Produsul intern brut (PIB) a crescut cu 5,8% în primul semestru din acest an pe seria brută, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică (INS) transmis, miercuri, AGERPRES.

Conform sursei citate, pe seria ajustată sezonier, creșterea economică a fost de 5,7%.

În ceea ce privește trimestrul al doilea, față de aceeași perioadă din anul 2016, produsul intern brut a înregistrat o creștere cu 5,9%, pe seria brută.

Pe seria ajustată sezonier, în trimestrul II 2017, comparativ cu trimestrul anterior, PIB-ul a crescut cu 1,6%. Față de același trimestru din anul 2016, produsul intern brut a înregistrat o creștere cu 5,7%.

În semestrul I 2017, comparativ cu intervalul similar din 2016, PIB-ul a crescut cu 5,7%.

”Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării Produsului intern brut pentru trimestrul II 2017 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, indicii de volum fiind revizuiți față de a doua variantă provizorie a Produsului intern brut pentru trimestrul I 2017, publicată în comunicatul de presă nr. 171 din 7 iulie 2017. Astfel, rezultatele trimestrului I 2017, comparativ cu trimestrul IV 2016, au fost revizuite de la 101,7% la 101,8%”, menționează sursa citată.

10 COMMENTS

 1. „Economia românească de astăzi, din acest an, pot să vă spun că funcţionează nu bine, ci foarte bine”- a spus premierul Tăriceanu. Economia românească- ştiţi cum se spune româneşte- duduie”.

  Asta spunea in 2005 cel mai mare ratangiu de ocazii istorice economice…. a fost PM 4 ani, a avut zeci de miliarde de euro la dispozitie proveniti din crestere organica a economiei cauzata de un eveniment unic (integrarea in UE) si din vinzarea de active unice (BCR, etc) si tot nu a facut nimic important: nici reforma sistemului educational nici reforma sistemului sanitar.
  In 2008 a lasat pe mina colegului la fel de timpitel de Alianta DA o tara vulnerabila din care disprusera citeva proprietati frumoase (Popoviciu de ce o fi dat sediu la sosea lu ATS Citroen a lu Tariceanu?)

  Peste ani, iata, duduim din nou cu acelasi ratangiu istoric, duduiala datorata mai ales devalorizarii cursului de schimb tot neliberalizat si tot administrat discretionar si datorata continuei cresteri de taxe si impozite, chestiune inceputa de Ponta prin 2014. Finalul nu cred sa fie altul decit cel din 2009-2010. Consumul e tot majoritar pe importuri, statul e tot unul foarte asistential, investitiile sunt la un minim istoric; doar sistemul de pensii sta mai prost ca in 2005, anul dudielii, semn ca taxele si impozitele vor continua sa cresca si ca statul se va imprumuta in continuare (de 1,6 mld de euro imprumuturi in primele 6 luni de delir Dragnea nu prea se zice…)

 2. Vestea foarte buna despre economia romaneasca va fi atunci cand pe langa aceste cresteri bazate doar pe consum (pt ca s-au marit salariile si pensiile smecherilor) se va mari si volumul investitiilor si va scadea datoria publica,care apropos a atins un nivel istoric.Adica ne indatoram ca sa platim acele pensii si salarii marite,normal ca va creste consumul dar asta nu se vede in economia reala pt ca noi consumam aproape tot ce vine din import si traim doar din micile taxe pe care le plateste oricine,bani care se duc apoi in subventionarea sportului profesionist,in alte mariri de pensii speciale samd Cand va exploda buboiul ? Nu foarte curand dar nici intr-un viitor prea indepartat.

 3. Pentru mine ca cetatean de rand vestea buna va fi atunci cand nu vor creste preturile, utilitatile si altele care ne golesc buzunarele.
  Pana atunci, produsul intern brut poa’ sa creasca pe serie bruta si pe seria ajustata sezonier. Nu ca n-as intelege toate aceste cifre insa, cetateanul vrea altceva.

 4. În cinismul democraţiei impusă din vestul ‘sălbatic’ omul munceşte(nu birocraţii sau politicienii-numiţii politic) doar pentru a-şi achita datoriile la stat şi pentru puţină haleală…sănătatea şi ţinuta…la second-hand.
  Dintrun popor productiv 99% am ajuns 99% doar consumatori de orice pentru a face PIB-ul creionat. Parcă au avut informaţiile cu ceva timp înainte încât doar ”mafioţii” au beneficiat din plin de repezeala 5.8% direct din PIB. Pentru majoritatea populaţiei, 5.8% reprezintă procentul crescut de săraci în România! De fapt, proiectul e clar: 33%decizionari(salarii şi venituri peste 5-6000lei) ai celor 67%(pensionarii plus salariul minim/mediu)care trebuie să dispară întro perioadă cât mai scurtă!
  Să nu ajungem în situaţia Grecilor care au creionat prin rotunjire realitatea.
  Mult nu mai este până în acel punct.

 5. Cum de nu se traduce aceasta fabuloasa crestere intr-o reala crestere a standardului de viata si asa deja mediocru, al majoritatii romanilor??
  O fi din cauza preturilor ce cresc de la o zi la alta? Merg zilnic la piata. O fi din cauza prevedibilor mariri ale facturilor de energie ? (gaz, lumina) fara a mai vorbi despre alimente.
  Dar benzina ? Cind statul da cetateanului oportunitatea unei masini, ii ofera infrastructura nenorocita si benzina tot mai scumpa. “Vreau sa traim , nu binisor, vreau sa traim …foarte bine”
  Dragnea-din clasici.
  – ” Vrem sa cream conditii ca Romanii din diaspora sa se intoarca acasa” . Pacat ca Romanii continua sa plece iar celor din diaspora nici nu le trece prin minte, deocamdata, sa se intoarca decit pentru schimbarea pasapoarteloer.
  Despre ce vorbim noi?

 6. Avem doctori după fiecare uşă şi în aproape orice dar niciunii nu sunt interesaţi de sănătatea cetăţeanului român!
  Am găsit la voi pe site
  https://www.antena3.ro/life/viata-sanatoasa/lista-neagra-a-medicamentelor-verifica-daca-le-ai-prin-casa-si-arunca-le-428777.html
  ”Lista neagră a medicamentelor. Verifică dacă le ai prin casă și aruncă-le”!
  Ce să arunci nea doctore dacă sunt menţinute pe lista de tratament impus şi se vinde prin farmacii bolnavilor ca fiind eficient?
  V-aţi stricat rău la căpuţ!
  Şi nu sunt doar astea!
  http://adevarul.ro/sanatate/medicina/lista-neagra-medicamentelor-pastile-trebui-aruncam-1_5110c69e4b62ed5875d90bdb/index.html
  (cu ceva timp în urmă am scris că nici medicii nu mai cred în tratamentul medicamentos de ani de zile, se reprofilează în familie pe naturiste şi nea ministrul sănătăţii obligă părintele să vaccineze copii prin lege! o să descoperiţi şi aceste aberaţii şi anomalii privind vaccinurile dar după ce se adună în Bucureşti mafioţii care pleacă din marea britanie). Am pus paranteze la o concluzie dură-ca de obicei se va afla mai târziu porcăria.Să vedem atunci pe unde scot ‘porcarii’ cămaşa după minunile proaste!

Leave a Reply