Zborul MH17 din 17 iulie 2014, lega Amsterdam de Kuala Lumpur și a fost doborât de un proiectil în timp ce survola teritorii ținute de separatiști pro-ruși în estul Ucrainei. Două treimi din pasagerii aflați la bord erau cetățeni olandezi.

Avionul companiei Malaysian Airlines ce efectua zborul MH17, în iulie 2014, a fost lovit de o rachetă de fabricație rusă trasă din estul Ucrainei, a stabilit un tribunal olandez care s-a ocupat de procesul a 4 bărbați, acuzați că sunt implicați în distrugerea aparatului de zbor. 3 dintre ei au fost condamnați la închisoare pe viață, în absență, iar unul a fost achitat.

Cei patru acuzați, anchetați timp de mai bine de 2 ani și jumătate, nu au fost prezenți în sala tribunalului, în momentul în care a fost prezentată sentința.

Imagine

Este vorba de 3 ruși și de un ucrainean. Ei au fost judecați în libertate și au refuzat să asiste la proces.

 

Aceștia făceau parte din forțele separatiste susținute de Kremlin și au jucat un rol cheie în transportul sistemului de rachete de tip BUK în Ucraina, de la o bază militară din Rusia. Un rol considerat de tribunal esențial, chiar dacă nu ei au lansat proiectilul care a țintit aparatul cu aproape 300 de oameni la bord, scrie rfi.ro

2 ruși și ucraineanul au fost condamnați la închisoare pe viață, în absență, pentru ucidere și pentru rolul avut în distrugerea avionului iar un al treilea rus anchetat în dosar, a fost achitat.

Cursa MH17 a fost întreruptă de un tir de rachetă lansat de pe un câmp agrícol aflat în apropiere de Pervomaïsk, în Ucraina. 298 de pasageri și membri ai echipajului aflat la bord și-au pierdut viața în incident, a precizat judecătorul care se ocupă de proces.

Zborul MH17 din 17 iulie 2014, lega Amsterdam de Kuala Lumpur și a fost doborât de un proiectil în timp ce survola teritorii ținute de separatiști pro-ruși în estul Ucrainei.

1 COMMENT

  1. Neavand somn in noaptea asta, am urmarit pe fly24 cate ceva si ce am descoperit, tocmai “BOMBARDIERUL GLOBAL fara numar doar cu ceva initiale” care zbura de la Abu daby pe deasupra maltei, prin nordul egiptului si zbura spre america. Bombardierul global dspre care spuneai ca supravegheaza orice pe glob. Cat despre subiectul din material, deja au trecut anii, nu se mai poate face nimic, rusica nu va plati despagubiri indiferent de situatie, ca de obicei, pesonajele care au faptuit, isi pot schimba fizionomia fetei cat si numele in actele de identitate, se practica peste tot pe glob. Exemplu concret: Codrut Marta, destui migranti si romani care vor sa isi schimbe cetatenia care isi distrug actele si primesc altele din tara in care se face cererea, falca-pdl=pnl si sun destui.

Leave a Reply