Veste excepțională – printr-o decizie a justitiției norvegiene, familia Bodnariu a fost reîntregită.

Sunt atat de bucuros ca si prin efortul Antena 3 aceasta victorie a fost posibila !

================

Toți copiii familiei se vor întoarce alături de mama și tatăl lor, după o luptă cruntă, care a durat câteva luni.

Fetițele sunt deja cu părinții lor, a spus Daniel Bodnariu, unchiul copiilor, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Un alt copil era deja cu părinții, iar acum familia Bodnariu trebuie să-și mai ia înapoi cei doi băieți.

Anunțul a fost făcut de pastorul Bisericii Penticostale Elim din orașul american Chicago, Cristian Ionescu.

”Vă mulțumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugăciunile și implicarea dumneavoastră! (…)”, a scris pastorul, într-un comunicat postat pe site-ul bodnariufamily.org.

Copiii soţilor Bodnariu – românul Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală -, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie 2015, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi.

Părinții sunt acuzați de abuz și îndoctrinare religioasă, iar autoritățile norvegiene au demarat procedurile de adopție.

Mihai Gâdea: Poate familia Bodnariu așteaptă scuze de la cei care nu au văzut o problemă cazul lor

”E o veste absolut extraordinară pentru toți cei care au înțeles drama acestei familii. În aceste momente, mă gândesc și la cei care au încercat să trimită în derizoriu acest caz. Pentru toți cei care au încercat să spună că e în regulă să iei copiii unei familii, având în vedere că nu comisese niciun abuz, mă gândesc că poate familia Bodnariu așteaptă scuze”, a spus Mihai Gâdea, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Totodată, directorul Antena 3 i-a felicitat pe toți cei care au ieșit în stradă, în semn de solidaritate cu familia Bodnariu.

”E foarte important că s-a reușit acest lucru”, a adăugat Mihai Gâdea.

Radu Tudor: Prima dată după 1989, presa, poliția și biserica reunite luptă pentru o cauză nobilă 

”Este pentru prima dată după decembrie 1989, când presa, poliția și biserica reunite toate luptă pentru o cauză nobilă și au un mare succes”, a spus vineri Radu Tudor, realizator Antena 3.

Cazul Bodnariu este o cauză pentru care a militat Antena 3, dar și dumneavoastră, cititorii și telespectatorii noștri.

Petiția în favoarea familiei Bodnariu a devenit cea mai semnată petiție din istoria Norvegiei.

Europarlamentarii români, poziții tranșante pe tema abuzurilor familiei Bodnariu

Meritele sunt în egală măsură ale europarlamentarilor români și parlamentarilor din comisiile de politică externă. Liberalul Cristian Bușoi, în Parlamentul European, a avut poziții tranșante pe tema abuzurilor la care a fost supusă familia Bodnariu.

La fel, senatorul Titus Corlățean a vizitat Norvegia în încercarea de a găsi soluții pentru drama prin care au trecut părinții și cei cinci copii Bodnariu.

Despre această decizie a scris pe Facebook și Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii Sinteza zilei, de la Antena 3.

”Am o veste absolut extraordinară! Toți copiii familiei Bodnariu au fost redați familiei. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta și tuturor celor care s-au bătut pentru această cauză, mai ales vouă care ați semnat cea mai votată petiție din istoria României”, a scris Mihai Gâdea, directorul Antena 3, vineri, pe pagina sa de Facebook.

 

 

8 COMMENTS

 1. Extraordinara uniunea de forte in jurul acestui caz!Mare bucurie pe aceasta familie in aceste momente!Sa fie sanatosii cu totii si fericiti! Ce-o fi fost in sufletele copiilor in toata acesata perioada?

 2. România de 6 luni de zile e condusă de tehnocraţi, Da? Ca tehnocrat bun meseriaş şi profesionişti nr.1, ce plan au pus în practică pentru inundaţiile care au fost anunţate de o săptămână şi care au ajuns să devasteze parte din ţară? Un proiect real care trebuia pus în practică deîndată! Şi nu vorbesc de încărcat saci cu nisip voluntar pentru încă o serie de mizerabilă bătaie de joc, sacii îi ia apa şi tot inundaţii cu dezastru rămâne! Nu cumva trebuia să adâncească şi să decolmateze vadul tuturor râurilor? S-au scos aruncând în grija pompierilor , poliţiei şi armatei, de parcă cu asta se ocupă sau instituţiile respective au acest profil ! De fapt , ce hram poartă acest guvern de tehno? Întrebare: Cine are DN. E85 în administrare? Nu cumva CNADNR? Şi această companie nu e cumva in subordinea Guvernului? Ce păzeşte Cioloş? Nu cumva prefectul e reprezentantul guvernului in teritoriu? Ce păzeşte prefectul? Trebuia măcar să facă o cerere sau să-i ordone lui Dumnezeu să nu mai plouă! Comoditatea şi aruncatul ”să facă ei/alţii” în braţele altora este caracteristic tehnocratului-tehniciano-politic lipit de scaun ca funcţionar? Întreb: dacă se scufundă palatul unde lucrează aceşti guvernanţi împreună cu ei, cele 3 instituţii avînd treabă cu inundaţiile, cine-i scoate de sub aluviuni? Mai sare cineva să-i salveze? 🙂 doar băse sau actualul ocupant a principalului scaun al ţării, pas cu pas până când ajunge: PAS, mi-a ieşit pe nas ! 🙂 🙂 🙂

 3. Este rezultatul implicarii oamenilor. Daca oamenii stau pasivi, nu se schimba in bine nimic in jurul lor. Se prefac altii, care isi vad de propriile interese ca schimba in numele lor. Ascultam aseara la a3 cum ne spunea ca societatea civila isi doreste una si alta. Care societate civila? Ongurile, al carei reprezentant este, nu reprezinta societatea civila ci interesele cui finanteaza acel ong.Societatea civila o vedem in strada reactionand la diferite decizii de importanta pt ea. Or la noi nu e nimeni la nici un miting sau protest pasnic…Nu avem societate civila. Romanii sunt pasivi.

 4. CINE LUPTA CASTIGA !
  Este extraordinar ca sunt toti impreuna. Deci se poate daca lumea se uneste si lupta impotriva NEDREPTATII.
  Imi aduc aminte cum erau unii prin studiori sfatuindu-ne sa stam cuminti ca se supara norvegienii si pe urma gata ramane familia fara copii. Teama romanesca , sa nu-i supram sa asteptem ca poate se indura ei, poate au jena ca de sunt civilizati nu-i asa?
  Felicitari si A3 pentru sprijin !

 5. Felicitari A3 ,felicitari Radu ,lupta pentru aceasta cauza umana are un final fericit ,a fost o drama ,am lacrimat de bucurie la auzul vestii ,toti sunt impreuna ,a fost o crima dupa mine .Cum sa iei copilul de la sanul mamei ,ce legi guverneaza in aceasta tara ?Toti am invatat din aceasta drama ,daca suntem impreuna ,ortodoxi,catolici ,protestanti etc ,daca ne adunam in jurul lui D-zeu,cauza noastra reuseste. .Sa-i binecuvinteze D-zeu cu pace ,liniste si sanatate ,grele clipe au trait.

 6. Buna ziua Domnule Tudor,
  Dupa saptamani de arestari si de morti suspecte a venit si o Veste Extraordinara familia Bodnariu si-a recastigat CEI CINCI copii
  Este pentru prima oara cand dupa 26 de ani romanii si-au castigat demnitatea demostrand ca numai uniti indiferent de confesiune religioaa de culoare politica si cu toate mijloacele legale NIMENI NU ARE DREPTUL sa ne calce in picioare cetatenii sa nu mai lasam capul in jos ca o natiune de mana a2a aparand prin toate mijloacele legale drepturile acestei familii minunate care au demonstrat ca prin decenta si credinta in Dumnezeu se poate au luptat pana la capat si au REUSIT
  In Romania traim zilnic umilite pe care nu stiu ce popor din Europa civilizata le-ar suporta ”CAZUL BODNARIU” poate este impropriu numit asa a demonstrat ca suntem o natiune nu o populatie de la marginea ”UE”
  Aceata familie minunata ne-a dat o lectie ca SE POATE ca va trebui sa luptam pentru noi si pentru Romania

Leave a Reply