Maine are loc nunta cea mare din Marea Britanie, asteptata cu interes de sute de milioane de telespectatori.

Prinţul Harry şi Meghan Markle susţin că a fost dragoste la prima vedere pentru ei şi că amândoi au simţit că scurta lor primă întâlnire aranjată pe nevăzute ar putea să devină ceva foarte important, transmite AFP.

Întâlnirea lor a fost aranjată de un prieten comun, pe când fosta actriţă americană era în trecere prin Londra, în iulie 2016. Cei doi au mărturisit mai târziu că ştiau foarte puţine unul despre celălalt. Viteza cu care s-a dezvoltat relaţia dintre ei i-a surprins pe amândoi.

“Faptul că m-am îndrăgostit atât de repede de Meghan a fost atât de incredibil, încât a fost o confirmare că, pentru mine, astrele erau aliniate. Totul era perfect”, a spus Harry ulterior.

Cei doi împărtăşeau o pasiune pentru acţiunile caritabile.

După mai puţin de doi ani, ei se căsătoresc la castelul Windsor, pe 19 mai, pecetluind o relaţie care s-a dezvoltat rapid departe de ochii presei şi care a supravieţuit după ce a devenit publică şi a captat atenţia întregii lumi.

Când s-au întâlnit prima dată, Markle era o femeie în vârstă de 34 de ani, divorţată de trei ani, iar Harry, pe atunci în vârstă de 31 de ani, avusese deja mai multe relaţii şi pusese punct de curând carierei sale de zece ani în armată.

Harry nu auzise niciodată de Markle şi nu vizionase serialul TV “Costume/ Suits”, în care actriţa a jucat din 2011.

Şi-au dat întâlnire a doua zi, iar, câteva săptămâni mai târziu, plecau în vacanţă în Botswana, “un pas uriaş” făcut atât de devreme, dar care a meritat, după cum a spus ulterior Harry.

Relaţia lor a continuat departe de ochii presei timp de şase luni, Markle continând să filmeze pentru “Suits” în Toronto.

Prinţul a spus că familia regală l-a sprijinit foarte mult în ceea ce priveşte această relaţie, inclusiv bunicii, regina Elizabeth a II-a şi prinţul Philip, tatăl, prinţul Charles, şi fratele, prinţul William, şi soţia acestuia, Kate.

Atunci când relaţia lor a fost făcută publică, în noiembrie 2016, Harry a transmis un comunicat redactat în termeni foarte duri la adresa presei care a scris despre faptul că iubita sa este metisă.

La momentul respectiv, un purtător de cuvânt al lui Harry, Jason Knauf, a spus că Markle a fost subiectul unui “val de abuzuri şi hărţuiri”. “Prinţul Harry este îngrijorat pentru securitatea domnişoarei Markle şi foarte dezamăgit că nu a putut să o protejeze”, a mai spus atunci Knauf.

 În noiembrie 2017, într-o seară petrecută la locuinţa lor de pe domeniul Kensington, pe când preparau o cină cu pui prăjit, Harry a cerut-o în căsătorie pe Markle.

Inelul de logodnă a fost creat de Harry, folosind diamante care i-au aparţinut mamei sale, prinţesa Diana de Wales.

Markle a spus “da” înainte ca Harry să încheie propunerea.

Şi-au anunţat logodna, iar Markle a fost rapid integrată în familia regală, participând la diverse evenimente oficiale.

Căsătoria prinţului Harry, pe 19 mai, la castelul Windsor, se anunţă a fi cel mai urmărit eveniment de gen al anului în Marea Britanie si pe plan mondial.

În martie, Meghan Markle a fost botezată în Biserica anglicană, într-o ceremonie secretă, la care au asistat logodnicul ei şi câţiva membri ai familiei acestuia. Convertirea la acest rit era necesară înainte de căsătoria cu prinţul Harry, nepotul reginei Elizabeth a II-a. Regina este, printre altele, şi şef al Bisericii anglicane. Markle, care era protestantă, a primit confirmarea imediat după botez.

Totodată, regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii şi-a dat consimţământul formal pentru căsătoria prinţului Harry. “Îmi dau consimţământul pentru (încheierea) unui contract de căsătorie între nepotul meu iubit Harry Charles Albert David de Wales şi Rachel Meghan Markle”, a scris regina într-o scrisoare transmisă pe 14 martie Consiliului său privat.

Potrivit legii britanice, persoanele care figurează între primii şase moştenitori în ordinea de succesiune la tron trebuie să obţină consimţământul formal al reginei înainte de căsătorie. În prezent, prinţul Harry este al şaselea în ordinea de succesiune, după tatăl său, prinţul Charles, fratele său, prinţul William, şi copiii pe care acesta îi are cu ducesa Catherine, prinţul George, prinţesa Charlotte şi prinţul Louis.

6 COMMENTS

  1. Sper sa-i vedem undeva in primul rand pe Donna, Harvey Specter, Louis Litt , personajele mult apreciate din Suits. Asta ar fi senzatia zilei, Meghan alaturandu-se lor pentru o poza. Dar nu cred, protocolul acolo este f. strict.

  2. Nu e invitat si robotul plimbaret,relaxatul ratacit in cea mai inalta functie a statului cu prima lui madama?!

  3. Voi sta si voi urmari nunta regala la A3!Ma intereseaza palariile si bineinteles rochia si de ce nu tot fastul!

  4. Prințul Harry și Meghan Markle vor primi titlurile ”Ducele și Ducesa de Sussex”, potrivit unui anunț făcut de Palatul Kensington

  5. Cum necum, Casa Regala Britanica isi improspateaza sangele iar, Meghan Markle si-a jucat rolul vietii si se poate retrage linistita in bratele alesului regal.

Leave a Reply