In urma informatiilor privind neparticiparea liderilor PSD la Congresul socialistilor europeni de la Madrid, totul s-a intors la 180 de grade.

Premierul Viorica Dancila, presedinte executiv al PSD, a dezmintit informatiile aparute in presa si a declarat ca va participa la congresului socialistilor.

O decizie de ultima ora a fost oficializata : Liviu Dragnea a plecat si el la Madrid impreuna cu Viorica Dancila. Si va avea o interventie in programul congresului.

PSD se afla intr-o situatie paradoxala : e partidul socialist cu cele mai mari procente din Europa obtinute la alegeri, dar cu o relatie extrem de tensionata cu partenerii europeni, chiar si cei social democrati.

De altfel, Dragnea se va intalni la Madrid chiar cu unul din cei mai puternici adversari din propria familie politica : Frans Timmermans, prim vicepresedintele Comisiei Europene, un critic constant al Guvernului PSD, in special in privind iniativelor pe justitie.

La Congresului socialistilor europeni de la Madrid participa si comisarul european Corina Cretu, recent plecata din PSD la Pro Romania.

10 COMMENTS

 1. Eee, las-o asa, cum spune Mirciulica Badea, daca ne uitam la cat sunt de “amortiti” si arondati socialistii europeni, nu ar trebui sa ne mai miram, bine c-au iesit si psd-istii in lume.

 2. Mai intelege cineva ceva ?! Se cere sustinerea de catre PSD a lui Timmermans la presedentia Comisie Europene, in conditiile in care acesta este un critic permanent al Romaniei, coalitiei de la guvernare si a Guvernului. Pai daca vrei sustinere, sustine si tu familia europeana din care faci parte. Europa cu 2 viteze ? Nu, 3, 4 viteze. Este lesne de observat cum este tratat fiecare stat in parte. Si de aceasta data, vina este tot a ,,patriotilor” romani si a mamaligilor din PSD-ALDE.

 3. A plecat si dragnea la congresuri,cine sunt aia sa-l dezica sau daca au macar in cap asa ceva?Nu vad decat o intalnire intre socialisti si daca dragnea,inamicul public nr.1,isi pune in cap aliante le va face,usor fara spasme!Cand vad ca iohannis,infractorul albit,e iritat de performantele,nerecunoscute,Doamne feri,vorba lu’ciolos,ma face sa-i dau credit absolut,numai sa i se umfle bojogii,sa dea in balbaiala paranoico-economica cu accentuari tampite pe fiecare cuvant din discurs,crezand ca poate fi convingator reiesind doar un discurs obsesiv fara argumente legale decat isterie pe omu’dragnea!Ca nici dracu’ nu mai iese in strada,nu-l ajuta doar cretinisme din usr si pnl,chirila bantuia prin piata si se jeluia ca e singur!Oamenii nu mai pot fi manipulati prin vorba,daca bot ia de la bancomat si poporul vrea sa scoata tot de acolo!Banii dau in cap dar si desteapta!Asa ca vom vedea “ciumatul”dragnea ce va face,pana acum le-a dat sictir!Observ cinic!

 4. Nu ma mira ca a dat reject bugetului,poate ca asta au luat in calcul psd-isti,si trebuia s-o ia,te dai arhanghelul,cu spada ridicata si sa nu faci un minim obstacol?Pe cate luni se lungea,incepand din noiembrie?Acum le ducem a la long,cu deranjamente colice ale lui iohoann pe placerea lui dragnea!El nu stia ca sta capra?Stia,are marja lui de intindere a ridicolului!Daca dadeau bugetul in noiembrie ne lungeam tot ca pe acum,va fi un termen dat incat va trebui sa-l inghita,pana atunci sunt crampe stomacale!

 5. Evident, PSD nu putea fi ignorat de familia socialista europeană așa cum “opoziția” noastră s-a complăcut sa colporteze in chip de știre “sigura”. Pana la urma, celebrul Timmermans are nevoie de votul românesc și, dacă madam Dancila este tot atât de pragmatica pe cât apare in discuțiile cu presa, acest vot risca sa-i scape, cu zgomot, la pământ, oricâte înțelegeri va fi semnat, in culise, cu PPE-ul. Iar dacă vorbim de Dragnea, ca persona non grata la “extern” din cauza dosarelor de corupție care-l cocoșează pe plan local, e bine sa ne amintim ca popularii europeni, ca adversarii cei mai gălăgiosi ai “corupției”, cuprind in rândurile lor personalități ca Berlusconi, de exemplu, ale căror condamnări răsuna chiar mai tare decât “dosarele” liderului roman. Coita are dreptate aici, ar trebui sa ne uitam și peste gardul grădinii naționale dacă vrem sa înțelegem ceva din ce se întâmpla pe strada principala a satului UE. Pe deasupra, guvernul Dancila a făcut deja dovada faptului ca sta pe picioarele proprii in chestiunea Israelului și implicit, a parteneriatului cu SUA; sigur, exista pericolul semnalat deasemenea de Coita, de a cadea mesa (“intre scaune”) in conflictul, tot mai acut, dintre Germania si SUA dar și aici exista “balamaua” Israelului care poate echilibra situația și pe care partenerii europeni au neglijat-o serios in ultimul timp. By and large, PSD-ul nu poate fi exclus din familia socialista cu una-cu doua de unde și “Uimitoarea” (pentru netoții satului) participare a șefului “ciumei rosii” la conferința de la Madrid. Și, dacă nu se mai dau bani vreunui Bot sau altui “rezistent” sa meargă in Spania pentru a protesta împotriva “ciumei rosii”—văd ca fondurile s-au împuținat din moment ce se apelează la ketchup și muștar ca elemente de propaganda—participarea șefului PSD la întrunirea familiei socialiste va fi un eveniment tot atât de banal ca oricare alta întrunire de familie.

  • Vai de capul tău…ai auzit-o pe doamna Gomez? L-a scos afară pe infractor, ce caută un condamnat sa spurce un Congres international?

  • Cu diferenta ca Berlusconi condamnat definitiv a iesit din Parlament: nu senator, nu deputat retras ordinul de Cavaliere de Lavoro plus interdictia de a se implica politic timp de 5 ani.
   Actualul Berlusconi este un simplu ceteatan, Presedinte al Partidului creat de el Forza Italia, adica un parinte nobil al aceluiasi Partid.
   Acum se poate prezenta in 2019 ca Europarlamentar pentru PPE.

Leave a Reply