Deficitul bugetului general consolidat a crescut de aproape două ori (83%) în luna iunie a acestui an, ajungând la 14,97 miliarde de lei, faţă de 8,14 miliarde de lei în primele cinci luni al acestui an, potrivit datelor publicate joi seară de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Faţă de perioada similară a anului trecut, avansul deficitului bugetar este de peste trei ori.

‘Conform datelor operative, execuţia bugetului general consolidat pe primele şase luni ale anului 2018 s-a încheiat cu un deficit de 14,97 miliarde lei, respectiv 1,61% din PIB, comparativ cu ţinta de deficit programată pentru această perioadă de 2,21% din PIB’, precizează ministerul de resort.

 

8 COMMENTS

 1. Păi dacă și-au propus ca la 6 luni deficitul sa fie 2,21 și de fapt el e 1,61 înseamnă că pe următoarele 6 luni, în loc să mai poată face doar 0,79 deficit, pot face 1,39; că sa ramana până în 3%. E foarte bine ! Nu e nimic grav. Deci, în următoarele 6 luni, pot cheltui mai multi bani decât a fost planificat prin proiectul de buget. O veste foarte buna!

 2. Si orlando ce zice? Cred ca vinovata este eclipsa de maine. Doamne cine ne conduce!
  https://www.youtube.com/watch?v=yoXSnrm1pEw
  Ma uit acum la tv si nu imi vine sa cred cata incultura administrativa se afla in fruntea tarii. Ma refer la semnarea documentului de catre dragnea sau nu. Daca nu a semnat el este grav pentru cine a semnat. Nici ca persoana particulara,fizica sau firma nu semneaza fiecare ce vrea si cum vrea( mai sevil geambec ia vezi ce vrea directorasul ala si semneaza si tu protocolul) Exista reguli regilamente si documente pentru semnaturi. La secretariatul general al guvernului se afla fisele de specimene de semnaturi si regulamentul de semnare a documentelor. La nivelul lui livica daca pleca in concediu sau se afla in imposibilitatea fizica de a semna atunci se desemneaza in forma scrisa un inlocuitor acest inscris se avizeaza de sgg si seful ierarhic emite un ordin semnat . Chestia aia cu un p sau pp este o gluma proasta . asa semnau in fabrici si uzine secretarele in locul directorului .documente care nu implica societatea juridic sau financiar. Cel care a semnat daca nu are un document care sa imputerniceasca semnarea acestui tip de documente este ilegalist. Ma mir ca un dir de sri nu a verificat asta . Documentul fara imputernicire sau semnatura titularului de functie este unilaterala si operatiunile desfasurate in baza ei ilegale. Nici la registrul comertului sau la fisc nu te baga in seama fara respectarea acestor reguli. Este saptamana dezastrelor in psd, mai bine pleaca toti in concediu pana trece eclipsa.

 3. PSD își închipuie ca dacă doar dai comanda hârtiei sa prevadă salarii mai mari, gata, toate problemele s-au rezolvat. Zero investiții, fără autostrăzi, cu relații externe deteriorate, cu înfierarea proletara a intelectualității și a companiilor străine, cu un guvern de “naivi” (altul era cuvântul), cu un parlament pus pe legalizat furtul, cu un popor din ce în ce mai divizat în an centenar, rezultatul nu va putea fi decât dezastruos.

  • Tu crezi ca pe un de doua ori condamnat la puscarie sef de grup infractional organizat il doare capul de tara asta? Infractorii si puscariasii au prioritate…eliminarea sefilor DNA, ICCJ, Parchet General inlaturati, modificarea legilor justitiei in favoarea lor, si gata , vor avea puterea mult dorita cum bine zicea un profesor inainte sa ajunga in celula: “doar cand vom avea justitia vom stapani Romania intru totul”

 4. Vaaaiii, dommule RT, ce sa vezi? Iar au dreptate macroeconomistii celebrii, incepand cu Keynes si tot mergand spre zilele noastre si mult-prea inculpabilul Valcov, alaturi de mult-prea inculpatul in prima instanta pentru ca a furat de la copii? Ce ne facem, ca Valcov, marele strateg, alaturi de Orlando “Furioso” n-au avut dreptate? Of, of, of, iar pe astia ii aparam zilnic de asaltul hashtagistilor si intelectualilor cu bun-simt economic, daca nu cumva cu solide cunostinte in domeniu. Impostura, minciuna si idiotenia ne guverneaza cu suportul dvs. nemijlocit. Sa ne fie de bine. Apopos, cate odrasle, copiii, fii, fiice, fini si restul s-au mai angajat fiindca ii recomanda “vocea si talentul”. Cinstit: cat credeti ca mai dureaza pana dau astia definitiv cu tara in gard, inclusiv cu sprijinul dvs. neprecupetit?

 5. Asta nu era in bilantul Vioricai-Vasilica?

  Romanii trebuie sa inteleaga ca traim pe datorie. Pentru cresterile astea din pix fara nici o sustenabilitate si crestere a productivitatii cu artificii de mutare a banilor dintr-un buzunar in altul, marca Valcov, statul se imprumuta cu peste 1 miliard de euro pe luna!

  Se intreaba lumea, de ce creste ROBOR? Pt ca astia iau toti banii de pe piata, imprumut de la banci! Teodorovici:”MFP are programate împrumuturi în valoare de 48-50 miliarde lei de pe piața internă”.

Leave a Reply