Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a amendat cu 500.000 societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A. pentru netransmiterea ofertelor de despăgubire sau a notificărilor privind motivele pentru care nu au fost aprobate pretențiile de despăgubiri, precum și pentru plata cu întârziere a unor dosare de daună, transmite instituția.

In luna ianuarie, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) – arbitrul pieței asigurărilor – a amendat Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance cu 500.000 lei şi Euroins România Asigurare Reasigrare cu 450.000 lei, din cauza plăţii cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA, anunță News.ro.

City Insurance și Euroins au fost deseori în centrul unor scandaluri legate de plata cu întârziere a despăgubirilor.

În cazul City Insurance s-a mai constatat că societatea nu a formulat în scris oferte de depăgubire justificată în termenul prevăzut de lege şi nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare.

Amenzile vin pe fondul sesizării DIICOT de către conducerea ASF, care suspectează unii angajați că nu au făcut controalele corecte.

Mai multe entitati au fost depistate si in complicitate cu cele doua companii, constand in atacuri planuite la adresa conducerii ASF dupa ce au fost drastic sanctionate.

Leave a Reply