Stire publicata de www.stiripesurse.ro :

Fostul şef al PSD Liviu Dragnea ar putea scăpa de condamnarea la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare din dosarul DGASPC şi eliberat. Totul vine pe fondul deciziei CAB privind hotărârile Colegiului de conducere al ICCJ cu privire la compunerea completurilor de judecată, argumentele respectivului caz urmând să fie folosite de avocaţii din dosarul DGASPC pentru introducerea de contestaţii în anulare.

Concret, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit recent anularea Hotărârii nr. 1535/2018 a CSM – Secția pentru judecători și a Hotărârilor nr. 179/2018 și nr. 2/2019 ale Colegiului de conducere al instanţei supreme.

Prin aceste ultime hotărâri ale Colegiului de conducere ale instanţei supreme au fost constituite completele de cinci judecători de la instanţa supremă pentru anul 2019, inclusiv cel care a pronunțat decizia în apel în cazul Liviu Dragnea.

Dosarul în care s-a dat această decizie, nedefinitivă, a avut-o protagonistă pe judecătoarea Camelia Bogdan.

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, miercuri, 2 octombrie, să anuleze Hotărârea Colegiului de conducere a ÎCCJ nr. 2 din 3 ianuarie 2019 – aprobarea compunerii completelor de 5 judecători pentru anul 2019. Decizia a fost luată într-un proces deschis de Camelia Bogdan împotriva CSM. Decizia CAB nu este executorie şi nici definitivă, sentinţa finală urmând să fie dată de ÎCCJ.

Solutia pe scurt: “Respinge ca neintemeiata exc. lipsei de interes invocata de paratul CSM. Admite actiunea reclamantei Bogdan Camelia. Admite in parte act. conexa formulata de recl. Goga Octavian. Anuleaza Hot. nr. 1535/2018 a CSM-Sectia pentru judecatori si Hotararile nr. 179/2018 si nr. 2/2019 ale Colegiului de conducere al ICCJ. Respinge ca neintemaiata cererea formulata de recl. Goga Octavian de suspendare a executarii actelor administrative contestate. Ia act ca nu s-au solicitat chelt. de judecata. Cu recurs in 5 zile de la comunicare pe capatul de cerere privind suspendarea executarii si in termen de 15 zile in ceea ce priveste anularea hot. contestate. Cererea de recurs se depune la CAB. Pronuntata in sed. pb. azi, 02.10.2019, cu aplicarea art. 396 alin. 2 Cpc.”

Leave a Reply