Rezultatele preliminarii ale unui studiu clinic guvernamental realizat de asociația Institutelor de sănătate americane (NIH) au arătat că pacienţii trataţi cu medicamentul antiviral Remdesivir au avut o perioadă de recuperare mai rapidă cu 31% faţă de cei care au primit tratamentul obișnuit, iar unul dintre cei mai reputați specialiști americani spune că tratamentul cu remdesivir ar putea deveni unul standard, transmit rfi.fr și Reuters.

Laboratorul Gilead a anunţat că Remdesivir a ajutat la îmbunătăţirea şanselor de vindecare ale pacienţilor bolnavi de COVID-19, studiul gestionat de autorităţile guvernamentale oferind date suplimentare care sugerează că medicamentul este mai eficace dacă este administrat la începutul infecţiei.

Compania a oferit totodată date referitoare la un studiu pe care l-a efectuat în zeci de centre medicale, care nu compară utilizarea remdesivir cu placebo. Potrivit Gilead, în acest studiu 62% dintre pacienţii tratat devreme cu Remdesivir au fost externaţi din spitale, comparativ cu 49% în cazul pacienţilor trataţi mai târziu pe parcursul bolii. Studiul a inclus 397 de pacienţi şi a evaluat siguranţa şi eficacitatea tratamentelor cu Remdesivir efectuate pe parcursul a cinci, respectiv 10 zile, pacienţilor cu manifestări severe ale COVID-19. “Studiul demonstrează posibilitatea ca unii pacieni să fie trataţi timp ce cinci zile, ceea ce poate mări semnificativ numărul pacienilor care vor putea fi trataţi cu stocurile actuale de remdesivir”, a spus Merdad Parsey, director medical la Gilead Sciences.

Reputatul specialist în boli infecţioase din Statele Unite, Dr. Anthony Fauci, a declarat la rândul său că medicamentul antiviral experimental Remdesivir, al companiei de biotehnologie Gilead Sciences, poate deveni tratamentul standard pentru COVID-19, transmite Reuters.

Fauci conduce National Institute of Allergy and Infectious Diseases din Statele Unite din anul 1984.

”Datele arată că Remdesivir are un efect pozitiv semnificativ în diminuarea perioadei de recuperare. Acest lucru este foarte important”, a declarat Fauci reporterilor la Casa Albă, comparând anunţul cu un moment din 1986, ”când căutam medicamentele pentru HIV şi nu aveam nimic”.

”Acesta va fi probabil standardul pentru tratament”, a anticipat Fauci, adăugând că ”FDA colaborează cu Gilead în acest moment pentru a stabili mecanismele prin care tratamentul va fi disponibil pentru cei care au nevoie de el”.

Preşedintele Donald Trump a salutat miercuri informaţiile publicate de Gilead, ca fiind ”o veste bună”.

”Există acum suficiente date pentru a susţine o analiză a aprobării de urgenţă a medicamentului de către FDA”, a scrIs pe Twitter fostul şef al Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a SUA, Scott Gottlieb.

În pofida emoţiei provocate de aceste informaţii, dr. Lawrence K. Altman, membru al The Wilson Center din Washington DC, a spus că este nevoie de mai multe date, scrie www.rfi.ro

3 COMMENTS

  1. […] Compania a oferit totodată date referitoare la un studiu pe care l-a efectuat în zeci de centre medicale, care nu compară utilizarea remdesivir cu placebo. Potrivit Gilead, în acest studiu 62% dintre pacienţii tratat devreme cu Remdesivir au fost externaţi din spitale, comparativ cu 49% în cazul pacienţilor trataţi mai târziu pe parcursul bolii.”, spune Radu Tudor, pe blogul său. […]

  2. […] Compania a oferit totodată date referitoare la un studiu pe care l-a efectuat în zeci de centre medicale, care nu compară utilizarea remdesivir cu placebo. Potrivit Gilead, în acest studiu 62% dintre pacienţii tratat devreme cu Remdesivir au fost externaţi din spitale, comparativ cu 49% în cazul pacienţilor trataţi mai târziu pe parcursul bolii.”, spune Radu Tudor, pe blogul său. […]

Leave a Reply