Vicepreşedintele BCR, Dana Demetrian, a declarat joi că pentru a-l convinge pe Mihai Tudose să-şi încaseze salariul pe card i-ar prezenta dezavantajele menţinerii cash-ului din perspectiva economiei naţionale.

“Cum i-aş prezenta premierului avantajele cardului de debit? Aş începe prin a-i arăta care sunt dezavantajele menţinerii cash-ului din perspectiva economiei naţionale. Cardurile de debit şi conturile ataşate nu sunt purtătoare de comisioane în cazul celor mai multor bănci din România. La comercianţi nu se plăteşte comision la tranzacţiile cu cardul. Avem zero comision la ATM-urile băncii şi internet banking gratuit. Nu trebuie să ne mai speriem de comisioane. Însă, în România, 80% dintre tranzacţii se fac cash”, a declarat Dana Demetrian, vicepreşedintele BCR, la o conferinţă de presă organizată joi, 21 septembrie.

Aceasta a răspuns astfel la o întrebare referitoare la cum ar putea un bancher să-l convingă pe primul ministru să-şi încaseze salariul pe card şi nu cash.

Reamintim că, premierul Mihai Tudose a declarat recent că a refuzat să primească salariul pe un card bancar, întrucât nu a dorit să achite comisioanele impuse pentru tranzacţii.

“Am avut un cont în bancă, cu o sumă minoră în valută, era vorba de 500 de dolari, şi după vreo doi ani m-a sunat banca să îmi spună că nu numai că nu mai am banii, trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că, de fapt, comisionul (…) a mâncat fondul. (…) Iertaţi-mă: ‘Terente era copil pe lângă voi, chiar era băiat bun’. Dar atunci asta a fost poziţia mea ca persoană fizică”, a spus Tudose.

Iniţiativa Băncii Comerciale Române continuă demersurile de educaţie financiară întreprinse de cel mai important grup financiar din România din dorinţa de a oferi informaţii într-un format cât mai transparent şi prietenos pentru clienţii şi partenerii săi. Aceste demersuri au inclus înfiinţarea Centrului de Dialog Financiar, centru în care clienţii află cum să-şi evalueze corect capacităţile financiare şi cum să-şi seteze în mod realist obiectivele financiare, fie că e vorba de economii, de educaţia copiilor, de vacanţe sau achiziţii de proprietăţi, scrie Mediafax.

5 COMMENTS

  1. Cand ai banii pe card nu poti sa joci septic si popa prostu. Fara cash nu intri la masa si pe centura. Nu stiu daca la restaurantul CCA au introdus plata cu card. BCR trebuie sa mai studieze facilitatile cardului.

  2. Eu nu am inteles de ce e mai cvilizat sa plătesc cu plasticul ala nenorocit decat sa plătesc cu banii jos cu cash…adică e ma civilizat sa oferim pe tava controlul total asupra vieților noastra informatii despre cine suntem ce ne place ce nu ne place ce am cumparat in ce cantitate ce preferinte obiceiuri ce stil de viata avem,pe unde am fost etc…adică de ce e mai civilizat sa cedăm controlul resurselor noastre financiare băncilor …ahh stati stiu..ca asa e mai bine ,din motive de siguranța. ..exploatarea cinică a unei nevoie umane firesti,nevoia de siguranță…adică tu,omule esti prea prost si prea incapabil sa ai tu grija de bani tăi…sigur tot controlul si supravgherea e mereu spre binele tau cica a asa e civilizat si mai sigur ,sa aiba statul si bancile controlul absolut asupra noastra si asupra practica tuturor resurselor si.miscărilor noastre…ce mai civilizație :))
    Nu am si nu voi avea niciodata plasticul ala infect,ca am de plătit o pâine..ca tre sa schit eu sa familia mea o vacanta,o sa o fac exclusiv cu cash..

Leave a Reply