“Am locuit mult timp la Viena și am călătorit foarte des cu avionul, săptămânal o bună perioadă. Mi-a fost foarte teamă de mersul cu avionul, mi-a fost teamă că s-ar putea întâmpla ceva. Anual, în România mor 42.000 de oameni din cauza fumatului, asta înseamnă cam 200 de avioane prăbușite”, a declarat ministrul Sănătății.

El a vorbit și despre experiența sa personală privind fumatul.

“Mă bucur să am ambii părinți încă în viață. Ambii mei părinți fumează de la 20 de ani. Mama este învățătoare, tatăl a fost sportiv de perfomanță, a fost înotător de performanță. Tatăl meu a făcut primul infarct înainte de vârsta de 40 de ani și a suferit un dublu by-pass acum mai puțin de șase luni. Încă este în perioada de recuperare și mă bucur să îl avem așa cum a fost înainte”, a mărturisit Vlad Voiculescu. “Capacitatea lui pulmonară este undeva la 50%. Capacitatea pulmonară a mamei mele este, de asemenea, sub 50%. Repet, au început să fumeze la 20 de ani”, a declarat ministrul sanatatii Vlad Voiculescu citat de Agerpres.

Vlad Voiculescu a amintit că “în România principalele cauze de deces sunt bolile cardiovasculare, tumorile maligne și complicațiile respiratorii”.

“Efectele fumatului nu se văd imediat, ci după 15 — 20 de ani câteodată, de aceea, pe lângă încurajarea opritului de fumat, este extrem de importantă prevenirea debutului, mai pe românește: ar fi bine ca tinerii să nu se apuce de fumat. Cifrele, pe mine unul, mă sperie: 5% din copiii de 11 ani au fumat măcar o dată, 17% din copiii de 13 ani, 37% din copiii de 15 ani și 52% din copiii de 16 ani. La acest ultim segment de vârstă, ponderea copiilor care fumează constant este de 29%”, a afirmat ministrul.

El a adăugat că, pentru implementarea unei strategii antifumat este nevoie de “un efort susținut din partea instituțiilor statului, a societății civile și a fiecăruia dintre noi”.

7 COMMENTS

 1. Hă hă hă hă……. îmi întăresc abdomenul cu atâta râs din stomac!
  Ce-are bre ”sula cu prefectura” fumatul cu avionul? Bre tu nu ştii că inima are nevoie de gudron natural şi nu hap industrial? Gata te-ai agăţat de avion ca să mai arunci fonduri în eter/a se citi aiurea în buzunarele sac care deja au înghiţit enorm de multe fonduri fără randamentul propus? Caută un alt motiv mai credibil să aibă credibilitate şi priză la fumători! Dacă părinţii tăi fumează simţi propriul creier afectat??? 🙂 🙂 din punct de vedere al principiilor şi gândirii, ne-am convins de când ai apărut în faţa camerelor video!
  🙂 Mai bine te-ai îngriji de nivelul de trai şi condiţiile de muncă pentru cei pe care-i reprezinţi, decât să te lipeşti de avion pentru a te căina cu problema fumatul zilnic!

 2. Nu sunt un fan al PSD dar am apreciat legea anti-fumat a deputatei Aurelia Cristea si o consider singura lege cu un impact benefic al acestui legislativ in cei 4 ani de mandat.Vad ca incearca acum sa o modifice,de ce nu ma mir !?

 3. Nu mai zbura, mergi cu trenul!Suntem majori,vaccinati este optiunea noastra!Ce tot atata zbatere!Vezi-ti de Sanatatea ta ca sta pe butuci!

  • Dar de fumatorii pasivi ce spui domnule?Sunt obligati sa fumeze gratis!Ma miram sa deranjeze articolul asta pe vreun nefumator.

 4. si anual pleaca cam 4.000 de avioane prabusite de contribuabili inafara tarii, care nu mai contribuie cu nicio taxa la statul roman dar care vor sa voteze! Si de asta se moare, vezi diaspora care l-a sustinut pe Base, care l-a numit pe Boc, care a inchis spitalele pe urma!

  • mai pe intelesul tuturor: cand te tine maica-ta in casa si nu te declara la intretinere, nu poti sa te duci sa dai cu pumnu la adunarea locatarilor!

 5. *, bine trebuie spus ca azi se dezbat in Camera Deputatilor amendamentele privind legea fumatului, nu s-a apucat asta sa viseze despre tutun asa, pe nepusa masa. probabil in contextul asta a dat si el din fleanca. Pacat ca a dat despre ma-sa

Leave a Reply