Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a început, duminică după-amiază, urmând să fie citită moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, intitulată ”România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu este semnată de 222 parlamentari de la PSD şi ALDE. Puterea are nevoie de 233 de voturi pentru a-şi da jos propriul guvern, votul urmând să aibă loc miercuri.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu este semnată de 222 parlamentari de la PSD şi ALDE.

De la PSD, deputaţii Victor Ponta şi Alin Văcaru au refuzat să semneze. De asemenea, 11 deputaţi PSD nu au fost prezenţi duminică şi ar urma să semneze luni.

De la ALDE, lipsesc trei semnături.

Pentru ca moţiunea să treacă, este nevoie ca, miercuri, când va fi votul, 233 de parlamentari să voteze în favoarea acesteia.

La şedinţă şi-au înregistrat prezenţa 216 parlamentari, scrie news.ro.

https://media.stiripesurse.ro/other/201706/media-149778303829551300.pdf


Preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău, a susţinut duminică la Parlament că social-democraţii vor racola parlamentari de la toate partidele, inclusiv de la USR, pe care îi vor face membri de partid, în schimbul susţinerii moţiunii de cenzură împotriva premierului Sorin Grindeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dânşii (parlamentari de la alte partide – n. r.) îşi exprimă opţiunea să voteze moţiunea şi chiar unii parlamentari să devină membri PSD. De la absolut toate partidele. Sã ştiţi cã chiar şi la USR câţiva sunt oameni rezonabili şi oameni maturi (…) Strategia PSD este ca atunci când sunt oameni valoroşi să aibă porţile deschise (…) Tot timpul au fost porţile deschise. Nu pot să dau un numpr exact. Noi cu siguranţă şi fără dânşii avem cvorumul de 233 (numărul minim de voturi pentru a adopta moţiunea de cenzură – n. red.), dar în acelaşi timp ne preocupă o majoritate solidă după moţiune pentru a avea o guvernare cât mai solidă”, a declarat Nicolae Bădălău.

Întrebat ce se va întâmpla cu parlamentarii PSD care nu vor vota moţiunea de cenzură, Bădălău a evitat să spună dacă aceştia vor fi sau nu excluşi din partid.

”Sunt câţiva, doi – trei, din solidaritate faţă de domnul Grindeanu şi mă refer aici la parlamentarii de Timiş, cu toate că şi aici aşteptăm un răspuns, ca dânşii să nu voteze moţiunea. Dar asta nu înseamnă că pleacă din PSD. Eu cred că în momentele importante trebuie să fii solidar cu colegii şi cu partidul. Ne vom gândi ce măsuri vom lua în funcţie de propuneri”, a mai spus Nicolae Bădălău.

 

17 COMMENTS

 1. Cum? Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu are baza la asemenea mojicii :”România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.
  Dar la referendum pentru demiterea lui băse…ce aţi apărat!?
  Dar în legea salarizării…ce aţi apărat…doar interesele politico şi politico-numite…restul poate să crape?!
  De câţiva ani tot alegătorul cere alte feţe pe liste la alegeri şi nici nu iau în seamă! S-au săturat alegătorii de aceleaşi feţe plângăcioase la tv, aceleaşi minciuni,aceleaşi manipulări şi prin spate nu au nicio problemă! Nu simţiţi că susţinătorii şi alegătorii care i-aţi dezamăgit…nu mai cred în a la longul vostru? Doar vorbe goale de conţinut scoateţi pe guri şi nimic nu se vede ca fapte! Fondurile europene au schimbat faţa României doar pentru viloaiele gangsterilor(o maşină la drum şi 3 la gangster) de asta tot ce s-a făcut, nu rezistă!
  Uitaţi-vă la moaca celor care se plâng/nu contează că sunt primari sau orice şi veţi constata ”regretul pentru poziţia ciolan” şi nicio problemă cu votul cetăţeanului român!
  Când pierd ciolanul…gata…scot la înaintare votul alegătorului român!
  🙂 🙂 🙂 Marsh bre!

  • Catre cei 222 de idioti

   Motiunea trece. Voi va bucurati. Victorie am invins !!

   Si pe urma pe cine credeti ca numeste Iohannis premier. Acelasi Iohannis care a incercat in ianuarie sa darame guvernul PSD-Grindeanu? Ala in canadiana rosie din Pta Universitatii.
   Si de data asta are motive intemeiate: PSD singur a zis ca are un guvern incapabil !
   PSD singur isi darama guvernul dua 5 luni?

   Think idiots, think !

    • Cine sa-l suspende , Dragnea ?
     Gainile psd-iste?
     Alea care nu au putus sa mearga pana la capat cu ordonanata 13?
     Sau PSD care cu Toader nu are curaj sa o demita pe Codruzza?

     Adica cine sa-l suspende? Cineeeeeeeeeeeee????

  • Si daca “De câţiva ani tot alegătorul cere alte feţe”, de ce ies tot astia? In plus, vad ca nu toate fiogurile vechi te deranjeaza. De exemplu, Ponta e bun! Pai te rasucesti ca pe centura?

 2. CAND 222 din PSD iti spun ca esti Beat sau asa se pare de ce nu te duci acasa?????

  De ce te legi cu funea de scaun ????

   • Papagale, erau de ajuns 117 semnaturi, ce ti se pare semnificativ la numarul 222? Dar daca semnau 233, ce-ai fi zis, papagale? “Aaaaaa, degeaba, acuma nu conteaza, sa vedem la vot!”
    Nu mai stiti cum sa va faceti curaj.

  • 222 de gaini carora le e frica de Dragnea.

   Cum era in decembrie? Nimeni nu stia care o sa fie propunerea lui Drganea de premier.

   Asta e partid ? Astia sunt barbati? Dragnea mosmondeste niste cretintitati si nimeni din psd nu are curaj sa se opuna.
   Cand se opune precum Grindeanu sau Ponta ii da Dragenea afara.

 3. PONTA sa taca,

  a fost la putere si a demisionat pe facebook, a cobitat cu sistemul, a numit-o pe KOVESI.

  Acum ce mai vrea????

  3 sau 14 contra 222. Care majoritate mai cateiii sitemului ???

  • Ponta si Grindeanu vor sa-l dea jos pe idiotul smenar din PSD. Pentru ca e un dezastru.
   Oamenii au votat PSD pentru ca se saturarsera de pro-securistii din PNL si USR si lozinca aia cretina si mincinoasa cu anti-coruptia.

 4. Parerea mea ca o sa treaca ca o sa voteze si minoritatile.Problema noastra e ca trebuie sa invatam 2 lucruri elementare ce ne-au fost genetic mutate .Sa invatam sa nu tradam-prieteni,partid ,familie,colegi,neam.Sa invatam demnitatea-sa te inalti mai mult decat permit timpurile peste strabunii tai ar fi un ideal,sa nu atarni in fata altora,sa stii cand si cat sa ramai intr-o functie ,sa stii sa nu mai revii acolo unde s-a gresit,sa-ti faci datoria fara sa atingi si sa fii atins de murdarie!

Leave a Reply