„Am venit la coronorografie convinsă că sunt sănătoasă tun!” Ce a descoperit o pacientă

 

Controalele regulate la medic sunt foarte importante, pentru că numai în acest fel pot fi descoperite din timp afecțiuni care pun viața în pericol. La 62 de ani, Rodica se considera o persoană sănătoasă. Timp de mai mulți ani, a ignorat controalele medicale și investigațiile periodice, până când, într-o seară, femeia a avut un episod brusc și intens de vertij. S-a programat inițial pentru un consult ORL, apoi s-a prezentat pentru investigații suplimentare și consultații de neurologie și cardiologie. Rezultatul a fost clar. Rodica suferea de boală coronariană în stadiu avansat și risca să facă un atac de cord în orice moment. Medicul cardiolog i-a recomandat pacientei să meargă la Dr. Rodica Niculescu, medic primar cardiolog, șefa Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic SANADOR, pentru efectuarea unei coronarografii.

„Am venit la coronorografie convinsă că nu o să iasă nimic și că sunt sănătoasă tun. Mie nu îmi venea să cred. După ce doamna doctor mi-a explicat și mi-a arătat unde sunt problemele, mi-a fost mult mai ușor să internalizez. Inițial, pentru mine a fost un șoc, nu credeam că pot să am așa ceva”, mărturisește pacienta.

Dr. Rodica Niculescu a recomandat tratamentul minim invaziv, prin stentare coronariană realizată în mai multe etape. Astfel, echipa intervențională a realizat prima dată angioplastia coronariană cu stent pe artera coronară dreaptă. După câteva săptămâni, pacienta a revenit pentru montarea altor două stenturi pe artera circumflexă. În prezent, pacienta are toate cele trei stenturi montate, revine periodic la control și respectă indicațiile primite de la Dr. Rodica Niculescu.

„Este incredibil, de la zi la zi mă simt tot mai bine. Am o recunoștință foarte mare pentru modul în care m-a ajutat să internalizez și să procesez această veste și să merg mai departe. Doamna doctor a vrut să mă vindece pe mine ca om, în totalitatea mea ca om, nu doar ca pacient și pentru asta îi sunt în primul rând recunoscătoare”, conchide emoționată pacienta. P

La Spitalul Clinic SANADOR funcționează un foarte modern și bine dotat Laborator de Cateterism, singurul din România dotat cu două angiografe ultraperformante Philips Azurion 7. Pacienții cu afecțiuni cardiovasculare beneficiază la SANADOR de investigații performante, esențiale pentru un diagnostic rapid și cât mai precis. Tratamentul este realizat, în conformitate cu ghidurile internaționale, prin proceduri de cardiologie intervențională, prin intervenții de chirurgie cardiovasculară sau combinat, prin proceduri hibrid.

Leave a Reply