Un scandal a izbucnit luni în comisia juridică a Senatului în timpul dezbaterilor asupra OUG 14. Preşedintele comisiei, social-democratul Şerban Nicolae, a dat-o afară din sală pe reprezentanta Parchetului General, căreia i-a reproşat că a venit neinvitată la comisie, apoi s-a angajat într-un schimb dur de replici cu senatoarea PNL Alina Gorghiu, scrie news.ro

Scandalul în comisia juridică a izbucnit imediat ce reprezentanta Parchetului General a luat cuvântul, la cererea Alinei Gorghiu, asupra unui amendament din legea de aprobarea a OUG 14. Preşedintele Comisiei, Şerban Nicolae, i-a atras acesteia atenţia că nu a fost invitată şi că nu are voie să vorbească.

”Am o rugăminte, prezenţa dvs aici trebuie să mi-o semnalaţi în primul rând mie. Eu n-am ştiut de unde sunteţi. Aveţi în faţă 11 senatori, dacă cineva de la Ministerul Public se consideră mult prea sus, probabil datorită salariului – că procurorul General are salariul de cinci ori cât un senator – ca să discute cu o comisie senatorială, o să vă rog să nu mai luaţi cuvântul niciodată”, i-a spus Şerban Nicolae reprezentantei Parchetului General.

Aceasta i-a replicat senatorului PSD că Parchetul a informat conducerile celor două Camere ale Parlamentului şi comisiile juridice cu privire la prezenţa ei acolo, dar social-democratul i-a respins argumentele.

”Vă rog să nu insistaţi. Să ştiţi că pe logica asta şi noi, în dorinţa de a sprjini Parchetul, am putea să anunţăm dorinţa noastră de a participa la anchetele penale, mai ales la cele bazate pe protocoale secrete şi pe echipe mixte. Nu vă puteţi permite niciodată ca prin notificarea Parlamentului să vă autoinvitaţi la şedinţele comisiilor. Vă mulţumesc pentru prezenţă, nu e o chestiune personală, nu are nicio legătură cu dumneavoastră”, i-a spus el.

”Nici n-aş putea să o iau personal, ar fi un compliment să o iau eu personal”, l-a atenţionat reprezentanta Parchetului.

”Nu încercaţi să fiţi ironică, doamnă. Nu e niciun compliment, e o atenţionare foarte politicoasă şi credeţi-mă că noi ţinem la respectarea unor legi şi a unor regulamente. Doamnă, vă rog frumos să părăsiţi sala. Depăşiţi orice limită, nu vă supăraţi. Chiar mă rog de dumneavoastră la comisia Parlamentului? Ce-i asta? Cum vă permiteţi să insistaţi? Mai faceţi un dosar penal dacă vreţi”, a izbucnit Şerban Nicolae.

În timp de reprezentanta Parchetului General îşi strângea lucrurile şi se pregătea să plece, în dispută a intervenit Alina Gorghiu, care i-a reproşat lui Şerban Nicolae că este nepoliticos şi că abuzează de funcţia de preşedinte al comisiei juridice:

Alina Gorghiu: ”Mi se pare nepoliticos schimbul de replici. Îmi cer eu scuze, doamnă, în numele comisiei. Domnul Şerban Nicolae a vorbit în funcţie de preşedinte, dar cred că de data aceasta şi-a folosit funcţia excesiv. Puteam, politicos domnule preşedinte, să tranşăm această problemă, nu dând afară pe cineva din plenul unei comisii, chiar dacă dumneavoastră aveţi o relaţie mai puţin simpatică cu Parchetul General.”

Şerban Nicolae: ”Aş avea o respectuoasă rugăminte: abţineţi-vă să mai îmi daţi lecţii de comportament. Păstraţi-le pentru cine credeţi că vă poate permite aşa ceva. Faptul că dumneavoastră insistaţi în a-mi califica mie comportamentul, faptul că tranşaţi sentenţios anumite opinii doar de dragul presei, mă lasă rece.”

AG: Îmi permiteţi să am şi eu un punct de vedere?

ŞN: Dar nu la adresa mea.

AG: La adresa oamenilor care suntem în această comisie, cu toţii suntem martori…

ŞN: Doamna senator…

AG: …domnule Şerban Nicolae la acţiunile dumneavoasttră lipsite de…

ŞN: Lipsite de ce, doamnă?

AG: … de politeţe. Cred că e un cuvânt blând pentru comportamentul dumneavoastră. Nu abuzaţi de funcţie ca să ne ţineţi teorii.

ŞN: Eu am o funcţie dată de rezultatul votului.

AG: De aia credeţi că vă puteţi permite să faceţi orice în ţara asta, inclusiv ordonanţele astea de doi lei?

ŞN: Doamne fereşte!

AG: Nu puteţi să invocaţi votul pentru fiecare impoliteţe sau lipsă de bun simţ sau ilegalitate.

ŞN: Incredibil!

AG: Vă rog să reveniţi în cadrul normal.

ŞN: Nu mă rugaţi nimic. Vă rog frumos abţineţi-vă să mă mai rugaţi ceva. N-am cum să iau în considerare mitocăniile.

AG: Nu aţi consultat pe nimeni. Aţi trântit o idee şi aţi dat afară un om pentru că aşa v-a plăcut. Mie mi se pare nepoliticos.

ŞN: Of, of, ce frică vă mai e de Servicii!

AG: Domnule Şerban Nicolae, şapte ani de acasă n-au legătură cu Serviciile.

ŞN: Hai, lăsaţi mitocănia! Chiar vă permiteţi aşa ceva? Atâta tupeu? Dar de unde până unde îmi faceţi dumneavoastră educaţie mie?

AG: Nu mai daţi oameni afară din sală când vă tună că nu e în regulă. Mâine-poimâine o să daţi opoziţia afară din sală.

ŞN: Certaţi-mă cu populismele astea plângăcioase, lăsaţi-le pentru altă dată, încercaţi să impresionaţi pe altcineva. Dacă eraţi aşa puternică vă duceaţi la miting să vedem cum vă primeau mitingiştii.

Schimbul de replici s-a încheiat la intervenţia celorlalţi senatori din comisia juridică. Dezbaterile pe OUG 14 au continuat şi s-au finalizat cu adoptarea, în unanimitate, a unui raport favorabil, de aprobare a ordonanţei.

 

41 COMMENTS

  • PSDistii trebuiau sa-l dea afara demult pe procurorul sef Lazar, aflat ierarhic sub ministrul Justitiei, care si-a permis tot felul de comentarii impotriva politicii guvernului ales democratic.

   • Lazar e ierarhic sub ministru doar administrativ, nu si executiv. Legea nu-i da voie ministrului sa-l demita, oricat ar vrea PSD-ul si acolitii lor suparati asta !

    Tot vad asta cu votul legitim. Votul nu-ti da dreptul sa faci tot ce vrei muschii tai !

    • e interesant cand nu cunosti legea si constitutia sa-ti dai cu parea ca un simoatizant basisto-penelisto-johannist. probabail ca e cel mai “democratic” lucru pentru unii ca orice face parlamentul si guvernul sa aiba intai aprobare de la “popor” care popor? ala din piete? cat reprezinta “poporul” din pite apropo de mult discutatul procent abtinut de pesede la alegeri? cat reprezinta “poporul;” din victoriei raportat la populatia bucurestiului cu drept de vot? lasati intai minciuna securistilor de la digi24 ca in piata au fost 300 000 de participanti. poate doar calare unii peste altii si nici asa nu intrau atatia oameni in 25-30 000 mp cu strazi adiacente cu tot. la 1,8 milioane de votanti din bucuresti cat reprezinta aia 70-80 000 de particpanti adunati din toata tara in piata la varful manifestatiei? iar nesimtirea celor de la procuratura generala dar si al scarbei de alinutza kilowatt “uitat” in mod ciudat de dna in celebrul proces turceni unde era demna reprezentatnta al firmei private implicate in proces arata ce e de pielea ei. din pacate procurorul gerneral lazar acest “dottore” care nu stie legea ( asa cum s-a demonstrat de catre specialistii care l-au facut praf) isi permite cam multe pentru un slujbaj aflat in subordinea ministrului de justitie. din pacate exista destui prostalai care inghit incalcarile legii de catre stalinistii din fruntea parchetelor si sper ca ceea ce au cerut udmr-istii si o viitoare lege a raspunderii magistratilor ( apropo procurorii nu au nimic de a face cu magistratii ei sunt doar niste marati de avocati ai statului si trebuie obligatoriu sa fie pe picior de egalitate cu adevartii avocati si nu niste privilegiati in cadrul proceselor) sa-i puna sa respecte legea ca si restul populatiei.

    • d-le daniel nu ai curajul raspunderii ?pune-ti numele ADEVARAT vad ca este la moda tot felul de “ADEVARURI ” trunchiate.sa fi sanatos

  • Pai dialog, dar cu cine sa dialoghezi…
   Cu ghiorghiuu?
   N-ai cu cine..
   Sa-i de afara si sa nu se mai incline in fatza nimanui, ca noi nu am trimis in parlament glugi de coceni.

  • Cel mai oribil personaj, cel mai sugestiv reprezentant al puscariasilor pesedisti …chiar soferul lor!
   O rusine intr-un parlament european! Este incalificabil ca acest personaj abject sa conduca o comisie in parlament!

   • Usurel c-o iei la vale. :))
    Acolo unde ragaia markovei si arunca cu kkt, era tot legat de europa?
    Sau unde invata ebba sa citeasca, facand un imens deserviciu de imagine?
    Dar unde mintzea jegohanis mapamondul, tot de europa tinea?….
    Bine astia nu sunt “abjecti” cum spui mata, fiind desigur idolii tai.
    Ramai cu ei in troaca voastra!

 1. A procedat foarte bine! Trebuie sa se limiteze la institutia respectata, sa nu se mai bage unii peste altii/imixtiune!
  GATA!
  S-A TERMINAT CU PROSTEALA!
  Fiecare institutie sa isi vada de munca ei!

 2. FOARTE BINE!
  Avem nevoie de oua!
  As dori sa faca legi si ordonante, care se nu mai fie retrase si sa indrepte toate makovismele si basismele.
  Deasemenea, poate reuseste s-o dea afara si pe tov kOrvesi si pe tov august in si sa zdruncine un pic czm eul ala care e o facatura ordinara de spalat abuzuri.

 3. Ce ma distrez la emisiunea domnului Gadea!
  Super tare sorosista!
  Vai de capul nostru! :)))
  Il astept pe domnul Ciuvica.

 4. Pana una alta dl. Serban Nicolae este Presedintele Comisiei Juridice si n-as vrea sa cred ca aceasta catea asmutita a politicii a fost “pe mana” cu reprezentanta P.G. . Ca membra a comisiei dna Gorghiu supranumita si … a politicii trebuia sa aiba un comportament mult mai flexibil si impaciuitor la adresa ambilor respectiv trimisa Prezidentului si a Presedintelui Comisiei Juridice.

  • S-a dovedit ca infractorii sunt liberi, printre noi, idolii la care va inchinati…
   Iti spune ceva bas, markoveii, vidreanu, mociorloci, bok…

 5. Comportament de vătaf pesedist, un buric al pământului care știe că lanterna telefonului consumă din abonament. Ăștia ne conduc, deocamdată.

  • Ne-au condus tehnorahatii.
   Ai simtit? :))
   Tu da-i cu lanterna, ca-i o bezna… vezi usor ca cazi in gropii… :))

 6. Dna Gheorghiu sufera rau de grandomanie si mitocanie.S-ar pierde in neant daca nu vocifereza, pt
  ca n-a votat-o nimeni!

 7. Ia uite-i, s-a dat adunarea si aici ? Ce cautati aici, e frig afara ? Mai lasati-o cu cliseele astea ca sunteti ridicoli, ceva substanta, nimic ? N-am vazut la voi niciun comentariu spumos, numai ura si vendeta, mai scutiti-ne, sunteti prea tineri si va urateste. Ura imbatraneste si mai ales urateste.

  • Da cum… e cu substanta si cu spuma.
   Daca adun ouale de pe pagina, pun de-o omleta.
   Cat despre ura si eu le-am spus maica, mai ales acum cu 14 februarie, trebuie sa ne iubim, sa fie bine si pace pe mapamond. 🙂

  • Da… e nasol cu 7 ani astia.
   Bine, acum ca ne-a condus o ebava timp de 10 ani, a fost bine.
   Avea ala la 7 ani d-acasa… de se revarsau in aburi de alcool, injuraturi, ragaituri si hahahituri tebecizte, facand alba neagra cu tzara si cu vietiile noastre.
   Mamaie, cred ca aveai microscopul defect pe vremea aia.
   Dar nu-i nimic mamaie, te educa jegohanis asta, cu penalii, indivizii ce formeaza grup infractional, ghinioane, minciuni oridinare pe plan mondial, etc…
   Tine tot de 7 ani.
   Da meditatii chiar. Vezi ca e o coada… pana si mociolosi sta la ea.. :))

 8. Well, madam Gorghiu isi imita seful de la Cotroceni–“Bucurosi de oaspeți?”. Si, in loc sa-i iasă figura, ca cel mai probabil este ca ea însăși a invitat persoana de la parchet, iaca si Șerban Nicolaie ca zice “poftiți matale afara” ca poate va reținem. Ei, vor trebui sa se-nvețe si domnii/doamnele din “opoziție” ca obrăznicia s-a devalorizat, mai ales din pricina cotelor nemaiîntâlnite la care s-a ridicat de cand au intrat USR-istii in parlament.Azi, de pilda, coana Brandl era sa dea in apoplexie cand, după ce-a răgit o vreme despre ambasade, care trebuiau ASCULTATE de guvern cand au semnalat ca nu sunt de acord cu ordonanța 13-Iordache a sasait in felul lui: da ce, doamna, ambasadele fac legile in țara asta? Din nefericire, obraznicaturile astea corporatiste, cum le pui la punct, cum miorlăie ca ești “violent” si nu-ți place “dialogul”- ne paste un plictis de plumb, daca încep sa miaune toate, in cor.

 9. Un mitocan, ca sa nu ii spun pe bune, adica nesimtit. Bine ca nu i-a tras femeii si vreo doua palme, ca doar e senator si a fost votat de milioane, sigur sa gasea vreo cativa pe aici care sa il aplaude pentru curaj. Astia sunt marii specialisti ai PSD.

 10. Sa vina Strada! Sa umple la maximum sala! Trebuie sa umplem sala comisiei juridice cu 60.000 de bebelusi/copii/tineri/maturi/imaturi/varstnici/caini/pisici/hamsteri/gusteri/papagali frumosi/liberi/rezistenti (la frig)!!!!

  #josOrice!
  PS Incarcati-va aifoanele!!! Fara IPhone ,viata e pustiu!

 11. Ca la noi la nimenea.Doar la noi poate portarul sa il traga la raspundere pe director pentru deciziile luate.Domnul senator sa nu se mire daca se alege cu un dosar penal.NU UITATI:COCUTA NU DOARME NICIODATA

   • Da, asa este! :))
    Serban Nicolae e tare!
    Sper sa dea de pamant cu toti infractorii ce pozeaza in eroi si cu toata gasca lor de rame, niste tradatori de tara.
    Sper sa viziteze cat mai repede puscariile astea, pe care ei le doresc asa, la nivel de ev mediu.

 12. Cat tupeu poate sa aiba baiatul asta Serban Nicolae ! Auzi la el, nu-l intereseaza staff-ul, trebuia invitatie de la el personal !

  • Tare nu! :))
   De asa parlamentari avem nevoie.
   Sa nu-l intereze “staff-ul”. :))
   Exact ca la tine acasa, inviti anumite persoane. Nu?
   Bine, asta daca nu cumva stai in gara…

 13. felicitari pentru domnul senator serban nicolae …e corecta atitudinea …dac in psd ar fi mai multi cu o astfel de atitudine , ar fi fost facuta ordine de multin romania …

 14. Radu, se observa un nou cliseu – EXTREM DE PERICULOS – Tovarasa Alina Gorghiu spune acelasi lucru ce s-a inoculat acum de cand au inceput protestele si initiat de Johannis: Votul nu va permite sa faceti aia, sau aia, sau…etc…. M-am saturat de povestea asta. BA DA de aceea am dat votul meu, ca cel ales sa conduca precum stie si p[recum l-am creditat prin vot atat timp cat nu face ilegalitati. Dar aceasta sintagma este periculoasa caci ea induce in mentalul colectiv, acceptarea ca votul iti da dreptul DOAR sa conduci dar nu si dreptul de a conduce ALTFEL decat vrem noi. Daca nu, iesim in strada si te dam jos. Asta ce spune: ca de fapt VOTUL NU CONTEAZA. Incercati sa va resemnati oameni buni, democratia este o iluzie vanduta si ea exista de fapt doar atunci cand este indeplinita CUM VREM NOI, nu voi alegatorii. Si acum o vedeti si exprimata de Tovarasa Gorghiu: “credeti ca votul v-a dat libertatea sa dati ordonantele alea…”!! Deci tovarasa Gorghiu, le spune clar tuturor, votul v-a dta DOAR dreptul sa FITI la guvernare nu si sa GUVERNATI, v-a dat dreptul sa guvernati dar numai cum vrem noi MINORITATEA. Dna Gorghiu (va spun doamna, poate nu va mai suparati asa si mai si ascultati macar UNA voce din popor), nu aveti dreptate, am votat, deci le-am dat dreptul sa guverneze asa cum cred ca vor face bine, le-am dat si acest drept si nu v-am dat Dumneavoastra dreptul de a da jos guverne cand nu guverneaza precum programul vostru, care NU A FOST VOTAT. Atata timp cat nu fac ilegalitati. O sa-mi spuneti ca programul de guvernare nu continea aceste ordonante, alt cliseu oribil, nu e adevarat, in toata campania PSD a spus ca va face tot ce e posibil sa scoata serviciile din alte structuri ale statului, sa asigure o ADEVARATA separare a puterilor in stat, sa aduca toate puterile in stat in MATCA lor data de legea lor de functionare si sa fie intradevar independente. NU sa existe o SUPRAPUTERE care, discretionar s conduca de facto politicul. Si aceste ordonante fac parte din ACEST PROGRAM promovat de PSD in campanie, la care multi jurnalisti chiar, au aderat. Ordonantele nu sunt ilegale, si pun in acord o constitutie cu legile tarii si, chiar fac o separare a puterilor in stat: LEGISLATIVUL legifereaza, iar chestia cu ordonanta nu o face legislativul este iar fals, Guvernul a fost votat de Parlament, iar ordonantele sunt LEGALE si pot fi AMENDATE de Parlament, in PARLAMENT nu iesind in frunte cu sefa partidului in strada cu LOZINCI. Oricum Radu, vreau sa atrag atentia la periculositatea sintagmei ; VOTUL NU VA DA DREPTUL SA GUVERNATI CUM VRETI, SA DATI ORDONANTE DIN ASTEA….. VOTUL NU VA DA DREPTUL DECAT SA GUVERNATI CUM VREM NOI….. Un nou experiment pe Romania, s-a incercat in America, nu a reusit, in Anglia (cu Brexitul) nu a reusit, in ROMANIA va reusi caci politicienii nostri NU NE APARA VOTURILE (si aici ma refer si la slabiciunile PSD).

 15. mizeria asta slinoasa de razvan nicolae , sofer de mafiot a ajuns in parlament. felicitari votantilor psd, vom avea razboi cu voi pana la sfarsit.

  • Razboi… :))
   Sa scoatem furcile, maturile…
   Stai ca voi nu stiti ce sunt astea.
   Sa scoatem ifonele, dromele, tastaturile… de fapt… sa scoatem copii!! :))
   Offf… mi-e mila de voi!

Leave a Reply