Guvernele europene ar trebui să ridice treptat măsurile de carantină şi celelalte de restricţii pentru a preveni al treilea val de infecţii, a declarat preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen, potrivit CNBC.

Europa se confruntă încă din luna septembrie cu a doua creştere masivă de cazuri de COVID-19 din 2020, fapt ce a dus la reaplicarea măsurilor adoptate iniţial în primăvară. În ciuda unor scăderi din câteva state, numerele rămân ridicate şi nu oferă niciun semn că ar încetini în scurt timp.

Experţii din domeniul sănătăţii din Belgia spun că ritmul de creştere din ultimele două luni a fost alimentat după ce guvernele au decis să redeschisă şcolile şi să le permită angajaţilor să se reîntoarcă la muncă.

„Vom propune ca autorităţile să realizeze o eliminare treptată şi coordonată a măsurilor de carantină şi să evităm riscul pe care îl prezintă un nou val de infecţii”, a declarat von der Leyen în cadrul videoconferinţei de joi.

Până acum, Europa numără peste 11 milioane de cazuri de coronavirus, iar Franţa, Spania şi Italia rămân cele mai afectate ţări din Uniunea Europeană. În plus, Republica Cehă, Austria, Luxemburg şi Slovenia înregistrează cea mai mare rată de infectare din ultimele 14 zile, scrie zf.ro

4 COMMENTS

 1. alo, specialistii euroatlantici bazati pe Google Translate:
  in limba romana “a ridica” are si sensul de a elimina, a suspenda, a inceta

  Ori, ce scrieti voi aici “Guvernele europene ar trebui să ridice treptat măsurile de carantină …” e total gresit.
  Probabil ca originalul vine din engleza, e verbul to raise, care are semnificatia de a inteti, a spori, a creste, a mari, a intensifica.
  Adica traducerea ar fi trebuit sa fie “Guvernele europene ar trebui să sporeasca treptat măsurile de carantină …” ceea ce inseamna fix invers decit ce rezulta (in limba romana nu in romgleza de Bolintin) din ceea ce scrieti voi.

  Deci ati facut un fake news involuntar chiar din titlu, fake news datorat sfertodoctismului. Jurnalism agramat, copiangii de prima mina, traducatori second hand dar globalisti de talent. Succes la Bac, data viitoare!

 2. Fost vicepreședinte Pfizer: „Nu este nevoie de vaccin… Pandemia s-a încheiat”. Autor: Adrian Pătrușcă, 24 noiembrie 2020.
  În timp ce Pfizer a ținut prima pagină a presei mondiale, anunțând lansarea vaccinului anti-COVID, un fost vicepreședinte și șef științific al companiei a respins necesitatea unui vaccin pentru a pune capăt pandemiei.
  Într-un articol recent, citat de LifeSiteNews, dr. Michael Yeadon, care „a efectuat timp de 30 de ani cercetări în domeniul alergologiei și medicinei respiratorii la câteva dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume” și s-a retras de la Pfizer cu „cea mai înaltă poziție de cercetare din acest domeniu”, a scris:
  „Nu este absolut nici o nevoie de vaccinuri pentru a pune capăt pandemiei. Nu am auzit niciodată o asemenea absurditate despre vaccinuri. Nu vaccinezi oameni a căror viață nu este în pericol din cauza unei boli. De asemenea, nici nu plănuiești să vaccinezi milioane de persoane perfect sănătoase cu un vaccin care nu a fost testat în mod extins pe subiecți umani.”
  Comentariile omului de știință britanic au fost făcute după ce acesta a criticat aspru Grupul de Consiliere Științifică pentru Urgențe (SAGE), care a avut un rol proeminent în stabilirea restricțiilor anti-COVID.
  Explicând că SAGE nu are expertiza esențială în domeniul în legătură cu care se pronunță, printre membrii grupului nefiind „imunologi clinici”, fostul vicepreședinte al Pfizer a subliniat două erori fundamentale pe care grupul le-a făcut în supozițiile sale, ceea ce face ca și concluziile generale să fie fundamental greșite, având drept rezultat „torturarea populației în ultimele șapte luni”.
  „Nu există virus fără strămoși”
  Prima presupunere greșită a SAGE este că „100% din populație este susceptibilă să ia virusul și că nu există nici un fel de imunitate preexistentă”.
  Yeadon afirmă că această idee este „ridicolă deoarece, deși SARS-CoV-2 este nou, coronavirușii nu sunt. Nu există «viruși fără strămoși».”
  Într-adevăr, subliniază savantul, există cel puțin „patru coronaviruși endemici care induc gripa comună… care circulă liber în Marea Britanie și aiurea”.
  Persoanele care au fost infectate de „una sau mai multe dintre aceste endemii, gripe comune care au produs coronaviruși în trecut, au o imunitate (celule T) durabilă și robustă, nu doar la acești viruși, dar și la virușii cu grad mare de rudenie. SARS-CoV-2 este unul dintre acești viruși strâns înrudiți.”
  Criticând încă o dată lipsa de competență a SAGE, dr. Yeadon a afirmat că „a nu lua în considerare o asemenea inter-reacție… demonstrează lipsa de înțelegere necesară pentru a construi un model suficient de fiabil pentru a fi utilizat”.
  Testul PCR iese pozitiv și la virusul gripei comune
  Pe de altă parte, savantul arată că testul PCR comun care este utilizat pentru depistarea „cazurilor” de COVID-19, se poate dovedi pozitiv atunci când cineva este infectat cu unul dintre acești coronaviruși ai gripei comune, ceea ce face ca testul să fie mult mai puțin fiabil. Evident, pe baza rezultatelor finale ale acestor teste, mii de persoane au primit ordin să își strice viața și să se „autocarantineze” timp de 14 zile.
  În fine, bazându-se pe datele științifice, dr. Yeadon a conchis că din cauza unei expuneri anterioare la coronavirusul gripei comune, „o proporție importantă (30%) a populației a intrat în anul 2020 înarmat cu celule T, capabilă să se apere singură împotriva SARS-CoV-2, deși nu au avut niciodată acest virus… SAGE a asumat în mod eronat și naiv că «toată lumea este susceptibilă să se infecteze».”
  A doua supoziție eronată a SAGE este „convingerea că procentul din populație care a fost infectat poate fi determinat examinând ce fracție din populație are anticorpi” dezvoltați de infectarea cu SARS-CoV-2.
  Din cauza aceste supoziții, „SAGE crede că mai puțin de 10% din populație a fost infectată până acum cu SARS-CoV-2”.
  Totuși, explică Yeadon, „este de la sine înțeles că nu fiecare persoană, infectată cu un virus respirator, produce anticorpi. Iar multe persoane, având o imunitate anterioară, nu ajung oricum să se infecteze”.
  In timp ce aproape toate persoanele cu simptome semnificative, care au fost internate în spital, produc anticorpi, cei cu „răspuns mai blând la virus” nu „produc toți anticorpi”.
  Cu toate acestea, toate persoanele infectate au demonstrat că au „celule T în sânge, capabile să răspundă la SARS-CoV-2”, și astfel vor dezvolta imunitate.
  Sprijinindu-se pe două metode independente, care conduc la aceeași concluzie generală, Yeadon demonstrează că rata de infectare reală este „între 25% și 32-33%”, și de aceea estimarea SAGE de 7% este „subestimată grosolan și amatoristic”.
  De ce pandemia este pe sfârșite
  Falsa presupunere că 100% din populație este susceptibilă să se infecteze cu virusul și cea că doar 7% s-a infectat conduc SAGE la concluzia că „pandemia de-abia a început”, explică Yeadon, deși acest lucru este un „nonsens evident”.
  Din moment ce este demonstrabil că „în jur de 30% din populație avea imunitate prealabilă” și dacă se adaugă și copiii, care sunt „rezistenți”, ceea ce urcă procentul la circa 40%, și considerând că rata de infectare este „undeva între 25% și 32-33%”, aceasta înseamnă că între 65% și 72% din populație are imunitate la COVID-19.
  Luând în considerare și realitatea imunității de grup, când susceptibilitatea la un virus coboară atât de jos – la circa 20-35%, „această populație nu mai poate suporta o extindere a epidemiei”, și astfel virusul „descrește și dispare”.
  Așadar, conchide Yeadon, „pandemia este efectiv terminată și poate fi gestionată cu ușurință de un Sistem Național de Sănătate funcționând corect. În consecință, țării ar trebui să i se permită imediat să-și reia viața normală.”
  Savantul se declară, pe de altă parte, „furios din cauza pagubelor” pe care SAGE le-a „provocat” Marii Britanii, acuzându-i pe membrii acestui organism că au fost „iremediabil incompetenți”, că agenția „ar trebui desființată imediat și reconstruită de la zero” deoarece „nu înțelege o iotă din cunoștințele de bază necesare pentru a construi un model și pentru că modelele lor sunt adesea înfricoșător de inutile”.

 3. Ce-avem noi aici? Citez:”Partidul liberal olandez VVD al premierului Mark Rutte a propus miercuri crearea unei ”minizone Schengen” pentru ca un grup de state ale UE să-şi poată închide împreună graniţele în cazul unei creşteri a migraţiei către Europa, dar cu măsuri pentru a nu afecta fluxurile comerciale, relatează agenţia EFE.””
  Iti amintesti de cand scriu despre impingerea coloratilor a caror teritorii bogate in subsol sunt un interes urias? Pare ca se materializeaza si urgenteaza! Avem inca o capcana mizerabila aruncata spre Romania, doar nechibzuitii si apucatii distrugatori a orice, pot accepta aceste actiuni. Inca o furaciune prin manipularea minciunii, shengen sub nicio forma, se folosesc de aceasta denumire pentru a-si atinge scopurile strainezii! Spun doar atat, acum.
  https://www.stiripesurse.ro/olanda-se-opune-ca-romania-sa-intre-in-schengen-dar-cere-o-minizona-schengen-pentru-ca-tot-mai-m_1532211.html

 4. Am promis sa va spun realitatea din halvetica in nemturia deocamdata. Treci pe la granita niciun control, liber intrare, liber iesire. Masca se poarta doar in spatii inchise: masini daca nu sunt din aceeasi casa/familie, spatii comerciale, locuri unde sunt multi cetateni, in rest, liber la inspirat si respirat aer curat! Nu am auzit nimic despre vaccinari si nici carantinari pe zone, cetatenii nu se tem de virus! Nu gasesti in marketuri apa de gura pentru gargara, cum apare imediat se vinde. Mi-e scarba de trancanitorii care transmit traduceri aberand, ceea ce se latra nu e si in teren! Nu e bascalie, ma refer pe sudul nemturiei.

Leave a Reply