După ce a avertizat încă din luna martie că urmează o vară cu fenomene meteo extreme, Ion Sandu, fost director general al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) și președinte al Societății Meteorologice Române, revine cu un pronostic deloc optimist pentru iarnă.

Prezent în studioul Antenei 3 in emisiunea La ordinea zilei, Ion Sandu a avertizat că urmează o iarnă grea, cu ninsori abundente şi viscol intens.”Iarna asta vor fi viscole foarte puternice, trebuie luate măsuri. Facem deducție logică: dacă și octombrie va fi mai cald, iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012, va fi prăpăd“, a declarat Sandu, care a mai precizat că “ne îndreptăm spre evenimente meteo periculoase“.

În martie 2017, Ion Sandu a afirmat că vara va fi una cu perioade de secetă întrerupte de furtuni violente şi precipitaţii abundente în perioade scurte de timp. “Când vezi harta de prognoză pentru la vară, te apucă frica la cum arată. Dacă te uiţi la hărţile pentru iulie şi august, te apucă frica… sunt estimări, dar anul trecut s-au potrivit şi în alţi ani, au probabilitate de 70%… Când ai prognoză cu temperaturi foarte mari, e de aşteptat ca furtunile să fie şi mai violente, toată cantitatea de precipitaţii dintr-o lună se descarcă într-o zi sau în câteva ore“, afirma Sandu în urmă cu o jumătate de an.

IOHANNIS E SI EL REVOLTAT

https://www.agerpres.ro/politica/2017/09/21/iohannis-e-o-disfunctionalitate-foarte-grava-in-sistemul-de-avertizare-nu-am-acuzat-guvernul-de-nimic-19-19-08

 

8 COMMENTS

 1. No problem. Pana se fac licitatiile de noi tronsoane de autostrazi si poduri suspendate, autobuze noi cu aer conditionat,salvari,desapezire cu topitori de zapada,pana se da legea pensiilor,mariri de salarii………… si alte 15000 de promisiuni de la cei 15000 de specialisti cu ,,salarii nesimtite” o sa treaca si iarna asta si iarna 2018 . Doamne da-i minte Doamnei Primar sa ne dea si niste vouchere de cauciucuri de iarna pentru biciclete si lopeti!

 2. mare om de stiinta, mare stiinta: “Facem deducție logică: dacă și octombrie va fi mai cald, iarna aceasta va fi asemănătoare cu cea din 2012”

  Nu s-ar putea sa desfiintam ANMul asta, sa facem si ceva economie, ca avem prognoze la fel de fundamentate si uneori credibile inca de pe vremea dacilor: ‘Se spune că dacă tună în septembrie, va fi zăpadă multă şi anul va fi manos, potrivit romaniatv.net. Altă vorbă din popor spune că, dacă în această lună vor înflori scaieţii asta înseamnă că va fi o toamnă lungă şi frumoasă, dar ducerea timpurie a rândunelelor înseamnă că şi iarna se va aşterne iute.’

  Acuma, mai e si varianta ca dl Sandel se asteapta la manifestatii, sa cada guvernul, etc – la fel ca in iarna lui 2012 🙂 o iarna grea, deisgur, pentru politruci, dar o iarna care a avut temperaturi pozitive in primele trei saptamini din ianuarie…. daca afla Dragnea de prognoza asta, weather men asta e ca si demis 🙂

 3. Ce prostie !
  Eu va spun ca va fi o iarna blanda, fara prea multa zapada.
  Imi doresc totusi, sa nu am dreptate pentru ca imi place sa schiez.

 4. Descoperire inedită!
  Iarna vine în Romania spontan că aflăm că ninge intens şi e viscol!
  Oare nu vă e silă de voi, voi cei care vă plângeţi de orice!?
  Dar cum au rezistat acum 100 ani cei care luptau în cele mai vitrege condiţii de iarnă crâncena?!
  Iarnă va fi în toată ţara dar condiţiile vitrege vor fi doar în anumite zone(unde a plouat intens şi unde au fost vijelii în perioada verii)!
  Nu vă mai căinaţi atâta, e un anotimp obişnuit pentru România şi cetăţenii români!
  În anii 1981-1983 erau troienele de 2.5 metri în anumite zone ale ţării şi nimeni nu se mai văicărea! Toată lumea mergea pe mijlocul străzii cu respect reciproc între mergători şi maşinile care circulau!
  Aaaaa! Că v-aţi înzestrat cu maşini mai mult decât trebuie şi aroganţa care arată sedentarismul plus comoditatea vă împing la ”urale” că e grea iarna şi zăpadă multă! Mergeţi în Egipt să vedeţi acolo trafic şi respect reciproc între şoferi! Legea unică a şoferilor: claxonul cât mai puternic plus ceva ironii verbale!
  Cam aşa se va ajunge în Românica!

  • Cât s-o fi gândit dulapu’ la cel mai bun răspuns? Și l-a găsit – la fel cum a găsit “cancanu’ ” luluței atunci când aia, întrebată fiind cum a fost cu sufrageria lui Oprea – ca să răspundă la întrebarea de mai ieri privitoare la afirmațiile lui Dragomir… Ăsta-i gânditoru’ de care avem nevoie!

 5. Îmi permit să postez un banc: cică indienii descoperă jocul de cărți și toată ziua băteau cărțile. Disperat, șeful de trib zice: mâine toată lumea la pădure după lemne. Se duc ăia la pădure, taie repede lemnele și se întorc la cărți. După câteva zile, iar șeful de trib: trebuie tăiate mai multe lemne, va fi o iarnă foarte grea. Iar pleacă la pădure, fac norma de lemne și iar la cărți. După câteva zile, iar vine șeful: va fi o iarnă fff grea, mai trebuie lemne. Unul mai curios intreaba: păi de unde știi? De la meteo, răspunde șeful. A doua zi, curiosul suna la meteo: de unde știți că va fi o iarnă fff grea? Răspunsul: indienii își fac stocuri mari de lemne. Deducție logica,nu? 🙂

Leave a Reply