In timp ce tot soiul de impostori fara nici un fel de pregatire medicala, absolventi ai “universitatii facebook” sau ai “facultatii de pe internet” propaga manipulari si fake news in aplauzele multor inculti, somitatile medicale trag semnale de alarma.

Prof univ dr Adrian Streinu Cercel, reputat specialist in boli infectioase, preşedinte Comisia de Sănătate la Senat, a vorbit la Antena 3 despre posibilitatea de a se impune noi restricții de la 1 August pentru că la nivel european valul patru al pandemiei a început şi România ar trebui să aibă un plan de combatere al efectelor.

Întrebat de ce este nevoie de noi restricții, Adrian Sterinu Cercel, preşedinte Comisia de Sănătate la Senat a precizat că mai multe foruri la nivel mondial au ajuns la un consens privind debutul valului patru al pandemiei. În acest context orice ar putea fi posibil în materie de restricții.

„Orice este posibil dar, repet, aceste măsuri restrictive sunt mai puțin importante. Important este că lumea trebuie să înțeleagă odată pentru totdeauna că vaccinul este ceva extraordinar de util pentru noi. Din toate datele până acum s-a demonstrat că vaccinurile pot proteja împotriva tulpinii Delta.

„Cei vaccinaţi cu siguranţă nu vor face o boală severă”

Una este să te infectezi și alte este să faci boală. Am spus şi cu alte ocazii că vaccinurile protejează în interiorul organismului nostru și nu la nivelul mucoasei respiratorii sau mucoasei nazale. Ne putem infecta putem deveni pozitivi, vom transmite mai departe virusul, dar cu siguranță nu vom face o boală severă”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Întrebat dacă vom face și doză a treia zi de vaccin, Adrian Sterinu Cercel a precizat că este puţin probabil şi în cazul în care se va face măsura se va adresa unor categorii de persoane.

„Este puțin probabil mai ales că în toate studiile pe care le-am văzut această doză potențială a treia este recomandată persoanelor care sunt cu imunodepresie de fond și respectiv în unele cazuri personalului medical sanitar, dar nu pentru toată lumea.

Ca atare lucrurile vor putea diferi în funcție de evoluția contextului epidemiologic dar lumea trebuie să înțeleagă cu o persoană care nu este vaccinată și se infectează va transmite mult mai mult virusul populație și în jur pentru că rata de înmulțire a acestui virus la nivelul mucoasei nazale este de circa 6-8 ori mai mare decât la persoanele vaccinate, de aceea este bine să ne vaccinăm.

Sezonul estival şi aglomerația asigura transmiterea comunitară

Trebuie găsită o cale de mijloc și trebuie găsită foarte repede, timpului trece fantastic de repede. Luna august este o luna plina de concedii respectiv de aglomerație și avem foarte multe locuri în care sunt foarte multe persoane și care evident nu poartă mască, deci ca acolo transmiterea este la ea acasă.

Dacă nu ne vaccinăm putem să ajungem la mii de cazuri pe zi în câteva săptămâni, undeva la 4-6 săptămâni. Acest lucru este total de nedorit pentru că lumea medicală este obosită, a trecut un an și jumătate s-a lucrat 24 din 24,  7 din 7 toată lumea este ca să spun așa obosită.  Apariția unui nou val cu cazuri severe și cu internării în terapie va fi foarte greu de dus de lumea medicală”, a spus Adrian Streinu Cercel la Antena 3.

1 COMMENT

  1. Bai nene,

    Bai antivaccinistilor cu gaze (in cap), puteti sa va vaccinati linistiti pentru ca deja baga astia ca aia vaccinati au inceput sa se infecteze pe capete, deci vaccinul nu va face nimic, nici nu va salveaza dar nici nu va omoara. Deci nu va mai opintiti atat si nu o mai aburiti, vaccinati sau nevaccinati, oricum o sa va puteti infecta pe capete si daca dupa ce o sa va infectati o sa scapati, o sa aveti posibilitatea sa va dati seama si cat de tare e si imunizarea naturala si daca ea tine si la alte tulpini, si daca in procesul vostru de imunizare naturala veti transmite boala la batrani (parinti, bunici etc.), si ei cum vor rezista etc. Deci, nu mai fiti fraieri, puteti sa va vaccinati sau nu ca oricum o sa puteti face Covid 19 la liber, toate tulpinile. Si cum sezonul de gripe si viroze se apropie, va doresc succes(uri)!

    PS. N-am zis, sa fie la mama voastra de inteligenti…

    Respekt

Leave a Reply