Drumarii care deszăpezesc Transfăgărăşanul l-au filmat, în ultimele două zile, la Bâlea, pe un urs care este deja un obişnuit al locului, dovadă că majoritatea cabanierilor l-au botezat “van Damme”, după actorul Jean Claude van Damme, care a filmat aici o reclamă în urmă cu doi ani, au anunţat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov.

Potrivit acestora, ursul a fost surprins în zona Cascadei Bâlea, loc vizitat de turişti.

Ursul nu este singurul animal care merge pe Transfăgărăşan în această perioadă, când şoseaua este închisă circulaţiei maşinilor. Căprioarele pot fi des văzute în zona Transfăgărăşanului şi când circulaţia este deschisă.

Drumarii au eliberat deja un sens de mers, însă Transfăgărăşan rămâne deocamdată închis circulaţiei.

DN 7C Transfăgărăşan este închis circulaţiei între Piscu Negru (judeţul Argeş) şi Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu), pe tronsonul kilometric 104 – 131, până la finalul lunii iunie, conform Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, scrie Agerpres.

 

6 COMMENTS

  1. Ce sa faca si ursul Van Damme, cutreiera padurile si muntii Fagarasului. Mai e putin si-l vor stresa alti “ursi” pret de cateva luni.

  2. Din ce se vede cred ca drumarii in cauza deszapezesc in Sahara Sau cauta plante medicinale pentru gratiela? Nu mai dati poze cu ursul ca are sanse sa-i ajunga laba pe gratar sau sa auzim ca gratiela nu il gratiaza si da un ordin de executie pe motiv ca deranjeaza traseul de biatlon prezidential

  3. Seamana izbitor cu Iohannis, nu gasiti?
    Modul acela dulapioristic de a se urni… fata, spate, stanga, dreapta.

    • Sigur că seamănă …alaltăieri seară , când am dus gunoiul , am văzut lângă tomberoane un șobolan . Dădea târcoale , să ,,suspende” ceva . Era leit Dragnea.

  4. Circula pe FB un filmulet cu o ursoaica si doi ursuleti scaldandu-se in Lacul Tahoe (USA) … Nu departe de mal, diversii caiacisti, ceilalti oameni isi vedeau de treaba lor, ursuletii se jucau langa mama lor cam la 3-4 m de mal…. Cineva i-a filmat de la o oarecare distanta, nu s-a ingramadit lumea spre ei sa-i filmeze sa faca selfieuri. I-au respectat intimitatea astfel incat sa nu simta vreun pericol pentru pui. Ceva extraordinar. La noi era stirea zilei si ministerul deja incepea sa ia “masuri”.

Leave a Reply