După a scris că este acasă, în Transilvania, Viktor Orban, premierul Ungariei, a mai făcut o postare controversată pe Facebook în timp ce se află la tabăra de vară din staţiunea Băile Tuşnad.

Într-o galerie foto postată pe contul lui Viktor Orban sunt surprinse mai multe insigne ale Ungariei Mari, precum şi ale aşa-zisului Ţinut Secuiesc.

orban viktor facebook

În alte cadre sunt oameni care poartă steaguri ale Ţinutului Secuiesc.

Orban este considerat de intreaga Europa civilizata drept un politician cu vederi extremiste, cu derapaje politice permanente si aflat de multe ori in conflict cu democratia.

—————-

“Din păcate, la numai o zi după ce a făcut apel la pragmatism și s-a pronunțat în favoarea unei ‘relații eficiente’ româno-ungare, premierul ungar V. Orban a ales să posteze pe contul său de Facebook imagini incluzând simboluri ale Ungariei Mari și ale Ținutului Secuiesc. Promovarea, personal de către premierul ungar, a acestor simboluri revizioniste, complet inacceptabile și contrare spiritului Tratatului de înțelegere, cooperare și bună vecinătate dintre România și Republica Ungară din 1996, Declarației privind cooperarea și parteneriatul strategic româno-ungar pentru Europa în secolul XXI din 2002 și ordinii constituționale din România, nu contribuie nicidecum la ‘eficientizarea’ relației româno-ungare sau la restabilirea unui climat de încredere”, precizează duminică MAE printr-o postare pe pagina de Facebook a instituției.

De asemenea, MAE subliniază că România este deschisă dialogului bilateral cu Ungaria, însă cu respectarea “parametrilor politico-juridici definiți de comun acord de România și Ungaria”.

“Atâta vreme cât partea ungară nu dovedește neîndoielnic că este dispusă să respecte parametrii politico-juridici definiți de comun acord de România și Ungaria în documentele sus-menționate, relația bilaterală nu va putea deveni cu adevărat echilibrată și construită pe încredere reciprocă. România, în ce o privește, este deschisă și dorește ca dialogul bilateral să se dezvolte, însă în strictă conformitate cu acești parametri, în beneficiul cetățenilor celor două țări, ca state membre ale UE și aliați în NATO”, se mai arată în postarea MAE de pe Facebook.

18 COMMENTS

 1. Stiu, pare dur dar trebuie declarat persoana non-grata in Romania personaje de genul asta. Ar trebui sa se schimbe legea… e prea permisiva.

 2. I-a intrat o muscă-n cur şi-l prea deranjează! Trebuie să ia măsuri legale cei care ocupă funcţiile în cadrul ministerelor, omul care are cap, creier, mîini şi picioare, care decide şi semnează tot ce se decide, Nu MINISTERUL care este o instituţie-o clădire cu birouri !

 3. Ce am găsit!
  **Membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au discutat, săptămâna trecută, în Comisia nr. 1, o serie de propuneri de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.
  Comisia CSM propune ca “persoanele care au ocupat minim 10 ani funcţia de judecător sau procuror, care şi-au încetat activitatea din motive neimputabile, pot fi numite, fără concurs sau examen, în funcţiile vacante de judecător sau procuror, la instanţe sau parchete de acelaşi grad cu cele unde au funcţionat sau la instanţe ori parchete de grad inferior”.**
  Cumva ceva cu fonduri europene antice ce-i privesc pe anteriorii???
  Cumva ceva vechime în ‘forţa’ de a FACE=executanţi?
  Cumva ceva cu întărirea structurilor ‘mafiote’ la nivelul ţării(parcă nu ar exista ca vechime)?
  Cumva ceva cu amplificarea a ceea ce am trăit înainte de 89, actualizată cu presiuni uriaşe:forţă pe om(om şi procuror)?
  Scuze: am uitat că cei care au plecat din funcţii înalte în provincie deja susţin fabricile de acte de care nimeni nu vrea să le anihileze!
  – ŞI PÎNĂ LA URMĂ: CÎŢI MUNCESC REAL ÎN ŢARA ASTA CĂ TOŢI FAC POLITICĂ VERBALĂ ŞI SE ANGAJEAZĂ DOAR POLITIC ÎN FUNCŢII POLITICE, POLITICIENII SE CEARTĂ ŞI SE PLIMBĂ(şi justiţia se pare că e tot politic, asta se vede pe micile ecrane exemple: băsescu alături de cuscru, anastase, videanu, boagiu, berceanu, şi sunt destui din orice partid politic de care nu se agaţă nimeni)!

 4. Astia intotdeauna au fost asa … inca au spirit de stepa asiatica.

  Ungaria – prima dictatura fascista din lume. Aceiasi gandire o are si in ziua de astazi acest Orban. Mereu in criza de spatiu si de identitate …

 5. nu văd nimic anormal în acest lucru. putem să cântăm în schimb “noi suntem români” şi deşteaptă-te române”. mai câştigă gimnastele două trei medalii şi putem să fim mândri din nou, dar suntem exemple de toleranţă. avem preşedinte teuton, la sie pe unul care ne vede land austriac, iar la dna subiectul principal al interviului ambasadorului sua în românia, care este cel mai corupt procuror din ultimii 10 ani. ţinutul secuiesc o să-l dăm la schimb cu moldova, dacă pică la pace ruşii şi îşi reţin transnistria şi găgăuzia, dar o să ne apere nato şi avem valori europene!

  • “Tinutul secuiesc” este in mijlocul Romaniei. Toata tevatura in jurul secuilor nu priveste secuii ci Transilvania ca intreg. Galagia fara continut privind “tinutul secuiesc” tine la cald revendicarea intr-un moment de cotitura a Transilvaniei fara de care Ungaria este ce este dar si Romania nu ar mai fi ce a fost. In Unguri ca stat nu se poate avea incredere.

 6. Noi putem sari de c.. in sus pe aici si oriunde, in schimb ma intreb totusi autoritatile abilitate de ce nu spun ceva ?
  Orban ca Orban dar de cel din stanga lui ce spuneti ? La fel in legatura cu Tokes autoritatile nu s-au sesizat la atacurile repetate grave ale acestuia.

 7. ”rapandula” asta şi sub pămînt în cimitir protejat de cavou şi sicriu se simte tot acasă! Aşa că: PESOANA NON-GRATA DEFINITIV!

 8. De 25 de ani de zile suntem întro”Liberty parade ” unde toţi vorbesc mult prost şi fără rost sau se comportă ca paznicii la oi/ciobanii/oierii! În Elveţia este o singură zi=24 de ore pe an: 15 august pe o stradă paralelă cu lacul zurich, zi în care oricine dansează pe diversitatea de muzică şi orientare sexuală îmbrăcat sumar doar să acopere cîte ceva, sex, alcool de orice fel-sticle şi pahare sparte dar şi mîncare din orice zonă a lumii la fel şi droguri, toate naţiunile se întîlnesc întro zi să se distreze fiecare în felul lui şi o mizerie de nedescris în zona destul de întinsă, dar dimineaţă la 4.30 este curat ca lacrima de zici că nici nu s-a întîmplat ceea ce văzuşi în ziua anterioară.
  Nu m-ar mira ca şi la noi pe ascuns să fie cam acelaşi comportament de încercare a noutăţilor din toate punctele de vedere dar pe ascuns.

 9. Bunicii mei materni au fost din -TARA MOTILOR CAMPENI-si m-au invatat ca noi” SUNTEM SINGE DIN SINGELE LUI AVRAN IANCU”SI CA ”TRANSILVANIA ESTE DE PESTE 2000 DE ANI PAMANT ROMINESC”,nu au reusit romani sa ne fure aurul si alte metale pretiuoase,nu au reusit rusii sa ne fure si vine nesimtitul asta de victor orban sa fluture steaguri chiar si ”secuiesti’
  ”SECUII’ nu au ORIGINI MAGHIARE ,au luptat impotiva ”grofilor maghiari” sub comanda si stegul lui MIHAI VITEAZU =SECUI SUNT NOUA MAROTA A NOILOR GROFI PARVENITI DE AZI CARE ISI BAT JOC DE UNGURII DE RIND DIN COVASNA SI HARGHITA POATE CELE MAI SARACE JUDETE DIN ROMANIA SI DORESC SA FACA O ENCLAVA IREDENTISTA IN FRUNTE CU victor orban CE BLESTEM PE TARA ACEASTA sau cum a spus K.W.JOHANNIS ===GHINION===
  Bunicul meu a fost in ”REGIMENTUL CAMASILOR ALBE” CARE AU TRECUT CARPATII CA SA LUPTE IMPOTIVA IMPERIULUI AUSTRO-UJNGAR ,UNDE SUNT AZI ACEI ROMANI ??? DE CE SUNTEM CALCATI DIN NOU IN PICIOARE DE NETREBNICUL ACESTA DE victor orban ,pentru ca i se permite – -NU– TREBUIE SA FIM EUROPENI IAR, EL PROFITA SI NE RIDE IN NAS PE PAMANT ROMANESC CU HOADELE LUI CARE AU ORGANIZAT FORMATIUNI PARAMILITATE PE TERITORIUL ROMANIEI ACESTE MAGARI DE CE NU SUNT SEMNALATE SI LA ”UE”SI LA”NATO”E PERMIS ???
  Vine acest scelerat obraznic de Victor Orban cu pretentii de ”ungaria mare” in secolul XXI??? traieste INCA cu iluzia revolutiei de la 1848 uita de unde au venit” ei ”?au fost sunt si vor fii HUNII un popor migrator fara istorie ??? fara valori ,fara Dumnezeu s-au asezat in PUSTA MAGHIARA si acum rifnesc la Transilvania noastra bogata si frumoasa dar saracita de noi ”GROFI” care ne-au devorat padurile s-au reimproprietarit ACUM DIN NOU, FURIND SATE INTEGI POPULATE DE O POPULATIE MAJORITAR ROMANEASCA CARE SUNT ACOLO DE SUTE DE ANI dupa ce au fost despagubiti de REGELE FERDINAND DUPA PRIMUL RAZBOI MONDIAL cita nesimtire, OARE CIT MAI STAM SUB MASA???
  Am auzit un comunicat anemic de la MAE fara valoare si din nou in genunchi”UN PROTEST CARAGHIOS” CITA LASITATE DIN PARTEA ACESTOR DOMNI PE CARE NOI ROMANI II PLATIM
  In cazul in care NOI ROMANII AM FI FACUT CE A FACUT victor orban IN ACESTE ZILE IN 24 DE ORE NE SAREA IN CAP TOATA UNIUNEA EUROPEANA LA TUPEUL PE CARE IL AFISEAZA ACEST IREDENTIST” NEAGREAT” ,” RENEGAT???”CHIPURILE DE EUROPENI DAR LA TOATE REUNIUNILE ”UE” SE PUPA CU TOATA LUMEA CA SI CUM NIMIC NU S-AR FI INTIMPLAT
  Unde este d-ul OPREA GABRIEL, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE D-UL CU” INTERESUL NATIONAL????”DE DIMINEATA PINA SEARA??? ESTE IN VACANTA??? DE CE NU I-A MASURI??? DE NU IL DECLARA PERONA NON-GRATA PE ACEST NEMERNIC DE v.orban IN NUMELE INTRESULUI NATIONAL???DE CE? NE VOR DA AFARA DIN ”UE” ??? MERKEL&CO ===PPE===
  Unde este CALATORUL NOSTRU PRESEDINTE??O PLIMBA PE D-NA CARMEN LA VIENA,PE BANII NOSTRI SI IN NUMELE INTRESULUI NATIONAL MAI STABILESTE NOI TAIERI DE PADURI VIRGINE DIN ROMANIA CA SA ISI MAI CUMPERE O CASUTA SAU DOUA??? POATE UNA CHIAR IN AUSTRIA CA SA STEA LA RACOAREA VARA PADURILOR LOR DE ACOLO CARE SUNT ACOLO PENTRU CE EI NU LE JEFUIESC ,LE JEFUIESC PE ALE NOASRE,IAR PONTA E DE VINA???PENTRU CA EL ESTE GUVERNUL ,MAI VORBESTE CU TRINOMUL SI TOATA LUMEA LOR E FERICITA
  TRANSILVANIA’ A FOST ,ESTE SI VA FI ROMANIA ASA AR TREBUI SA BATA CU PUMNUL IN MASA LA ”UE’ CEI CARE NE CONDUC ROMANIA, NU SA FIE NISTE MOLUSTE OARE NU SE TREZESC???
  POATE PRIN INTERMEDIUL DVS. A 4 A PUTERE IN STAT II VOM MISCA DIN LETARGIA IN CARE TRAIESC CEI CARE NE CONDUC SA ABORDEZE O ATITUDINE ===FERMA===IMPOTIVA ACESTUI INDIVID OBRAZNIC SI INGINFAT CARE IN FIECARE VARA VINE SI ISI FACE DE CAP IN ROMANIA?

 10. A luat pozitie vre um maghiar sau organizatie la spusele lui orban.UDMR ii face jocul si alti politicieni , au reprezentanti chiar si in SIE , noul numit , incregatura este mare mari nostri politicieni ;nu aude nu vede;

 11. deja incep sa ma enerveze putoii astia ar trebui sa fluturam si noi atunci harta cu Romania dupa razboiul romano-ungar din 1919 care sa contina inclusiv Budapesta asa ca si noi ne simtim in Budapesta ca acasa

 12. Eu altceva nu inteleg. Orban asta e pe aratura oricum, si cam demultisor. Ba ca sa se construiasca pe granita cu sarbii garduri impotriva imigrantilor ilegali, ba “- Traiasca infratirea intre poporul rus si cel unguresc !”, ba cheama rusii sa-i construiasca reactoare nucleare, ba isi cheama minoritarii din Ukraina ca sa nu-i puna Poroshenko pe linia intai in razboiul cu separatistii rusi, ba propune legi cu caracter profund extremist si anti democratic, ba Ardealul pamant unguresc, si multe altele elucubratii trendy in anii ’30. Ceea ce mi se pare bizar e ca Bruxelles-ul si Berlinul dau doar din cap si nimeni nu-l atinge cu nimic pe Orban si al sau Fidesz, din contra, Merkel isi trimite investitorii cu incredere spre Ungaria. Sunt in Schengen, au pensiile si salariile cam de trei ori cele romanesti de care nu s-au atins in 2009-2010, (nationalizand fondurile de pensii), ce mai, ai spune ca Ungaria “poster child-ul nazdravan” al Europei (dominate de Germania). De aceea mi se pare cel putin bizar sa-l lase pe asta sa scape asa usor, dar pe noi romanii ne executa drastic (ca sa dea exemplu) pentru mult mai putin.

  • Romanii se executa singuri ca doar iohannis,omul pepeeului germano-austro-ungar nu s-a votat de unul singur.Asa stie mereu romanasul,sa traga cate un mare faaassss “inteligent” si apoi sa se smioscaie pe unde apuca si sa zica ca lumea-i rea.Adica nu vazura prostovanii natiei pentru cine trage iohannis si gasca lui de oracaitoare isterice in frunte cu gorghiu,blaga,orban,predoiu si toata tarla basisto-iohannista si pepeista?Cine ce interes al romanilor vede in toata ciuma asta?

 13. Suntem o tara fara caini.. Aici vine oricine si face ce vrea… MAE nu a avut nici o reactie. Bine ca stim sa mergem la Bruxelles si sa ne spalam rufele acolo. Dar neam sa aparam imaginea tarii sifonata sistematic de Orban….

Leave a Reply