In elanul sau zilnic de a sabota public guvernul PNL PSD condus de premierul Nicolae Ciuca, viitorul fost presedinte PNL Florin Citu se contreaza de fata cu presa cu actualul viitor presedinte al PNL Nicolae Ciuca.

Motivul : o presupusa evaluare si remaniere a ministrilor, dorita de viitorul fost Citu.

“Evaluarea miniştrilor nu se face doar într-o singură zi, ea se face zilnic. (…) Nimeni nu a vorbit de remaniere, eu vorbesc de evaluare, iar cei care trebuie să facă mai bine vor face mai bine. Toţi miniştrii PNL sunt evaluaţi şi acolo unde am ceva de spus le voi spune miniştrilor respectivi. Mă interesează să avem, cel puţin, reprezentanţii PNL în Guvern să îşi facă treaba cât mai bine, pentru că sunt acolo reprezentanţi ai PNL şi sunt în numele şi pentru cetăţeni. PNL a arătat că niciodată oamenii din PNL nu se cramponează de funcţii şi atunci când este nevoie şi dacă simţim că trebuie să facem o schimbare, o facem, a declarat Citu.

Premierul a intervenit ferm si elegant.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că liderii PNL şi PSD l-au asigurat că în şedinţa coaliţiei de guvernare de luni nu a fost făcută o evaluare a membrilor Cabinetului, subliniind că evaluarea şi remanierea miniştrilor sunt la latitudinea prim-ministrului.

“Am văzut toate declaraţiile şi toate aspectele care au ţinut de activitatea care s-a desfăşurat ieri. Vreau să menţionez că am participat de fiecare dată, în funcţie de program, la toate activităţile la care am fost invitat. Ieri am discutat cu liderii partidelor şi mi-au confirmat că nu este vorba despre nicio evaluare, motiv pentru care am continuat să-mi desfăşor activitatea la Guvern pe problemele curente, care nu sunt deloc simple, şi în felul acesta facem tot ce este posibil să sprijinim activitatea care se desfăşoară, în aşa fel încât să gestionăm criza refugiaţilor şi, de asemenea, să ne ocupăm de problemele care ţin de economie”, a afirmat Ciucă, înaintea şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Întrebat în legătură cu faptul că evaluarea miniştrilor s-ar face la partid, nu de către el, ca prim-ministru, Ciucă a spus: “Ieri am discutat cu domnul preşedinte Cîţu şi mi-a comunicat că nu este vorba despre niciun fel de evaluare”.

“Am discutat cu domnul preşedinte, cu domnul preşedinte Ciolacu şi mi-au confirmat amândoi că nu a fost vorba despre niciun fel de evaluare. (…) Evaluarea şi remanierea, în conformitate cu prerogativele înscrise în reglementările în vigoare, sunt la latitudinea premierului”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Citu a mai afirmat ca el e aproape in sondaje de premierul Ciuca.

Daca 14% cat are Citu in sondaje este aproape de 36 % cat are Ciuca in aceleasi sondaje, atunci bine.

 

Leave a Reply