Două aeronave aparţinând Forţelor Aeriene Române au decolat azi de la Baza 90 Transport Aerian în sprijinul autorităţilor din Grecia, ţară care se confruntă cu un val catastrofal de incendii, care au adus 800 de morti si pagube materiale imense. Este vorba despre un avion C27J Spartan si un C-130 Hercules si 20 de militari.

Cel puţin 80 de persoane au decedat, iar alte aproape 200 au fost rănite, inclusiv 23 de copii, în urma incendiilor de vegetaţie de la periferia oraşului Atena, au anunţat autorităţile, care au avertizat că numărul victimelor va continua probabil să crească, informează cotidianul Ekathimerini.

lias Psinakis, primarul oraşului Marathon, a anunţat că aproximativ 3.000 de imobile au fost distruse de flăcări în localităţile Mati şi Rafina, două obiective turistice populare.

Stavroula Mallire, un purtător de cuvânt al serviciului de pompieri din Grecia, a declarat că peste 100 de persoane sunt în continuare date dispărute, relatează agenţia Anadolu.

Evangelos Bournos, primarul localităţii Rafina, a declarat pentru postul SKAI că se teme că numărul persoanelor decedate ar putea ajunge la 100.

Autorităţile au evacuat mai multe tabere de vară pentru copii din regiunea Attica, iar sute de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele.

Poliţia a anunţat că a arestat patru persoane suspectate că ar fi jefuit imobile abandonate din cauza incendiilor de vegetaţie, scrie Mediafax.

 

 

 

2 COMMENTS

  1. Mi se pare omenesc ca ai nostri sa sara in ajutorul grecilor. Am inteles ca un avion este echipat pentru stingerea incendiilor dar celalalt “logistic” a dus ajutoare sau a dus numai cativa soldati ?

Leave a Reply