Acum 6 ore comentam despre pericolul inchiderii granitei Ungariei cu Serbia. Si despre o posibila consecinta dramatica, aceea ca fluxul migrationist sa traverseze Romania daca vor gasi granita amintita inchisa. Am intuit corect.
http://radu-tudor.ro/pericol-pentru-romania-inchiderea-granitei-ungaria-serbia/
Acum Budapesta continua cu solutia de tip Evul Mediu. Vrea sa inalte un gard de sarma si la granita cu Romania. Constienta ca deciziile ei ar putea – asa cum am spus – sa aduca afluxul de imigranti prin tara noastra si nu prin Serbia. Deci problema ramane, pentru acei napastuiti din Orientul Mijlociu vor sa ajunga in Vestul Europei. Iar solutia Ungariei este una complet irationala, care muta de pe o granita pe alta presiunea migratorie fara sa rezolve in fapt drama. Aceleasi capete infierbantate, populiste si extremiste ale periculosului Orban Viktor au decis si introducerea starii de urgenta in doua mari orase maghiare.
Este momentul ca Romania sa se alature non stop discutiilor si negocierilor la cel mai inalt nivel de la Bruxelles. Si de acolo sa stopeze evolutia spre iesirea din democratiei a Ungariei, vecinul nostru de la vest ce poate influenta prin metode binecunoscute stabilitatea din Romania.
———————–
Guvernul de la Budapesta a decis să înceapă pregătirile în teren pentru extinderea la granița cu România a gardului pe care îl construiește la frontiera cu Serbia, pentru a face față unei eventuale schimbări a rutei folosite de migranți, a declarat marți ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, transmite Reuters.
”Am luat decizia de a începe lucrările pregătitoare pentru construirea unui gard începând de la granița ungaro-sârbo-română pe o lungime rezonabilă, în eventualitatea mutării presiunii migraționiste în direcția României”, a spus șeful diplomației ungare, într-o conferință de presă.
————————-
Ungaria pare să fie în contradicţie cu procedurile de azil impuse de ONU şi de UE, acuză un oficial al Organizaţiei Internaţionale pentru Imigraţie (OIM), citat de site-ul agenţiei de presă Reuters.
Magdalena Majkowska-Tomkin, responsabilul Oficiului din Ungaria al OIM, a declarat pentru Reuters că Ungaria “are o serie de obligaţii, iar noua legislaţie pare să fie în contradicţie cu acestea”.
Ea a adăugat că noile decizii legislative par să contravină “atât convenţiilor internaţionale ale ONU privitoare la statutul refugiaţilor, cât şi legislaţiei UE privitoare la solicitarea azilului şi codului penal al statelor din UE”.
“Din perspectiva mea, Ungaria trebuie să-şi respecte obligaţiile internaţionale, permiţând oamenilor să solicite azil şi punându-le la dispoziţie cele necesare lor, în concordanţă cu situaţia fiecăruia”, a precizat Magdalena Majkowska-Tomkin.
În Ungaria, de la miezul nopţii de luni spre marţi, traversarea ilegală a frontierelor ţării este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu trei ani de închisoare şi cu expulzarea din ţară.
Traficanţii de persoane riscă pedepse cu închisoarea mai dure decât înainte. De exemplu, cei care organizează astfel de operaţiuni riscă între 10 şi 20 de ani de detenţie.
Conform noii legislaţii, avarierea gardului de la frontieră este o infracţiune care se pedepseşte cu închisoarea sau expulzarea.