Circulă de ceva timp, cu precădere pe internet, o idee ce merită dezbătută: unde erau serviciile secrete româneşti în timpul jefuirii ţării sub regimul Băsescu? De ce nu a fost stopată cea mai mare hemoragie de bani publici, prin infracţiune, către buzunare private? De ce nu a fost devoalată protecţia politică a hoţilor? Prea mulţi „de ce”, nu-i aşa? Încerc o scurtă analiză. Am două variante de lucru: fie serviciile au ştiut, iar politicienii şi procurorii beneficiari de note informative, filaje şi date prelimi¬nare au ascuns aceste aspecte. În cazul acesta, avem de-a face nu doar cu perpetuarea crimei organizate la vârful statului, ci şi cu batjocorirea elementelor esenţiale de securitate naţională prin împiedicarea producerii efectului muncii de informaţii. Asta ar fi prima variantă. A doua este aceea potrivit căreia serviciile secrete româneşti n-au ştiut despre jaful la drumul mare produs de banda Băsescu&Boc. Nu aveau informaţii în legătură cu falimentarea prin mare corupţie a unor companii esenţiale pentru existenţa statului român, precum Poşta Română, Tarom, Casa de Sănătate, Conpet, Transgaz, Hidroelectrica, ANRP. Mă opresc aici, ca să nu dep㬺esc valoarea PIB când mă refer la dimensiunea subminării economiei naţionale. În acest caz, dacă n-au ştiut, e o gravă problemă de profesionalism şi utilitate publică a serviciilor noastre de informaţii. În ambele variante, e clar că lovitura crân¬cenă dată economiei naţionale s-a produs pe fondul unor tur-bulenţe majore de funcţionalita¬te a sistemului de securitate naţională. Dacă nu pot împiedica distrugerea unei ţări la momen¬tul producerii faptelor, atunci la ce mai e bună prevenţia din partea instituţiilor plătite destul de bine să facă asta? Retorică întrebare, nu-i aşa?

http://jurnalul.ro/editorial/unde-erau-serviciile-secrete-in-ultimii-10-ani-687940.htmlBasescu-Boc-CSAT

 

21 COMMENTS

 1. a treia variantă ar fi că au fost şi sunt parte a sistemului de jefuire a statului. asta ar explica şi de ce a rezistat regimul băsescu atât de mult.

  • O alta varianta e ca au preluat puterea
   In 10 ani au clocit sub fundul lui Base & Co iar la ultimele alegeri au facut o diversiune si si-au pus presedinte. Au avut infiltrati in partide la nivelele 2-3 iar acum ( culmea coincidentei ) sunt in fruntea partidelor. Au inlaturat tot ce li se mai opuneau si acum conduc.
   Spuneam imediat dupa alegeri ca atentia tre’ indreptata spre cine a preluat puterea si nu spre cei care au furat in ultimii 10 ani. Dintr-un simplu motiv. Cei care au preluat puterea sunt din aceasi gasca. Daca mai executa pe cate unul e pentru a arata in interiorul gastii cine a devenit stapanul.
   Ce-au facut in ultimii 10 ani serviciile?
   Cam ce au facut antenele de la alegeri pana in zilele noastre.
   Au abatut atentia de la realitate.
   Tot prostul stie ca hotiile din ultimii 10 ani tre’ pedepsite. Dar cine sa le pedepseasca cand ,,noua putere” a preluat aproape tot (CSM, ICCJ, CCR, presedentie, o mare parte din Guvern si Parlament)
   Serviciile au facut cam ce a facut si politia locala in Iasi. Au servit interesele. Diferenta e ca politia locala nu a preluat puterea in Iasi (dintr-un simplu motiv … astia de la politia locala sunt la un nivel intelectual mult mai scazut … pe masura salarului, bineinteles … chiar daca au incercat ei sa-si faca un propriu serviciu de filat! )
   Serviciile le-au facut agenda in ultimii 10 ani antenelor si le-a servit subiecte ,,grase”. Si antenele au tot crescut. Rating mare, salarii pe masura … Diversiune tare nu?
   Nimeni nu putea mai tare sa ajute la acoperirea realitatii.
   Aseara Gadea era in extaz ca base mai are un dosar. Sigur ca daca subiectul inca mai produce o asa de mare audienta oameni-si fac treaba. Si nu e vina antenelor … doar sunt societati comericale si nu asociatii nonprofit preocupate cu salvarea poporului.
   Restu-i abureala.

  • SRI este o grupare de crima organizata, platita regeste de la bugetul de stat, care a tinut de sase la a se fura tot ce a fost de furat din Romania in ultimii 25 de ani. Uitati-va la averile detinute de sefii si sefutii din SRI multi dintre ei sefi si sefuti si-n defuncta Securiate in fapt doar cu numele.

 2. erau si inca sunt la degetul mic al lui Basescu .Nu vedeti ca nu-l deranjeaza nimeni cu nimic?Ii face pe toti ca pe dracu si nimic nu se intampla .auzim ca o sa fie anchetat si nimic .credti ca numai el a furat ,nu cred ,ba cred ca toti s-au lins pe degete ca altfel de ce sa-l acopere?Calca pe toti ca pe niste carpe si nimeni nu zice nimic ,are avantaje are paza are tot ce vrea exact ca atunci cand era presedinte .Ce sa mai vrea ?mai nou va merge iarasi in vizita la Udrea acasa ,de ce a tot latrat intruna ,si-a atins scopul .Si Udrea viseaza sa faca in continuare politica ,adica eu cred ca spera sa se musamalizeze tot si sa redevina ce a fost .succesuri !

 3. EXACT! Cati bani au incasat ca sa faca urmariri politice, in loc sa se ocupe de tradatorii de tara ?
  COncluzia e una singura: serviciile secrete sunt ori total incapabile, si atunci ar trebui platite la minimul / economie, ori complice la tradare nationala.

 4. Dl. Radu Tudor,

  Ce frumoasa este Elena Udrea! Si mitocanca flotanta venita din Buzau sa sparga capitala cu tupeu, vorbeste despre ea numai la persoana a III-a! Va dati seama, a ajuns si ea celebra, aprozarista! Romania, sau ce?! Ce dreac…

  P.S.: Pe postul tv Antena Stars, au adus-o pe bolnava aia psihic de a fost internata la balamuc dupa ce s-a intors din Italia si au gasit-o pe peronu’ garii vorbind singura cu neoanele prin gara, pe bolnava aia mintal de postase singura pe facebook videoclipuri in care ii injura pe bosorogii italieni pe care se dusese sa ii spele la c.r. Va dati seama ce li se da romanilor la televizor, ca sa stea romanii sa se uite?! Li se dau la televizor toti bolnavii mintal iesiti de la balamuc!!! Romania, sau ce??! Ce dreac…

 5. Dl. Radu Tudor,

  Fiecare tara este dupa cum isi are serviciile de securitate! Daca la noi in tara serviciile sunt pline de moldoveni cu 3 clase fosti militieni, noi ce ne asteptam sa avem in jurul nostru? Realitatea inconjuratoare este plina de moldovenisme si traim ca moldovenii, ce dreac sa mai facem! Pute tara sub noi, d-le! Vai mama si sorgintea noastra, de agricultori aprozaristi!

  P.S.: Ma scuzati pentru acest mod ordinar de a vorbi despre natia si despre scumpa mea patrie, tarisoara… Dar pute tara sub noi, d-le! Pute, pe darand, la locurile de munca, pe afara, pe strada, peste tot! E vai mama si steaua nostra si ne asteptam sa ni se mai intample si ceva civilizat! Pai, de unde, d-le, de unde?! Pe bune acum. Vai mama noastra!

 6. C-a fost securist stia ca trebuie sa detina serviciile si a facut-o,au fost mana in mana,unde se dadea ora exacta daca nu la cotroceni,au fost complici la jaf,cui sa raporteze ?!

 7. Au ştiut absolul totul şi au executat precum decapitezi porcii la crăciun! De asta au scos din coduri şi posibil din Constituţie articolul privind pedepsele în baza “subminării economiei, naţionale a scurităţii statului cît şi distrugerea suveranităţii statului/a României”!
  Totul a fost pur şi simplu o complicitate infectă în toate instituţiile unde ocupanţii de funcţii şi-au dat mîna pentru semnături fără să analizeze sau să gindească, mă duce cu gîndul direct la analfabetism grav încît habar nu au să citească ori să discearnă o idee sau o părere bună, totul pentru ei de 25 de ani de zile a fost scandalul permanent de faţadă şi pe din dos făceau verzi şi uscate doar pentru ei!
  Nu degeaba urlă cei din marea britanie şi nu numai că românia şi românii sunt … doar ne cataloghează aproape infecţi pe toţi laolaltă şi asta doar din cauza politicienilor ordinari, scoşi de dna şi justiţie curaţi ca lacrima deşi sunt cei mai cei infractori dovediţi!

 8. Unde erau Serviciile acum 10 ani? Unde sunt si astazi 07.05.2015, la 25 de ani de ani distanta de cea mai sangeroasa revolutie din Europa anilor ’89! In Ramania astazi si acum, ii vedem pe toti acesti MOFIOTI PROTEJATI DE STAT, plimbati, chipurile judecati si apoi eliberati, cu afaceri complicate in curtea Cotrocenilor si in toate celelete institutii, o mizerie cumplita! Nu putem avea incredere in aceste institutii! Singura lor teama este din EXTERIOR, ATATA! De buna voie nu se vor schimba, au fost crescuti sa fie obedienti, ca niste giruete dupa putere! In rest cine sa mai dea tribut de snage pentru o schimare prin forta, corporatistii, proletariatul IT, clasa muncitoare si agricultorii care sunt praf, angajatii media, medicii, profesorii, mecanicii de locomotiva, minerii? Societatea este profund divizata, f bogti, patura medie abia gafie, iar restul isi duc exitenta cu Dumnezeu!

 9. Este o intrebare de esenta ,dar cred ca v-a ramane fara raspuns ! Cine sa dea raspuns la aceasta problema ,fiindca coruptia era la Varful piramidei ! Cine Presedintele Basescu ,care sub umbrela lui se dadea tunuri uriase si patrona mafia ! Guvernul Boc ,guvern impotent si Fanariot ; C S M ,aservit si corupt D-na Aspazia ,sau Dnilet ? ,SRI,Dl Coldea ,Nastase UDREA ? SIE ,, DIICOT ,Lady Bica ? D N A ,,,Ilustru Morar ,sau Kovesi ; CCR ,Marele judecator Zegrean ? Cine Buldogul ,Parlamentul cei mai mari corupti ,cine Domnilor ,cei care au falimentat Tara ? La astea solicitam noi raspuns ,noi ii finantam si asteptam sa ne puna streangul de grumaz ,sau sa ne mitralieze ,cum istoria ne arata ,ca fenomenile istorice sunt repetabile !!!!

 10. DOMNULE RADU TUDOR am o stimja deosebita pentru d-voastra ia sa cititi ceace scriu eu pe face -book la rubrica la cfe ma gandesc eu
  ce spun eu de atata vreme
  nu e luat in seama
  acesti 10 ani sunt mai rai si ca vremeaq lui ceausescu
  am trimis pe numele d-tale ceva sa faci o ancheta in ce priveste activitatea lui blaga
  daca vreti informatii cautati-l pe procurorul BESE de la oradea
  care are legatura cu moartea procurorului PANAIT

 11. O intrebare cat se poate de intemeiata. In toate institutiile de forta lucreaza oameni. sunt si ei supusi greselilor. Un amanunt nu se spune, ce venit (salarii) au acestia si ce grade inalte au dobandit intr-un scurt timp in vreme ce tara era furata, devalizata, dispareau sute, mii de hectare de padure. Toti acestia au depus un juramant de credinta, sunt oameni ultra pregatiti in diferite domenii, iar daca n-au nicio putere sa ne lase, sau sa incercam sa punem oameni dispusi sa apere aceasta tara.
  Sunt de acord ca trebuie sa ne supunem unei politici globaliste, dar asta nu inseamna aservirea tuturor institutiilor de forta ale Romaniei. Daca UE sau NATO ne cer sa ne exterminam proprii cetateni vreau sa cred ca astia n-o sa se execute orbeste, pana una alta astia ne secatuiesc “aurul verde”, industria, economia nationala in principal.

 12. Dle. Radu Tudor, raspunsul la scurta si concisa analiza este urmatorul: daca ati stiut voi ca jurnalisti, atunci au stiut si ei. Pot descrie situatia printr-un cuvant: complicitate.

  Multumesc.

 13. Dle Radu Tudor, raspunsul la scurta, dar concisa d-voastra analiza, este urmatorul: daca ati stiut voi ca jurnalisti, atunci au stiut si ei. Situatia poate fi descrisa intr-un singur cuvant: complicitate.

  Multumesc.

  P.S. Cand ma refer la complicitate, nu ma refer la toti angajatii serviciilor de informatii.

 14. hai ca-i simplu: au stiut dar n-au putut nici zice nici face nimic din cauza licuriciului generator de imunitati in cascada, incepind de cel mai sus.
  Au incercat o schema in 2012 (reusita) cind au scapat de Boc, au incercat alta schema (nereusita) in 2012. Au strins in ei ura, fustrari si polite si au pregatit o varianta mai europeana pentru 2014 (reusita) cind au rezolvat cu maiestrie alegerile, jucind la extern ca la intern jocurile erau facute.
  Imediat dupa, n-au mai avut frina, au dat drumul la razbunari si mai ales la demontarea altor structuri de putere (maimales economica) si de informatii care nu jucau cum vroiau ei, care le faceau concurenta si care le limita puterea de manipulare si influenta.
  Pentru moment e bine, problema apare dupa ce isi vor termina de platit politele, de ei cine ne mai apara?

 15. d.le Radu Tudor,
  părerea mea, ar fi prima variantă “ … serviciile au ştiut, iar politicienii şi procurorii beneficiari de note informative, filaje şi date prelimi¬nare au ascuns aceste aspecte. În cazul acesta, avem de-a face nu doar cu perpetuarea crimei organizate la vârful statului, ci şi cu batjocorirea elementelor esenţiale de securitate naţională prin împiedicarea producerii efectului muncii de informaţii. …

Leave a Reply