Academicianul Augustin Buzura a oferit un interviu exceptional site-ului www.cotidianul.ro. Am extras pentru blogul meu citeva pasaje absolut remarcabile cu afirmatiile academicianului Buzura. Ganduri care taie exact unde trebuie.
Acad. Augustin Buzura si fiica sa, Ada
“Ne aflăm într-o criză morală cumplită din care nu-mi dau seama când vom putea ieşi. Dincolo de asta, dacă dăm crezare celor care s-au ocupat de psihologia noastră -, suntem un popor gregar. Cum e ciobanul, sunt şi oile. Vă daţi seama ce pustiu de bine ne-au făcut guvernanţii lăsând cele două lucruri esenţiale pentru societate, educaţia şi sănătatea, pe ultimul plan. Medicii trăiesc între suferinţa de a nu face nimic şi frica de a face ceva, între a ajuta şi a se expune riscului de a-şi rata cariera, aşa cum s-a întâmplat nu de mult la Spitalul de Urgenţă „Floreasca”, unde profesorului Brădişteanu i s-a adus la cunoştinţă pe cine are voie să trateze şi pe cine nu. Mai demult, la întreruperile de sarcină asistau procurori şi miliţieni. În condiţiile de azi, pentru a asigura bunul mers al actului medical, miliţienii pot fi supliniţi de jandarmi. Din păcate, în România trăieşte cine are zile, şi toţi suntem la mila Celui de Sus”
“Sinistra Securitate a dispărut, în schimb, manierele ei se perpetuează. Pe mine m-a impresionat cumplit un „amănunt” care spune totul despre această epocă: în vară, după Referendum, mulţi oameni au fost obligaţi de procurori să jure cum au votat, pe Biblia pusă pe capota maşinii. (…) cel mai grav lucru, în momentul de faţă, este pierderea demnităţii. Goana după firmanele de la Bruxelles arată un mod lamentabil de a gândi politica şi de a-ţi manifesta respectul faţă de cei ce te-au votat”
“Ca ardelean, care am cunoscut prea bine Diktatul de la Viena, m-am gândit de multe ori cum de nu le-a picat mâna celor care au acceptat Diktatul, lăsând ţara fără o parte din Transilvania, fără o parte din Moldova, fără o parte din Bucovina, fără Cadrilater. Pentru ai noştri, de câţiva ani încoace, important este numai ce fac alţii şi ce spun alţii despre noi. O viaţă teatralizată la maximum. O încurajare dinspre Fondul Monetar Internaţional, un zâmbet din partea Marelui Licurici, părerile nu ştiu căror doamne de la Bruxelles cântăresc mai mult decât opinia şi votul unui întreg popor”
“Umilinţa în care trăim azi în faţa Occidentului mă descumpăneşte. Pe vremea lui Stalin şi a celor care i-au urmat, cea mai mare acuză care ţi se putea arunca era: <<eşti antisovietic>>, <<anticomunist>>. Acum, tot nişte activişti, cu mai multă sau mai puţină carte, te acuză că eşti antiamerican, antioccidental. Câteva nulităţi ţin această balanţă”

74 COMMENTS

 1. Perfect adevarat.Poate citeste si ILICI,BOMBONEL,POANTA,BASINEL,TARICESCU,AGENTUL 007 MRU SI MAI TOTI POLITICIENII.Au nenorocit o tara si viitorul pe laudele strainiilor si pe ce or spune despre noi.Au fost fuduli cu bogatiile noastre si viitorul nostru.Lasi ,fricosi incapabili,hoti,condusi de altii,pupincuristi,tradatori.Asta au fost.Au fost uneltele celor care au coloniszat Romania.TRADATORI ORDINARI.Si continua sa fie ranjitul cu ochelari.

  • DACA AVEAM OAMENI NORMALI,CHIORU BETIV ERA DE MULT LA PUSCARIA.
   DAR COABITAREA O SA NASCA MOSNTRI,IN 2016,O SA CASTIGE ALEGERILE CINE GARANTEAZA CAU USL SI PADUCHEI PDALCI FAC PUSCARIE.
   UN PARTID EXTREMIST.

  • Propun ca intr-o emisiune sa ne vorbiti si de securitatea care sprijiina USL-ul. Asa de echilibru si sa fie treaba facuta cum trebuie.

   • Cine a cerut un vot si nu si-a indeplinit promisiunile sa faca bine sa raspunda iar noi romanii sa facem bine sa ne desteptam si sa nu mai votam in veci un smecher care nu se tine de promisiuni. Ce naiba dupa 23 de ani tot pe promisiuni de 2 bani votam?

   • Si poate il chemati pe Ponta sa faca bine sa spuna el cu gura lui ce a promis inainte si ce a facut si de ce nu se tine de promisiuni. Fiecare politician sa apara cu un bilant al promisiunilor indeplinite.

 2. Nu mă mai doare asta deloc!Tu,ca academician totuși,nu te poți aștepta de la un popor care încă mai au politicieni comuniști,naziști și securiști,să înbățișeze America sau Europa prea curțnd,căci de foarte mult timp,cu diferite ocazii,americanii și occidentalii puteau să elibereze ROMÂNIA de comunism și nu a făcut-o!
  Din moment ce Europa îmi impune un cvorum la un referendum cerut și sprijinit de popor pentru legaltatea președintelui,iar americanii ne impun să nu mai încercăm suspendarea președintelui ilegitim,am motive să fiu euro scepit și sceptic american.Asta nu înseamnă că sunt anti european sau anti american!

 3. Atunci cand nulitatile au si resursele pe mana …este f grav.In plus cu milioanele acumulate… din tutuirea bugetului… poti sa faci orice… atunci cand institutiile si autoritatea statului sunt in disolutie,poti infiinta TV-uni unde sa angajezi…pe post de ziaristi…pe toti ciudatii/ciudatele cu trecut securisto-comunisto-fesenist si astfel poti manipula in voie…opinia publica.Oare cine este premier in Romania?.

 4. Politicienii si securitatea au promovat in timp nulitatile in tara asta. Sper ca promovarea prostiei sa-i loveasca si pe ei peste cativa ani. Ca la vot m-am lamurit cam greu sa scapam de ei.

 5. Superba “radiografia” facuta de domnul Buzura, academicianul Buzura, cata dreptate are domnia sa. Ca o incununare a celor spuse de domnia sa, trage concluzia, pe care foarte multi am tras-o, ca mare diferenta intre “porti” nu exista, nici intre cea estica si cea vestica si nici intre nulitati. Nulitatile, sunt toate niste zero barati, foarte periculosi.

  “Acum, tot nişte activişti, cu mai multă sau mai puţină carte, te acuză că eşti antiamerican, antioccidental. Câteva nulităţi ţin această balanţă”.
  Fara comentarii.
  Parca am mai trait “filmul” acesta.

 6. Radule, vezi mai bine ca au iesit “sevicili” la atac… Daca pampalaii astia il mai lasa mult pe Maior la SIE or sa-si roada unghiile…

  • Hello, Bugs Bunny! Iepuraş, George Maior este directorul SRI, nu SIE! După ce a luat suficiente flituri şi şuturi în fund de la Băsescu şi Coldea, şi a stat cu capul la cutie(sau în conservare, ca să folosesc un termen de specialitate) de când e fin’su premier, a început să scoată capul din ce în ce mai tare la drum,şi să vorbească de se crucesc toţi masonii din România şi de aiurea! Şi tocmai aici ţi-ai găsit şi tu să-l pomeneşti? Nu ştii că este ginerele, cu tot respectul(şi aici sunt sincer), d-lui Augustin Buzura, al cărui interviu tocmai l-ai citit? Păi, ne punem rău cu “servicili”, cum zici tu? Şi mai ştii că taică-su e ambasador în Canada din 2002, un reputat istoric, care are un premiu al Academiei Române, fost PDSR-ist şi deputat PSD în legislatura 1996-2000? Şi ai observat ce cuminte e trustul Intact de ieri? După inteviul lui Maior din “România Liberă” de alaltăieri? Păi nu?

   • Hi Jurist. Mea culpa. Am tras repede pe taste cu gandul in alta parte si a iesit o eroare. Stii cum se spune, “Gresala recunoscuta, e pe jumatate iertata!”. Si sa-mi fie cu iertare, stiam toate aspectele enumerate de tine, tocmai de aceea nu m-am putut abtine sa postez… cu acea eroare cu tot.
    Problema mea este orientarea discursului/afirmatiilor (fara dovezi) numai catre USL… ceea ce naste un mare semn de intrebare cu privire la echidistanta SRI-ului.
    Oare toti infractorii/coruptii/etc s-au strans in USL si numai in USL… Mie imi pare o propaganda ieftina, mai ales ca a aparut in imediata apropiere a Congresului PNL si a Consiliului Naţional de Coordonare al PDL (parca asa se cheama cearta lor de-acum).

 7. “Sinistra securitate a disparut” ? Pe ce lume traieste dl Buzura ? Sinisra securitate umple azi (alaturi de vasnici activisti de partid si militieni burtosi, fosti tortionari prin beciurile sectiilor de militie) Parlamentul, Guvernul, regiile autonome, ONG-urile, firmele de paza ale ministerelor si bancilor.
  “Calitatile” de membra NATO si UE au “oferit” Romaniei ocazia de a deveni un minunat mixt : groapa de gunoi, inchisoare CIA, poligon de trageri, lagar experimental pt corporatiile farmaceutice si agricole, lagar experimental pt noi metode de oprimare a manifestatiilor si multe altele.
  Dar dvs dl Tudor sunteti (inca) in admiratia NATO si UE, nu-i asa ? Considerati ca ambele aderari sunt in continuare benefice pt Romania, nu-i asa ?
  ACEST POPOR E MORT DE ANI BUNI DAR NIMENI NU REALIZEAZA INCA.

 8. Eu tot spun faptul ca suntem deja o colonie, o colonie a Americii si mai apoi a Uniunii Europene, colonie care si-a infipt bine “pilonii” aici in Romania, spun asta pentru noi, oropsite “oi” a unui sistem socio-politic nedefinit inca, datorita noua in principal si clasei politice formate de NOI, in secundar. Mai avem totusi timp sa ne adunam cu toti, sa ne unim in dorinte, nevoi, intelectuali, lideri de grup, oameni din massmedia, oameni din popor care pur si simplu nu mai “inghit” mizeria, minciuna, manipularea. Actuala clasa politica nu mai face fata provocarilor vremii, nu mai stie “pe unde sa scoata cureaua”, incearca sa coaguleze opinii, pareri, solutii pe care sa le implementeze in ideea de a deveni lideri in fata unei populatii obosite, debusolate, “stoarsa” economic pana la oase, o populatie care nu isi mai regaseste identitatea, nu mai poate “respira” acest “aer al democratiei romanesti”, populatie care nu mai poate gandi mai devreme de azi, o populatie care asteapta pe langa minuni Dumnezeiesti, o persoana, partid politic sau organizatie internationala, care sa gasesca solutia primordiala a supravietuirea a natiei. Parerea mea este ca prima reforma necesara este reforma din temelie a clasei politice romanesti, avand ca etalon spiritul national !

 9. am citit interviul in cotidianul, absolut corecte afirmatiile de bun simt ale lui Augustin Buzura.
  Sintem o colonie si o sa ne trezim abia atunci cind o sa ne intre cutitul (furtul) la os… probabil in toamna acestui an; la bulgari s-a inceput ultima etapa a exterminarii (dementa “liberalizarii” furtului la utilitati) cu 6 luni mai devreme decit la noi iar ca rezultat era sa fie o revolutie. Sper ca la noi sa fie explozie nucleara iar la toate monopolurile straine gen omw, enel, suez etc. sa le dam foc alaturi de “stimabili” nostri politicieni autohtoni

 10. Oare ce-o fi zis George Maior- ginerele domnului academician Augustin Buzura, cand a citit interviul acordat de socrul sau?!! I-o fi crapat obrazul de rusine sau l-a mustruluit pe ilustrul sau socru??!!

 11. Cine a citit ce a scris maestru academician Augustin Buzura ,realizeaza caracterul demn al omului A.Buzura! Nimen nu il poate banui de intentii marsave si spune un mare adevar.Adevar pe care l-a spus si in acele vremuri cand filozofi de mucava clamau mincinos ca isi tineau volumele in sertare.Chiar suntem un popor gregar! Daca cu multi ani in urma ,celor ce aveau alte pareri li se spuneau anticomunisti ,astazi ,pegra societatii romanesti au inlocuit definitia cu antiamericanism si antioccidentalism,ce tradus ar suna anticapitalism.

 12. Buzura sa faca bine sa-i spuna lui gineri-su Maior sa nu-l mai slugareasca pe licurici in halul asta impotriva Romaniei.

  • securistul ala de maior aservit CIA e gineri-su lu buzura?! tare de tot… era sa-l iau si pe asta de bun… alt legat de securitatea actuala

    • Poate ne spuneti si noua odata pe bune cum e treaba cu secu. Ca acum n-om fi fraieri sa credem ca secu e doar la Basescu. Imi place ca la emisiuni toata lumea stie ce trebuie facut ca sa fie bine da in practica stam prost. O sa fie 2 ani tare interesanti, unul cu constitutia si unul cu alegeri prezidentiale.

  • Si pe Amerloci si sa faca curat in servicii ca-s is pline de CIA-isti,mossadisti sau ,,kgb-isti.Numai de de-ai nostrii nu.Se vinde tara sub nasul lor si ii lucra ungurii si tiganii pe fata.

 13. Domnule Radu Tudar
  Si eu sunt foarte/extrem de dezamagit de sfera politica din ultimii 100 de ani,de cascada de decizii imbecile,de furtul,minciunile si disolutia institutiilor!!!!Fara discutie “coabitarea” USL-ului se aliniaza imbecilitatii istorice ale sferei politice!!!Nu stiu daca Ponta intelege ce a facut,cred ca este cretin si nu pricepe!!!!Pentru aceasta mocirla mioritico-damboviteana nu poate fi vinovata nimeni din afara tarii!!!!USL-ul nu avea nevoie de nimeni sa se tina de promisiuni si iata ca de ce ne-am temut nu am scapat!!!Urmeaza raportul Institutului de Statistica in legatura cu recensamantul sa vedem negru pe alb ca referendumul a fost valid!!!Si atunci sa vezi hahaiala de guvernator ce bataie de batjocura va baga pa capul USL-ului!!!Stupid,penibil si absurd!!!

 14. D-le Tudor, aveţi dreptate, interviul d-lui acad. Augustin Buzura este într-adevăr unul de excepţie, având în vedere nivelul jurnalistic al site-ului amintit (sic!). Că suntem într-o profundă criză morală, este adevărat, şi nu de ieri de azi, dar marele scriitor uită (?) să precizeze dacă se referă la societate în întregul ei sau la individ , ca element constitutiv al acestei societăţi. De altfel, s-ar putea trage concluzia că acreditează ideea că poporul român este un popor gregar, la care ,spre deosebire de alte popoare, instinctul de turmă este marcat mult mai pregnant de pierderea individualităţii în mijlocul mulţimii, şi de o anumită obedienţă, inconştientă sau oarbă ,dacă vreţi . Or, eu cred că nu este aşa, pentru că în toate operele sale (şi mă refer la romanele şi eseurile pe care le-am citit eu), caracterul de „zoon politikon” al românului contemporan (fie el un intelectual sau nu) este reliefat cu o profunzime şi o acurateţe cum numai un foarte bun psihiatru, sociolog şi om de litere, cum este domnia sa, o poate realiza. Eu am vrut să punctez numai aceste aspecte, pentru că în rest, cele relatate în interviu, departe de a fi simple truisme, sunt realităţi cotidiene, grave, care argumentează odată în plus, dacă mai era nevoie, permanenţa crizei morale profunde despre care se amintea la început.

 15. Cu toate ca sunt destul de in varsta si am oarece experienta de viata, nu-mi permit sa emit pareri fata de cele afirmate de distinsul Domn Academician Buzura. Totusi, fata de criza morala actuala cred, ca nu vom putea iesi decat atunci cand noi, toti romanii, vom fi capabili sa “ne vedem lungul nasului” si “sa nu ne bagam in ciorba daca nu ne fierbe oala( mai ales daca pregatirea nici nu ne justifica calitatea pe care ne-o autoatribuim)”, cum bine zic nepretuitele vorbe din popor. Azi, foarte multi romani, daca sunt rasi in cap sau poarta barba, se considera “mici academicieni” in probleme politico-economice si detinatori ai unor adevaruri pentru care incearca, si se cred indreptatiti sa si le impuna, fara a le-o cere cineva.Ba mai mult, altii se autointituleaza consultanti sau analisti politici. Nu stiu cum consulta primii, pentru ca nu i-am vazut nici cu minim instrumentul de consult clasic, “stetoscopul politic”, iar ceilalti, cred ca foarte multi, dupa prestatie, si-ar putea trage numele de la expresia latina “anus politicus”. Sunt si “specialisti”, care desi sunt nascuti in jurul anului’89, cu mult curaj, ca niste adevarati cunoscatori si traitori ai comunismului, ne prezinta cum si ce a fost gasindu-i si vinovati pe cei care au trait acele vremuri.Poate ca mai mult nu e de spus acum.

 16. Aveti perfecta dreptate, d-le academician Augustin Buzura . Nenorocirea este ca aceste nulitati au condus si inca mai conduc Romania. Pana cand?
  Dar romanii sunt asa toleranti ca le mai trebuie vreo 30 de ani pentru a exploda din nou. Si atunci va fi prea tarziu. Pacat de tarisoara asta. Mare pacat.

 17. total de acord cu Jurist, schimbarea de ieri a Antenei 3 a fost extrem de concludenta, pur si simplu au boicotat congresul PNL iar stirile erau cumintele ca la Romania tv. Total adevarat ce zice dl Buzura, dar ce te faci ca-l are ca ginere pe Maior. De ce nu aplica invataturile astea chiar pe gineru-su?

 18. Romania e in urma Bulgariei cu peste 10 ani. Mafia securista si Haimanalele politice au distrus tara in mod sistematic. Minia pe care o avem a ajuns la limite inimaginabile cind vedem ca o multime de incompetenti se invirt in institutiile statului precum JUSTITIE, PARTIDE POLITICE si asa zisul MEDIU PRIVAT autorizat de stat. Toti acesti derbedei vind gogorite la televizor. BANCA NATIONALA nu a fost in stare de 24 de ani sa reglementeze systemul bancar romanesc. S-a privatizat totul. La ce a folosit toata aceasta privatizare nebuna? Zi Tericene? Zi Potacule nenorocit, zi Voiculescule? zi Iliescule, Ziceti tovarasilor generali de securitate care ati furat cot la cot cu avocatii si cu asa zisi oameni de afaceri? Asta inseamna privatizare? Furt cu acte in regula? Va veni ziua in care si in Romania va incepe vinatoarea dupa politicienii care au distrus si care distrug in continuare Romania. Nu veti avea scapare Zgonea, Ponta, Dragnea, Antonescu, Isarescu, Iliescu, Nastase, Basescu, Udrea, Boc si toata pleava care se roteste si se spala una pe alta. Trageti de timp si va miscati ca niste momii. Mafia europeana face ce vrea in tara asta. Sunteti complici cu totii. Sunteti cu toti vinovati pentru dezastru. Romanii au dreptul la o viata decenta nu la saracie, moarte si deznadejdie.

 19. Ce sa faceti si voi aduceti in prinplan toate MUMIILE comuniste si adunati la Antene pe toti vekii turnatori si securisti…cind intrii in servicii trebui sa slujesti pina la moarte PS rusine ptr GIRASCU…in loc sa isi vada de batrinetele lui este obligat sa vina in oastea la domn PROFESOR lucrator la Turnatorie…tot ca el a trebuit sa vina si Paler pina la moarte

  • mare jeg esti, bai, geo cu prinplanu’! Tu nu respecti nici varsta, nici statura intelectuala a DOMNULUI ACADEMICIAN GIURESCU. Rahat portocaliu ce esti. Ia-ti prinplanu’ si cara-te de-aici, hai marsh!

  • Si cum iti permiti, mai, nimicule, sa te bati pe burta cu domnul academician Giurescu? Nici macar sa scrii corect nu stii si vii tu si iti permiti sa-l judeci cu creierul tau de pitecantrop. Poate ne explici si noua de unde ai venit cu cuvantul asta, prinplan, ca eu nu l-am mai auzit pana acuma. L-ai scos din creierasul tau cat nuca? Nici nu ma ostenesc sa-ti spun cum se zice corect, oricum nu se lipeste de creierul tau cu suprafata lucie ca oglinda. Astia ca voi, care stiu numai sa-si umple matzul, si intre doua ragaituri vin sa improaste cu zoaie in tot ce mai are tara asta curat si de valoare. Pe langa ca esti ignorant, mai esti si lichea. Ce fel de parinti ai avut de te-au crescut cum te-au crescut?!?!?!?!

 20. Mă bucur că magistrații …au prins și ei în sfîrșit curaj, să-și apere drepturile și să spună pe față ce nu le convine… Spuneam de săpt trecută că ar trebui să facă grevă, sau să- iasă în stradaă… să facă ceva pt a scăpa de mizeriile umane dintre ei….. Oh.!..dacă erau ei așa și în vară … alta era situația acum probabil și pt noi.

 21. Și umilința pe care o trăim azi … se datorează unor politicieni lași, slugarnici..sau vînduți….Și Ponta… făcea pe leul în vară , cînd s-a dus la Bruxelles… și s-a întors cu 11 puncte rușinoase… și nu mai era leu …era …pisioaș…. vb . lui Băsescu… știa el ce zice. …………..așa că , de sus pornește stricăciunea… vb.. aia —-peștele de la cap se-mpute !

 22. nu se mai ocupa nimeni de soarta romaniei .sie,sri,presedinte au grija de nato,sua,europa,de buzunarele proprii si de binele familiilor proprii .cei ce-si spun intelectuali s-au vandut pt.case,masini ,plimbarisau de frica dosarelor proprii.acestia nu pot indruma natiunea romana ,sunt lasi si fara caracter.imi este mila de ei.vor fi scosi din cartea de istorie.ex.=mihaes,plesu,liiceanu,cartarescu,

 23. Este bine ca mai apare cate o voce, un strigat de demnitate. Da Dle Buzura sr fi fost minunat ca Antonescu sa-l intampine pe Horthy cu Armata Romana si sa nu acceptam Dictatul de la Viena- despre greselile din timpul celui de al doile razboi mondial se pot face acum analize la rece, de ex. proslavirea lui 23 august si a Regelui Mihai este oarecum jenanta, deoarece a fost o tradare a aliatului; iar Antonescu negocia la sange momentul ruperii aliantei cu Germania Nazista, iar tradarea lui ne-a adus unde ne-a adus. Dar timpul a dovedit ca nemtii nu iarta si toate cele 3 state care au creat probleme Germaniei Naziste, sunt acum in faliment: Iugoslavia este dezintegrata, Grecia in faliment iar Roamnia a fost chelita de economie, iar acum urmeaza regionalizarea(deci am intors armele degeaba la 23 august 1944- timpul a dovedit ca mai bine luptam alaturi de Germania, impotriva Rusiei pana la capat si deveneam eroi). Am mai spus-o, demantelarea Romaniei a fost pusa la punct cam de prin anii 80( publicati activitatea grupului Comana), si nu putea fi pusa in practica decat cu tradatori de neam. Incepand cu Lovitura de Stat din Dec.1989 si continuand cu tot ce s-a intamplat dupa aceea, am asistat la tradari succesive ale interesului National. La putere au ramas aceiasi comunisti, sau mai bine zis cei mai tradatori dintre ei, deoarece elementele nationaliste au fost epurate din structurile Securitatii si ale Puterii. S-a inlocuit bocancul rusesc cu biciul robilor SUA. Acest stat masonic care la inceput a fost sclavagist, are experienta biciului.Uniunea(Nazist)Europeana are si ea un bici facut cadou de SUA si il foloseste pe spatele nostru.
  Dle Radu Tudor cand veti publica adevarul?

   • Karl Marx, s-a nascut intr-o democratie, astazi consolidata si totodata avand o miscare muncitoreasca solida. Poate nimic nu este intamplator, azi aceasta democratie este asezata pe niste baze solide, iar miscarea sindicala este una la fel, este o putere economica mondiala si nu numai.
    Marxismul nu trebuie blamat, trebuie cunoscut, pentru a nu gresi si luate nummai ideile bune, viabile, vrem nu vrem, a marcat istoria politica a secolului XX.

    • pentru mine, marxismul este boala incurabila a politicii. cei mai multi oameni nevinovati au murit din cauza acestei doctrine, ce ar trebui interzisa

     • Nu poate fi interzis atata timp cat invataturile sale sant studiate si stau la baza capitalismului modern. Functionarea UE arata ca cei care conduc acum activitatile au fost buni studenti. Sau uitam cum arata comunismul?

    • Lasati Marxismul a trecut, nu mai revine. E ca si cum ne-am plange ca ne intoarcem pe vremea inchizitiei. Da pe bune revolutia a fost organizata din exterior si din felul in care s-au dat resursele si contractele vestul a profitat cel mai mult. De ce nu se spune adevarul? Si de ce nu pot renunta politicienii nostri la “smecherii”?

  • @Moisescu Corneliu
   Antonescu ca și ceilalți militari și-ar fi dorit să se bată pentru Transilvania, din nefericire, în august 1940, decizia nu-i aparținea Mareșalului, pe atunci doar general, ci regelui Carol Al II-lea și a Consililui de Coroană. La 70 de ani de la începutul celui De-al Doilea Război Mondial, lucrurile par cât de cât clare, pe atunci însă, situația era destul de învolburată și oamenii politici au luat decizia pe care au considerat-o cea mai potrivită. Încercarea de a destrăma România nu este nouă. Au fost tentative și în ’40 și în ’89, depinde doar de noi dacă știm să ne apărăm sau nu, țara.

 24. Valorile occidentale: ” Români care se pregătesc să migreze anul viitor în Scoţia, Londra sau Liverpool insultă oraşele britanice şi postează online comentarii rasiste în care afirmă că nu vor să trăiască lângă indieni, arabi, chinezi sau persoane de culoare, relatează The Daily Express în ediţia de duminică.
  Sursa: Realitatea
  Cine va crede vreodata ca vreo tara va dori binele Romaniei, se inseala…

   • Idioti ipocriti ENGLEZOII.Tocmai ei vorbesc de rasism.Ar fi mai bine sa se uite in ograda lor Londra capitala lor nu mai e a lor ci a Indieniilor,Pakistaneziilor,Arabiilor un talmes-balmes.Au ajuns musulmanii sa iasa pe strada sa le spuna cum sa se imbrace femeiile lor si cum sa se comporte ei.O sa le iasa pe gat MULTICULTURALISMUL guitat de Europa.Makar Merkel a zis-o tare si raspicat AESUAT IN EUROPA MULTICULTURALISMUL.Dar mai exista BOI care o dau inainte cu el si mai mult cu drepturiile minoritatii asupra majoritatii.Adica 2 ii mai mare ca 1000 .Se duce dracului Europa.

 25. gregar, insa ce nu e gregar pe lumea asta in care forta gravitatiei e dumnezeu?asta nu e de rau zic eu,suntem uniti dar fiecare individ in parte este deosebitasta ne face un popor,suntem oameni nu oi,daca “ciobanul” si javrele lui sunt rai si hoti pai duca-se in mortii masii,la groapa cu ei si var deasupra!

  avem spirit gregar ca asta e instinctul universului dar aici la mamaligaria spiritul gregar e si ghertzos. gravitatie ghertoasa!

  aici e buba,suntem foarte prosti.dovada e ca am ales de 2x un Basau presedinte-proprietar de tara sau ce pla mea e asta,ca sa ajungem

  acum sa asistam ofticati la sfarsitul tarii si sa privim la viitor ca la o condamnare pe viata in timp ce hotii astia in loc sa fie pedepsiti in chinurile iadului , manelesc ,inca mai fac “afaceri”,se aleg intre ei,dau lectii de morala ,etc.

  deci.
  iar fac un review la ce a fost.a fost odata ca niciodata mai bine nu era..

  Dupa 14 ani de la eliberarea din saivanul comunist oile mele devenind si mai tampite de atata “tranzitie” pe campii

  multumita Emanarii din care si ginerele lu nenea asta face parte,

  oile mamaligoase

  si-au ales un cioban-tatuc de tot kktul,cel mai de tot rasu/plansu de prin tara asta pe ala l-au pus ,pe bashescu-maestrul smenar gainar cu javrele lui ouare,paznici la stana,

  besescu ala din popor care “le zicea bine” si insufletea turma cu al sau ragait cavernos “sa traiti bine”.si oile insufletite rageau ca magarii in calduri ..hai besescuu la puteree ihaa.

  durerea e ca nu mai putem sa dam timpul 9napoi sau sa devina poporul asta mai destept , mai demn,gregar asa cum e si e firesc sa fie dar gregar in spirit de lupta pt. viata .. nu gregar la moaste si bormashini, imbatranit si baligos cum e acum fara de speranta

  asa cum au reusit Ei sa ne faca incet incet prin hotia si prostia lor de “politicieni” ,sa ne distruga viitorul ,tinerii,esenta poporului.
  intr-un cuvant romania a devenit mamaligaria care la randul sau e PA si pusi!end of story.

  nu-mi zice nimica nou domnu Buzura,infiereaza si el acolo la varf in mod academic.

 26. ps. transmiteti “la multi ani ” lui Badea si din partea mea/noastra daca-l vedeti cu ocazia implinirii a 31de relative primaveri si 8ierni nucleare de continua lupta antibasita

 27. exploatarea gazelor de sint in locuri aglomerate cum e felixul si vama veche nu se considera atentate la siguranta nationala??/cum facem sa vedem contractul si redeventele???

  • De ce guvernul USL continua ceea ce a blamat la guvernarea BOC? Sa ni se arate contractele si sa ne explice de ce nu se pot face lucrurile cum trebuie si la noi in tara. E ceva putred acolo. Si sa ni se spuna si ce resurse au scapat nedate in tara asta. Sa vine Ponta cu ministrii de la economie si finante si ce mai este acolo in guvern la o emisiune sa lamureasca treburile. Este cumva interzis sa ne arate contractele respective?

   • Pt ca sant la fel de marionete ale corPoratiilor si strainiilor.La fel de hoti si tradatori.Pai de unde sa-si recupereze datoriile din campanie.Ca doar nu din salariile lor.SMENARII si inchiderea ochiilor la jaful si secatuirea Romaniei .Mai o privatizare.

 28. o………..se anunță mare (veselie!), Macovei, candidează la șefia PDL-ului…contra lui Udrea..Super bine…. cu asta ,intrarea partidului ăsta la groapa de gunoi, va fi certă!

 29. Aceste slogane cu :dreapta ,stanga sau proeuropean, antieuropean sunt vorbe,vorbe, de prostit….lumea.In Romania dupa revolutie a condus aproape tot timpul esalonul doi al comunistilor/securistilor numit dupa revolutie FSN.In anii 90 a fost la conducerea tarii FSN.Apoi FSN s-a impartit in PSDR/PSD pe de o parte si PDL pe de alta parte, dupa care au alternat INTRE EI la guvernare.In ultimii 8 ani a condus PDL ,iar in urmatorii ani va conduce PSD(pentru a nu exista disensiuni intre Ponta si basescu s-a perfectat,cu sprijin extern, PACTUL prin care s-a prelungit puterea lui basescu pana in decembrie 2014).Asa ca in ROMANIA pana la sfarsit 2014 se va face TOTUL, asa cum va dorii GUVERNATORUL(ponta este doar slugulita lui) asa ca va fi greu sa ne eliberam vre-un pic de FMI,DNA,ANI,CSM,GAZE DE SIST,CIANURI ROSIA MONTANA,PRIVATIZARI PE DOI LEI…si multe alte ….deja CONVENITE/PARAFATE sau CHIAR SEMNATE.PNL-ul desi are o conducere f buna va fi tinut TOT TIMPUL IN SAH/”la respect” de acest fesenism/propaganda din toate mediile/sferele si in special din MEDIA scrisa si audio-vizuala.Bine ca a venit si Dna Baronesa ..sa ne explice ca….a fost lovitura de stat in vara lui 2012.Cine mai poate sa o stearga …din romania si nu o sterge este …

 30. Vom iesi din toata mocirla asta nemernica ce ne-a cuprins doar atunci cand vom recunoaste adevaratele valori si le vom pune la loc de cinste.
  Ultima sansa a Romaniei o mai reprezinta Casa Regala si Majestatea Sa Regele Mihai, cand ne vom intoarce la traditie respectandu-ne si punanand la loc de cinste valorile si cand ii vom reda tronul Majestatii Sale, doar atunci vom incepe drumul spre viata decenta si normal, asa cum a mai fost in Romania tot in timpul monarhiei intre 1866 si 1947.
  Traiasca Regele!!!
  Romani treziti-va!

 31. Totul roz bon-bon …academician… valoare inestimabila a culturii romanesti… familie frumoasa…blah blah bah. E “adevarul”
  lui buzura. Adevarul altora e putin diferit.

  Undeva niste copii …asa de varsta lui ada maior buzura… isi plang parintii “plecati” extrem de prematur la cele vesnice… boli “incurabile”…”lunga si grea suferinta” … tipica iesire din “sistem” a securitatii. Care le-a fost vina?

  Tatal (ofiter de securitate) a avut ghinionul sa aiba in grija dosarul de informator al securitatii al lui augustin buzura. Cum lui buzura, dupa propriile afirmatii, i se prevesteau “cai mari” la revolutie… sefia Romaniei dupa plumbuirea plumbuitului … doar nu putea tovarasul buzura ramane cu dosar de informator. O “mana” de fier a decis : dosarul sa dispara! Si martorii? pai, daca dosarul trebuie sa dispara, cu ce sunt mai indreptatiti sa nu dispara si ei?

  Domnule Radu Tudor, adevarul e la mijloc. Din cat va cunosc o sa va faceti mea culpa cand veti afla acel adevar.

  Oricat de valoros este un individ intr-un domeniu, daca moralitatea lui este de asa natura incat sa se considere indreptatit ca unii sa plateasca cu viata “spalarea si albirea” lui, acel individ trebuie sa se mai nasca odata pentru a deveni om.

 32. Am citit în integralitate interviul domnului acad. Buzura. Mi se pare un om de excepție și un fin obervator al zilelor noastre. Este nevoie ca asemenea oameni să ia atitudine și să sanctioneze clasa politică și societatea atunci când lucrurile nu merg pe făgașul lor normal. Aven nevoie de repere morale și spirituale pentru a evolua, atât ca nație cât și ca țară.

  • Exact ! … si ce sa mai zici cand vezi ca apar
   unii idioti ce arunca noroi in asemenea valori !…
   Avem atata nevoie de oameni in varsta ce si-au
   demonstrat in timp profilul moral si profesional ,
   (dl. Buzura , dl. Giurascu ), avem nevoie de repere !

Leave a Reply