Cătălin Drulă, președintele interimar al USR, i-a criticat luni pe președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă și șeful SRI, Eduard Hellvig, despre care a spus că sunt ”arhitecții” unui sistem care ”militarizează” tot mai mult societatea, scrie g4media.ro

”Sunt oameni care, pe canale oculte, vor să pună o liniște de tip iliberal pe România și noi ne vom lupta cu ei. Nu trebuie să uităm rolul celor care sunt arhitecții și acum predau ștafeta. Arhitecții sunt Iohannis, sprijinit de politicianul Eduard Hellvig, care niciodată nu a încetat să fie politician. Un șef de serviciu secret nu ar trebui să facă politică. Iohannis și Hellvig îl păstoresc acum pe Ciucă ca să devină continuatorul proiectului Iohannis”, a spus Drulă într-o conferință de presă.

Reamintesc faptul ca presedintele Klaus Iohannis este cel care l-a nominalizat de 2 ori pe Dacian Ciolos, lider formal si informal,  pentru functia de prim ministru.

Multi lideri USR au fost la putere atat in 2015-2016 cu Dacian Ciolos premier cat si in guvernarea PNL-USR condusa de Florin Citu intre 2020 si 2021. Ei au depus juramantul in fata presedintelui Klaus Iohannis si au primit un aviz de securitate.

 

#USR, #atac, #tinta, #SRI

Leave a Reply