Grupul auto german Volkswagen a pledat vinovat vineri, în Statele Unite, la acuzaţiile de fraude, obstrucţionarea justiţiei şi fals în declaraţii, în cadrul acordului în valoare de 4,3 miliarde de dolari cu Departamentul american al Justiţiei pentru soluţionarea scandalului emisiilor poluante.

Grupul Volkswagen pledează vinovat în SUA, în cadrul acordului în scandalul emisiilor poluante

Este prima dată când Grupul Volkswagen pledează vinovat într-un proces penal, a declarat un purtător de cuvânt al companiei citat de site-ul publicaţiei Die Welt.

Consilierul juridic al VW, Manfred Döss, a declarat, în faţa judecătorilor Tribunalului districtual Detroit: “Onorată instanţă, Grupul auto Volkswagen pledează vinovat la toate cele trei acuzaţii deoarece este vinovat pentru toate trei”.

În total, Volkswagen a stabilit să cheltuiască 25 de miliarde de dolari în Statele Unite, pentru soluţionarea cererilor autorităţilor de mediu şi ale proprietarilor de maşini. Compania a aprobat un program de recumpărare a circa 500.000 de vehicule poluante înmatriculate în Statele Unite.

Grupul auto german Volkswagen a trebuit să achite daune de aproape 15 miliarde de dolari în Statele Unite ale Americii pentru instalarea la motoare diesel a unui soft pentru manipularea emisiilor poluante. În plus, VW va achita o amendă civilă de 1,5 miliarde de dolari şi o amendă penală de 2,8 miliarde de dolari. În septembrie 2015, Volkswagen a anunţat că circa 11 milioane de autovehicule ale grupului, la nivel mondial, sunt afectate de scandalul emisiilor poluante. Scandalul a izbucnit după ce Agenţia americană pentru Protecţia Mediului (EPA) a acuzat VW că a instalat sisteme speciale pe unele autoturisme diesel pentru a evita standardele federale din SUA în materie de emisii, expunând cetăţeni americani la gaze poluante. Constructorul auto german a instalat un software special în calculatorul de bord al unor modele diesel Volkswagen şi Audi. Dispozitivul era programat să activeze un sistem de filtrare completă a particulelor doar în timpul testelor oficiale pentru emisii. După teste, adică în situatiile generale de funcţionare a motorului, dispozitivul dezactivează sistemul de filtrare a particulelor, susţine Agenţia americană pentru Protecţia Mediului. Potrivit autorităţilor americane, 482.000 de autoturisme cu motoare diesel au încălcat standardele federale americane privind emisiile de dioxid de carbon.

 

3 COMMENTS

  1. E de bine, noi astia cu “viteza a doua” din UE, e ca si hotarata si cine s-o mai nimeri va trebui sa “punem umarul,” sa achitam cu totii “smenul” universal al “copiilor” matusicii si a verisorilor lui K.W.I.

  2. Orice s-ar spune, prieteni, aliati sau parteneri, Unchiu’ a facut-o pe Matusica in foi de vita.
    Poate inteleg si unii “baieti” de la noi cum stau lucrurile cu “aliatii”, “partenerii” si cum ii mai considera acestia.

  3. ce adaosuri comerciale au nesimtitii astia de fabricanti auto de isi permit sa plateasca amenzi de zeci de miliarde fara sa clipeasca?100%? si astia sunt doar aia care au fost prinsi.cate milioane de masini asa zise euro 6 ,5 sau 4 circula platindu-se ptr. ele taxe minime? masinile se scumpesc pe masura ce se incadreaza in clase superioare euro dar ele de fapt polueaza la fel ca batrana dacie 1300.

Leave a Reply