O fostă regină mexicană a frumuseţii şi un complice româno-olandez au fost arestaţi în Croaţia pentru furtul unor sticle de vin de lux, în valoare de 1,7 milioane de dolari, din Spania, după ce au fost urmăriţi timp de nouă luni prin Europa, conform unui anunţ făcut miercuri de poliţia spaniolă, transmite Reuters.

În comunicat, poliţia spaniolă precizează că, la 27 octombrie 2021, în oraşul Caceres, au fost furate 45 de sticle de vin în valoare totală de 1,65 milioane de euro, printre care şi o sticlă vintage “unică” din secolul XIX în valoare de 310.000 de euro, în cadrul unei operaţiuni elaborate, atent plănuite, din pivniţele celebrului hotel-restaurant El Atrio.

Poliţiştii sunt de părere că femeia, o mexicancă în vârstă de 29 de ani, care, conform cotidianului spaniol El Pais, a concurat într-un concurs de frumuseţe în ţara sa natală, i-a distras pe chelnerii de la El Atrio comandând mâncare în regim de room service de la restaurantul clasat cu 2 stele Michelin după închiderea bucătăriei. Între timp, complicele ei în vârstă de 47 de ani s-a strecurat în pivniţa de vinuri, pe care a deschis-o cu o cheie furată cu ocazia altei vizite la El Atrio. Bărbatul a umplut trei rucsacuri cu sticle de vin, pe care le-a învelit individual în prosoape din hotel pentru a nu se sparge, conform comunicatului.

În ziua următoare, cei doi, care s-au cazat la hotel folosind acte de identitate elveţiene false, apar în sistemul CCTV al hotelului în timp ce completează formalităţi de plecare la ora 5:30 dimineaţa. Cei doi au plecat pe jos, fără să lase nicio urmă criminalistică în hotel, motiv pentru care poliţia a crezut iniţial că fac parte dintr-o grupare de crimă organizată.

Cei doi suspecţi au vizitat El Atrio de trei ori înainte să dea spargerea şi, la fel ca mulţi alţi clienţi ai hotelului, au vizitat pivniţa de vinuri.

Printre sticlele de vin furate se numără o prestigioasă sticlă de Bordeaux Chateau d’Yquem din 1806, obiect de o “valoare inestimabilă”, conform somelierului Jose Polo, co-proprietar al ElAtrio.

“Acea sticlă face parte din istoria mea personală, este aproape parte din mine, din istoria Atrio, dar şi din istoria (oraşului) Caceres, a cetăţenilor săi, a iubitorilor de vin din întreaga lume”, a susţinut el într-o scrisoare publicată de El Pais.

La câteva zile după ce au dat spargerea, cei doi suspecţi au părăsit Spania şi au fost căutaţi timp de mai multe luni prin Europa, până au fost identificaţi de vameşii croaţi la o trecere dinspre Muntenegru.

Poliţiştii spanioli au colaborat cu poliţişti din Olanda, Croaţia şi România precum şi cu Interpol pentru a-i prinde pe cei doi, a căror identitate nu a fost declinată în aşteptarea formalităţilor de extrădare.

Vinul furat nu a fost recuperat, iar investigaţiile poliţiei continuă, conform presei spaniole, scrie Agerpres.

Leave a Reply