Mai multe proteste sunt anunţate în mediul online de Ziua Naţională. Luni seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Punctul de întâlnire”, moderată de Radu Tudor, Alina Gorghiu a declarat că nu este, în opinia sa, o zi potrivită pentru un protest.

„Cred că ar fi o zi nepotrivită pentru a protesta, indiferent cât de legitim este acest protest, indiferent de temă, indiferent de oamenii care vor să facă acest exercițiu. Ar trebui să fim așezați, să sărbătorim, nu să ne certăm între noi sau să protestăm”, a spus Alina Gorghiu.

În contextul în care se vorbește despre protestele de 1 Decembrie, Jandarmeria Română a precizat: “Toți trebuie să fim conștienți că fiecare individ își asumă consecințele propriului comportament. O astfel de sărbătoare nu trebuie denaturată în niciun fel, iar dacă sunt gesturi care depășesc normele legale și care presupun anumite derapaje vom lua toate măsurile legale care se impun pentru a fi trași la răspundere cei care savârșesc astfel de fapte”, scrie www.dcnews.ro

 

2 COMMENTS

  1. Care mediu online ? La mine n-a ajuns vreo chemare la “revolutie”, probabil nu sunt un “mediu” bun.
    Cu certitudine vor fi manifestatii, autorizate … de cine ?
    E bine ca d-na Gorghiu a luat atitudine, dar oare sefu’ ei topaitor ?

  2. Drăguț din partea doamnei ca se “delimitează” de eventualele golanii comise de șefii ei—ma rog, de opoziție—cu ocazia aniversării Marii Uniri; sa fie, oare, moda franțuzească ce-și face loc in atmosfera Cotrocenilor de când cu vizita la Paris a “generalului” Johannis pe fond de “războaie” de strada și felicitari adresate forțelor de “represiune”a acestora din partea omologului sau dl.Macron? Sa fie însuși faptul ca Franta, mai patrioată in toate privintele decat tzara muma a duduii peneliste, și-a adunat toate fortele ca sa-și omagieze aliata nu doar ca teritoriu eliberat de generalul ei Berthelot dar și ca sol fertil, recuperat asiduu de-a lungul secolului trecut in folosul culturii universale, patrie a lui Brâncuși, Ionesco șamd. dând astfel o lecție cizmelor de la Cotroceni prea ocupate cu rasturnarea adversarilor politici pentru a vedea mai departe de bombeul încălțărilor de lupta? Nu spun ca guvernul PSD va fi fost mai inventiv, sau mai eficace in Afișarea patriotismului sau—saraca Dancila a fost, măcar, prezenta la sfințirea catedralei Neamului, spre deosebire de coana Veta a grupării, primareasa Firea, care, cu toate crucile ei puse una peste alta, s-a dus sa strige pe stadioane in Irlanda—dar trebuie sa recunosc ca partida Johannis a lipsit complet la apel in materie de acțiuni patriotice, in afara de târgul de cârnați (gurmand) de la Sibiu “generalul” nevizitand nici măcar stejarul lui Berthelot, sa-i ude puțin rădăcinile după marea “replantare” de către Macron. Una peste alta, bine ca suntem omagiati la Centre Pompidou ca altfel am rămâne doar cu omagiul negativ al ungurilor/doliul lor national de 1 Decembrie ca unica celebrare a Marii Uniri din 1918; lucru inevitabil când îți alegi un președinte al cărui soare răsare la învinșii Marelui Război, ca asta nu trebuie uitat, anume faptul ca, deși Madam Merkel se straduieste sa obtureze contextul istoric mergând in pelerinaj pe la cimitirele eroilor aliați din primul război, Germania, ca și Ungaria, nu are nimic de sărbătorit la 1 Decembrie, decât o mare înfrângere. Deci brava, Mitza, măcar pe Caragiale ni-l reinvii de Centenar, tot e ceva peste ce poate face șeful matale și catanele semidocte din jurul lui!

Leave a Reply