de filosofi sau celula filosofilor sau celula cenaclu sau cenaclul celula filosofilor.
cat despre acest pablo escobar al romaniei, el mafioso al politichiei dambovitene, paratul basecu traian, sper sa fie decorat de poporul roman cu decoratia ”NOD DE PARAMA” si ridicat in streang de ”MARE VANZATOR DE TARA” pentru contributia sa la pauperizarea Romaniei.
daca tot nu va reusi sa termine lectura opului lui cartarescu, levantul, in aceasta viata, poate il ajuta autorul, cu vocea sa de nobelist, ca o dedicatie manelista, sa-i inregistreze un adio-book, pe care sa-l asculte transmis prin puterea transcendentala a plesului la o reuniune a spiritelor malefice care din nefericire au ajuns sa conduca aceasta tara.
Despre Rege, daca nu am reusit sa-L apreciem cat a fost in viata, macar sa-i cinstim cum se cuvine MEMORIA si daca se poate funeralii fara securisti.
Bunul Dumnezeu sa-l odihneasca in Pace si sa-l primeasca in randul celor care au cinstit aceasta tara cu onoare si demnitate!
Câtă dreptate ai! Dumnezeul l-a pus in istorie demult. Sa-L odihnească si sa-L apere de securisti macar dincolo!
Dumnezeu sa-l ierte! Inainte de a fi rege, era un om, viata unui om la varsta inaintata de 96 s-a stins.
Romanii nu sunt prea monarhisti. Doar o mica parte.
Cred ca in aceasta situatie tot ce trebuie sa dea dovada Romania este sobrietate si decenta. Atat! Fara exagerari! Deci nu comercializarea evenimentului -dramatizarea lui exagerata -romanii au tendinta asta, in special conducatorii, dar si posturile tv de a canaliza totul spre o melodrama “ieftina”.
Personal imi displace total-tot ce e exagerat cu tenta de sceneta melodramatica care duce totul in derizoriu si este si respingator.
Deja am obs. la unele televiziuni discutii despre printul Nicolae si atitudinea regelui -conflictul lor…..serios romanii nu sunt interesati de astea. Deci nu ni le bagati pe gat!.
Orice exagerare, repet! plansete si scenete televizate cu tot felul de personaje-invitati, legat de moartea regelui va avea efectul ca ne vom inchide televizorul pana in 16 decembrie.
Si ca sa va spun sincer pe romanii ii intereseaza acum mai mult Craciunul decat toate discutiile (prelungite!) legate de rege si moartea lui, daca asa vor fi pana la data de 16 dec. Cine vrea sa fie SINCER recunoaste ca asa e -asa sunt romanii.
Daca il aveam rege IN ROMANIA din anii 90…92, alta era situatia, altul interesul romanilor-sunt convinsa ca si asta se stie. De aceea ma refer la media care cunoaste acest lucru si ar fi bine sa nu exagereze pana la saturatie!.
Organizarea funerariilor este sarcina statului- si are capacitatea si mijloacele sa faca ce trebuie.
Ar trebui sa ne ingrijoram ca vin regi ai altor tari si se fac transmisii internationale si ca nu va iesi bine?
Doamne! cred ca nu suntem in epoca de piatra!
Iar ultima : cerinta unora ca in cele trei zile de doliu sa nu lucreze Parlamentul. Pardon? se blocheaza tara in zile de doliu?
Hai sa mai sa se odihneasca parlamentarii saracii!, fiindca tara e in doliu. Pardon, nu!
Pai atunci sa nu mai munceasca nimeni 3 zile si se inchide tara.
Deja au aparut aberatiile astea pe banda rulanta.
Regelui sa ii se arate respectul cuvenit pe ultimul drum. Asta e datoria statului. Atat!.
Tot ce va fi pe langa -floricele si ode vor avea efectul contrar.
Pe cine mai jigneste base ?
A intrat in con de umbra, licheaua.
Asteapta prescriptia, cu ajutor de la”prieteni”.
cel care poarte vina ca “n-am stiut timp sa-l reprimim” e decanul de varsta a partidului de guvernare sustinut puternic de televiziunea particulara de la care va primiti salariul
Respect? Nu va trece mult timp pana ce DOOM va trece la “arhaisme” acest cuvant. Autoritatile o vor da in bara cu organizarea, oficialitatile vor specula politic, tabloidele vor inventa conflicte, apar clarvazatori care au prezis evenimentul, numerologii – sobri – trag si ei linie iar populatia majoritara va lua o mina solemna pentru cateva secunde.
Hienele nu au respect iar profanii nu il pot mima suficient incat sa para autentic.
Se pare ca tot autoritatile vor pica acest examen.Goana dupa imagine si promptitudinea rar intalnita de a profita si a te catara pe durerea multora ii imping pe politicienii nostri (de o incultura crasa) sa faca cele mai inspaimantatoare gafe,sa calce in picioare istoria acestei tari.Va rog cititi acest articol din Historia,eu in plus nu mai am nimic de adaugat,sunt zile cand trebuie sa ne reprimam furia, revolta,neputinta in fata acestor semeni ignoranti,lacomi in a parveni si mai mult decat au facut-o pana acum.
https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/mica-lectie-de-istorie-pentru-doamna-primar-de-ce-nu-piata-victoriei-si-nu-piata-regelui-mihai
Era de asteptat ca Firea sa fie printre primii care vor sa mai castige putin capital de imagine cu orice pret. Mai bine ar construi un spital cu numele Regelui si ar lasa strazile si pietele in pace.
E complicat cu spitalul nou construit,e cu munca,e cu multi bani cheltuiti in investitii si nu in consum,pomeni,donatii la biserici si divertisment stradal…Spitale,scoli,infrastructura inseamna tot atatea surse de risipa.
Aveti mare dreptate d-le Radu Tudor…Moartea Regelui Mihai reprezinta un examen urias pentru Romania. Citeam un comentariu pe pagina dvs. scris de o distinsa doamna, ca ce treaba avem noi, ca statul organizeaza funeraliile, ca ”Regelui sa ii se arate respectul cuvenit pe ultimul drum. Asta e datoria statului. Atat!.” Nu stimata d-na statul nu gestioneaza emotia colectiva… Clopotele au inceput să bată în toată țara și se rascolesc toate amintirile despre Regele nostru…Iar acest examem urias in fata istoriei il dam noi, poporul roman, nu statul!
Stimata Doamna Gabriela eu m-am referit la “Sunt curios cata prestanta, cat respect fata de un protocol special, cata decenta si cat caracter european va avea inmormantarea Regelui Mihai.”
Presupun Dvs. cunoasteti faptul ca nu poporul roman se ocupa de protocolul special privind inmormantarea, care desigur implica toti acesti factori obligatoriu de respectat :prestanta, respect, decenta, caracter european.
Emotia colectiva nu intra in ecuatia protocolului special in ceea ce priveste organizarea impecabila si la rang inalt a funerariilor. Sunt reguli stricte, sunt proceduri cunoscute, iar acestea sunt sarcina statului, guvernului.
Emotia colectiva (la modul general vorbind) este expusa de obicei de catre media.
In cazuri nefericite e folosita/gestionata in diverse scopuri nu tocmai “ortodoxe” de catre oricine poate si stie cum sa o foloseasca. Se numeste : manipularea emotiei.
Examenul pe care il dam noi poporul in fata istoriei in acest moment trebuie sa fie unul de sobrietate, respect, decenta. Asa se manifesta un popor matur, educat.
Modul in care fiecare in parte simte si traieste emotional aceste momente ar trebui sa fie un lucru intim, personal -nu la nivel de colectiv. Poate eu vad altfel decenta, respectul cuvenit, in orice caz fara manifestari exagerate, uneori chiar teatrale, asa cum am observat ca deja au aparut in spatiul public.
Inca un articol din Historia.Razboiul pt Independenta deschide lista celor mai mari victorii obtinute vreodata de Armata Romana in decursul istoriei…Participarea României la războiul din 1877-1878 și cucerirea independenței de stat, a însemnat egalitatea juridică cu toate statele suverane,a permis realizarea în perspectivă, atunci când istoria a permis-o, a Marii Uniri de la 1918 a carui centenar ne pregatim sa-l sarbatorim la anul.Cum ? Schimband numele istoric al Pietii Victoriei,simbolul Marelui Razboi pentru Independenta ?!? Referitor la Monarhie sa nu uitam ca in 1877 printul Carol a condus forțele armate române în acest război de independență plin de succes,ulterior fiind încoronat Rege al României în 1881.Asadar decizia doamnei primar nu aduce nici un serviciu liniei monarhice din Romania,dimpotriva va naste multe alte discutii si controverse.Ce era atat de greu de consultat un Google,de exemplu.Nu ne faceam de ras a doua oara intr-un interval atat de scurt.
https://www.historia.ro/sectiune/general/articol/top-3-victorii-ale-armatei-romane
Doamnelor și domnilor senatori și deputați,
Sunt mai bine de șaizeci de ani de când m-am adresat ultima oară națiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie și cu speranță invitația reprezentanților legitimi ai poporului. Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toți cei care au murit pentru independența și libertățile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem și în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru. Ultimii douăzeci de ani au adus democrație, libertăți și un început de prosperitate. Oamenii călătoresc, își împlinesc visele și încearcă să-și consolideze familia și viața, spre binele generațiilor viitoare.
România a evoluat mult în ultimele două decenii. Mersul României europene de astăzi are ca fundament existența Parlamentului. Drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană și NATO nu ar fi fost posibil fără acțiunea, întru libertate și democrație, a Legislativului românesc de după anul 1989. Dar politica este o sabie cu două tăișuri. Ea garantează democrația și libertățile, dacă este practicată în respectul legii și al instituțiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetățeanului, dacă este aplicată în disprețul eticii, personalizând puterea și nesocotind rostul primordial al instituțiilor Statului.
Multe domenii din viața românească, gospodărite competent și liber, au reușit să meargă mai departe, în ciuda crizei economice: micii întreprinzători și companiile mijlocii, tinerii și profesorii din universități, licee și școli, cei din agricultură. Încearcă să-și facă datoria oamenii de artă, militarii, diplomații și funcționarii publici, deși sunt puternic încercați de lipsa banilor și descurajați instituțional. Își fac datoria față de țară instituții precum Academia Română și Banca Națională, deși vremurile de astăzi nu au respectul cuvenit față de ierarhia valorilor din societatea românescă.
Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democrație, oamenii bătrâni și cei bolnavi sunt nevoiți să treacă prin situații înjositoare. România are nevoie de infrastructură. Autostrăzile, porturile și aeroporturile moderne sunt parte din forța noastră, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Școala este și va fi o piatră de temelie a societății. Regina și cu mine, alături de Familia noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna: vom susține interesele fundamentale ale României, continuitatea și tradițiile țării noastre.
Nu m-aș putea adresa națiunii fără a vorbi despre Familia Regală și despre importanța ei în viața țării. Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenței, suveranității și unității noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, și a Națiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate și modestie.
Doamnelor și domnilor senatori și deputați,
Instituțiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci și de etică, simț al datoriei. Iubirea de țară și competența sunt criteriile principale ale vieții publice. Aveți încredere în democrație, în rostul instituțiilor și în regulile lor! Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil și generos. În anul 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate, venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adăugat sacrificiului tinerilor de a înlătura o tiranie cu efect distrugător asupra ființei națiunii. A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet și definitiv de năravurile trecutului.
Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agățarea de putere și bunul plac nu au ce căuta în instituțiile românești ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989. Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii și frații noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni și respectați. Am servit națiunea română de-a lungul unei vieți lungi și pline de evenimente, unele fericite și multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare națiunii române: Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate și democrație, sunt identitatea și demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.
Democrația trebuie să îmbogățească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca și toate țările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectați și pricepuți. Nu trebuie niciodată uitați românii și pământurile românești care ne-au fost luate, ca urmare a împărțirilor Europei în sfere de influență. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în țara noastră sau dacă vor să rămână separați. Europa de astăzi este un continent în care popoarele și pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut și continuă să fie valabil pentru toți românii. Ei sunt toți parte a națiunii noastre și așa vor rămâne totdeauna.
Stă doar în puterea noastră să facem țara statornică, prosperă și admirată în lume. Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri. Așa să ne ajute Dumnezeu!
Dumnezeu să-l odihnească!
Sambata seara trecuta, la o emisiune A3, un domn “no name” (neimportant, ca multi altii de apar “pe sticla”; invitati de week-end, de ! cunoscator de vedete, dar cu cultura de feisbuc, s-a vazut !) era suparat ca statul administreaza in continuare Pelesul, si n-o face proprietarul de drept, Casa Regala (ca, la dracu’, acum constatam ca Pelesul n-a fost facut de proletarul suparat, inainte de a exista, era inainte sa vina Dej cu “eliberarea” !).
N-am vazut nici in emisiune, si n-am vazut nici dupa, prin presa comentatoare, discutie privind simplitatea penibila a “gandirii” respectivului (pe care, apriori, il banuiesc de prostie, nu de ticalosie manipulatoare) : Pelesul are carciuma in incinta – cu terasa, cu “specific”:)), are taxe de vizitare, are comert ambulant pana la intrare; d-acolo vin taxe, vin bani…. Omu’ era suparat si zicea ca vrea sa-i dea si lui statul cu lavabila in bucatarie, si-o poate da in administrare; da’ bucataria lui nu e Pelesul, n-o viziteaza nici mamica lui (cu cratima); suntem tampiti, si nu ne dam seama ?! Sau e doar selectiv, si n-are cine sa ne spuna ?!
Am fost de multe ori in zona Pelesului, l-am si vazut, cand am putut (out, in, dupa caz). Prefer sa fie vizitabil, sa-l vada si fie-mea, desi nu-mi e agreabil sa “servesc” mici si bere in curtea unde se plimba Ferdinand. L-am prins si nevizitabil, am comparatii personale, nu vorbesc “din auzite”.
Cu unu’ d-asta, cu “trenurile de aur” luate de MS Mihai, la plecare, deja, am cam pierdut examenul in cauza ! Cum ar veni, facem misto de propria istorie; halal sa ne fie !
Putem veni “in toamna”, la reexaminare ?? C-ar mai fi o sansa, dar e ca luminita lu’ Ciorbea : se vede, dar ii trebuie “mii de ani / luminii sa ne-ajunga”…