Home Articole Ursula von der Leyen : Guvernele europene ar trebui să ridice treptat...

Ursula von der Leyen : Guvernele europene ar trebui să ridice treptat măsurile de carantină şi celelalte de restricţii

1214
0

Guvernele europene ar trebui să ridice treptat măsurile de carantină şi celelalte de restricţii pentru a preveni al treilea val de infecţii, a declarat preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, potrivit CNBC.

Europa se confruntă încă din luna septembrie cu a doua creştere masivă de cazuri de COVID-19 din 2020, fapt ce a dus la reaplicarea măsurilor adoptate iniţial în primăvară. În ciuda unor scăderi din câteva state, numerele rămân ridicate şi nu oferă niciun semn că ar încetini în scurt timp.

Experţii din domeniul sănătăţii din Belgia spun că ritmul de creştere din ultimele două luni a fost alimentat după ce guvernele au decis să redeschisă şcolile şi să le permită angajaţilor să se reîntoarcă la muncă.

„Vom propune ca autorităţile să realizeze o eliminare treptată şi coordonată a măsurilor de carantină şi să evităm riscul pe care îl prezintă un nou val de infecţii”, a declarat von der Leyen în cadrul videoconferinţei de joi.

Până acum, Europa numără peste 11 milioane de cazuri de coronavirus, iar Franţa, Spania şi Italia rămân cele mai afectate ţări din Uniunea Europeană. În plus, Republica Cehă, Austria, Luxemburg şi Slovenia înregistrează cea mai mare rată de infectare din ultimele 14 zile, scrie zf.ro

Leave a Reply