Home Articole Vot de urgenta la Bruxelles : 120.000 azilanti repartizati obligatoriu in UE...

Vot de urgenta la Bruxelles : 120.000 azilanti repartizati obligatoriu in UE !

4929
17

Se intampla ce va anuntam de ieri. Pasii Parlamentulul European si ai Comisiei Europene pentru cote obligatorii de refugiati. Romania va fi pusa in fata faptului implinit.

Iata informatia de la Bruxelles de azi :

Parlamentul a votat joi propunerea de urgență privind relocarea a 120 000 de azilanți din Italia, Grecia și Hungaria către alte state membre. Primele reguli temporare privind relocarea unui număr inițial de 40 000 pe o perioadă de doi ani din Italia și Grecia au fost aprobate de Parlament la 9 septembrie.

Susținerea în timp scurt demonstrată de Parlament pentru propunerea Comisiei din 9 septembrie privind relocarea a 120 000 de azilanți dă un semnal clar către miniștrii de interne ai UE care se vor reuni din nou marți, 22 septembrie: este timpul să acționeze și să aprobe această a doua schemă de urgență.
Conform propunerii Comisiei, un număr suplimentar de 120 000 de azilanți vor fi relocați din Italia (15600), Grecia (50400) și Ungaria (54000). Acest număr se adaugă schemei inițiale de relocare a 40 000 de azilanți, aprobată de Parlament la 9 septembrie și confirmată de Consiliul de Justiție și Afaceri Interne la 14 septembrie. Numărul total de persoane relocate va fi astfel de 160 000.

Parlamentul a susținut propunerea Comisiei (fără amendamente) cu 370 de voturi pentru la 134 împotrivă și 52 de abțineri. Apoi PE a adoptat o rezoluție legislativă cu 372 de voturi la 12 și 54 de abțineri, informând Consiliul că acest acord este fără impact asupra poziției pe care Consiliul o va avea față de propunerea de a crea un mecanism permanent de relocare în situații de criză, asupra căruia Parlamentul va decide pe picior de egalitate cu statele membre.
Ungaria se opune relocării

În dezbaterea de miercuri, ministrul luxemburghez pentru imigrație și azil, Jean Asselborn, a informat Parlamentul în numele președinției Consiliului că ”va fi o modificare importantă față de propunerea inițială: Ungaria nu se consideră o țară aflată în prima linie și nu vrea să beneficieze de schema de relocare. Parlamentul European trebuie să aibă în vedere acest lucru atunci când își va exprima opinia”, a mai spus el.

Parlamentul susține distribuția obligatorie

Schema obligatorie propusă va aloca azilanții către statele membre conform capacității lor de absorbție, calculată conform următorilor indici: numărul populației 40%, PIB 40%, număr mediu de cereri de azil în trecut 10% și rata șomajului 10% (v. propunerea de alocări pe stat membru).
Statele membre care participă la schemă vor primi 6000 de euro pentru fiecare persoană relocată, inclusiv o rată de pre-finanțare de 50% care să permită autorităților naționale să acționeze rapid. Țările de pe teritoriul cărora azilanții vor fi transferați vor primi căte 500 de euro pentru fiecare persoană relocată, pentru acoperirea costurilor de transport.

Clauză temporară de solidaritate
Propunerea prevede că, dacă din motive justificate și obiective cum ar fi un dezastru natural, un stat membru nu poate participa temporar, va contribui la bugetul Uniunii cu maximum 0,0002% din PIB-ul său. Comisia va trebui să analizeze motivele pentru care o țară a anunțat că nu poate participa și să decidă dacă neparticiparea lor la schemă este justificată pentru o perioadă de maximum 12 luni.

Eșecul de până acum al miniștrilor de interne din UE de a cădea de acord în privința relocării a 120 000 de azilanți a fost criticat de o mare majoritate dintre deputați în cursul dezbaterii de miercuri privind rezultatele reuniunii de luni a Consiliului. Cei mai mulți au cerut statelor membre să fie solidare, să acționeze urgent pentru a combate criza curentă și să construiască un sistem european de azil și imigrație care să funcționeze pe termen lung.

Înainte de vot, președintele Schulz a anunțat că va trimite o scrisoare președintelui actual al Consiliului, Xavier Battel, cerând în numele Parlamentului alocarea unor fonduri UE pentru a ajuta țările care găzduiesc cea mai mare parte din refugiații sirieni, Liban, Turcia și Jordania.

17 COMMENTS

 1. sa fie primiti. ne trebuie si forta de munca la autostrazi cum cerea ioan rus, poate gasim si un premier printre ei.

 2. Iohannis îi cere din nou demisia lui Ponta.Întrebare pentru Iohannis:Pe cine punem în loc?
  Avem nevoie de cineva stabil și de încredere!PDNL-ul e instabil și NIMENI nu-i de încredere!Dacă Predoiu,Gorghiu,Neamțu,Blaga,Atanasiu sau orice alt fost PDL-ist e propus ca șef a guvernului,vom protesta în stradă!Succes!
  M-am gândit mult ca Ponta de bună voie să-și dea demisia sau PSD-ul să accelereze procedurile de schimbare a executivului cu unul de la PSD

  • Nu ar fi bine sa fie numit Ponta premier pe viata daca nu poate fi inlocuit? Poate sa fure, poate sa faca orice dar sa ramana premier pe viata. Pai daca asta este singurul din Romania care poate fi premier atunci chiar ca putem incuia tara si sa plecam toti. Tragic!

   • Pentru ce se mai fac alegeri din 4 in 4 ani, daca vrem schimbari de guverne dupa cum se sucesc unii sau altii? Domnilor chilotii se schimba zilnic, guvernul este exponentul in urma unor alegeri democratice si in mod normal trebuie sa-si duca mandatul 4 ani. Asa stim sa respectam votul majoritar? Mai vrem schimbare in tara, cand de 25 de ani mergem pe aceeasi linie, din rau in mai rau? Sau tot timpul vrem schimbare de guvern? Este grav! Nu se analizeaza nimic, jos guvernul….

    • Dar de ce s-a mai trecut in lege sau Constitutie si varianta aia cu alegeri anticipate de exemplu, termenul de motiune de cenzura sau diferite articole care stipuleaza conditiile in care se poate schimba un guvern sau chiar si presedintele daca se fac alegeri din 4 in 4 ani? Dupa tine alea au fost trecute acolo doar ca sa umple foile ca alegerile se fac doar din 4 in 4 ani iar guvernele se schimba doar din 4 in 4 ani!

  • “Iohannis îi cere din nou demisia lui Ponta.”

   “Glasul magarului nu se inalta la cer ! ” 🙂 Vor incerca cu vechiul plan infantil (cu “evaziunea”) acum deja trimis in judecata si vom vedea daca vor gasi niste judecatori securisto-iohanisti suficient de inconstienti incat sa-l condamne cu suspendare pe Ponta ! Tinta este nu atat guvernarea PNL (care este imposibila practic , avand in vedere procentele din Parlament) ci prelungirea mandatelor pt slugile basiste din sistem (Kovesi, Stanciu, Coldea si subslugile lor) !

 3. Daca “oficialii ” nostri vor avea iar probleme cu coloana, eu propun ca acele persoane incluse in “cota obligatorie” pentru tara noastra sa fie “relocate” 🙂 in “zona harcov”…. 🙂
  Nimeni din UE , CE, etc., etc., nu se gandeste la faptul ca “azilantii” vor sa ajunga si sa traiasca doar in statul “X” sau “Y” din Europa si nu unde ar vrea “UE” sa le impuna. Ce sa va intampla mai departe? Li se vor impune interdictii de deplasare in teritoriul national si european? Vor fi “legati de glie” de teama teroristilor? In Europa “civilizata” democratica”, “libera” etc., etc.? Adica in Europa care mimeaza valorile astea dar e plina de ipocrizie, de nedreptati, de fanatici “de-ai casei”, de rasisti, de exterem de multe persoane care au un grad de cultura foarte redus dar sufera permanent de “mania grandorii” si de ifose, de “superioritate” si de calcule reci, fara nici o urma de umanitate?… “Vae victis!”…..

 4. Daca va uitati la modul de calcul al numarului de refugiati alocati fiecarei tari vedem ca ne procopsim cu multi datorita stilului mincinos de raportari comuniste. Populatia este unul dintre criterii dar la noi cifra este umflata fiind numarati si mortii dar si multi care nu mai sunt de ani buni in tara doar pe considerente electorale sa avem cat mai multi parlamentari cat si europarlamentari. Numarul lor este calculat functie de populatie asa ca se minte in continuare. O alta minciuna care ne aduce multi refugiati este cea cu somajul. La criteriul asta stam cel mai bine in UE avand una dintre ratele de somaj cele mai scazute din Europa deci refugiati in plus fata de altii care fac raportari corecte ale somajului. Real sunt de 3 ori mai multi someri la noi dar se minte si aici ca sa vada prostimea ce guverne performante avem. Uita sa ii mai numere si pe aia a caror perioada de indemnizatie de somaj a expirat.
  Ungaria s-a opus deja acestei repartizari obligatorii. Ponta o va accepta? Nu de alta dar sa arate in continuare ca Ungaria e singura tara cu gandire nazista iar el este gazda primitoare. Dupa ultimele sale declaratii ar trebui sa spuna Yes si daca ii trimit pe toti la noi. E singurul in momentul de fata care nu se mai poate opune repartizarii obligatorii si nu poate comenta numarul de refugiati repartizat dupa toate declaratiile la adresa ungurilor din ultimul timp. Poate doar sa ceara el din marinimie un supliment sa le arate ungurilor ca le este superior!

  • Pai n-a facut Boc cel mai performant recensamant din istoria Ro ? :))) Cum adica raportare comunista ?
   Si de cand ma compar eu cu semi-nazistul ala de Orban ? Ungurii o sa ajunga ca indienii din state, o sa traiasca intr-o rezervatie dar fara cazinourile alora. :))

   Insa Klaus-Werner…Klaus-Werner s-a batut cu pumnul in piept ca nu primeste pe nimeni in vecii vecilor, amin. Pana si mincinosii de pe hotnews si-au dat seama c-o sa fie in offsaid. :)))

   • Doar Iohannis se batea cu pumnul in piept ca nu primeste mai mult decat cifra data de guvern? Eu l-am auzit si pe Ponta spunand exact acelasi lucru chiar si fara sa fie intrebat. Sau mintea si atunci? Iar aici comentam declaratiile impotriva ungurilor care au fost facute doar de ponta. Daca ii facea si Iohannis hitleristi si fascisti, daca spunea si el ca ii va trata frumos nu cu bate si inregistrari ca ungurii fii sigur ca il puneam si pe el in comentariu. Spuneam doar ca, dupa ce ii faci pe aia cum ii faci nu mai poti refuza cotele impuse cand cei criticati de tine le refuza. Daca vrei sa arati ca le esti superior cum se batea Ponta cu pumnul in piept accepti ce tis e impune ba mai ceri si un bonus. Altfel esti la fel ca ei. Si aici nu e vorba de tine saud e mine caci si eu il consider ca si tine un hortist pe orban. Diferenta este ca noi putem spune asta dar un premier scuze, nu poate face astfel de acuzatii.
    Cu recesamantul da, ai perfecta dreptate, l-a facut Boc dar ai vazut rezultatele? Nu de alta dar trebuiau publicate parca in 2013 cand disparuse piticania. Unde sunt? Ciudat a fost altceva. Dupa ce au contestat in vara lui 2012 listele electorale de la un referendum la care ne-au incolonat ca prostii facand doar joc de glezne, vin si spun ca dupa recensamantul nepublicat dar cu date cunoscute ar fi doar putin peste 16 milioane de cetateni cu drept de vot dar la alegerile parlamentare de peste numai 3 luni tot ei vin cu liste cu peste 18 milioane de cetateni cu drept de vot adica aceleasi liste pe care le contestau la referendum. Care cifra sa o mai credem ca fiind reala? Ba mai mult, chiar si dupa publicare rezultatelor recensamantului in 2013 se organizeaza alegeri europarlamentare si prezidentiale de catre PSD de data asta tot cu exact aceleasi liste electorale avand peste 18 milioane de cetateni cu drept de vot. Tu chiar esti convins ca mai suntem atatia? Poate se gandeau la viitor si stiau deja ca ne vom inmulti cu refugiati arabi ca altfel nu stiu de unde au scos acele cifre. Ba stiau ca vor mai cere si un bonus de refugiati!
    Toate cele bune!

    • Serios acum, tu scrii ca postacii lui Udrea, la numar, sau pur si simplu nu stii sa folossti internetul ? Chiar ti-e greu sa afli rezultatele recensamantului facut de onor Bok, sau ai ordin sa dai cu rahat pe orice altceva decat “dreapta”, “PNL-PDL”, “Johannis”, “Klaus-Werner”, etc ?
     Uite aici, la prima mana, dar poti cauta si tu…eventual niste rezultate mai satisfacatoare pentru tine… :))
     http://www.recensamantromania.ro/rezultate-2/

     In acest domeniu Ponta poate zice multe dar n-are drept de semnatura. Presedintele e buricu’ pamantului, el e cu UE si cu toate astea dupa cum ne-a invatat CCR pe vremea Chioretelui Chelios. Deci indiferent ce spune Ponta, el nu are drept de semnatura. Asta inseamna ca in offsaid ramane ala care are drept de semnatura indiferent de faptul ca pozitia lui Ponta a fost aceeasi cu a presedintelui. Ca presedinte trebuie sa ai si raspundere, nu doar excursii, vacante, antemergator si case de la stat.

     Iar cu listele electoarale iarasi dezinformezi; nu exista o legatura directa si imediata intre rezultatele recensamantului si listele electorale. Nu se modifica automat si imediat. Sunt institutii diferite care administreaza cifrele astea. Discutia e veche si ultracunoscuta din 2012. Ori ii pui pe aia de afara sa vina in tara si sa voteze, ori ii lasi asa si primesti rezultatele astea. Fiindca ai vreo 3 milioane in strainatate, din care vreo 3-500.000 cu acte si forme legale, iar restul sunt precum imigrantii astia despre care se dicuta acum.

     Si ultima chestie; da, ungurii sunt cam xenofobi si rasisti de felul lor. Si frustrati as zice eu. Asta cu imigrantii de acum doar le-a scos la iveala “calitatile” astea, astfel incat sa le vada toata lumea. Dar ei asa sunt, se viseaza un fel de relicva, de ultima ramasita a Sfantului Imperiu Roman unde doar ei cu ei si intre ei. Cu toata Uniunea Europeana si chestiile adiacente secolului 21 ei traiesc de facto intr-o rezervatie.

 5. OBLIGATORIU/ORDIN/DICTAT/DICTATURA! Mai sa fie! Cand ati decis RAZBOI peste popoare, ca sa va jucati cu soarta lor, sa-i umiliti acum la granite, sa-si piarada copiii in valuri, sa le distrugeti rostul, sa intelegem ca a fost tot OBLIGATORIU? Ipocriti mondiali ce sunteti!

 6. S-a stabilit bacsisul, asta e minunat. Ramane sa vedem cum se va face relocarea refugiatilor-cu forta, pe fatza, in trenuri cu ferestre si usi condamnate trecand, noaptea, ca vantul prin garile pline de soldati? Sau, ca la Kusturica, prin tunele cu pancarte false care indica, toate: Spre Germania?

 7. avem nişte conducători ca nişte cârpe. constituţia româniei spune în clar că nu avem voie să permitem strămutarea(relocarea) de populaţii pe teritoriul româniei! avem nevoie de renaşterea naţionalismului în românia!

 8. daca as hotari eu, as face asa: luam vreo 2000 anul asta, inca vreo 3-4000 anul viitor in principal numai familii cu copii sau copii singuri, doar sirieni si de preferinta crestini. Alegerea cazurilor apartine Romaniei.
  Pentru restul pe care nu-i luam, conform diktatului, platim.
  Dupa ce cifre vad prin online (ca e mai greu cu zerourile dupa virgula) platim fie 3 fie 30 milioane euro pe an.
  Merita! Atit se fura intr-un sector din Bucuresti intr-o luna…. deci e loc din belsug. Aia 6000 de militari noi pe care vrea guvernul sa ii angajeze vor costa de n ori mai mult, si adta nu pentru un an doi trei.

  Dar nu eu decid, ci slugile. Asa ca vom lua niste firfirei de la UE (o mita legala, da nici mita, bacsis, la nivel de stat) si ne vom provopsi cu 10000 de arabeti numa buni de forta de munca la furat, dat in cap rugat moschei si pus bombe. Desigur, nu toti, doar citiva pun bombe…

 9. Angela NU merge mai departe:
  “Interior minister Thomas de Maizière is planning huge cuts to Germany’s benefits for asylum seekers in a new fast-tracked bill, a copy of which was leaked to the news agency AFP on Thursday.
  The draft bill, dated Monday, would see refugees who have travelled to Germany via other EU countries – and should therefore be under their jurisdiction, according to the Dublin rules – refused the automatic benefits allowed under Germany’s asylum seeker law. They will only be given a travel ticket and provisions, the agency said.
  In addition, refugees who cannot be deported because they don’t have passports and refuse to give information on their country of origin will be refused the right to work and will lose social benefits.
  Any asylum seekers on Germany’s list of “safe countries of origin” – chiefly Balkan countries – would also be barred from work and from any education or training schemes.”
  Ce mai farsa.
  Cei care au violat diverse frontiere inainte de a ajunge in GE vor primi bilet de intoarcere pana in GR sau IT, si un sut in fund. Iar refuznicii vor fi lasati fara drept de munca si alocatii sociale.
  Nu stiam ca exista vindecare pentru maladia Creutzfeld-Jacob (a vaciii nebune).
  .
  Ramane de vindecat Juncker de cotele obligatorii permanente (adica in fiecare luna mai iei cate o cota obligatorie, pana ti se umple tara).

Leave a Reply