Premierul Victor Ponta, scapat pentru moment de preocuparea depunerii mandatului, anunta o masura buna : reducerea tva la produse agricole.

Dupa exercitiul bun al reducerii tva la paine, aceasta masura extinsa la toate produsele agricole ar putea fi premisa atacarii evaziunii fiscale. Dar reducerea tva trebuie insotita de masuri foarte dure – confiscarea utilajelor oricarei firme fantoma si consecinte penale – impreuna cu Departamentul Antifrauda din ANAF.

Vor reusi? Intr-un mediu atat de corupt, e foarte greu. Dar trebuie in inceput de undeva.

 

19 COMMENTS

 1. Romanii continua sa fie ucisi atat in tara lor cat si in strainatate……
  ———————————————————————
  Luciana Maurer, o tânără de 23 de ani, a fost ucisă în Scoția

  08.12.2014 – 14:23 | Scris de: ZIUA NEWS
  http://www.ziuanews.ro/stiri/luciana-maurer-o-tanara-de-23-de-ani-a-fost-ucisa-in-scotia-136138

  Luciana Maurer, o româncă de 23 de ani din Mediaș a fost ucisă în locuința sa din Scoția. Polițiștii au găsit trupul femeii în casa acesteia din localitatea Falkirk unde tânăra lucra de mai muți ani.

  Din primele informații trupul tinerei a fost găsit în dormitorul apartamentului, iar polițiștii care au deschis o anchetă au reținut deja un bărbat de 38 de ani suspect că ar fi cel care a ucis-o cu sânge rece pe Luciana.

  Luciana Maurer provenea dintr-o familie foarte săracă din mediaș și pentru că nu își permitea să își întrețină fiica de 7 ani a decis să meargă la muncă în Scoția. Părinții tinerei sunt disperați pentru că nu au bani să o aducă în țară pentru a o înmormânta aici.

  • Asa si ? Fac ei ceva ca sa nu mai fie ucisi ? Nu. Dar lasa ca lupta Iohannis cu criminalii.

 2. Cu 20 de milioane de locuitori din care doar 4,8 milioane sunt salariaţi (iar un sfert lucrează la stat), România rămâne cu eticheta de stat asistat social, căruia încă îi lipseşte strategia pentru crearea unei clase de mijloc puternice. Dacă în state precum Ungaria sau Cehia rata de ocupare a populaţiei este de 40- 50%, România rămâne cu un procent modest, de doar 23% din populaţie cu statut de salariat şi cu peste 400.000 de pensionari mai mulţi decât salariaţi.

  Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare dacă statisticile sunt analizate la nivel regional.

  Dacă doar în Bucureşti, Timiş, Sibiu sau Braşov rata de ocupare a populaţiei depăşeşte 30%, în judeţe precum Giurgiu, Botoşani sau Vaslui, doar unu din zece locuitori are un loc de muncă.

  Din punctul de ve­dere al raportului dintre salariaţi şi pensionari, cea mai dramatică si­tua­ţie se întâlneşte în ju­deţul Teleorman, unde un salariat susţine, din taxe şi contribuţii, câte 2,3 pensionari. La dis­tan­ţă imediată se află Giurgiu, unde raportul este de un salariat la 2,2 pensionari, Botoşani (un salariat la 1,99 pen­sionari) şi Vaslui (un sa­lariat la 1,93 pensionari).În completarea acestor date vine şi situaţia privind rata şomajului, aproape dublă faţă de cea înregistrată la nivel naţional în judeţe precum Teleorman, Vaslui, Mehedinţi, Alba sau Dolj…….Cam asa arata romania in anul 2014.Aici a ajuns dupa 25 de ani de capitalism….e bine ca lumea inca mai spera ca se va schimba ceva .

  • In 25 de ani s-au distrus fara discernamant locuri de munca, statul prin reprezentntii sai ne-a comunicat ca nu el creaza locuri de munca, el face doar afaceri cu baroni, cu retrocedari si.. ca cam asa arata situatia!

 3. Nu mai trăim în comunism!Hăl domnului,Ponta s-a ținut de cuvânt,nu i se mai potrivește lui și nici PSD-ului eticheta de comunism.Asta-i Ceaușism!
  Scăderea TVA-ului(DACĂ se va face) este echivalentă cu lista aia a lui Ceaușescu,cam care ar fi coșul lunar a cetățeanului.
  România e băgată până peste fund în datorii,deși din punct de vedere istoric și a realizărilor românilor,aceste datorii se pot șterge ușor.Deci suntem în datorii și suntem săraci.
  Doar atât mai poate face guvernul Ponta pentru noi.Să ne arate cât de săraci și flămânzi suntem iar singura creștere economică este iluzia că vom mânca mai bine și mai românesc.DEZAMĂGIRE!

 4. Nu ştiu să explic, să-mi explic o problemă de care, cred, că este înteresat românul de orice calitate şi educaţie absolvită, şi anume:,,cum e posibil să se ia hotărîri împotriva aşa ziselor infracţiuni, prin ştergerea din lista în care erau înscrise? dacă aceste incompatibilităţi sunt anulate prin lege, ce urmează? cumva şi afacerile personale ale primarilor, şefilor de consilii judeţene şi nu numai, să fie şters totul încît fiecare să-şi vadă în continuare de afaceri, adică: mai multe afaceri personale şi populaţia acelei localităţi, acelui judeţ să depindă în totalitate de acei indivizi aleşi? doar se ştie practica politicianistă, politica pentru funcţii, venituri şi apărarea pielii fiecăruia…, nu cumva se vrea destabilizare totală?
  Cred în totalitate, şi este cert, nimeni nu vrea, nu doreşte linişte şi progres, mai toţi vor: destabilizare, minţire totală, ascultarea mijloacelor de comunicare pentru anihilarea ideii, a exprimării, a te plînge pentru nedreptăţi şi a-ţi îngrădi drepturile prevăzute prin legea de bază pentru funcţionarea unui stat, pînă la anihilarea fizică prin orice metodă care nu lasă semne vizibile!!! ,,,,mulţumim partidului iubit(de 25 de ani de zile)!””

 5. Noul presedinte ales, Klaus Werner Iohannis, nu are numai probleme cu incompatibilitatea. El mai are un dosar la DNA, privind o retrocedare dubioasa, care initial a fost in cercetarea Parchetului, ulterior fiind declinat la DNA. Dosarul este tinut sub cheie din 2004 chiar daca exista probe si indicii ca retrocedarea unui imobil catre soacra lui Iohannis si, ulterior, catre Carmen Iohannis, e susceptibila de fals si uz de fals.

  Pe scurt, manevra soţilor Iohannis a fost in felul urmator, dupa cum s-a retinut de catre anchetatori: unul dintre proprietarii tabulari ai imobilelor, Maria Ghenea (născută Bastea), ar fi lăsat, la decesul său, un testament prin care lasă ca moştenire imobilele respective unui nepot, Nicolae Bastea, decedat şi el în 1993. Ulterior, acesta, tot printr-un testament, ar fi retransmis imobilele lui Ioan Bastea, Georgetei Lazurcă şi soţiei primarului, Carmen Johannis.

  Pe baza acelui act, Ioan Bastea şi soţia primariului sibian au cerut justiţiei să constate nevalabilitatea intabulării statului. Apoi, revendicatorii au obţinut restabilirea situaţiei de carte funciară de la momentul naţionalizării, după care au promovat şi au obţinut acţiuni în vederea constatării nulităţii actelor de vânzare-cumpărare încheiate între stat şi cei care locuiau în imobile.

  In 2004 că proprietarii din imobilele revendicate de familia Johannis au apelat la instanţă încă din 2001. Aşa a ieşit la iveală faptul că primarul si sotia obţinuseră imobilele pe baza unor acte false eliberate de secretarul Primăriei Porumbacu de Sus, Liviu Munteanu. Conform dosarului penal în care Munteanu e anchetat, reiese că el a eliberat o serie de documente privind moştenirea defunctului Eliseu Ghenea, care aveau un conţinut ireal şi nu corespundeau menţiunilor din documentele de stare civilă din arhive.

  „Aceste manopere desfăşurate de numiţii Bastea Ioan, Lazurcă Georgeta şi Johannis Carmen, sprijinite de acţiunile învinuitului Munteanu Liviu – care a eliberat adeverinţele 168/1998 şi 73/2000 şi anexa 1 nr. 25/1997, în mod fals, au condus la intabularea eronată a sus-numiţilor în cartea funciară, deşi nu aveau vocaţie succesorală, întrucât Bastea Nicolae era rudă doar cu Ghenea Măria, soţia precedentă a defunctului Ghenea Eliseu”, se spune în dosarul în care Munteanu e acuzat de fals intelectual şi abuz în serviciu în formă calificată.

  Mai mult, avocatul familiei Johannis, Dorin Suciu, a fost acuzat că pe Nicolae Bastea l-a transformat, din nepot al Măriei Ghenea, în nepotul lui Eliseu, astfel încât să poată fi considerat succesor direct al ultimului reprezentant al familiei Ghenea. Iniţial, familia Johannis a pierdut în instanţă, după ce o expertiză grafologică a arătat nevalabilitatea testamentului lăsat de Măria Bastea, fapt ce a făcut ca testamentul lui Nicolae Bastea să cadă. Ulterior au urmat recursuri, familia Johannis a reuşit să câştige datorită adeverinţelor false eliberate de Munteanu, a intrat pe fir şi Parchetul de pe lângă CSJ.

  Cu toate acestea, Johannis a ramas proprietar, ancheta este declinată şi trimisă la DNA, iar de atunci zace in sertarele procurorilor, fiind protejat de Laura Codruta Kovesi care, initial, ca sefa a lui Morar a blocat subiectul, iar ulterior, ca sefa a DNA, refuza sa-l scoata la iveala in continuare, Johannis devenind astfel santajabil.

 6. Florile dalbe…de 25 de ani de zile
  Să trăiţi voi scăunari, florile dalbe
  Sunteţi cei mai mari sforari, florile dalbe
  Dacă vreţi ca să furaţi, florile dalbe
  Viaţa, voi nu ne-o luaţi, florile dalbe
  Aveţi crierul cît nuca,florile dalbe
  Cu el o să faceţi bîca, florile dalbe
  Dup*atîta mojicie, florile dalbe
  O săţi vină rîndu ţie, florile dalbe
  Ai o bucurie mare, florile dalbe
  Cînd stau cu toţi la picioare,florile dalbe
  O să vi se strîmbe gura, florile dalbe
  C-asta vă e făcătura,florile dalbe
  Şi-o s-ajungeţi în genunchi, florile dalbe
  Ca să vă-ncheiaţi la bunghi, florile dalbe
  Tîrîndu-vă-n sărăcie, florile dalbe
  Bine d*ăsta să vă fie, florile dalbe
  Că de 25 de ani, florile dalbe
  V-aţi purtat doar ca golani, florile dalbe
  Nici poporul nu vă iartă, florile dalbe
  De-aţi umbla din poartă-n poartă, florile dalbe
  Chinurile să v-ajungă, florile dalbe
  Sărăcia şi prin pungă, florile dalbe
  Singuri şi urîţi de toţi, florile dalbe
  Că aţi fost şireţi şi hoţi, florile dalbe
  Nici pămîntu* nu vă-nghite, florile dalbe
  C-aţi ajuns ca nişte vite, florile dalbe
  Monştri ţării voi sunteţi, florile dalbe
  Şi furaţi cît mai puteţi, florile dalbe
  (colind pentru toţi perindaţii de 25 de ani prin guverne)

 7. Asta mica de la Finante, pana la urma a dat clasa.
  M-am uitat la ea, cu scepticism la inceput, se vedea ca nu avea experienta lupilor batrani. A invatat uimitor de repede, a stiut sa se impuna, a rezistat cu incapatanare de s-a dat FMI peste cap,nu a cedat si …asa cum a afirmat, CEEA CE A PROMIS A FACUT.
  Este un nou model de ministru. Promite si nu minte. ca si Ponta( deocamdata). Cand ma gandesc cat au putut minti PEDELACII, ati putea face un documentar despre asta.
  M-am uitat la o alta televiziune cu groaza cum a incercat Ialomiteanu sa faca numai si numai scandal in emisiune, crezand ca o combate pe Petrescu. Si mi-am adus aminte de toti pedelacii trimisi de partid care nu veneau cu idei ,ci numai ca sa faca galagie prin emisiuni.

  • Cum s-ar zice, asta mica de la finante toaca bsnii din rezerva strategica a ministerului, rezerva creata de Boc pentru zile negre. Cheltuirea nesabuita a banilor, bucuria nebunilor! Si unii mai cred inca ca Boc a jefuit tara!

   “Ministrul delegat pentru Buget, Darius Valcov, a anuntat marti seara, la emisiunea Ora de stiri realizata de Mihai Radulescu pe TVR 2, ca o parte din cheltuielile bugetului pentru 2015 vor fi acoperite din bufferele lasate mostenire din vremea premierului Emil Boc. Intrebat din ce vor fi acoperite cheltuielile pe anul viitor, Darius Valcov a raspuns: “Exact sursa … s-a renuntat foarte mult la buffere, a existat de-a lungul anilor o idee ca trebuie sa tinem buffere la aproape fiecare titlu din bugetul general consolidat, s-au facut reduceri la cheltuielile de bunuri si servicii, s-au facut reduceri chiar si la cheltuielile de personal, pentru ca a intervenit aceasta reducere a CAS”.

   Acesta a explicat ca deficitul pe 2015, ca valoare nominala, nu scade decat cu 1,7 miliarde, desi diferenta procentuala e de 2,2% la 1,83%. In ceea ce priveste investitiile in 2015, acestea vor fi de peste 40 mld lei din bugetul de stat si din fondurile europene, a sustinut Valcov.

   In plus, a spus ministrul pentru Buget, autoritatile romane spera ca in primul trimestru din 2015 se vor realiza venituri mai mari decat estimarile iar “intelegerea verbala” intre reprezentantii guvernului si cei ai FMI “a fost ca toate aceste venituri, daca vor fi mai mari decat bugetul preconizat, sa se indrepte catre masuri de relaxare fiscala”.

   Fostul premier Emil Boc recomanda ministerului Finantelor, in 2012, intre “zece sfaturi” pentru primul guvern Ponta, “sa aiba buffer cinci miliarde de euro, asa cum este in momentul de fata.”

   In noiembrie 2012, Victor Ponta ii lauda pe Bogdan Dragoi si pe Florin Georgescu deoarece au reusit sa mentinta buffere sensibile la ministerul de Finante”.. create de Boc.

   • Ha, ha, cel mai bun prim-minitru Boc !A investit in autostrazi care nu se vad, in frunze de zeci de mil. euro, in locuri de recreere de jdemii de euro, PDL in panta, pardon, teren de fotbal in panta, etc, de s-au enervat aia de la UE si au taiat niste fonduri ! Investitii de DNA !
    Cand nu au mai avut bani in BUFFERE, au taiat de la prostii de romani.
    Acu’vine boc si da sfaturi ? Sa dea cu subsemnatul mai bine ! Udrea zicea ca stia…

 8. Pai Viorel Ponta a mintit cand spunea ca incepand cu 1 ianuarie o sa scada TVA-ul la legume fructe si carne! Sa-i dea cineva crezare acum dupa un adevarat tur de forta in Mitomanie totala inseamna sa nu fie in toate mintile!

  • Inainte sa faci o afirmatie e bine sa te documentezi. Cum zice rapper-ul: “Nu vorbi fara sa stii/ Nu hali mereu ce auzi de la altii” 🙂

   TVA-ul pt carne nu a scazut pt ca nu vrea FMI. Cine a semnat acordul prin care FMI are dreptul sa hotarasca ce putem si ce nu putem noi face dpdv economic? Nu Ponta… El si-ar fi putut tine promisiunea (desi eu nu stiu sa fi promis asta) intr-o tara cu adevarat libera.

    • Nu este chiar asa, pentru ca sunt multi oameni odiosi cu un nivel cultural inalt. Nu doar cultura lor conteaza, ci si cat de diabolici sunt sau nu.

    • Buna observatia legata de nivelul cultural. Care nivel cultural? Care guvern de dupa revolutie s-a preocupat in mod real de cultura si de educatie? Cati jurnalisti incearca sa promoveze adevaratele valori si cati aleg sa serveasca poporul roman cu circul cel de toate zilele? Circul acela care prosteste, ca inteleg ca ma acuzati de prostie 🙂

     Poate e o prostie sa cred ca Ponta nu a mintit. Pana la urma e politician… Dar sa cred ca suntem la mana FMI-ului si ca acesta nu are niciun interes ca noi sa ne revenim din punct de vedere economic nu mi se pare deloc o prostie.

 9. Evaziunea in agricultura se face prin returnarile ilegale de TVA catre firme fictive fara capital mobiliar sau imobiliar. Restul producatorilor autohtoni sunt in insolventa si doar cateva luni o sa-i desparta pentru a inchide portile permanent. Este un domeniu in care producatorii autohtoni pentru piata interna se afla doar la un fir de par de Colaps.

  Deci ce inseamna “masuri foarte dure – confiscarea utilajelor oricarei firme fantoma si consecinte penale – impreuna cu Departamentul Antifrauda din ANAF.” ?! Ca unul care am totusi studii de specialitate in acest domeniu expresia de mai sus e mai mult decat fantomatica!

Leave a Reply