Anchetatori federali americani au cerut ajutorul publicului în găsirea unui român despre care afirmă că a fabricat și vândut legitimații false ale FBI, CIA și Agenției pentru Securitate Internă din Statele Unite, scrie foxnews.com preluata de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Serviciilor de Imigrație și Vamale (Immigration and Customs Enforcement — ICE), românul în vârstă de 34 de ani a fost inculpat de un tribunal federal din statul Virginia în octombrie anul trecut pentru trafic de mărfuri contrafăcute și contrabandă.

Potrivit comunicatului ICE, se crede că românul trăiește în Germania. Interpol a emis de asemenea o așa-numită “Alertă Roșie” pentru arestarea lui și posibila extrădare în Statele Unite.

ICE afirmă că legitimațiile contrafăcute vândute de acest român au fost utilizate de cel puțin două ori de persoane neautorizate pentru a avea acces în zone de mare securitate.

Pentru prima dată, în ianuarie 2014, un bărbat a încercat să intre într-o zonă securizată a Aeroportului Național Reagan din Washington folosind o insignă contrafăcută a CIA. El a fost oprit după ce agenții de pază TSA au observat neconcordanțe între declarațiile bărbatului și acreditările sale.

Cea de-a doua tentativă de acces neautorizat a avut loc în august anul trecut când un bărbat înarmat cu un pistol a folosit o insignă și acreditări contrafăcute ale Agenției pentru Securitate Internă pentru a intra într-un complex nuclear din Carolina de Sud. El a fost arestat și acuzat că s-a dat drept agent federal.

Potrivit oficialilor americani, românul deținea o companie ce vindea legitimațiile online și le expedia din Germania către cumpărători din SUA, adaugă foxnews.com.

5 COMMENTS

 1. SRI-ul dormea sau domnea în acea perioadă? Aveau toţi astenie de iarnă cu prelungire spre primăvară?
  🙂 🙂 E şansa lui de a intra direct pe piaţa americană ca spion sau lucrător în FBI !

 2. Să vedem şi finalitatea nesimţirii totale a flotantului ocupant al clădirii!
  http://www.stiripesurse.ro/curtea-de-conturi-descindere-la-cotroceni-este-sfidator_989014.html
  Ce înseamnă securitate nucleară pentru madam prima doamnă a lu’ ocupantul nr.1 al funcţiei în stat?
  A fost a doua plimbare la shopping în SUA?
  ””’Iată ce scria DCNews în 28 septembrie 2015, la precedenta vizită a lui Iohannis în SUA, citînd o sursă prezidenţială: „Doamna Carmen, care nu avea treabă cu întâlnirile preşedintelui, a fost la shopping. Doar la Consulatul nostru l-a însoţit pe soţul său. Cei doi au fost bine primiţi de românii din aici, care au făcut nenumărate poze cu familia prezidenţială”. După numai cîteva luni, mofturile Primei Doamne par să revină, astfel încît cei 7.978,78 km par o nimica toată. Şi, pentru că Guvernul se pregăteşte să cumpere noi avioane pentru Preşedinţie, astfel de vizite probabil că se vor îndesi! Pentru un zbor de linie, preţul unui bilet Bucureşti-Washington este de 5.936 dolari, cu Tarom+Air France. Başca hotel, masă, protocol, protecţie, mofturi.””http://www.cotidianul.ro/ce-a-cautat-carmen-iohannis-in-sua-alaturi-de-presedintele-romaniei-278919/
  ASTA ÎNSEAMNĂ SĂ AI LIPSĂ DE ORICE LIMITĂ !

  • Totul mi se pare superinteresant in afara de pretul biletului de avion care mi se pare putin cam mare.

 3. “Un roman” mare nenorocit, falsificator de legitimatii, de “heraldica” a serviciilor de securitate ale SUA si un pericol iminent la securitatea SUA. Nu cumva e o facatura ?
  Sigur e roman ? Mai interesant mi se pare cui au fost furnizate aceste legitimatii.

 4. Din moment ce vindea legitimatiile online se expunea singur.De ce nu l-au inhatat chiar atunci ? Nu stim,ei nici atat.

Leave a Reply