Ordonanta de urgenta 7 a Guvernului, initiata de ministrul Justitiei Tudorel Toader, a starnit opinii diverse. Am citit pareri pro si contra OUG, atat ale unor judecatori cat si ale unor procurori.
Asociatia Procurorilor din Romania sustine ordonanta si consultari pe subiect :
Cu privire la prevederile Ordonanței de urgență nr. 7/2019 care au suscitat reacții de nemulțumire,
În urma convorbirii purtate la data de 25.02.2019, la sediul Guvernului României, de către reprezentantul Asociației Procurorilor din România (din partea membrilor asociației) și reprezentanții altor instituții din sistemul judiciar și asociații profesionale ale magistraților, cu Primul Ministru al Guvernului României și cu Ministrul Justiției, propunerile formulate tehnic privind necesitatea modificării/abrogării punctuale a unor prevederi/articole ale ordonanței în discuție au fost preluate și materializate în proiectul de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 7/2019.
Se dovedește încă o dată că dialogul constructiv interinstituțional este calea de soluționare a tuturor problemelor și, totodată, de preîntâmpinare a acestora.
Asociația Procurorilor din România își reafirmă disponibilitatea pentru dialog ori de câte ori situațiile impun aceasta.
PREȘEDINTE,
Procuror Elena Iordache
In schimb, actorii protesteaza :
Zeci de actori ai Teatrului Național din București au protestat duminică seară, pe treptele instituției, cerând o justiție independentă. Printre actorii solidari cu magistrații s-au aflat Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, care au spus că toți românii de bună-credință trebuie să iasă în stradă și să își spună nemulțumirea, aceasta fiind singura soluție de a scăpa de actuala putere.
Înaintea spectacolului “Revizorul” de la Teatrul Național București, zeci de actori au ieșit pe scările instituției, având coli albe cu mesaje precum “Justiție independentă”, “Toader demisia”. De asemenea, actorii au avut o bucată mare de pânză cu mesajul “Tudorele, abrogă OUG 7”.
Suntem o tara libera, insa pe vremea Piratului, cand li s-au taiat actorilor salariile, parca nu i-am vazut pe treptele de la National.
Stimate Domnule ministru Toader, nici un pas inapoi.
Orice concesie va fi taxata aspru de adulatorii SECURITATII.
Caci daca veti renunta la vreun punct atunci puteti renunta la toata ordonanta.
Oricum ordonanta va ajunge in parlament. Sa hotarasca ei ce e bine sau nu.
Orice slabiciune va aprinde si mai mult pofta de SANGE a hidrei securiste.
Luati aminte la cazul COLECTIV.
Impotriva Sobolanimii Statului Subteran Securist trebuie luptat asemeni partizanilor din munti in anii 50, cu aceeasi hotarare.
Domnul Tudor, serios? Asociatia Procurorilor? Nu-s nici cat o Asociatie de Scara, cantitate neglijabila, daca ar fi sa vina la domnul Gadea in emisiune, unde ar fi primiti cu ovatii, n-ar ajunge sa umple nici acele scaune pt invitati. Nici macar “sefa judecatorilor” nu mai e de acord cu decizia actualei puteri, marea majoritate a judecatorilor si procurorilor, indiferent de institutie, sunt fermi impotriva Ordonantei.
aveti lista membrilor asociatiei?
Dar dumneavoastra o aveti lista? doamna Tarcea v-a mai spus ca nu vonteaza o asociatie ci reprezentativitatea ei, doua asociatii fac 7000 de membri si nu sunt de accord cu aceste modificari , chiar si UNJR care nici asociatia asta nu stie cati membri are dar este activa la antena3 si RTV nu este de accord cu modificarile twodorel.
repet, dvs aveti lista asociatiilor cu membri si nr lor?
actori :))) .rebengiuc are 10 clase peste diaconu.
Mihut provine dintr o familie celebra : se zice prin presa ca tatal ei tortura partizani anticomunisti…
Spectacolul cu “Revizorul” de Gogol are o semnificație specială pentru generația de la Revoluție deoarece a marcat revolta actorilor fatza de cenzura comunista și a făcut din Rebengiuc, de exemplu, un erou anti-comunist avant la lettre. Cineva se folosește acum de nostalgia revoluționara a primei distributii a “Revizorului” pentru a umfla cauza parchetelor “revoluționare”- o mizerie pe care o vor deconta, din păcate, oameni curajoși și cu scaun la cap precum Mircea Diaconu— și acesta parte activa a revoltei inițiale—când va veni vremea sa se vadă itele tâmpeniei in care s-au băgat vedetele “revoluției pt justiție” de azi. Fiindcă, orice s-ar spune, guvernul social-democrat actual a mărit salariile actorilor, e pentru prima oară când cineva s-a gândit la arta și artiști in sensul pragmatic/de subzistenta in care cei ce clamează independenta artelor nici măcar n-au visat sa se ocupe. Fiindcă, vrem nu vrem, nimeni nu este “independent” dacă nu are autonomie financiară, e un lucru pe care artiștii care trăiesc in Vest îl știu foarte bine—vorbesc de artiști, nu de vedetele de Hollywood—un lucru dureros pe care cei care sunt profesori in facultățile de arta îl trăiesc alaturi de fiecare fost student al lor care părăsește scena in favoarea contorului de banca sau al altui loc de munca ce ii asigura existenta zilnică. Nu spun ca artiștii ar trebui sa stea in genunchi in fata celor care ii plătesc, ci doar sa-și aleagă cauzele pentru care lupta odata ce au obținut autonomia financiară. Mai pe scurt, in cazul protestului actorilor de la National s-a folosit idealismul unei generații de artiști ai scenei pentru a servi oportunismul unor securiști de mâna a paisprezecea care agita apele in vederea alegerilor—o porcărie pe care nu ma așteptăm s-o mai văd după porcăriile făcute in același sens in anii 90 și atâta tot.
Important este doar un singur lucru ,nu toti cetateni acestei tari sunt IDIOTI ,si asta se vede pe zi ce trece ! Incetati sa mai credeti ca exista securisti ,state paralele , conspiratii ,forte oculte si alte entitati imaginare !
Este adevarat cand se spune ca “somnul ratiunii naste monstri”. Dormiti in continuare.
Ce poate sa faca o hartie igienica,dintr un om !
Daca fiu’so lui Victor Rebengiuc (pentru care de altfel am o mare oretuire ca actor) a luat-o pe aratura trebuie sustinut de parinti. Deh. Democrati (?)
Din pacate maestrul Rebengiuc, cel care pasea in anii ’60 pe covorul rosu la Cannes si ne facea mandri, astazi este la nivelul hirtiei igienice a zilelor tulburi a anului ’89.
Vreau sa redevina acel magistral Apostol Bologa, rol de consacrare planetara alaturi de Liviu Ciulei si sa lase mocirla politica pentru altii.
Lupta dansului trebuie sa continue pe scandura scenei, asa cum a facut-o in anii grei si frigurosi dinainte de ’89.