Parchetul instanţei supreme spune, într-un răspuns transmis News.ro despre sesizarea privind o posibilă finanţarea ilegală a USR, că există un dosar, de la începutul acestui an, în care a fost începută urmărirea penală in rem, pentru faptele de delapidare, spălare de bani şi conflict de interese. Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, că este „foarte surprins” de anunţul Parchetului instanţei supreme, urmând să meargă la Parchet pentru a clarifica toate aceste aspecte.

”Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat la începutul acestui an un dosar având obiectul menţionat de dumneavoastră, fiind începută urmărirea penală cu privire la faptă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, spălare de bani şi conflict de interese”, arată Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în răspunsul transmis la solicitarea agenţiei News.ro privind data la care a fost depusă sesizarea şi titularul plângerii privind presupusa cheltuire ilegală a unor fonduri de campanie din partea USR.
Parchetul precizează că această cauză este în curs de soluţionare, iar până la acest moment „au fost efectuate diverse acte de procedură”.
UPDATE: Nicuşor Dan, despre dosarul privind finanţarea USR: Sunt foarte surprins; delapidarea şi spălarea de bani nu au nicio legătură cu noi

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, că este „foarte surprins” de anunţul Parchetului instanţei supreme, potrivit căruia a fost începută urmărirea penală in rem, pentru faptele de delapidare, spălare de bani şi conflict de interese în legătură cu finanţarea partidului, urmând să meargă la Parchet pentru a clarifica toate aceste aspecte.

„Am citit şi eu ştirea dumneavoastră. Sunt foarte surprins. Asta, delapidare şi spălare de bani chiar că este o surpriză. Noi ce avem oficial, avem acea decizie a Autorităţii Electorale Permanente prin care, pentru campania de la alegerile locale, din 650.000 lei ne-au dat 500.000 lei, nu ne-au dat 150.000 lei pe patru chestiuni pe care le-am contestat pe fiecare şi la Judecătoria Sectorului 1 şi pe procedură administrativă”, a precizat Nicuşor Dan.

În ceea ce priveşte acuzaţiile de delapidare şi spălare de bani, liderul USR a susţinut că acestea nu au „nicio legătură” cu partidul său.

„Pe chestiunea conflictului de interese, din speculaţiile care au apărut în presă, era o chestiune legată de faptul că partidul şi USB au folosit în comun acelaşi spaţiu, împărţind chiria. Deci nu este absolut nimic ieşit din comun. Delapidare şi spălare de bani, m-am uitat acum să văd definiţia lor. Delapidare este fapta funcţionarului public care fură din bani. Noi nu suntem funcţionari publici. Spălarea de bani se referă la nişte bani care ar fi provenit dintr-o infracţiune. Nu ştiu, nu văd nicio legătură cu noi”, a explicat preşedintele USR.

El a ţinut să precizeze că va merge la instanţă pentru a clarifica toate aceste aspecte legate de finanţarea USR.

„O să ne ducem să vedem despre ce este vorba ca să clarificăm. Nu există o acuzaţie împotriva noastră, tot ce este până acum este in rem. Adică cineva a făcut o sesizare şi Parchetul fără să se îndrepte către o persoană cercetează dacă are temei sau nu”, a conchis Nicuşor Dan.

Şi purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, că Uniunea Salvaţi România nu a primit până la acest moment nicio notifcare de la Parchetul instanţei supreme privind începerea urmăririi penale in rem, pentru faptele de delapidare, spălare de bani şi conflict de interese în legătură cu finanţarea partidului.

„La momentul de faţă, pot să vă spun că USR nu a primit nicio notificare sau solicitare de clarificări de la Parchet pe această temă, deci nu există informaţii suplimentare la nivelul partidului nostru legat de această urmărire penală in rem. Înţeleg că suntem în etapa în care Parchetul analizează dacă există sau nu faptele respective. Dar neştiind despre ce fapte se face referire pentru că nu am fost notificaţi în niciun fel, nu avem niciun fel de comunicare de la Parchet pe această temă, nu am ce să comentez suplimentar”, a afirmat Dan Barna.

Deputatul USR a subliniat faptul că partidul nu a primit nicio informaţie de la Parchetul instanţei supreme privind dosarul de finanţare a USR.

„În măsură în care este vorba despre USR, pentru că noi nu avem nicio informaţie că ar fi vorba despre USR, dar dacă este vorba despre USR, presupun că la un moment dat va exista o corespondenţă. În momentul de faţă nu avem nicio informaţie, nu ştim la ce se referă documentul respectiv pe care dumneavoastră l-aţi primit”, a completat purtătorul de cuvânt al USR.

El a ţinut să precizeze că finanţarea campaniei de la alegerile locale a USR s-a desfăşurat „în limitele clare ale legalităţii”.

„Finanţarea campaniei de la locale s-a făcut în limitele clare ale legalităţii. Există o diferenţă de sumă pe care AEP nu a rambursat-o, din 650.000 s-au rambursat 500.000, 150.000 nu au fost încă rambursaţi, lucru pe care noi l-am contestat şi în momentul de faţă suntem în instanţă pe clarificarea rambursării sau nerambursării sumei respective”, a conchis Dan Barna. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, în 27 ianuarie, că procurorul general al României, Augustin Lazăr, nu i-a răspuns la întrebarea pe care a pus-o la o emisiune dacă a primit o plângere de la AEP privind finanţarea ilegală a USR.
“Ştiu că nu are voie să dea curs la acel dosar, dar să răspundă dacă a primit-o sau nu, dacă blochează dosarul sau dacă l-a repartizat”, a spus Liviu Dragnea.
Ulterior, liderul USR, Nicuşor Dan, a spus că nu există nicio anchetă care să vizeze finanţarea USB/USR, după ce în spaţiul public au fost lansate acuzaţii privind finanţarea acestui partid. ”Realitatea pe care o construiesc politicienii interesaţi de amnistie şi graţiere şi cutiile lor de rezonanţă din presă e demnă de «Alice în Ţara Minunilor». După ştirile potrivit cărora câinii primesc bani pentru protest, notiţa că USB/USR ar fi fost sponsorizată de persoane fără adăpost nu mai miră pe nimeni”, a scris Nicuşor Dan în 30 ianuarie, pe pagina sa de Facebook. Liderul USR a precizat că va repeta, de fiecare dată când este cazul, adevărul despre donaţiile primite de USR. ”Finanţarea campaniei electorale pentru alegerile locale din Bucureşti a fost verificată de către Autoritatea Electorală Permanentă care a constatat legalitatea ei şi a decis decontarea sumelor cheltuite. Nu există nicio anchetă care să vizeze finanţarea USB/USR, aşa cum se susţine, în mod fals, în notiţa publicată azi pe siteuri de news şi în emisiunile unor televiziuni. Toate acuzaţiile absurde aduse USR demonstrează un singur lucru, că le este frică”, a arătat Nicuşor Dan.
————-
Situatia pare sa se complice pentru Nicusor Dan :

Jurnalistul Andi Topală a arătat, într-o intervenție telefonică la ”Ediția de weekend”, că președintele USR Nicușor Dan a mințit atunci când a declarat, la Antena 3, că a vândut participațiunile pe care le avea la o firmă pentru a cumpăra un teren intravilan în Predeal.

Potrivit informațiilor apărute în Monitorul Oficial, tranzacția la care face referire Nicușor Dan a avut loc după achiziționarea terenului.

 ”Nicușor Dan a spus că a făcut un credit la bancă de 100.000 de euro, pentru a lua terenul, având deja 80.000 de euro. Întrebat de ce a făcut credit bancar, de vreme ce avea suma echivelentă pentru cumpărarea terenului, din vânzarea firmei, Nicușor Dan a precizat că a cheltuit 100.000 din tranzacția părților sociale. Datele de la Registrul Comerțului, așa cum sunt publicate în Monitorul Oficial din 2009, arată că firma la care era asociat Nicușor Dan se numește Atlas Computers Comimprodex SRL, iar părțile sociale au fost vândute de liderul USR pentru 30.000 de lei, în august 2008, adică după contractarea creditului”, se arată și într-un articol publicat pe sursazilei.ro.

”Nu-mi aduc aminte ce am făcut cu banii”

„Este un teren pe care am plătit 170-180 de mii de euro, banca mi-a dat un credit de 100 de mii de euro. Este foarte departe de unde ajung utilităţile, 400-500 de metri. Pentru că banca să-mi dea credit, am făcut un raport de expertiză imobiliară. Am dat mai multe declaraţii de avere şi se vede că din 2007 şi până acum am tot achitat ratele. Am ajuns la 72.000 de mii. Restul de bani? Am făcut nişte părţi sociale dintr-o firmă pe care o deţineam, cu un an înainte, Atlas computer, aveam nişte părţi sociale. Această firmă a fuzionat cu o altă firmă Proca. Doar pe acele părţi sociale am primit 150.000 de euro. Nu-mi aduc aminte ce am făcut cu banii”, a spus liderul USR, la Antena 3.

viewscnt

37 COMMENTS

 1. Abia asteptam sa apara stirea la tine pe blog sa urlu tare: “Jos penalii din Parlament!” Cat timp e-n rem ma rezum la atat.

  PS: Huooo!
  PPS: Ranjesc tamp, deci nu se pune ca instig la ura.

   • Nicusoare,

    Lasa mai sa vezi cum e sa ai dosar…si sa stai cu el asa agatat ani de zile. Poate iei o suspendare si mai stai agatat asa pana cand iti devine copilul major. Si atunci poti sa-i spui la majorat cum ai contribuit tu si tinerii pro-securisti la cladirea Republicii Securiste Romania si mai ales cum sa se fereasca de statul securist.
    Plecand pe Luna.
    Pana atunci, s-auzim numai de bine penalule dragalash !

  • Urmarirea penala e in rem, adica e pe fapta, nu pe persoana. In concluzie Plicusor Ban nu are nicio problema personala in acest dosar.

  • Dati i lui Nicusor “Memoplus”! Sa si aduca aminte ce a facut cu 100.000 euro.Un maruntis…
   Alina Bica zice ca e noul Ghita….

  • Nici o problema, il albeste de ugenta august in!
   Daca a inchis el dosarele grosolane ale basinosului… asta-i doar un fas..

 2. Corect comentariul… cu un amendament :

  Am inteles in decursul vietii proprii (experienta cu bataturi), undeva spre sfarsitul anilor “90, ca orice turma de oi are nevoie de javra / dulau d-o dirijeaza; si de magarul pe care-l calareste ciobanul.Am sperat,dupa, sa avem dulai, nu javre; si ca ciobanul ne duce spre pasuni mai bune, nu aiurea, spre prapastii. N-a fost sa fie, inca ! Ca orice miorita, mi-am platit impozitele, am acumulat putin spre deloc, si merg ‘nainte… Americanul are mitul “primului milion”…Si, conform teoriei acceptata de toti, capitalismul e societate individualista…Intelegand asta, n-am nici milionu’ ala, si nici nu-mi torn cenusa ca n-am eu “butelie”… Suintem, deci, patetici, d-le Marius… dar n-avem variante ! Unii cred ca vad lumina (sau “luminita”, aia de la capatul tunelului); eu m-am obisnuit cu lumina de e… si, oricum, nu regret never-ever intunericu’ de care am scapat in “89 (desi, personal, poate era cu mai multa carne, oua, branza… da’ si cu securisti mult mai evidenti, mai directi; nu sublinimali, ca astia d-acum ! Ca un indemn de “scos mania din Romania” : hai sa nu mai aruncam chistoace pe strada, sa ne facem treaba, acolo unde suntem. Ca e capra vecinului mai grasa (cu sau fara imorale, ilegale) e bine sa lasam ca discutie “la bere”… sau sa o lasam de tot, daca se poate ! Pentru aia cu furaciunea, nu politicul e de vina – “cine-mparte, parte-si face”; de vina e grav justitia aia mirobolanta, care a stat, fiind putere in stat (inclusiv aia cu rol de cercetare, procuratura – devenita justitie prin “alba-neagra”, in ultimii ani;nefiresc, bineinteles, da’ e alta tema – zicem ca si-aia sunt “justitie”, sa cuprindem intr-un cuvant), cu genunchii muiati, gen ganditorul de la Hamangia : “sa-l iau p-ala, sa-l las p-ala, ca poate-mi foloseste”…

  Politicul fura, daca n-are morala; juridicul, insa, se face ca respecta morala ala… pai !? @Radu Tudor – te urmaresc de ani de zile si asta e suficient sa intelegi ca am motive! Esti printre putinii care mai abordeaza problemele pragmatic si echidistant in acest ochi de furtuna care ne da tarcoale in ultimul timp. Situatia actuala, foarte sensibila – generata de ciocnirea nu numai dintre generatii dar si dintre interesele antagoniste din sanul aceleiasi generatii, intr-un context regional si mondial tensionat framantat de schimbari care aduc tara in mijlocul furtunii, cred ca trebuie sa responsabilizeze mass-media mult peste nivelul timpurilor linistite. Din pacate nu se intampla asta pe meleagurile noastre. Vanam circul cu orice pret. Detaliul – daca se poate soc, primeza pentru vanatoarea de telespectatori. Vanam pomi si nu vedem padurea. Padurea a imbatranit, e bolnava, plina cu uscaturi si mucegaiuri. Are insule defrisate in care prospera devalmasirea si victoria celui mai puternic, fara reguli si fara principii, la cheremul vremii. Sa lasam interesele personale sau de grup in spate si sa ne gandim la tara! Nu stam bine! Chiar deloc! Romanii sunt dezbinati! Sa patinam pe gheata asta e absolut neproductiv, daca nu criminal! E criminal sa nu sesizezi de unde vine pericolul, sa-l ascunzi din interes. Daca justitie nu e, nimic nu e! Adevarat! Justitia e in suferinta! De ce? Din cauza noastra! Stam in papuci si ne minunam ce am facut! Stam! Ne place! Apreciem sau comentam nemultumiti rezultatul actiunii noaste. Circ! Vai, ce fain! Dragilor! E prea putin…e prea mult! Fals! Nu ori cum!!!!!! E tipul sa ne maturizam! Daca media nu e, civilizatie nu e! Adevarat!….Suntem civilizati? Trageti concluzii! ultele fraze de mai sus au fost un preambul pentru o problema mai sensibila. Radu Tudor, esti (si) analist militar. Tara a ajuns intr-o situatie in care siguranta nationala nu trebuie sa mai fie discutata in conjunctura intamplarilor din Piata Victoriei. Poate e bine – poate nu! Armata tarii este complet ignorata! Conteaza persoane, partide, fractiuni, lupte intestine samd. As ruga sa te apleci si asupra ei, a armatei. Are mari probleme. De dotare, incadrare, utilizarea fondurilor, legislatie…de rezerva ei, nu mai zic! Si, fenomenului coruptiei, nu i-a fost frica de arme! Nu de alta, dar ar fi fatal sa constatam ca putem capitula, ca natiune, fara a trage un glont!!!!! Domnule R.D…de ce oare nu doriti sa acceptati faptul ca in ziua de azi 1+1 ii orice dar nu 2.Luati Brexit si Trump ca exemple…fiecare si-ar fi pariat viata ca asa ceva nu se va intampla niciodata. Ghinion :D…logica,ratiunea,normalitatea,bunul simt nu mai sunt modele in societatea noastra sau cea internationala.Nu mai exista jumatati de masura…se merge pana la capat ,indiferent de situatie.Eu va inteleg ca nu doriti asa ceva sa se intample,doar ca s-a intamplat deja ..regurile jocului se schimba ,fie in timpul jocului fie chiar dupa ce s-a terminat. Nu conteaza ce face Dragnea,ce face Guvernul Romaniei…acesti *talibani* nu se vor opri pana cand misunea lor nu v-a fi dusa la bun sfarsit. Le putem explica ,le putem arata legea,Constitutia Romaniei….in vag totul…o sa murim cu dreptatea in mana pt ca ei sunt radicalizati….acestia sunt talibanii Romaniei in ziua de azi.Vor gasi o scuza la orice. De ce zi asta….pt ca aici nu ii vorba de principii,nu ii vorba de stanga sau dreapta…aici ii vorba de viata sau moarte.Securisti daca pierd puterea ,ajung in inchisoare pe viata pt tot ce au facut in ultimii ani in Romania.Noi luptam pt niste idei,pt o tara mai curata si dreapta….ei lupta pt VIATA lor.Aici se face diferenta. D-le Tudor; dar, pe mine (pe persoana fizica, d-aia platitoare de impozite), Macovei ma jigneste si prin prezenta ei, acolo unde e (ca, intuitia-mi spune ca si eu ii dau bani… sa-mi injure tara, pe multi bani; si nu ma intreaba nimeni daca vreau sa-i mai dau micro-eurocentul ala de i-l dau, ia indemnizatia babana de europarlamentareasa !). Si, ca-mi injura tara e, prin inductie, injuratura directa, la persoana proprie… Inteleg apelul la intelegere, da’ nu faci pace cu vizigotii, totusi : scoti infanteria, vii cu artileria, cu ce e necesar ! In timp ce postul Dvs. scoare mania din Romania, alt post ne spune ca s-a activat Ro-mania…Sunt crestin, da’ da-o dreacu’ de treaba, nu intorc obrazul, asa, ca sa vada Europa ca suntem pasnici, se pot face ceva pe noi, ca avem Miorita ! Vad, la Oana Zamfir, un apel la conciliere,desi “tanarul frumos” d-acolo e fiul unui magnat (ex-, ca zice ca nu mai e de 3 ani pe la institutia bancara in cauza); stiu, nu trebuie sa manance parintii agurida, si sa aiba copiii dintii naspa; totusi, daca ala era fiu de pesedist, oare cum statea treaba !? Mi-as dori sa va iasa apelul la calm, la scosu’ maniei; totusi, telespectatorii Dvs., in marea majoritate, am vazut bannere-le…a vazut cand au dat jos un banner cu ANAF-u’ care “calareste” doar firmele romanesti… Pai, sa scoatem intai mania de la aia de nu sunt in publicul Dvs (si, cu siguranta, nu Dvs veti reusi s-o faceti)… dupa, promit sa scot mania si in ce ma priveste ! (PS :Nefiind decat p-aici – ca am si treaba proprie, nu stau sa apar un stat de drept, sau unu’ de drepti ! -, consider c-am fost micro-manios… la aia, insa, care merg cu Dragnea in streang (nu ca mi-ar fi draga persoana aluia, da’, cand vad d-astea, gandind “inside”, n-am cum sa nu fiu manios… mai ales ca, s-a vazut, au fost niste megamanipulari… un fel de jignire la neuronu’ de-l mai am liber, spre functionare… fac tomuri daca le enumar…), si, sigur,nu se uita la Dvs (si nici la Dana Grecu, Gadea, Badea, Oana Zamfir, Ursu etc… ca “le pute”, e “mocirla”, c-asa le-a spus Ciolos)… aia, d-le Tudor, inteleg de pe net si uita ieri ! Apreciez eforturile Dvs, da’,credeti-ma, sunteti un fel de “Moise in pustiu” ! Nu doar Dvs, si ceilalti moderatori A3. (nu trebuie Jihad, da’ TFR-u’ intelege ca aproape i-au invins p-astilati… e setat, domnule, v-o spune unu’ care, pe youtube, il asculta si pe CTP, si pe Ciutacu. S-aude ca v-ati muiat,si A3, si Romania TV, pe motiv de “pleaca agentiile de publicitate”… pai, pleaca ei, plec si eu de la carbogazoasele dele promoveaza… c-am baut la “cuicola” si “bifcor” pe vremuri, rezist si la lipsa bauturilor americane; altfel, zic multi, oricum, daunatoare:))). Dl.Radu observ ca de cate ori va scrie cineva ca a3 face jocul psd-ului dv le raspundeti (uneori agresiv) ca a3 face dezbateri foarte echilibrate. Daca a 3 este asa de echidistanta de ce nu le explica simpatizantilor psd ca Iohannis cand a spus “my people sau my romanien” el s-a referit strict la poporul roman (el vorbeste numai in numele poporului roman cand face declaratii, asta-i cutuma)?Fapt ce va fost atentionat de mai multe persoane printre care si eu la o postare anterioara.Va pun aceasta intrebare deoarece am observat ca sunteti un admirator al lui Obama,va rog sa vedeti (verificati) discursurile lui si sa vedeti ca mereu spune “my people ” cand se refera la poporul american,si in nici un caz doar la americani de culoare cum ar putea sa inteleaga uni. Dv;Gadea:;Badea vorbiti si intelegeti foarte bine engleza si atunci se pune intrebarea; de ce nu le spuneti oamenilor acest lucru daca tot sunteti asa de echidistanti? Va rog sa verificati(online) in dictionarele engleze editate de Oxford sau Cambridge care sunt cele mai autorizate sa explice sensul cuvintelor din limba engleza ca sa va convingeti de cele scrise de mine. P.S. Cu scuzele de rigoare dar sa stiti ca aroganta;mistoul sau agresivitate raspunsurilor dv nu fac alceva decat sa confirme impartialitatea a dv si a3. P.S. Sper sa postati acest comentariu ca doar afrmati ca sunteti un jurnalist echidistant, nu-i asa? Cineva a avut o idee deșteaptă de spectacol–fotografia acestei persoane e departe de a fi un “instantaneu”–s-o aplaudam, zic. Sigur ca impactul ar fi fost mai mare daca persoana apărea cu fața descoperită, dar s-ar fi pierdut atmosfera de autenticitate a cadrului, odata pt ca nimeni n-ar fi avut curajul sa iese cu argumentul “pesedist” agățat de gât, intr-o mulțime radicalizată contra PSD, si a doua, pentru ca “poporul”din Piata Victoriei ori e anonim, in sensul propriu al cuvântului, ori nu mai e “popor”. Chestie de mare subtilitate, menită sa șteargă cea mai crâncenă dintre prostiile spuse de Conducator (Johannis) pentru a înfierbânta masele, anume: “romanii Mei” sunt in strada, etc. Aceasta expresie “nefericita”(vad c-a apărut un brand de political correctness românesc in virtutea căruia prostiile sunt nefericiri, porcăriile sunt greșeli, etc.deci ma conformez ) e cea care a dus la “uimitoarea” replică auzita, in direct, in emisiunea lui Mircea Badea: “du-te la Morții din Cotroceni” adresată unor anonimi purtând un banner cu o inscripție anosta, ceva cu “egalitate pt firmele romanești pe Piata”, luată din alta piesa, cum s-ar zice. In războiul digital care se duce de la începutul protestelor anti-PSD de anul acesta, s-a dat semnalul pentru retragerea profesioniștilor din campul tactic, adică a început sa se confecționeze legenda: oamenii ieșiți in Piata Victoriei nu voiau sa răstoarne rezultatul alegerilor, politicienii din opoziție nu voiau lovitura de stat, Iat Johannis n-a fost “nefericit” inspirat cand a inițiat tevatura. Ole, ole! Dragul meu, din pacate strada poate numai sa darame. Trebuie cineva sa si construiasca. Sa zicem ca ar pica guvernul PSD. Vezi pe altcineva in stare sa faca un guvern care sa fie sprijinit de parlament?? Daca sunt alegeri anticipate, poate nu mai face PSD 47% dar un 40% tot scoate – putem ajunge iarasi ca un partid de nimic ca UDMR sau PMP sa faca legea. Eu sunt anti-PSD pana in maduva oaselor dar asta-i realtiatea nasola din tara (de-aia nu trec pe acolo decat in vacante). Am citit pe hotnews un articol de Liiceanu in care ca de obicei a luat-o razna catre final (PSD is evil I’m great) – de-aia nici nu pun linkul. Dar idea principala era ca e nevoie de 40 de ani sa se schimbe generatiile – mai avem de asteptat 13. De ce sa ti ceri scuze ca n ai votat? Prostul ala vota cu basau mai bine ca n a votat,sa nu si mai ceara scuze. Sa si ceara scuze imbecilii care l au bagat pe basau si jigodiile lui in parlament. Dar pesedistii astia sunt la randul lor niste idioti nemernici anchilozati in fsnismul anilor 90. Basanul a furat de a rupt,a stiut cum,centralizat,un singur cap,el! pe fata,la adapostul si cu ajutorul legii,serviciilor,csm,kkre,csat,media samd…basau a rupt!si a scapat.da lectii. Luati lectii dela el mai psdisti. Cretinii pesedisti nici n au inceput si si au dat cu tesla in oaie.ce sa le pese astora de tara?primil lucru care l au facut a fost sa dea o lege a la dragnea,ca asta era important. Imi cer scuze ca am votat.nu se mai intampla.le as vota un par in cap basistilor si psdistilor aia sugatori de bani grasi. Mitingurile pli. Nimic! O bashina. Hemoragia de bani continua din buget(sa i vad pe unde scot camesa bravi dragnisti) saracia se accentueaza iar hotii tot neprinsi sunt.I,aia cre conteaza…basanu,udrula,videanu,etc….. A uitat lumea si de ghita si de mafia din justitie si servicii creata xe basau,de sutele de miliarde furate de clanul bashit….Mai bine se baseau la ore fixe in loc sa si aprinda telefoanele si desenau un cur din lasere dupa ce dansau pinguinul,era mai potrivit. Doreel! Tara are nevoie de mine! …. l a lasat pe dorel in izmene cu mancarea pe foc si purcese la miting.ca erau destui dorei acolo. Ma intreb daca isi dau seama de nivelul de manipulare? Si asta de la bun inceput, nu de acum. Daca acest spirit civic “spontan” nu a aparut sa zicem si in alte ocazii din trecut cum de altfel am vazut, ca si cum acesti tineri nu existau, nu aveau voce si nici atitudine, explica un singur lucru : ceea ce se intampla acum era programat sa aiba loc ACUM, respectiv dupa alegeri si pentru motivul ca au castigat unii alegerile. Cand vezi in societate o atitudine selectiva pentru a penaliza greseli /abateri si nu ai reactii -proteste la fel si atunci cand apar multe alte greseli/nereguli, inseamna ca nu esti capabil sa discerni si sa judeci cu mintea ta. Altii judeca pentru tine, tu esti doar dirijat catre o anumita directie -tinta. O marioneta. In final, daca intr-o situatie ca asta tensionata construita si derulata de la bun inceput pe pozitii radicale si un limbaj la fel de radical, fara toleranta sau minima intelepciune in sensul unei comunicari intre toate partile….. mai pe scurt : tara e putin “aruncata in aer”, sa nu zic MULT!, TU, Presedinte, Iohannis te duci in weekend la schi, ZAU!!!, ce dracu’ mai vorbim aici?. Baliverne?. Ca tinerii zic aia, ca strada face cutare, ca….oamenii la Cotroceni ….serios?! WTF!!!, Presedinte pleaca la relaxare si odihna, pur si simplu, totul e ok, e liniste si pace. Deci asta e. Presedintele e linistit si bine. Bun atunci de ce ne-ar interesa pe restul ceva legat de Piata Victoriei, Cotroceni , tensiuni conflicte, nervi si urlete? Pe bune traim intr-o tara nebuna? Da!. Atunci sa fie sanatosi si tinerii si cei de la Cotroceni si sa nu ne pese. Pare ca Presedintelui nu-i pasa, e frumos si placut la schi, mie de ce mi-ar pasa?. Foarte corect. Maximum 40-50.000 în Piață (23.000 mp) și care coincide cu ce spunea și dl. g-ral Abraham care știe ce spune care a fost și Șef al Poliției Române și ceva specialist pe la Politia Capitalei (na, c-am uitat ce…?). La care număr se adaugă, poate, 10-15.000 de pe strazile riverane. Asta- mi aduce aminte de numărul aberant de 500.000 mitingiști, număr vehiculat întregistrat la mitingul din Piața Palatului Telefoanelor ocazionat de discursul Regelui Mihai, toți, toți, simpatizanți ai regelui nu și curioși ca mai peste tot. Și-o știi bine cât e Piața. Cred că(, dar atunci nu era internet să faci niște capturi ale știrilor zilei) cifra acelor participanți la acea vreme dată de către tată presa de …dreapta era de…1.000.000. Cand la antena 3 se decide comentarea revendicarilor prin care protestatarii din Piata Victoriei îşi doresc să schimbe ceva in aceasta tara, va rog sa aveti rabdarea de a citi informatia pana la capat. Revendicarile au aparut, inca din start, insotite de explicatiile de mai jos. “1. Niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată „Ordonanţa 13”. „Ordonanţa 13” este un termen generic care defineşte orice act arbitrar al autorităţii statului, fără o fundamentare care să ţină cont de realităţile sociale şi de consensul general al societăţii. „Ordonanţa 13” înseamnă o inversare a valorilor fundamentale ale statului de drept. 2. Transparenţă în administraţie prin e-guvernare. E-guvernarea presupune publicarea din oficiu (obligatorie şi imediată) pe internet a tuturor actelor administrative ale instituţiilor finanţate din bani publici. 3. Avocatul poporului să fie ales direct de cetăţeni. Alegerea directă a avocatului poporului de către cetăţeni îi conferă acestuia legitimitate şi reprezentativitate, oferind astfel cetăţenilor şi posibilitatea de a-l revoca atunci când acesta îşi încalcă atribuţiile. 4. Cetăţenii să poată sesiza direct Curtea Constituţională. Controlul de constituţionalitate a legilor şi ordonanţelor de urgenţă să se realizeze şi la iniţiativa directă şi neintermediată a cetăţenilor, într-un număr de 100.000 de persoane cu drept de vot, similar cu pragul cerut de Constituţie pentru o iniţiativă legislativă. În aceste circumstanţe, Curtea Constituţională trebuie să aibă prerogativa de a suspenda aplicarea ordonanţelor/legilor asupra cărora a fost sesizată. 5. Depolitizarea funcţiilor publice şi ocuparea lor doar prin concurs.Cu excepţia funcţiilor din structurile guvernamentale – care prin natura lor sunt politice – toate celelalte funcţii publice să fie ocupate doar prin concurs de competenţe, transparent şi nearbitrar. 6. Membrii Guvernului să nu fie şi parlamentari. Exercitarea în acelaşi timp şi de aceeaşi persoană a unei funcţii executive şi legislative constituie o încălcare a principiului fundamental de separare a puterilor în stat. Totodată este afectată eficienţa exercitării prerogativelor asumate. 7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a guvernanţilor. Acest lucru ar reprezenta expresia egalităţii depline a tuturor cetăţenilor în faţa legii, indiferent de calitatea acestora. Ne referim strict la cercetarea penală nu la arest şi la membri ai Guvernului, nu la parlamentari – care în prezent pot fi cercetaţi fără aviz. 8. Fără penali în demnităţile şi funcţiile publice. Existenţa unei condamnări penale afectează credibilitatea demnitarilor şi a funcţionarilor publici, precum şi încrederea în instituţiile publice. Nicio persoană care a fost condamnată printr-o hotărâre judecătorească definitivă nu mai poate candida, respectiv nu mai poate fi numită într-o funcţie sau demnitate publică. În cazul în care condamnarea apare pe parcursul exercitării mandatului, persoana respectivă trebuie să fie demisă imediat după pronunţarea hotărârii judecătoreşti. O persoană condamnată penal redobândeşte dreptul de a ocupa o funcţie sau demnitate publică numai după reabilitarea judiciară.” Mi se pare ca presedintele Comisiei de control a SRI, senatorul Adrian Tutuianu se hazardeaza in mod absolut periculos pe un subiect in care oricum a debutat nefericit. Viziunea lui Tutuianu, afirmatiile sale, modul in care percepe el cateva din chestiunile simple si esentiale intr-un stat liber sunt de-a dreptul ingrijoratoare. A dat el la verificat niste companii private? In ce temei?! Si ce lege ar fi incalcat niste companii daca protesteaza impotriva Guvernului?! Devine o problema de siguranta nationala daca persoane fizice sau juridice isi exprima nemultumirea in legatura cu un act politic sau altul? Asta se intampla in Rusia, nu in UE ! Indiferent daca esti sau nu de acord cu ce se intampla in Piata Victoriei, libertatea de spune ce gandesti si de a protesta politic este inalienabila. Asta cel putin in Europa civilizata ! Care este legatura dintre siguranta nationala si protestele pe care toti, dar absolut toti liderii PSD, le-au considerat si le considera legitime? Si Dragnea, si Grindeanu, pina si Codrin Stefanescu. Maine-poimaine vine un traznit si zice ca si protestele de la Cotroceni sunt sprijinite de nu stiu ce fabrica din tara. Ce face Tutuianu, implica si acolo Comisia SRI? Ah, daca vorbim de extremism, violente, derapaje grave, stiu eu ce implicari ale unor structuri statale straine? Aia e altceva. Una este sa critici multinationalele pentru politica lor economica sau pentru salariile mici pe care le dau. Ori pentru ceea ce spune si Comisia Europeana, ca transfera profitul in alte tari. Si ca acest profit trebuie impozitat in tara in care se face. Cu totul altceva este sa transferi aceasta dezbatere fireasca intr-o societate democratica in domeniul securitatii nationale. Adica al potentialelor amenintari ! In loc sa caute dovezile marilor abuzuri institutionale din timpul regimului Basescu din perspectiva amenintarii statului democratic, senatorul Tutuianu cere implicarea SRI in informari despre privati. Mie imi pare ca senatorul Tutuianu pur si simplu nu stiu, legal si constitutional, ce ai voie si ce nu ai voie sa faci intr-o democratie. A vorbi despre informatii de la SRI in cazul unor proteste, asta inseamna ca ne intoarcem la inceputul anilor ’90, la metehne pe care le credeam demult apuse. La popa Simeon Tatu, Vasile Vacaru si alte figuri din primul legislativ romanesc dupa 1989. Sincer, cred foarte serios ca e profund in neregula ce spune si ce gandeste acest senator. Ar fi extrem de ingrijorator daca intregul PSD ar gandi la fel ! Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat joi, la finalul audierilor din comisie, că PSD „nu are nimic cu nicio multinaţională şi cu nicio firmă din România”, el solicitând verificarea activităţii unor conduceri de companii, atât cu capital extern, cât şi cu capital românesc, în protestele din ţară. „Aş vrea să vă spun câteva lucruri care cred eu că sunt utile. PSD nu are nimic cu nicio multinaţională şi cu nicio firmă din România. Firmele sunt importante să creeze locuri de muncă, să plătească taxe şi impozite, să respecte cadrul normativ existent. Au fost informaţii şi am cerut ca ele să fie verificate privind activitatea unor conduceri de companii şi ca să fim foarte echilibraţi şi cu capital extern dar şi cu capital românesc care s-au implicat în aceste proteste”, a precizat Adrian Ţuţuianu. El a ţinut să precizeze că îşi menţine afirmaţia potrivit căreia prezenţa unui director de multinaţională la proteste este „nepotrivită”. „Prezenţa unui director al unei firme multinaţionale, care se află în litigiu cu statul român pe anumite subiecte sau cu cetăţeni, la manifestaţii eu consider cel puţin nepotrivită şi îmi menţin această afirmaţie”, a subliniat senatorul PSD. Adrian Ţuţuianu a susţinut că există o directivă europeană care trebuie implementată şi în România. „Şi am mai spus ceva. Există o directivă europeană care trebuie implementată în România. Am avut astăzi o discuţie legată de eventualele reacţii ale unor firme faţă de implementarea acestei directive şi de intenţiile de modificări legislative ale Guvernului sau legate de salariul minim pe economie. Am primit asigurări că toate lucrurile care ţin de securitatea naţională ne vor fi aduse la cunoştinţă de SRI”, a afirmat social-democratul. Chestionat în ce calitate a spus că PSD nu are nimic cu nicio multinaţională, în calitate de preşedinte al Comisiei de control al SRI sau de membru al partidului, Ţuţuianu a evitat să dea un răspuns clar: „Când am spus că PSD nu are nimic cu multinaţionalele, am spus foarte clar”. De asemenea, întrebat de unde vine această concluzie, senatorul a spus: „Dacă am spus că PSD nu are legătură, nu are nimic cu multinaţionalele, este o afirmaţie făcută în numele PSD. Numărul doi, am spus foarte clar că ceea ce cerem noi multinaţionalelor este să respecte legea, să-şi plătească taxele şi impozitele, să-şi desfăşoare activitatea în limtele legii, să creeze locuri de muncă”. Întrebat în continuare la cine s-a referit când a spus „noi”, Adrian Ţuţuianu a precizat: „Şi noi, membrii Comisiei, şi noi, cei din PSD”. Şeful comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a declarat luni că va cere Serviciului Român de Informaţii (SRI) răspunsuri cu privire la suspiciunile sale că multinaţionalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din România, explicând că acest lucru ar încălca legea securităţii naţionale. In plus, trebuie sa se inteleaga integral articolul din Constitutie care face referire la libertatea de exprimare pentru ca pe langa drepturi avem si indatoriri: Art. 30 – Libertatea de exprimare (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă. (3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii. (4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată. (5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării. (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine. (7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri. (8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege. Articolul acesta este demn de semnatura lui Tapalaga. Va legati intr-un mod incredibil de arogant de demersurile lui Tutuianu care, cred ca din fericire, stie mai bine ca dvs ce are de facut. Pe mine ma deranjeaza, ca cetatean, faptul ca aceste companii private forteaza oamenii sa iasa in strada, sub amenintarea cu concedierea, pentru aparararea unor interese financiare. Toate aceste multinationale cum le spuneti, desi ele cf legislatiei, sant societati comerciale ca si un buticar. Toate, s-au dezvoltat pentru ca au cumparat pe nimic bogatiile tarii iar acum se umfla in pene. Nu platesc impozite, cersesc de la stat numai facilitati fiscale, taxe mici, preturi mici la energie, etc., asa ca se pare ca poporuleste cel care le tine pe ele. Protestul acesta pe care il proslaviti, nu este un drept, este un abuz. Oamenilor acelora nu le-a fost incalcat nici un drept ca sa protesteze. Nu au protestat avocatii, judecatorii din instante, juristii impotriva modificarilor codului penal si impotriva gratierii, ci numai neavenittii. Iar acest protest se prelungeste, ceea ce denota altceva. Nu vad nimic democratic in asta, din contra, guvernul i-a tolerat prea mult, ar fi cazul sa ia masuri dure ca sa isi poata continua activitatea, altfel va pierde puterea . Poate d-nul Tutuianu are niste informatii pe care dvs, chiar daca le-ati avea sub nas, nu le-ati vedea. Surprinzator, santeti rupt de realitate, nu stiti decat sa comparati orice situatie potrivnica cu Rusia/sau Putin e de vina si sa invocati parteneriatul strategic cu americanii de care numai dvs santeti mandru, in rest cui ii pasa? Prin aceasta atitudine aduceti numai deservicii postului Antena 3, o sa va pierdeti din audienta. Mi-ati dat un raspuns legat de cenzura intr-o zi, desi nu era vorba despre asta in postarea mea, dar acum asta faceti, cand apare o persoana dornica sa afle adevarul, incercati sa ii taiati elanul si o atacati. O fi vreun ordin de la americani? Te înșeli, prietene, crezînd că unii ”oameni de presă”, așa cum le spui, își vor cere vreodată scuze. Ei nu greșesc niciodată, nu știi? Ei, în marea lor majoritate, reprezintă o altă lume, o altă viață, alte interese, un alt mod de gândire și n-o să-și ceară scuze (”n-o să-și prezinte scuze”, mai bine spus) niciodată pentru că, altfel, făcând astfel de mărturisiri, adică admițând că au greșit, vor ”pieri” ca jurnaliști, ”omorâți”, discreditați de către cei care i-au creat. Dincontra, se vor plia cât vor putea, vor fi cu întotdeauna cu ”poporul”, și, așa cum vedem la tot pasul vor pendula dintr-o parte în alta(între ai lor și popor) și vor găsi alți și alți vinovați, niciodată pe ei, pe cei pe care îi susțin(chiar dacă ăia dădeau în gropi) sau pe cei de la care ascultă ordinele. Cum, adică, să-și ceară scuze? Pentru asta ar trebui să aibă rădăcini puternice în țară, să fie ancorați adânc în istorie și să nu persifleze tot ce este național și niciodată invidioși, etichetându-i extremiști și naționaliști, așa cum s-a văzut și se vede la tot pasul, pe cei care din inimă(și cu dovezi că au făcut ceva pentru Țară) ”ard”, poate, mai tare susținând interesele Țării. Tu i-ai văzut pe cei majoritari din presă postdecembristă, majoritar de dreapta, majoritar băsistă și majoritar joshannistă să spună ”of, ce prost am fost” în diferite faze ale tranziției care la noi nu se mai termină și care tranziție ne-a făcut Țara, Unitatea Națională harcea-parcea? Nu vezi, nu auzi, scrâșnitul dinților atunci când mai admit, din ani în paști, niște realizări ale stângii fără însă a nu-i ține din scurt scoțându-le pe ochi și cu ”Marile” lor greșeli? Mai gafează și ei, uneori, aducând câte-un fesenist ”nenorocit”, cum ar fi istoricii Petre Țurlea sau Viorica Moisiuc ori pe prozatorul Dinu Săraru care spuneau și-atunci, în anii 90, spun și-acum lucrurilor pe nume neconvenabile actualei propagande de presă dar astea sunt lucruri singulare. Și, absolut din greșeală. Restul, aceeași, cei care făcându-i albie de porci , pro-ruși, pro-kgb, anti-americani și anti-europeni și pe Țurlea și pe Moisiuc, și pe Dumitrașcu, și pe Vadim, și pe Adrian Păunescu, și pe Gheorghe Funar, și pe istorici precum Ioan Scurtu, Florin Constantiniu, Gheorghe Buzdugan, sau Ioan Coja. Să-și dau doar câteva exemple în care vedem că dând-o în bară rău de tot tac, totuși, chitic și absolut toți găsesc altora și nu lor vini: Guvernarea catastrofală A.C- CDR guvernare adusă de către toată presa – de vină au fost securiștii, comuniștii și Iliescu nu cei care au guvernat. Catastrofa numită băsescu-Președinte pe care au adus-o tot ăștia de care zici că ar trebui să-și prezinte scuze- de vină au fost atunci dar și acum, rușii, baronii, mogulii dar și Iliescu, Năstase și PSD-ul; Aducerea PNL-ului pe marginea prăpastiei (doar ”prin ei însișiși” zic eu) de către toată presa- nu vezi că tot Ponta și PSD-ul au fost de vină? Catastrofa numită ”joshannis” care și-n 2014, și-n 2015, și-n 2016, și în 2017 a ieșit în str.adă(lucru pe care nici băsescu nu l-a făcut sfidând majoritatea Țării) trage din toate pozițile alături de koveshi, servicii, csm și îccj în PSD, în Guvern, în Parlament nu vezi, de vină e tot PSD-ul, Ponta, Dragnea, Iordache, Țuțuianu. Așa că… Daca a 3 este asa de echidistanta de ce nu le explica simpatizantilor psd ca Iohannis cand a spus “my people sau my romanien” el s-a referit strict la poporul roman (el vorbeste numai in numele poporului roman cand face declaratii, asta-i cutuma)?Fapt ce va fost atentionat de mai multe persoane printre care si eu la o postare anterioara.Va pun aceasta intrebare deoarece am observat ca sunteti un admirator al lui Obama,va rog sa vedeti (verificati) discursurile lui si sa vedeti ca mereu spune “my people ” cand se refera la poporul american,si in nici un caz doar la americani de culoare cum ar putea sa inteleaga uni. Dv;Gadea:;Badea vorbiti si intelegeti foarte bine engleza si atunci se pune intrebarea; de ce nu le spuneti oamenilor acest lucru daca tot sunteti asa de echidistanti? Va rog sa verificati(online) in dictionarele engleze editate de Oxford sau Cambridge care sunt cele mai autorizate sa explice sensul cuvintelor din limba engleza ca sa va convingeti de cele scrise de mine. P.S. Cu scuzele de rigoare dar sa stiti ca aroganta;mistoul sau agresivitate raspunsurilor dv nu fac alceva decat sa confirme impartialitatea a dv si a3. P.S. Sper sa postati acest comentariu ca doar afrmati ca sunteti un jurnalist echidistant, nu-i asa? Cineva a avut o idee deșteaptă de spectacol–fotografia acestei persoane e departe de a fi un “instantaneu”–s-o aplaudam, zic. Sigur ca impactul ar fi fost mai mare daca persoana apărea cu fața descoperită, dar s-ar fi pierdut atmosfera de autenticitate a cadrului, odata pt ca nimeni n-ar fi avut curajul sa iese cu argumentul “pesedist” agățat de gât, intr-o mulțime radicalizată contra PSD, si a doua, pentru ca “poporul”din Piata Victoriei ori e anonim, in sensul propriu al cuvântului, ori nu mai e “popor”. Chestie de mare subtilitate, menită sa șteargă cea mai crâncenă dintre prostiile spuse de Conducator (Johannis) pentru a înfierbânta masele, anume: “romanii Mei” sunt in strada, etc. Aceasta expresie “nefericita”(vad c-a apărut un brand de political correctness românesc in virtutea căruia prostiile sunt nefericiri, porcăriile sunt greșeli, etc.deci ma conformez ) e cea care a dus la “uimitoarea” replică auzita, in direct, in emisiunea lui Mircea Badea: “du-te la Morții din Cotroceni” adresată unor anonimi purtând un banner cu o inscripție anosta, ceva cu “egalitate pt firmele romanești pe Piata”, luată din alta piesa, cum s-ar zice. In războiul digital care se duce de la începutul protestelor anti-PSD de anul acesta, s-a dat semnalul pentru retragerea profesioniștilor din campul tactic, adică a început sa se confecționeze legenda: oamenii ieșiți in Piata Victoriei nu voiau sa răstoarne rezultatul alegerilor, politicienii din opoziție nu voiau lovitura de stat, Iat Johannis n-a fost “nefericit” inspirat cand a inițiat tevatura. Ole, ole! Dragul meu, din pacate strada poate numai sa darame. Trebuie cineva sa si construiasca. Sa zicem ca ar pica guvernul PSD. Vezi pe altcineva in stare sa faca un guvern care sa fie sprijinit de parlament?? Daca sunt alegeri anticipate, poate nu mai face PSD 47% dar un 40% tot scoate – putem ajunge iarasi ca un partid de nimic ca UDMR sau PMP sa faca legea. Eu sunt anti-PSD pana in maduva oaselor dar asta-i realtiatea nasola din tara (de-aia nu trec pe acolo decat in vacante). Am citit pe hotnews un articol de Liiceanu in care ca de obicei a luat-o razna catre final (PSD is evil I’m great) – de-aia nici nu pun linkul. Dar idea principala era ca e nevoie de 40 de ani sa se schimbe generatiile – mai avem de asteptat 13. De ce sa ti ceri scuze ca n ai votat? Prostul ala vota cu basau mai bine ca n a votat,sa nu si mai ceara scuze. Sa si ceara scuze imbecilii care l au bagat pe basau si jigodiile lui in parlament. Dar pesedistii astia sunt la randul lor niste idioti nemernici anchilozati in fsnismul anilor 90. Basanul a furat de a rupt,a stiut cum,centralizat,un singur cap,el! pe fata,la adapostul si cu ajutorul legii,serviciilor,csm,kkre,csat,media samd…basau a rupt!si a scapat.da lectii. Luati lectii dela el mai psdisti. Cretinii pesedisti nici n au inceput si si au dat cu tesla in oaie.ce sa le pese astora de tara?primil lucru care l au facut a fost sa dea o lege a la dragnea,ca asta era important. Imi cer scuze ca am votat.nu se mai intampla.le as vota un par in cap basistilor si psdistilor aia sugatori de bani grasi. Mitingurile pli. Nimic! O bashina. Hemoragia de bani continua din buget(sa i vad pe unde scot camesa bravi dragnisti) saracia se accentueaza iar hotii tot neprinsi sunt.I,aia cre conteaza…basanu,udrula,videanu,etc….. A uitat lumea si de ghita si de mafia din justitie si servicii creata xe basau,de sutele de miliarde furate de clanul bashit….Mai bine se baseau la ore fixe in loc sa si aprinda telefoanele si desenau un cur din lasere dupa ce dansau pinguinul,era mai potrivit. Doreel! Tara are nevoie de mine! …. l a lasat pe dorel in izmene cu mancarea pe foc si purcese la miting.ca erau destui dorei acolo. Ma intreb daca isi dau seama de nivelul de manipulare? Si asta de la bun inceput, nu de acum. Daca acest spirit civic “spontan” nu a aparut sa zicem si in alte ocazii din trecut cum de altfel am vazut, ca si cum acesti tineri nu existau, nu aveau voce si nici atitudine, explica un singur lucru : ceea ce se intampla acum era programat sa aiba loc ACUM, respectiv dupa alegeri si pentru motivul ca au castigat unii alegerile. Cand vezi in societate o atitudine selectiva pentru a penaliza greseli /abateri si nu ai reactii -proteste la fel si atunci cand apar multe alte greseli/nereguli, inseamna ca nu esti capabil sa discerni si sa judeci cu mintea ta. Altii judeca pentru tine, tu esti doar dirijat catre o anumita directie -tinta. O marioneta. In final, daca intr-o situatie ca asta tensionata construita si derulata de la bun inceput pe pozitii radicale si un limbaj la fel de radical, fara toleranta sau minima intelepciune in sensul unei comunicari intre toate partile….. mai pe scurt : tara e putin “aruncata in aer”, sa nu zic MULT!, TU, Presedinte, Iohannis te duci in weekend la schi, ZAU!!!, ce dracu’ mai vorbim aici?. Baliverne?. Ca tinerii zic aia, ca strada face cutare, ca….oamenii la Cotroceni ….serios?! WTF!!!, Presedinte pleaca la relaxare si odihna, pur si simplu, totul e ok, e liniste si pace. Deci asta e. Presedintele e linistit si bine. Bun atunci de ce ne-ar interesa pe restul ceva legat de Piata Victoriei, Cotroceni , tensiuni conflicte, nervi si urlete? Pe bune traim intr-o tara nebuna? Da!. Atunci sa fie sanatosi si tinerii si cei de la Cotroceni si sa nu ne pese. Pare ca Presedintelui nu-i pasa, e frumos si placut la schi, mie de ce mi-ar pasa?. Foarte corect. Maximum 40-50.000 în Piață (23.000 mp) și care coincide cu ce spunea și dl. g-ral Abraham care știe ce spune care a fost și Șef al Poliției Române și ceva specialist pe la Politia Capitalei (na, c-am uitat ce…?). La care număr se adaugă, poate, 10-15.000 de pe strazile riverane. Asta- mi aduce aminte de numărul aberant de 500.000 mitingiști, număr vehiculat întregistrat la mitingul din Piața Palatului Telefoanelor ocazionat de discursul Regelui Mihai, toți, toți, simpatizanți ai regelui nu și curioși ca mai peste tot. Și-o știi bine cât e Piața. Cred că(, dar atunci nu era internet să faci niște capturi ale știrilor zilei) cifra acelor participanți la acea vreme dată de către tată presa de …dreapta era de…1.000.000. Cand la antena 3 se decide comentarea revendicarilor prin care protestatarii din Piata Victoriei îşi doresc să schimbe ceva in aceasta tara, va rog sa aveti rabdarea de a citi informatia pana la capat. Revendicarile au aparut, inca din start, insotite de explicatiile de mai jos. “1. Niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată „Ordonanţa 13”. „Ordonanţa 13” este un termen generic care defineşte orice act arbitrar al autorităţii statului, fără o fundamentare care să ţină cont de realităţile sociale şi de consensul general al societăţii. „Ordonanţa 13” înseamnă o inversare a valorilor fundamentale ale statului de drept. 2. Transparenţă în administraţie prin e-guvernare. E-guvernarea presupune publicarea din oficiu (obligatorie şi imediată) pe internet a tuturor actelor administrative ale instituţiilor finanţate din bani publici. 3. Avocatul poporului să fie ales direct de cetăţeni. Alegerea directă a avocatului poporului de către cetăţeni îi conferă acestuia legitimitate şi reprezentativitate, oferind astfel cetăţenilor şi posibilitatea de a-l revoca atunci când acesta îşi încalcă atribuţiile. 4. Cetăţenii să poată sesiza direct Curtea Constituţională. Controlul de constituţionalitate a legilor şi ordonanţelor de urgenţă să se realizeze şi la iniţiativa directă şi neintermediată a cetăţenilor, într-un număr de 100.000 de persoane cu drept de vot, similar cu pragul cerut de Constituţie pentru o iniţiativă legislativă. În aceste circumstanţe, Curtea Constituţională trebuie să aibă prerogativa de a suspenda aplicarea ordonanţelor/legilor asupra cărora a fost sesizată. 5. Depolitizarea funcţiilor publice şi ocuparea lor doar prin concurs.Cu excepţia funcţiilor din structurile guvernamentale – care prin natura lor sunt politice – toate celelalte funcţii publice să fie ocupate doar prin concurs de competenţe, transparent şi nearbitrar. 6. Membrii Guvernului să nu fie şi parlamentari. Exercitarea în acelaşi timp şi de aceeaşi persoană a unei funcţii executive şi legislative constituie o încălcare a principiului fundamental de separare a puterilor în stat. Totodată este afectată eficienţa exercitării prerogativelor asumate. 7. Eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a guvernanţilor. Acest lucru ar reprezenta expresia egalităţii depline a tuturor cetăţenilor în faţa legii, indiferent de calitatea acestora. Ne referim strict la cercetarea penală nu la arest şi la membri ai Guvernului, nu la parlamentari – care în prezent pot fi cercetaţi fără aviz. 8. Fără penali în demnităţile şi funcţiile publice. O persoană condamnată penal redobândeşte dreptul de a ocupa o funcţie sau demnitate publică numai după reabilitarea judiciară.” Mi se pare ca presedintele Comisiei de control a SRI, senatorul Adrian Tutuianu se hazardeaza in mod absolut periculos pe un subiect in care oricum a debutat nefericit. Viziunea lui Tutuianu, afirmatiile sale, modul in care percepe el cateva din chestiunile simple si esentiale intr-un stat liber sunt de-a dreptul ingrijoratoare. A dat el la verificat niste companii private? In ce temei?! Si ce lege ar fi incalcat niste companii daca protesteaza impotriva Guvernului?! Devine o problema de siguranta nationala daca persoane fizice sau juridice isi exprima nemultumirea in legatura cu un act politic sau altul? Asta se intampla in Rusia, nu in UE ! Indiferent daca esti sau nu de acord cu ce se intampla in Piata Victoriei, libertatea de spune ce gandesti si de a protesta politic este inalienabila. Asta cel putin in Europa civilizata ! Care este legatura dintre siguranta nationala si protestele pe care toti, dar absolut toti liderii PSD, le-au considerat si le considera legitime? Si Dragnea, si Grindeanu, pina si Codrin Stefanescu. Maine-poimaine vine un traznit si zice ca si protestele de la Cotroceni sunt sprijinite de nu stiu ce fabrica din tara. Ce face Tutuianu, implica si acolo Comisia SRI? Ah, daca vorbim de extremism, violente, derapaje grave, stiu eu ce implicari ale unor structuri statale straine? Aia e altceva. Una este sa critici multinationalele pentru politica lor economica sau pentru salariile mici pe care le dau. Ori pentru ceea ce spune si Comisia Europeana, ca transfera profitul in alte tari. Si ca acest profit trebuie impozitat in tara in care se face. Cu totul altceva este sa transferi aceasta dezbatere fireasca intr-o societate democratica in domeniul securitatii nationale. Adica al potentialelor amenintari ! In loc sa caute dovezile marilor abuzuri institutionale din timpul regimului Basescu din perspectiva amenintarii statului democratic, senatorul Tutuianu cere implicarea SRI in informari despre privati. Mie imi pare ca senatorul Tutuianu pur si simplu nu stiu, legal si constitutional, ce ai voie si ce nu ai voie sa faci intr-o democratie. A vorbi despre informatii de la SRI in cazul unor proteste, asta inseamna ca ne intoarcem la inceputul anilor ’90, la metehne pe care le credeam demult apuse. La popa Simeon Tatu, Vasile Vacaru si alte figuri din primul legislativ romanesc dupa 1989. Sincer, cred foarte serios ca e profund in neregula ce spune si ce gandeste acest senator. Ar fi extrem de ingrijorator daca intregul PSD ar gandi la fel ! Preşedintele Comisiei de control al SRI, Adrian Ţuţuianu, a declarat joi, la finalul audierilor din comisie, că PSD „nu are nimic cu nicio multinaţională şi cu nicio firmă din România”, el solicitând verificarea activităţii unor conduceri de companii, atât cu capital extern, cât şi cu capital românesc, în protestele din ţară. „Aş vrea să vă spun câteva lucruri care cred eu că sunt utile. PSD nu are nimic cu nicio multinaţională şi cu nicio firmă din România. Firmele sunt importante să creeze locuri de muncă, să plătească taxe şi impozite, să respecte cadrul normativ existent. Au fost informaţii şi am cerut ca ele să fie verificate privind activitatea unor conduceri de companii şi ca să fim foarte echilibraţi şi cu capital extern dar şi cu capital românesc care s-au implicat în aceste proteste”, a precizat Adrian Ţuţuianu. El a ţinut să precizeze că îşi menţine afirmaţia potrivit căreia prezenţa unui director de multinaţională la proteste este „nepotrivită”. „Prezenţa unui director al unei firme multinaţionale, care se află în litigiu cu statul român pe anumite subiecte sau cu cetăţeni, la manifestaţii eu consider cel puţin nepotrivită şi îmi menţin această afirmaţie”, a subliniat senatorul PSD. Adrian Ţuţuianu a susţinut că există o directivă europeană care trebuie implementată şi în România. „Şi am mai spus ceva. Există o directivă europeană care trebuie implementată în România. Am avut astăzi o discuţie legată de eventualele reacţii ale unor firme faţă de implementarea acestei directive şi de intenţiile de modificări legislative ale Guvernului sau legate de salariul minim pe economie. Am primit asigurări că toate lucrurile care ţin de securitatea naţională ne vor fi aduse la cunoştinţă de SRI”, a afirmat social-democratul. Chestionat în ce calitate a spus că PSD nu are nimic cu nicio multinaţională, în calitate de preşedinte al Comisiei de control al SRI sau de membru al partidului, Ţuţuianu a evitat să dea un răspuns clar: „Când am spus că PSD nu are nimic cu multinaţionalele, am spus foarte clar”. De asemenea, întrebat de unde vine această concluzie, senatorul a spus: „Dacă am spus că PSD nu are legătură, nu are nimic cu multinaţionalele, este o afirmaţie făcută în numele PSD. Numărul doi, am spus foarte clar că ceea ce cerem noi multinaţionalelor este să respecte legea, să-şi plătească taxele şi impozitele, să-şi desfăşoare activitatea în limtele legii, să creeze locuri de muncă”. Întrebat în continuare la cine s-a referit când a spus „noi”, Adrian Ţuţuianu a precizat: „Şi noi, membrii Comisiei, şi noi, cei din PSD”. Şeful comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, a declarat luni că va cere Serviciului Român de Informaţii (SRI) răspunsuri cu privire la suspiciunile sale că multinaţionalele ar fi sprijinit protestele antiguvernamentale din România, explicând că acest lucru ar încălca legea securităţii naţionale. In plus, trebuie sa se inteleaga integral articolul din Constitutie care face referire la libertatea de exprimare pentru ca pe langa drepturi avem si indatoriri: Art. 30 – Libertatea de exprimare (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile. (2) Cenzura de orice fel este interzisă. (3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii. (4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată. (5) Legea poate impune mijloacelor de comunicare în masă obligaţia de a face publică sursa finanţării. (6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine. (7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri. (8) Răspunderea civilă pentru informaţia sau pentru creaţia adusă la cunoştinţă publică revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestării artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, în condiţiile legii. Delictele de presă se stabilesc prin lege. Articolul acesta este demn de semnatura lui Tapalaga. Va legati intr-un mod incredibil de arogant de demersurile lui Tutuianu care, cred ca din fericire, stie mai bine ca dvs ce are de facut. Pe mine ma deranjeaza, ca cetatean, faptul ca aceste companii private forteaza oamenii sa iasa in strada, sub amenintarea cu concedierea, pentru aparararea unor interese financiare. Toate aceste multinationale cum le spuneti, desi ele cf legislatiei, sant societati comerciale ca si un buticar. Toate, s-au dezvoltat pentru ca au cumparat pe nimic bogatiile tarii iar acum se umfla in pene. Nu platesc impozite, cersesc de la stat numai facilitati fiscale, taxe mici, preturi mici la energie, etc., asa ca se pare ca poporuleste cel care le tine pe ele. Protestul acesta pe care il proslaviti, nu este un drept, este un abuz. Oamenilor acelora nu le-a fost incalcat nici un drept ca sa protesteze. Nu au protestat avocatii, judecatorii din instante, juristii impotriva modificarilor codului penal si impotriva gratierii, ci numai neavenittii. Iar acest protest se prelungeste, ceea ce denota altceva. Nu vad nimic democratic in asta, din contra, guvernul i-a tolerat prea mult, ar fi cazul sa ia masuri dure ca sa isi poata continua activitatea, altfel va pierde puterea . Poate d-nul Tutuianu are niste informatii pe care dvs, chiar daca le-ati avea sub nas, nu le-ati vedea. Surprinzator, santeti rupt de realitate, nu stiti decat sa comparati orice situatie potrivnica cu Rusia/sau Putin e de vina si sa invocati parteneriatul strategic cu americanii de care numai dvs santeti mandru, in rest cui ii pasa? Prin aceasta atitudine aduceti numai deservicii postului Antena 3, o sa va pierdeti din audienta. Mi-ati dat un raspuns legat de cenzura intr-o zi, desi nu era vorba despre asta in postarea mea, dar acum asta faceti, cand apare o persoana dornica sa afle adevarul, incercati sa ii taiati elanul si o atacati. O fi vreun ordin de la americani? Te înșeli, prietene, crezînd că unii ”oameni de presă”, așa cum le spui, își vor cere vreodată scuze. Ei nu greșesc niciodată, nu știi? Ei, în marea lor majoritate, reprezintă o altă lume, o altă viață, alte interese, un alt mod de gândire și n-o să-și ceară scuze (”n-o să-și prezinte scuze”, mai bine spus) niciodată pentru că, altfel, făcând astfel de mărturisiri, adică admițând că au greșit, vor ”pieri” ca jurnaliști, ”omorâți”, discreditați de către cei care i-au creat. Dincontra, se vor plia cât vor putea, vor fi cu întotdeauna cu ”poporul”, și, așa cum vedem la tot pasul vor pendula dintr-o parte în alta(între ai lor și popor) și vor găsi alți și alți vinovați, niciodată pe ei, pe cei pe care îi susțin(chiar dacă ăia dădeau în gropi) sau pe cei de la care ascultă ordinele. Cum, adică, să-și ceară scuze? Pentru asta ar trebui să aibă rădăcini puternice în țară, să fie ancorați adânc în istorie și să nu persifleze tot ce este național și niciodată invidioși, etichetându-i extremiști și naționaliști, așa cum s-a văzut și se vede la tot pasul, pe cei care din inimă(și cu dovezi că au făcut ceva pentru Țară) ”ard”, poate, mai tare susținând interesele Țării. Tu i-ai văzut pe cei majoritari din presă postdecembristă, majoritar de dreapta, majoritar băsistă și majoritar joshannistă să spună ”of, ce prost am fost” în diferite faze ale tranziției care la noi nu se mai termină și care tranziție ne-a făcut Țara, Unitatea Națională harcea-parcea? Nu vezi, nu auzi, scrâșnitul dinților atunci când mai admit, din ani în paști, niște realizări ale stângii fără însă a nu-i ține din scurt scoțându-le pe ochi și cu ”Marile” lor greșeli? Mai gafează și ei, uneori, aducând câte-un fesenist ”nenorocit”, cum ar fi istoricii Petre Țurlea sau Viorica Moisiuc ori pe prozatorul Dinu Săraru care spuneau și-atunci, în anii 90, spun și-acum lucrurilor pe nume neconvenabile actualei propagande de presă dar astea sunt lucruri singulare. Și, absolut din greșeală. Restul, aceeași, cei care făcându-i albie de porci , pro-ruși, pro-kgb, anti-americani și anti-europeni și pe Țurlea și pe Moisiuc, și pe Dumitrașcu, și pe Vadim, și pe Adrian Păunescu, și pe Gheorghe Funar, și pe istorici precum Ioan Scurtu, Florin Constantiniu, Gheorghe Buzdugan, sau Ioan Coja. Să-și dau doar câteva exemple în care vedem că dând-o în bară rău de tot tac, totuși, chitic și absolut toți găsesc altora și nu lor vini: Guvernarea catastrofală A.C- CDR guvernare adusă de către toată presa – de vină au fost securiștii, comuniștii și Iliescu nu cei care au guvernat. Catastrofa numită băsescu-Președinte pe care au adus-o tot ăștia de care zici că ar trebui să-și prezinte scuze- de vină au fost atunci dar și acum, rușii, baronii, mogulii dar și Iliescu, Năstase și PSD-ul; Aducerea PNL-ului pe marginea prăpastiei (doar ”prin ei însișiși” zic eu) de către toată presa- nu vezi că tot Ponta și PSD-ul au fost de vină? Catastrofa numită ”joshannis” care și-n 2014, și-n 2015, și-n 2016, și în 2017 a ieșit în str.adă(lucru pe care nici băsescu nu l-a făcut sfidând majoritatea Țării) trage din toate pozițile alături de koveshi, servicii, csm și îccj în PSD, în Guvern, în Parlament nu vezi, de vină e tot PSD-ul, Ponta, Dragnea, Iordache, Țuțuianu. Așa că… Daca a 3 este asa de echidistanta de ce nu le explica simpatizantilor psd ca Iohannis cand a spus “my people sau my romanien” el s-a referit strict la poporul roman (el vorbeste numai in numele poporului roman cand face declaratii, asta-i cutuma)?Fapt ce va fost atentionat de mai multe persoane printre care si eu la o postare anterioara.Va pun aceasta intrebare deoarece am observat ca sunteti un admirator al lui Obama,va rog sa vedeti (verificati) discursurile lui si sa vedeti ca mereu spune “my people ” cand se refera la poporul american,si in nici un caz doar la americani de culoare cum ar putea sa inteleaga uni. Dv;Gadea:;Badea vorbiti si intelegeti foarte bine engleza si atunci se pune intrebarea; de ce nu le spuneti oamenilor acest lucru daca tot sunteti asa de echidistanti? Va rog sa verificati(online) in dictionarele engleze editate de Oxford sau Cambridge care sunt cele mai autorizate sa explice sensul cuvintelor din limba engleza ca sa va convingeti de cele scrise de mine. P.S. Cu scuzele de rigoare dar sa stiti ca aroganta;mistoul sau agresivitate raspunsurilor dv nu fac alceva decat sa confirme impartialitatea a dv si a3. P.S. Sper sa postati acest comentariu ca doar afrmati ca sunteti un jurnalist echidistant, nu-i asa? Cineva a avut o idee deșteaptă de spectacol–fotografia acestei persoane e departe de a fi un “instantaneu”–s-o aplaudam, zic. Sigur ca impactul ar fi fost mai mare daca persoana apărea cu fața descoperită, dar s-ar fi pierdut atmosfera de autenticitate a cadrului, odata pt ca nimeni n-ar fi avut curajul sa iese cu argumentul “pesedist” agățat de gât, intr-o mulțime radicalizată contra PSD, si a doua, pentru ca “poporul”din Piata Victoriei ori e anonim, in sensul propriu al cuvântului, ori nu mai e “popor”. Chestie de mare subtilitate, menită sa șteargă cea mai crâncenă dintre prostiile spuse de Conducator (Johannis) pentru a înfierbânta masele, anume: “romanii Mei” sunt in strada, etc. Aceasta expresie “nefericita”(vad c-a apărut un brand de political correctness românesc in virtutea căruia prostiile sunt nefericiri, porcăriile sunt greșeli, etc.deci ma conformez ) e cea care a dus la “uimitoarea” replică auzita, in direct, in emisiunea lui Mircea Badea: “du-te la Morții din Cotroceni” adresată unor anonimi purtând un banner cu o inscripție anosta, ceva cu “egalitate pt firmele romanești pe Piata”, luată din alta piesa, cum s-ar zice. In războiul digital care se duce de la începutul protestelor anti-PSD de anul acesta, s-a dat semnalul pentru retragerea profesioniștilor din campul tactic, adică a început sa se confecționeze legenda: oamenii ieșiți in Piata Victoriei nu voiau sa răstoarne rezultatul alegerilor, politicienii din opoziție nu voiau lovitura de stat, Iat Johannis n-a fost “nefericit” inspirat cand a inițiat tevatura. Ole, ole! Dragul meu, din pacate strada poate numai sa darame. Trebuie cineva sa si construiasca. Sa zicem ca ar pica guvernul PSD. Vezi pe altcineva in stare sa faca un guvern care sa fie sprijinit de parlament?? Daca sunt alegeri anticipate, poate nu mai face PSD 47% dar un 40% tot scoate – putem ajunge iarasi ca un partid de nimic ca UDMR sau PMP sa faca legea. Eu sunt anti-PSD pana in maduva oaselor dar asta-i realtiatea nasola din tara (de-aia nu trec pe acolo decat in vacante). Am citit pe hotnews un articol de Liiceanu in care ca de obicei a luat-o razna catre final (PSD is evil I’m great) – de-aia nici nu pun linkul.

  https://www.youtube.com/watch?v=sVsuqRxtGJA&spfreload=10

  • jos hannis a spus:romanii mei din strada.e clar ca nu se gandea la tot poporul roman.ce de timp liber ai mai nene! lunga postare.

   • @nikk
    Nu stiam ca pe un blog poti sa publici romane-fluviu, O fi avut cineva rabdare sa citeasca toata postarea, eu stiu ca nu am avut, oricat m-am straduit!?

    • E plagiat… peste 4 % ! Mi-a luat ce-am spus prin alte parti, copy-paste, si a facut “nimic”… D-aia e lung, c-a concatenat:))
     Acu’, serios vorbind, p-aici e cu Sadoveanu ?! Cu Balzac !? C-atunci, luam fiecare (nu ca nu s-ar practica – vad la “idei” p-aici, de tzipa neuronu’ !) si facem texte…
     Brrrr, ma simt urmarit:))) Si, vorba lu’ Babanu, comentat de Dan Puric : ce urmarim noi prin asta ?! urmarim sa nu fim urmariti:)))
     Eu credeam ca p-aici il urmarim doar pe dl. Tudor; primul paragraf, stiu sigur, nu l-am citit, l-am scris. Ma simt mai important, e drept; dar nu mai bine:))) Daca maine-poimaine vad si d-alea vorbite (nu doar ce-am scris ici-colo), atunci chiar e timpul sa pregatesc boccelutza:))

  • Nu-i mai bine sa faci tu o carte si sa-ti scrii acolo toate memoriile?
   Aici se posteaza scurt si la obiect.

  • @Zanika Papushuika imi incerci rabdarea si nervii cu acesta postare ?
   Daca ai dormit prost azi noapte iti recomand multa odihna.

 3. Luaţi legătură cu Ciutacu a arătat aseară fotografii cu ”nemernicul” înconjurat de capii sri şi dna! Vă miră că li se toarnă apă la rădăcină pentru a menţine haosul?

  • Tot “deranjul” din piete este ca sa distraga atentia de la adevaratele declaratii ale lui Ghita care au provocat un “cutremur” major si incercarea de a “spala” imaginea dezastruoasa a Lulutei care este mai mult decat vinovata in tot acest “roman” devoalat de Ghita.

  • Nu ca ar fi avut de ales, a fost sesizare nu autosesizare deci daca nu lua atitudine lua altitudine. Nu i-ar strica – pana una-alta – sa mai mediteze pe subiectul separatiei puterilor in stat

  • Daaaa, te bucuri mult ca domnul Lazar Augustin a luat atitudine rau, la fel cum a luat atitudine si in data de 13 decembrie 2016 imediat dupa alegeri, atunci cand a avut grija sa ii inchida urgent ambele dosare ale lui Basescu Sticle, alea cu casa din Mihaileanu si schimbul de terenuri cu Casuneanu care fusesera redeschise. De-aceea tu te bucuri mult ca acest foarte mare procuror de mare angvergura si mare caracter Augustin Lazar a luat el atitudine, ma nene ma! Ce ti-e si cu basistii astia opariti, care se tavalesc la infinit in chinurile facerii si pe care n-ai cum sa-i opresti din ragait basisme pana la plus infinit! Of, of, mai, mai!

   • Pai nu mai bine se verifica averea asta de 23 milioane euro …5 case mari americane mult mai valoroase decat cocioabele sasesti…cine mai are lingouri de aur la 40 ani….deocamdata domnul Johannis a recunoscut ca a facut meditatii impreuna cu sotia lui… ce trucuri a folosit doamna asta de este atat de bogata nu stiu dar merita investigata!

 4. plicusor dan dosar? imposibil.suna nenea jos hannis la justitia independenta si statul de drept si se rezolva.ptr. partidul lui de pe banca de rezerve,orice!

 5. Mai șocant mi se pare că Dragnea nu inițiază suspendarea președintelui ! O să pice și acest guvern că a rămas tiranul la Cotroceni , și cine suferă ? Tot noi , muritoruii de rând

  • si daca il suspenda,esti sigur ca la referendumul de demitere nu vor veni toti cretineii care l-au votat in 2014 sa il sustina? aia care stau toata ziua cu statul de drept in gura si se inchina la icoana codrutei?

 6. Radu , prima zi de weekend a trecut , eu zic să începem săptămâna cu zâmbetul pe buze 😀
  – Doamne Piștii ce coșmar am avut
  Cică a intrat în casă la mine un mascat , l-am întrebat ce vrea …
  A zis că el caută orgasmul soției mele
  – Păi și tu ce-ai făcut ?
  – M-am ridicat să-l căutăm împreună
  Când apuci să te duci în sat și să ai musafiri la asă … 😀

  • Muoammm, si cat de amuzanta poate sa fie ma nene poanta asta (banc?) sau ce titulatura vrea sa poarte acesta garagara expirata, ca sa zic asa! Sa mor calcat de troleibuz, m-a luat somnul dupe, am intrat in lumea viselor direct de cat de tare e! Paaaa

 7. Astept , ca aia cu cartoanele din Parlament sa le puna si in capul lui Nicusor Dan . Sau nu . Alo USR-ul pai ce facem bre dormim ?

  • Urmarirea penala e in rem, adica e pe fapta, nu pe persoana. In concluzie Plicusor Ban nu are nicio problema personala in acest dosar.

 8. “In rem” o sa moara dosarul asta!
  Se mai indoieste cineva ca acest partid de buzunar al lui Johannis va avea cea mai mica neplacere din partea justitiei atat timp cat la Cotroceni va fi acest presedinte?
  Bag mana-n foc (vorba francezului) ca nu vom mai auzi nimc despre acest dosar, asa cum nu am mai auzit despre multe altele.

 9. Personal, nu-mi vine a crede ca Nicușor Dan a facut mișmașuri financiare cu buna știință-am mai văzut zăpăciți de genul lui care habar n-au de administrație (nu contează ca-i matematician, contabilitatea si gestiunea sunt discipline total diferite, chiar daca toate folosesc cifre) si care se trezesc fugăriți de fisc fara măcar sa stie care le este vina. In cazul USB-USR încurcăturile par sa vina din “fuziunea” , si aceea problematica, de dinaintea parlamentarelor, cand, amatoricește, s-a trecut la faptă fara avocați si contabili care sa puna firma pe baze legale. Cred ca de-asta a fost si cearta cu Moroianu, soțul vajnicei Clotilde, Moroianu fiind, probabil, speriat de învârtelile brokerului de la Kiev pe seama organizației -ca daca e cineva care a facut delapidare, evaziune si alte “inginerii” de care Nicușor Dan abia acum află, din Dicționar! ca inseamna niste “chestii”in afara legii, acela e finanțistului care s-a ocupat de fondurile de campanie, nu vedeta politica! Mi se pare plauzibila varianta, cu atat mai mult cu cat cuplul Moroianu Armand a intrat in umbra, nici mie nu mi-ar plăcea sa fiu de față la un spectacol atat de penibil cum e cel de frauda financiară, după ce-am fost vedeta necontestata a Anti-corupției patriotice. Desigur, s-ar putea sa nu se ajungă la proces, daca brokerul e vreun securist care a spălat bani cu aprobare de la centru; daca ajunge, totuși, la tribunal, va fi încă o confirmare a dictonului ca prostia cu cheltuială se ține.până atunci consider ca șeful USR e doar un fraier ros de ambiție căruia nu-i pasă cu cine se aduna, si se repede pe orice afacerist care-i promite succes imediat in cariera.

  • Da ma, saracul, nu stie de capul lui Plicusor Ban asta! Ca daca e ceva de rau despre el inseamna ca el nu stia, alta varianta nu exista, nu?! Mai ales daca esti USR-ist impartial, echidistant si foarte obiectiv, care umbli toata ziua numai cu adevarul si corectitudinea in gura, tu bagand numai harneala de fapt!

   Normal ca Plicusor Ban nu stia saracul ca i-a fost finantata ilegal campania de la parlamentare! La fel ca atunci cand il intreba Mircea Badea in decembrie 2016 in emisiunea “Estential” daca stie despre teza de doctorat plagiata a lui Kovesi, iar Plicusor Ban zicea ca el n-a vazut, n-a auzit nimic, si ca el nu stie absolut nimic despre povestea respectiva! Normaaaaal! C-asa-i la smecheri, ce vrei! Toti sunt nevinovati, mai ales daca sunt ai tai!

   P.S. Cred ca indiferent ca romanii sunt simpatizanti “de dreapta” sau “de stanga”, sau ca tin cu Steaua sau Dinamo etc., eu consider ca de fapt toti romanii sunt la fel, ei fiind produsul aceleiasi scoli de gandire, adica al scolii romanesti, care a fost aceeasi pentru toti. In consecinta, de-aceea cred ca nu intamplator la romani s-a inventat vagabondajul in toate directiie, contestarea a tot si toate, subiectivismul, golania smechereasca si tot restul de valente, pe care le practica toti cu entuziasm efervescent. Sa nu zici ca nu-i asa, ca nu te cred! Pe cuvantul meu! Pa, pa

 10. Ha ha , ce tare…ajunge si Nicusor sa faca caca la wc turcesc din arestul capitalei si Maran ziaristul cu propagenda o sa-i imprumute o bucata da ziar
  EU zic sa mearga si Nicusor in fata la Cotroceni .

  • N-ajunge, ca marele Lazar Augustin, procuror de mare anvergura si de maxim caracter, ii va inchide scurt dosarul la fel cum a facut si cu alea doua dosare ale lui Basescu Sticle, cu casa din Mihaileanu si cu schimbul de teren cu Casuneanu, pe care i le-a inchis urgent pe 13 decembrie 2016, la doar doua zile dupa alegeri.

   Dosarul e la ICCJ, acolo unde Augustin Lazar este tartor, si dosarul este in REM, adica e pe fapta, nu pe persoana fizica, deci practic Plicusor Ban nu are cum sa ajunga in arest sau puscarie in niciun caz in urma judecarii acestui dosar. Sal

 11. comentand asa zisul sondaj facut de pieleanu m-am aprins putin vazand manipularea ordinara pe care tot o incearca acest sociolog de atata timp.daca va uitati in timp pieleanu tot incearca sa-l urce pe hotul de case din sibiu cat mai sus, la fel procedand si pentru adunatura de hoti de la usr.
  cert e ca ordianrul de la cotroceni a reusit sa imparta tara in doua. o parte mai mica, galagioasa si manipulata, numita aiurea in mass media “tinerii frumasi si liberi” isi petrece serile urland prin piata victoriei. cea mai mare parte a populatie se uita siderata la manifestatiile astea cretine si nu intelege cat de tampiti, necivilizati si prost informati pot sa fie acesti manipulati. se tot afirma prin mass media neadevarul ca se practica o manifestatie pasnica si “luminoasa”. din pacate pentru manipulatorii din mass media in frunte cu digi 24 si pro tv adevarul incepe sa apara pe retelele de socializare. dupa prezentarea a tot felul de articole elogioase de prin mass media occidentala iata ca si pe acolo incep sa apara articole care ne arata manipularea, adevarata fata a manifestarilor. dupa guardian iata ca si the times ne arata o alta fata a acestora http://www.stiripesurse.ro/the-times-arunca-bomba–fata-de-cine-ar-trebui-sa-protesteze-romanii_1179208.html. oricine poate vedea si cam cine se afla in spatele protestelor in http://www.cotidianul.ro/cristian-soimaru-omul-lui-mihail-neamtu-si-nicusor-dan-dar-si-pastor-al-bisericii-internationale-296043/. daca vedem si ce se intampla pe la cluj observam ca cele spuse despre manifestantii “pasnici” nu sunt decat niste minciuni ordinare https://www.dcnews.ro/monument-vandalizat-ponta-iliescu-nastase-dragnea-dupa-gratii_532392.html sau http://www.cotidianul.ro/demonstrantii-au-oprit-un-protestatar-venit-impotriva-firmelor-straine-295957/. daca ne mai uitam pe cronologia din articolul http://www.cotidianul.ro/kovesi-avea-pe-masa-denuntul-lui-politeanu-inainte-de-emiterea-ordonantei-13-296016/ . iar realitatea zilei e si mai distractiva: avem tineri frumosi liberi manipulati si rasi pe creier ” in piata victoriei ( probabil ca persoanele in varsta care sunt permanent acolo au facut operatii de intinerire) iar instigatorul lor hotul de case si cel care a improprietarit forumul german din sibiu cu o avere de cca 15-27 miliarde de euro in mod ilegal isi vede de desele lui vacante la schi! asta probabil in concordanta cu parerile “consultantului politic” guse de la insolventa televiziune realitatea care nu da un cent la buget in schimb umfla buzunarele angajatilor cu mii de euro ca asa-i in democratie, exista aia multi si prosti, firme corecte, care isi platesc darile catre stat si unii, smecherii guralivi, care ne tot dau sfaturi si sunt mari deontologi prin mass media dar care nu isi platesc darile catre stat. si statul ce face?

  • E bine de luat în seamă, analizat cu amănunt ceea ce scrie Cotidianul.ro !
   Citez un pasaj din articol:
   ”’„Demonstranții au oprit un protestatar venit împotriva firmelor străine”. Autorul anonim scria chiar în prima propoziţie: „Incident la un protest despre care nu se vorbeşte la TV”. Provocare mai mare pentru a continua investigaţia nu puteam să găsesc. Ceea ce am descoperit este de-a dreptul teribil…..Cotidianul a scris pe larg (http://www.cotidianul.ro/cine-e-florin-badita-de-la-coruptia-ucide-294964/), însă imediat este corectat de Alexandru Alexe, care dezvăluie adevărata identitate a celui din fotografii: CRISTIAN ŞOIMARU!…Mergînd şi mai departe, l-am găsit pe CRISTIAN ŞOIMARU ca PASTOR COORDONATOR al „BISERICII INTERNAŢIONALE BUCUREŞTI”, sub poza sa fiind scrise următoarele: „Cristi Şoimaru este păstorul coordonator al bisericii. Are 41 de ani şi originar este din Roman….Între fraţii în credinţă ai lui Cristian Şoimaru, îi întîlnim pe Darrell şi Sharon Desrosiers din Canada, Raegan Joy Glugosh din California, Dan şi Mardell MacTavish din Canada, Ruben si Rachelle Mihai, Alexandru Popp si Ileana Cernat etc.
   Aşadar, acum ne-am lămurit cine este acest protestatar extrem de activ din Piaţa Victoriei: un traseist politic, căutînd un loc ba în „Partidul Noua Republică” al lui Mihail Neamţu, ba în USR-ul lui Nicişor Dan şi Clotilde Armand. În acelaşi timp, este pastor coordonator al „Bisericii Internaţionale Bucureşti”!””
   Citiţi cu mare atenţie şi vă veţi convinge de ”manipulare” şi incitare plus agitaţie, dar şi ura intens aruncată peste tot! http://www.cotidianul.ro/cristian-soimaru-omul-lui-mihail-neamtu-si-nicusor-dan-dar-si-pastor-al-bisericii-internationale-296043/
   Oare de ce nu se unesc cei de la coşmelie cu cei din piaţă?
   Nu cumva ‘avansaţii’ de la coşmelie şi-au dat seama(au citit printre vorbe) de ‘cocălăreală’ sponsorizată?

 12. devine interesanta modalitatea in care televiziunile prezinta manifestatiile fie ele la cotroceni sau guvern. in privinta numarului participantilor deja s-a demonstrat aberatiile facute de digi 24 pentru care a arunca cu sute de mii de participanti la guvern a devenit ceva banal chiar daca fizic nu pot incapea sutele alea de mii in piata si strazile adiacente am constat ca minciuna e preluata cu voiosie de restul televiziunilor, a mass mediei in general. ce sa mai zic de ceea ce se intampla cu adevarat acolo.mai conteaza multiplele ilegalitati? de la p demonstratie neautorizata, la participarea ilegala a unor firme cu bunurile mobile si imobile din dotare la care adaugam angajatii trimisi sub o forma oarecare acolo, la participarea multinationalelor(???!!!), la mancare, bautura, haine, cazare etc etc. deja sloganurile anti guvern sau pesede, cereri aiuristice, tot felul de banere profesioniste, participarea liderilor partidelor din opozitie totul ne arata cam din ce zona provin manifestantii de la guvern.probabil ca cei care au venit sa ceara un tratament egal din partea institutiilor statului pentru firmele romanesti si cele straine nu au fost pe placul celor platiti sub o forma sau alta sa participe. eveniment trecut sub tacere de mass media dart prezentat pe retelele de socializare. ce sa mai spun de cererea unor participanti de a permite ca angajatii din multinationale sa aiba si ei sindicate care sa le apere interesele. bineinteles si aceste cereri au fost trecute sub tacere de mass media asta numita si cainele de paza al democratiei sau, asa cum le place sa se autointituleze, a 4 a putere in stat. ce se intampla oare cu angajatii astia de prin multinationale atunci cand sunt dati afara sub un pretext sau altul? mitingistii astria de seara pe unde isi mai gasesc un loc de munca? oare sunt angajati la multinationale numai genii nedescoperite inca? corporatistii astia sunt ca niste sluji jegoase care pentru cele cateva avantaje primite( bonuri, ceva bani in plus, ceva avantaje in domeniul sanatatii, trimiteri la spa sau sali de sport, ceva masini de serviciu pentru cei care au si o functie mai mare etc) sunt in stare, vorba lui mircea badea, sa suga ciorapii sefilor si sa nu gandeasca, probabil ca a gandi, a citi, reprezinta un atentat la sanatatea lor morala. repet ceea ce spun de mult. din pacate romanul a mostenit din cauza vicisitudinilor istorice un suflet de sluga si acesta isi arata fata urata zilnic. mai conteaza pentru trepanatii de la guvern avertismentele din ce in ce mai dese primite de la specialisti ca intretinerea asta artificiala a unei stari conflictuale are consecinte nefaste pentru viitor atat pentru tara cat si pentru noi toti? sa sustii acum, dupa ce ordonanta 13 perfect constitutionala dupa cum a decis ccr, ca orice decizie in privinta legilor sau ordonantelor sa fie intai consultata populatia arata cat de tampiti pot fi cei care propun asa ceva. atunci ce nevoie mai avem de parlament si guvern? sa conduca strada! si cel mai bine reprezentantii ei in frunte cu hotul de case si cel care a retrocedat ilegal o avere imobiliara de vreo 17 miliarde de euro catre forumul germanilor de la sibiu prin oamenii lui o turcanu cu studii la moscova( asta merita ca e de la partidul basisto-penelisto-johannist nu o scarba pesedista fara studii la moscova dar e cert ca sunt “ciuma rosie”), o penala ca gorghiu alintata alinutza kilowatt ocolita in mod misterios de procurori in cazul procesului turceni in care a fost implicata pana la gat, un plicusor ban care ciordeste miliaoen de euro din donatii si ii trece prin conturile personale in alegeri, un soros bine reprezentat prin tot felul de slugi de la helvig seful sri si pana la imbuibatii din ong-urile bine finantate de miliardar pentru ai apara intersele. ce sa mai zic de mass media obedienta? televiziunea insolventa realitatea, alta facatura capusa la banul public numita romania libera, oficinele binomului hotnews sau ziare.com etc.sa ne fie de bine ca, cu atatea cozi de topor, ne mai plangem ca suntem la coada europei, ca nu avem nici o perspectiva sa evoluam spre mai bine, ca am ramas la stadiul de slugi ale occidentului si “aliatului strategic”, ca suntem un exemplu de tara corupta conform afirmatiilor “sefu;ui statului” spuse de la cea mai inalta tribuna. pana si bulgarii fac misto de noi si ne prezinta in acest mod.

 13. cum era aia?? “mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste pomana!”. eh, acu vedem si cine e mana, si care e povestea 🙂
  pai cand ai un cont personal in care-ti vin bani pe persoana fizica pt campanie. logic ca la un moment dat sa nu mai tii minte ce ai facut cu 100.00 eur, ce dreaq…
  desi eu stiam ca astia de la Mate tin minte cifre, in fine
  deci inteleg ca in campanie, se intampla asa: venea Clotilde la Nicusor si zicea: “shefu, imi trebe neshte banuti ca sa merg pana la Arad!” si Don Danone ducea princiar mana la cardul personal si-i spunea “uite pisi, ia-ti ceva frumos si pe urma schimba PIN-ul”…

  • stiu stiu…Nicusor e cinstit precum o fecioara in casa din telenovelele sud-americane, noi suntem inimi haine. saracul, maine o sa zica si ca e bolnav si ca nici mama nu are – pe el l-a nascut o vecina…. stiu, si e si operat… e lumea rea!!!!!

Leave a Reply