Conducerile celor două Camere ale Parlamentului au decis, marţi, ca preşedintele ales Klaus Iohannis să depună jurământul de învestitură într-o şedinţă solemnă a Parlamentului în ziua de duminică, 21 decembrie, la ora 12.00, a anunţat secretarul Camerei Nicolae Mircovici.

iohannis

“În legătură cu jurământul depus de către preşedinte, în consens s-a stabilit ca acesta să fie pe 21, duminică, la orele 12.00, urmând ca, în conformitate cu Constituţia, preşedintele nou ales să intre în atribuţiile constituţionale în momentul în care depune jurământul în faţa Parlamentului”, a precizat Mircovici, după şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere.

El a menţionat că a fost o scrisoare din partea grupurilor PNL privind depunerea jurământului de către noul preşedinte în data de 21 decembrie, care a fost aprobată de toată lumea, prin consens.

“A fost o discuţie pe tema aceasta că poate ar trebui ca CC să exprime un punct de vedere, preşedintele. Opinia a fost clară: Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român, Parlamentul este în funcţiune, preşedintele ales depune jurământul în faţa Parlamentului şi cel care stabileşte momentul în care acest lucru se face este Parlamentul României, prin cele două Camere reunite şi preşedintele va veni şi va depune jurământul în acest moment”, a mai spus Mircovici.

El a adăugat că, în mod categoric, la această şedinţă solemnă vor fi prezenţi principalii reprezentaţi ai statului.

Traian Basescu afirmase intr-o declaratie ca va parasi functia de presedinte al Romaniei “pe 21 decembrie la ora 24,00”.

Si plinge in fata justitiei

Din momentul depunerii juramantului, duminica, 21,00 decembrie ora 12,00, Klaus Iohannis devine presedinte al Romaniei cu toate drepturile juridice si constitutionale.

 

26 COMMENTS

  • Moft .. “Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului…”. Este, atunci cand se emite legi, nu cand se intalnesc “conducerile” celor doua camere si adopta o … declaratie. Nimeni nu este deasupra legii. Ori legea spune clar ca mandatul presedintelui este de 4 ani. Dar astea sunt mizilicuri. Sunt convins ca daca il consultau pe Basescu acesta ar fi fost de acord din start.
   Dar ei vor sa arate ca au muschi. Ma intreb ce va face “organul reprezentativ suprem” daca Basescu se hotareste sa vina seara la 23.50 ?!?! Nimic.
   Aceasi politica declarativa facuta de oameni marunti.

  • Pleaca Basescu I si vine Basescu II.

   Ceva mai lent dar tot cu admiratie fata de Morar si Macovei.
   Tot cu acapararea puterii totale.
   Tot cu oamenii lui basescu: Blaga, Videanu etc etc.
   Tot cinic ba chiar mai cinic asta nou. Si mai arogant.
   Tot cu case cu probleme luate asa mai prin dos.
   Dar LENES, FOARTE LENES. Ca basescu se zbatea nu gluma.
   Si cu gusturi exotice. basescu se multumea cu Neptunul lui Ceausescu si o Ciresica dar asta fara Palm Beach nu poate. Dar din Palm Beach e foarte preocupat de bietul popor. Banuiesc ca abia doarme saracu.

   Drag popor snob o sa plangeti ca crocodilii cand o sa va dati seama ce ati votat.

   Dar e bine, ca sa bifam in cinci ani si abureala asta ca daca unul e neamt e automat si cinstit si destept si bun organizator.

 1. Ha,ha,ha,haaaaaaaaaaaaaaaaaa ………….oare isi stoarce creerul sa faca ceva sa recupereze cele 12 ore??????

  • Omul nu-si bate capul nu-ti face griji.
   Intodeauna se gasesc niste romani slugi si prosti. Sefu ce mare esti arati ca un sef si mai esti si neamt. Oau te punem sef, nu-ti bate capul facem noi tot.

 2. De la ora 12 la ora 24 se face predarea-primirea efectiva a palatului si functiei de la Cotroceni.Oricum noi nu avem “geanta cu coduri minune” si nu au pe ce se certa.

 3. pana la urma guvernu` ia dat casa betivului sau il trimite`n vila de-a luat`o cand era primar?!

  • Da, Doamne, ajută-i casele cele 6 din meditații neimpozitate despre ale căror valori și modalități de plată nu își amintește.

   Cât despre proprietățile confiscate de statul român de la naziști în baza unui tratat internațional și retrocedate de Iohannis către FDGR, urmași auto-declarați ai naziștilor, să fie primite.

   Amin.

  • Da , da Doamne sa nu-l loveasca vre-o minge de golf acolo in Palm Beach unde se lupta pentru poporul roman cu toata fiinta lui. Oare cum de a rezistat? Oare mancarea o fi buna? Adie vantul prea tare? Il bata aia in fiecare zi am auzit. La tenis.
   In timp ce poporul asta se distreaza aici in Romania saracu Ciolannis a transpirat jucand tenis cu finul in Florida. Nu ma ingrijoreaza poporul ci conducatorul mult iubit care atatea case in Sibiu a vopsit.

 4. Noul presedinte ales, Klaus Werner Iohannis, nu are numai probleme cu incompatibilitatea. El mai are un dosar la DNA, privind o retrocedare dubioasa, care initial a fost in cercetarea Parchetului, ulterior fiind declinat la DNA. Dosarul este tinut sub cheie din 2004 chiar daca exista probe si indicii ca retrocedarea unui imobil catre soacra lui Iohannis si, ulterior, catre Carmen Iohannis, e susceptibila de fals si uz de fals.

  Pe scurt, manevra soţilor Iohannis a fost in felul urmator, dupa cum s-a retinut de catre anchetatori: unul dintre proprietarii tabulari ai imobilelor, Maria Ghenea (născută Bastea), ar fi lăsat, la decesul său, un testament prin care lasă ca moştenire imobilele respective unui nepot, Nicolae Bastea, decedat şi el în 1993. Ulterior, acesta, tot printr-un testament, ar fi retransmis imobilele lui Ioan Bastea, Georgetei Lazurcă şi soţiei primarului, Carmen Johannis.

  Pe baza acelui act, Ioan Bastea şi soţia primariului sibian au cerut justiţiei să constate nevalabilitatea intabulării statului. Apoi, revendicatorii au obţinut restabilirea situaţiei de carte funciară de la momentul naţionalizării, după care au promovat şi au obţinut acţiuni în vederea constatării nulităţii actelor de vânzare-cumpărare încheiate între stat şi cei care locuiau în imobile.

  In 2004 că proprietarii din imobilele revendicate de familia Johannis au apelat la instanţă încă din 2001. Aşa a ieşit la iveală faptul că primarul si sotia obţinuseră imobilele pe baza unor acte false eliberate de secretarul Primăriei Porumbacu de Sus, Liviu Munteanu. Conform dosarului penal în care Munteanu e anchetat, reiese că el a eliberat o serie de documente privind moştenirea defunctului Eliseu Ghenea, care aveau un conţinut ireal şi nu corespundeau menţiunilor din documentele de stare civilă din arhive.

  „Aceste manopere desfăşurate de numiţii Bastea Ioan, Lazurcă Georgeta şi Johannis Carmen, sprijinite de acţiunile învinuitului Munteanu Liviu – care a eliberat adeverinţele 168/1998 şi 73/2000 şi anexa 1 nr. 25/1997, în mod fals, au condus la intabularea eronată a sus-numiţilor în cartea funciară, deşi nu aveau vocaţie succesorală, întrucât Bastea Nicolae era rudă doar cu Ghenea Măria, soţia precedentă a defunctului Ghenea Eliseu”, se spune în dosarul în care Munteanu e acuzat de fals intelectual şi abuz în serviciu în formă calificată.

  Mai mult, avocatul familiei Johannis, Dorin Suciu, a fost acuzat că pe Nicolae Bastea l-a transformat, din nepot al Măriei Ghenea, în nepotul lui Eliseu, astfel încât să poată fi considerat succesor direct al ultimului reprezentant al familiei Ghenea. Iniţial, familia Johannis a pierdut în instanţă, după ce o expertiză grafologică a arătat nevalabilitatea testamentului lăsat de Măria Bastea, fapt ce a făcut ca testamentul lui Nicolae Bastea să cadă. Ulterior au urmat recursuri, familia Johannis a reuşit să câştige datorită adeverinţelor false eliberate de Munteanu, a intrat pe fir şi Parchetul de pe lângă CSJ.

  Cu toate acestea, Johannis a ramas proprietar, ancheta este declinată şi trimisă la DNA, iar de atunci zace in sertarele procurorilor, fiind protejat de Laura Codruta Kovesi care, initial, ca sefa a lui Morar a blocat subiectul, iar ulterior, ca sefa a DNA, refuza sa-l scoata la iveala in continuare, Johannis devenind astfel santajabil.

 5. Cred ca ceva s-a intamplat… cred ca Ciolanis l-a suparat grav pe Base cu ceva. Am sesizat inca de ieri seara o nuantare sensibila a postacilor securisti iar astazi o scadere dramatica a volumului de postari pro-iohanniste. Nu exclud ca ar putea fi vorba de o perceptie gresita dar, vorba Domnului Badea, daca este sa pariem eu imi pun banii pe Base.

 6. Presimt că Băsescu ne va râde-n nas și va hăhăi ceva de genul “încă un fleac. iar i-am ciuruit”.

 7. scapam de basan si dam de continuatorul basismului, adica hotie, ura, minciuna, denigrare, dezbinare, smenareala, hahaiala….urmeaza filmul”Romania lucrului bine facut”..bine facut la buzunarele cetateanului

 8. …Degeaba dacă a fost, este şi rămîne cu imunitatea totală de neatins! Cît a şters cu justiţia pe jos ca pe o cîrpă mizerabilă, deşi sunt destui profesionişti reali, cu demnitate şi onoare, care merită real să fie în justiţie şi nu a afectat justiţia sub nicio formă!!!! INCREDIBIL!!! dar, fiecare gîndeşte şi analizează din punctul lui de vedere, nu? Se pare că omul sau politicianul Ponta, care şi-a spus părerea reală, cu practica de ani de zile, cine a avut de-a face cu justiţia, este revoltat la modul real, o spune apăsat! cum şi în ce fel se împarte dreptatea!!! Ponta a afectat imaginea justiţiei??? Oare!!! Cum aşa??? nu ai voie nici să-ţi spui părerea ca om sau ca politician??? băsescu ce e? de are dreptul să tîrască justiţia prin ,,mîzgă”(termen:noroi)cînd şi cum vrea??? are dreptul să dicteze justiţiei pe cine să ia şi pe cine să ocolească??? exact aşa se întîmplă în provincie: pe ăla îl anihilezi şi pe celălalt nu, pe ăla îl avantajezi şi celălalt poate să facă orice, nu are niciun drept, este realitatea din provincie, asta probabil din ceea ce au învăţat/practicat cînd erau pe funcţii înalte în stat, totul s-a văzut clar pe micile ecrane, de la pupitrul preşedinţiei, şi nu a atins cu nimic justiţia???? DOAMNEEEE!!! se vrea vizibilitate redusă pînă la prosteală pe faţă!!! ori: destabilizare totală!!! intimidare de oriunde!!! Apropo de Macovei cu ai ei pdl-işti, cît au urlat privind neregulile în justiţie, ei de ce nu sunt pedepsiţi??? …că sunt apăraţi alături de băse: cloaca lui de pdl-işti??? iooooiiiii!!! în ce ţară trîim oameni buni şi demni, onorabili şi cinstiţi???

 9. In legatura cu asa zisa “datorie” externa a Romaniei, de peste 100 miliarde euro…
  ———————————————————————————————
  Plata….???

  La ce plata va ganditi…???

  Nu exista plata !!!

  Pentru ce plata …???

  Pentru jaful la care am fost supusi in toti acest 25 de ani….???

  Khazarii mai vor inca vreo 120 de miliarde de eurp de la noi dupa ce ne-au jefuit deja de peste 4500 de miliarde de euro….???

  Sper ca glumiti.

  Otelul rece al sabiei TREBUIE sa-l primeasca nu bani…. !!!!!!

  Iar voi Romanii TREBUIE sa le oferiti otelul rece romanesc, la fel ca odinioara…….sunteti datori acest lucru generatiilor viitoare de romani !!!!!

  http://www.ziar15minute.net/2013/04/04/impresionant-lista-intreprinderilor-romanesti-distruse-de-guvernele-post-decembriste/

 10. Cat de insuficient mental trebuie sa fii sa faci asa ceva…?????
  —————————————————————————————-
  Romania si-a amanetat “aurul”
  —————————————————–
  Sursa: digi24.ro | Publicat: 06 dec 2014, 04:43 | Actualizat: 06 dec 2014, 04:43
  http://www.money.ro/romania-si-a-amanetat-aurul_1262530.html

  România are bogăţii pe care le cedează fără să stea pe gânduri. Telurul, un metal extrem de rar şi foarte greu de obţinut, a fost cedat de statul român canadienilor de la Deva Gold și Roşia Montană Gold Corporation. În Europa, doar Suedia mai are asemenea zăcăminte, din care obţine bani buni.

  Romania si-a amanetat “aurul”
  ——————————————————–
  Învelișurile primelor bombe atomice, detonate de americani în anul 1945 asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki, au fost fabricate din telur, un metal rar, descoperit în Romania, în secolul 18, la mina Fața Băii de lângă Zlatna.

  „Aici este o concentrație excepțională de aur, argint, telur, deci telurururi de aur și argint cum nu se gasește niciunde în Europa și în foarte puține locuri din lume”, spune Gheorghe Popescu, profesor de geologie.

  Anul trecut, Comisia Europeană l-a clasat ca „metal critic”, adică foarte valoros, în contextul creșterii cererii în industriile energetică, aero-spațială, militară și IT. În timp ce marile puteri sunt preocupate să își securizeze zăcămintele, România a cedat, de mai bine de cinsprezece ani, cele mai importante resurse de telur companiilor canadiene Deva Gold și Roșia Montană Gold Corporation.

  „Nu cunoșteam rezervele! Nu se făcuse analize, nici nu aveam cu ce să facem analizele de telur”, spune Mihai Ianăș, fost președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale.

  Canadienii au intrat în controlul zăcămintelor bogate în telur, aur și argint în anul 1997, atunci când s-au asociat cu societatea de stat Minvest Deva și au obținut accesul la perimetrele sale Certej-Săcărâmb și „Roșia Montană-Bucium. Reprezentații statului, care au semnat parteneriatele cu canadienii, lucreaza, astăzi, pentru canadieni.

  „Acel angajat al statului care se afla în posesia unor informații deosebit de importante și confidențiale a ajuns să își favorizeze viitorul angajator”, spune Roxana Pencea, reprezentant MineWatch România.

 11. Dac-ar fi disparut acu’ fo doispe ani, tot ar mai fi fost o treaba! Daca si cu parca si tot la barci ajungem. La barcile noastre si capitanul lor. Pe care… le-a baut!

 12. Cineva zicea mai inainte “Doamne ajuta-i domnului Johannis”. Ramine de vazut daca K.W J. are nevoie de ajutorul Celui-de-Sus.
  Ce vreau sa spun e ca ma enerveaza la culme acel “Doamne Ajuta” presarat peste tot. A invoca numele Domnului pentru toate nimicurile e pacat dupa gindirea celor mai priceputi in chestiuni bisericesti. Gasesc inutil, sa nu zic prostesc, sa ceri ajutorul Divinitatii in situatii ce depind exclusiv de prostie, nepricepere sau incapacitate a noastra a umanilor.
  Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista zice un proverb. Eu zic : Dumnezeu te-a inzestrat cu cap dotat de creier. Cum il folosesti tu nu mai e treaba lui. In alta ordine de idei, despre noul Presedinte ales, nu am multe de spus. Astept 100 de zile, cum se obisnuieste si prin alte parti, sa vad din ce parte bate vintul.
  Si cum cea mai buna calitate a mea este indoiala, zic doar atit: aveam deja TROIKA formata din FMI, BM, UE plus Merkel, plus SUA, ne mai trebuie si un bun birjar sa ne indrepte pe calea “lucrului bine facut” spre un viitor cu o tara puternica si prospera!
  Imi vine in minte o celebra fraza:” Le roi est mort, Vive le Roi!”-

 13. Cineva zicea mai inainte “Doamne ajuta-i domnului Johannis”. Ramine de vazut daca K.W J. are nevoie de ajutorul Celui-de-Sus.
  Ce vreau sa spun e ca ma enerveaza la culme acel “Doamne Ajuta” presarat peste tot. A invoca numele Domnului pentru toate nimicurile e pacat dupa gindirea celor mai priceputi in chestiuni bisericesti. Gasesc inutil, sa nu zic prostesc, sa ceri ajutorul Divinitatii in situatii ce depind exclusiv de prostie, nepricepere sau incapacitate a noastra a umanilor.
  Dumnezeu iti da dar nu-ti baga si in traista zice un proverb. Eu zic : Dumnezeu te-a inzestrat cu cap dotat de creier. Cum il folosesti tu nu mai e treaba lui. In alta ordine de idei, despre noul Presedinte ales, nu am multe de spus. Astept 100 de zile, cum se obisnuieste si prin alte parti, sa vad din ce parte bate vintul.
  Si cum cea mai buna calitate a mea este indoiala, zic doar atit: aveam deja TROIKA formata din FMI, BM, UE plus Merkel, plus SUA, ne mai trebuie si un bun birjar sa ne indrepte pe calea “lucrului bine facut” spre un viitor cu o tara puternica si prospera!
  Imi vine in minte o celebra fraza:” Le roi est mort, Vive le Roi!”

Leave a Reply